• 06.10.2014, 10:13

BLOGGTIPS (edit, inspo, allround)


REDIGERINGSPROGRAMMER

(Picasa og photoshop på pcen) cropper og fikser litt på fargene på bilder i disse programmene før jeg gjør noe annet med de i andre programmer.

http://www.picmonkey.com/ - så enkelt, så mange kule effekter som funker til hverdags. en del er premium, men de tingene som er der holder godt til en god redigering det og.

http://makeretro.com - litt mer fokus på kun retrostiler til bilder, denne er ganske spesifikk, samme med andre som vintage editer, bookeh editer osv - her spesialiseres hver enkelt effekt og er perfekt om du vet akkurat hvordan stil du vil ha bildene dine i.

http://pixlr.com  (http://apps.pixlr.com/o-matic/) enda litt bedre enn picmonkey - litt vanskeligere å forstå seg på, men mye mer detaljert i effektene.

http://www.fotor.com/features/photo-effects.html


Redigert først i picmonkey for så å gå over småting i pixlr.INSPIRASJONSSIDER:

(Her går det mye i andre blogger, men finner også mye inspirasjon til fine bilder på de oppnevnte under)

http://weheartit.com (her heter jeg Lenaludvigsen, har lagt ut masse egentatte bilder om dere vil ta en titt!)

http://tumblr.com

http://imageshack.com

http://pinterest.com (også Lenaludvigsen her)

http://theinspirationgrid.com/category/photography/

Ellers er noen hjelpesider når det kommer til blogg disse;

http://fsymbols.com/all/ tekstsymboler som hjerter, peacetegn etc som du bare kopierer og limer rett inn i innlegg!

http://http://www.dailyblogtips.com/ her er det litt av hvert spennende å lese på,alt fra redigering, teksttips, hvordan man bør skrive et innlegg - hvordan man ikke bør skrive et innlegg osv.Håper noen av tipsene var brukelige :-) God uke!


( trenger fortsatt stemmer for å havne ut i topp ti i trendsetter-konkurransen; vær så snill å gå inn å stemme på meg på linken her; http://www.trendsettersearch.no/ ) <3

  • 24.07.2014, 22:17

Tips for et sunt hår


Nå er jo ikke mitt hår det aller sunneste - noe som kommer av langvarig næringsmangel og underernæring. Men jeg HAR hatt langt og tjukt hår - og jeg har både jobbet i frisørsalong og gått frisørlinje - så jeg har noen tips å komme meg allikevell. Dette blir en litt mer overfladisk post enn de jeg vanligvis skriver; men det må vel til det og?

Som mange vet trenger håret vitaminer og mineraler for å holde seg sterkt og sunt. Dette er spesielt Vitamin B som pleier både hår, hud og negler. Om man ikke får i seg nok B-vitamin gjennom kosten kan en god ide være å ta B-vitamin som tilskudd. Dette gjorde jeg i lang tid - tablettene fås kjøpt i de fleste dagligvarekjeder, og det eneste negative med dem er at de smaker slik kraftfor til hester lukter. Men det er vel bare å lukke nesa og svelge ivei:-)

FETT HÅR:
Nå har jeg aldri vært plaget med fett hår - heller motsatt; Men jeg har hatt flere venninner som har måttet dusje hver morgen (og noen har til og med måtte dusje om kvelden og) - akkurat dette kan faktisk ha motsatt effekt om man bruker shampoo og balsam hver gang. Balsam kan fort gjøre håret tungt og fett i store mengder, mens enkelte sjampoer kan øke talgproduksjonen i hodebunnen og dermed gjøre håret enda mer fett. Om du sliter med fett hår anbefaler jeg å kjøpe en ordentlig sjampo (fra en frisørsalong, eksempelvis har kerstase en kjempegod til dette formålet) og prøve vaske håret kun 1-2 ganger i uken. Ellers anbefaler jeg å minske litt på balsambruken og heller ta en kur i ny og ne. (man skal selvfølgelig dusje så ofte man vil fordeom)
Et kjerringråd mot fett hår skal visstnok være å vaske håret med grønnsåpe en stund - dette er et råd jeg på ingen måte stiller meg bak da det er svært skadelig for huden og antageligvis for håret og - men det kan jo ligge noe i det for de som har prøvd. Det er veldig sterke kjemikalier i slike produkter, så jeg kan se hvordan det kanskje kan funke (men samtidig ødelegge håret på andre måter..)

SKADET HÅR:
Ikke bruk for mye produkter; det mest skadelige du kan gjøre mot et hår som er slitt er å bruke varmeprodukter på det. Legg unna slette/krølltanga for en stund og la håret lufttørke etter dusjen. Prøv å bruke balsam etter hver hårvask for å lukke hårstråene etter sjamponering. Ikke gre håret mens det er vått - og kjøp en god hårkur. (denne kan du gjerne sove med om håret er veldig tørt) Jeg anbefaler sebastian penetraitt på det sterkeste. I tillegg har jeg personlig god erfaring med maroccanoil (jeg er antageligvis ikke den eneste) som jeg har i håret etter hver dusj - mens det er vått og lar det lufttørke. Et annet tips for å bekjempe slitt og skadet hår er å øke veskeinntaket :-) Vann er tingen!

TØRT HÅR:
Mange lager hårkurer selv av eksempelvis egg, forskjellige oljer (olivenolje og mandelolje skal visst være best) Jeg har selv prøvd dette - og håret mitt stinket oliven i 5 dager og nektet gå tilbake til normalt. Jeg kan dermed ikke stå helt bak dette tipset - men det er mange som anbefaler det. Til noen hårtyper funker det nok godt - til mitt brusete puddelhår - ikke så mye. Det lureste man kan gjøre er å kjøpe en god kur med masse fuktighet og kure det mye og ofte. Ellers hjelper det å spise mer fett - avokado, egg og nøtter er fantastiske kilder til sunt og glansfullt hår.

FLASS:
Dette slet jeg utrolig mye med da jeg var mindre.. Husker vi prøvde head and shoulders i alle varianter og hva enn ikke.. Men til slutt var det bare en ting som funket; Å spise nok fett til at huden ikke tørket ut, og samtidig bruke en god shampoo fra frisøren ment på dette. Jeg brukte da en fra Kerstase da disse er veldig gode på hudproblemer i hodeskallen.
Et kjerringråd mot flass er å gni olivenolje i hodebunnen; Igjen tror jeg dette gjør håret litt fett - men det kan være verdt et forsøk.


Ellers er gode råd for håret å få nok veske om dagene - nok næring til kroppen og håret vil skinne:-)

Håper tipsene kan være til hjelp:-)

  • 21.01.2014, 15:25

Bakemester harepuus


På spørsmålsrunden jeg hadde for noen uker siden fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne vise fram litt av utstyret jeg bruker når jeg baker. Når jeg handler inn greier til baking er det ofte fra bakeshop, Cacas, panduro eller ktich'n/papirhandelen.


Macronmatte fra panduro
Cakepopsformer og pinner fra bakeshop
Muffinsformer med mønster fra Bakeshop, silikonformer fra random kjøkkenbutikk.
Utstikkere i forskjellig form fra Bakeshop
Hundeform, hjerteform og konfektform fra kitch'n.

Litt forskjellige sprøytespisser. Jeg liker å ha tupper å velge mellom,da de alle gir veldig ulikt resultat. 
Disse er fra litt forskjellige butikker, men de fleste som selger bakegreier har gode pakker med flere ulike tipper i.

Disse bruker jeg til ALT. Jeg elsker farge mat for et morsommere utseende, det passer kjempefint når man har småbarn i hus. De vanlige konditorfargene bruker jeg sjelden, de gir ikke spesielt god farge.
Wilton, americolor og dust-fargene er derimot knallgode farger på, og utrolig drøye i bruk! Anbefaler alle å invistere i gode pastafarger.
De fleste av mine er fra bakeshop og fra cacas.Strøssel i forskjellige typer.
Mikke mus, hjerter, runde, perler, ''prinsessetemaboks'' og snøflak.

(duftoljen lurte seg med her, den bruker jeg IKKE i baking)
Mandelessens er fin å tilsette eksempelvis i marsipan for en rundere mandelsmak. Ellers bruker jeg litt vaniljeessens ibland, men er mer glad i knust vaniljestang eller vaniljesukker.
Melon og tuttifruttismakene har jeg knapt fått testet ut enda - har noen ideer?


Ooog litt forskjellig pynteglasur. Mest fra matbutikken, noen fra wilton:)

Beklager elendige bilder, kameraet mitt har tatt kveld - så jeg skal få tatt det til reprasjon så fort som mulig.
Dette er iallefall litt av greiene jeg bruker når jeg baker, og de fleste tingene får man som regel tak i på nære butikker:-)
Ellers slenger jeg med noen bilder av ting jeg har laget ved bruk av disse tingene;


Cupcakes i former fra panduro, frosting laget med løv-sprøytespiss fra Bakeshop og farget i fargen sky blue fra merket wilton. Perlekuler fra dr.oetker.


Spiselig pynteglitter fra RD. (får hos bakeshop)


Regnbuekake laget med pastafarger fra wilton i bunnene. Her red red, yellow, green leaf, sky blue og violet. Dekorert med fargepenn i rosa glitter.


Vanlig langpanne sjokoladekake pyntet som fotballbane. Her har jeg blandet green leaf og kelly green farge fra wilton med kokos for gressmattelook.


Hjertekake, enkel frokostsjokoladekake stekt i hjerteform.

Har du noen favorittbakesaker? Om du liker bake selvfølgelig.
Når jeg blir stor og får eget hus skal jeg kreve kjøkkenet som mitt. Drømmen er et skikkelig bakekjøkken, ala Manuela.. åh, det ville vært gøøy.

  • 28.11.2013, 10:54

Black friday imorgen!


For alle om ikke har fått det med seg er det hvert år siste fredag som blir kalt 'black friday'. For de som ikke vet hva dette er er det en handledag (faktisk den dagen i året det blir handlet mest - med unntak fra lørdagen før jul). Det er fra USA dette konseptet stammer - hvor de hver fredag etter thanksgiving (som er siste tordag i november - happy thanksgiving idag!) markerer starten på julehandelen med en rekke tilbud. Her i Norge er det mange (spesielt nettbutikker) som kjører konseptet (nesten likt som ''cyber monday,'' for de om har hørt om det.
Altså, skal du handle på nett er morgendagen dagen å gjør det på!:)


Haha, fant dette når jeg søkte opp black friday på google........måtte le litt.

Noen butikker som kjører black friday i år;
- Zalando.no
-Multicom.no
-Sportmann.no
-Elkjøp.no
-MPX.no
-Stormberg
- Applestore
-Norwegianoutlet
-mywardrobe
Og en del andre og er jeg sikker på. Husker i fjor - da handlet jeg meg gal på både proteinfabrikken og diverse klessider på denne dagen!

I Usa kjører de fleste nettsteder dette, men jeg vil allikvell tipse dere om bloomingdales som selger mye designklær etc - de er allerede billigere enn Norge - så tenk dere hvordan der er i morgen :-D

Andre som har hørt om, eller handlet på Black friday? Noen som skal handle imorgen?:-D
Vet det iallefall blir litt julegavehandling på meg......

  • 18.11.2013, 18:54

Før og etter; Swiss clinic tannbleking


Hei og hopp. For noen uker siden mottok jeg en pakke i posten fra Swisswhitening . Den inneholdt en pakke tannbleking som jeg flere ganger har tenkt på å teste ut. Ikke det at jeg har hatt så supergule tenner, men man kan vel si at et år med ekstrem kaffe/lightbrus og te-drikking ikke har gjort kun godt for tennene. Jeg hadde også en periode jeg var fæl på snusbruk - som heller absolutt ikke hadde noen god virkning for tennene.
Jeg har flere ganger før testet andre merker - blandt annet iwhite penn (som ødela tannkjøttet mitt, slik at jeg var øm og sår hele tiden, og hadde blødninger ved tannrøttene) og smilelab - som forsåvidt funket fint, men effekten holdt kun en dag om gangen..

Nå har jeg da testet en uke med dette blekingssettet, og her er resultatet:

(før)

Her et et bilde før jeg fra dagen før jeg begynte å bruke tannblekingen.  Den skal brukes i en til to uker til sammen, men jeg har kun brukt den i en - og er strålende fornøyd idag.
Bildene under er altså tatt i dag, etter en ukes bruk. Jeg har ikke merket noe ubehag i tannkjøtt, eller at det har vært ''vondt'' i tennene mens jeg har hatt det på, slik som jeg har opplevd før med andre merker.

(etter)Settet inneholder 10 ml blekingsgele, 3 formbare tannskinner og en beholder.
Når man skal bruke det må man altså forme en skinne etter egne tenner, det gjør man ved å koke opp varmt vann som man så dypper skinnen i slik at den mykner før man så setter den over egne tenner slik at den former seg etter dem.

Selve behandlingen er like enkel; Man starter med å pusse tennene før man har blekingsgele i tannskinnen man har formet, så lar man den være på tennene i 30-50 minutter om dagen.

Superenkelt er det iallefall:)
Smilet mitt er altså blendahvitt nå, og jeg er superfornøyd. Så får jeg se hvor lenge hvitheten holder, men jeg regner med den holder lenge såfremt man pleier tennene godt daglig.  Dette er helt klart noe jeg kommer til å bestille igjen ved senere tid:-) (forresten har Swiss clinic salg på denne nå; 595 istedet for 1495 som det koster til vanlig. Du finner settet her. 

De selger også mye annet hos Swiss clinic . bl.annet samme settet bare for sensitive tenner, Skin renewal roller og krem (nytt!) , Vippeserum og brynserium.
De har også en del nye produkter på vei til nettbutikken! Jeg er spent.

Ellers kan jeg si at grunnen til at jeg ikke har skrevet noe spesielt idag er at jeg har hatt en relativt dårlig dag, og helst vil spare dere negativitet. Det er så mange som sier de blir inspirert og motivert av bloggen - og at er det bedre at jeg holder det fæle litt for meg selv, ihvertfall akkurat idag.
Håper ellers dere har hatt en fin ukesstart:)

  • 14.11.2013, 16:29

Mistet favorittsminken i gulvet? Her er løsningen!


Jeg er nok en av verdens største klossmajorer og har vær det gjennom alle år. Jeg skulle hatt lim på hendene konstant for å unngå å ødelegge dyre produkter.. Men uhell skjer, og det er ikke sjeldent jeg har vært litt uforsiktig og mistet favorittskyggen i gulvet. Løsningen kom jeg over her om dagen, og jeg må si jeg er veldig glad for det - det redder økonomien godt.
Istedet for å kaste bitene i søpla, samle de i etuiet igjen og hell over litt sprit. (antibakeriell legesprit - ikke vodkaflaska i skapet)
Alkoholen vil virke på den måten at den desinfiserer sminken samtidig som den gjør den flytende - og når alkoholen fordamper har du en god som ny puddersminke!
(man kan også lage egne skyggetoner ved å knuse to farger, blande og ''sette dem sammen'' med denne metoden. GØY!)
Dette har jeg forresten gjort med skyggen jeg brukte på bildet over:--)Artikkelen med dette tipset fant jeg på kvinneguiden.no.

Har du testet dette før?:- )

  • 22.09.2013, 21:55

Når du vandrer alene i mørket.....


Uansett om man er på vei hjem fra byen en sen lørdagskveld, på vei til eller fra butikken for godishandling til kvelden eller rett å slett drar fra en venn alene er det alltid viktig å være litt føre-var på skrekkelige situasjoner. Jeg har selv familiemedlemmer som har blitt opplevd overgrep på vei hjem fra byen - og dette var på fullt opplyst hovedvei.
I Norge har vi desverre for tiden ekstremt mye overgrep på nattetid. Vi hører stadig om jenter som forsvinner, knivstikk og andre overgrep. Her i Bodø hadde vi forrige vinter rapporter om voldtekter hver helg en periode, da jenter hadde vært på vei hjem fra byen lørdags-natt og blitt forgrepet seg på.

Jeg synes dette er DRITSKUMMELT, og det har jeg alltid gjort. Om jeg er ute å går har jeg ofte noia om jeg ser en annen person, uansett hvor langt unna den er og hvor lite jeg ser den. Uansett om det er kvinner eller menn, norsk eller utenlandsk - jeg klarer alltid å innbille meg at denne personen kan være farlig for meg. Spesielt om det er lite andre folk ute, lite biler og mørkt.
Jeg har etter mange år med frykt funnet meg et par ting jeg alltid tar meg selv i å gjøre om slike situasjoner skjer - og jeg har aldri skjedd noe med, så da kanskje det er triksene som funker?

Iallefall, her har dere mine topp triks for å unngå å bli overfalt;

1. Lat som du snakker i telefonen.
Ja, hvem vil vel angripe noen som kanskje snakker med pappa-politi - som kan skrike i telefonen, og spores til der man er fortere enn svint? En overfallsmann kan aldri vite hva man sier i telefonen, og de kan da aldri vite om man forteller personen i telefonen hvor man er, at man ser en mistenkelig person etc. Da blir forhåpentligvis overgriperen nervøs for å gjøre noe å venter på neste offer som kanskje ikke er i telefonen og ikke kan skape problemer.

2. Lat som du bor i huset du går forbi
Om noen kommer mot deg og er skikkelig skummel, og du merker at personen ser ekstra mye på deg etc kan det være en god ide å late som man bor i et hus rett ved, å gå inn i innkjørselen mot døra.
Hvem tør vel voldta noen rett utenfor deres eget hus - hvor om de skriker kanskje foreldrene som sover med vindu åpent hører?

3. Lat som om du ser noen bak personen og vink til dem
. eventuelt til et vindu i et hus i nærheten. Da vil en mulig overgriper tro dere blir sett og ikke tørre gjøre deg noe.

4. og sist;
Lat som om du er en gutt. Dette er noen jeg også tar meg i å gjøre ofte, for eksempel gikk jeg nettopp til butikken og gikk forbi noen mistenkelige mørkhudede menn som bor i et asyl rett ved huset vårt. De stod å hang i et hjørne på veien, og så skikkelig på meg da jeg kom gående. Min løsning ble da å tenken at jeg med joggebuksen og min svære canada goose godt kunne gå for å være gutt. Jeg gikk på den mest gutteaktige måten og trakk hetta godt over ansiktet.
(det var når jeg kom litt lengre bort jeg desverre fant ut jeg hadde faila litt i og med at jeg hadde på meg ballerinasko med diamanter. jaja, bedre lykke neste gang)


Har dere noen smarte tips for hva man kan gjøre når man er ute å går alene? :)

  • 01.05.2013, 12:22

Tips for en fuktig kveld og den tørre dagen etter!


Først må jeg si at dette innlegget selvfølgelig er forbeholdt personer over 18, som har lov å innta alkohol. Vet jo at mange mindreårige drikker - men det vil jeg absolutt ikke oppfordre til uansett. Dette er heller ikke noen oppfordring til å drikke alkohol, men nå, spesielt i mai når det er russetid og varmere i været er det fler som tyr til flaska. Det er lov å kose seg og være sosial med drikke iblandt, men det bør absolutt ikke bli for ofte da alkohol er utrolig skadelig på kroppen.

Jeg har iallefall samlet opp noen av mine triks for å få mer ut av kvelden - samt for å få en litt (om mulig..) bedre dag etter!


Først til kvelden:

EKSTREM KLEIN ÆRLIGHET: Flere opplever å bli litt mer ærlige jo mer de drikker. Dette kan føre til hendelser som er svært ubehagelige når fylla er over - spesielt det med '' drunk texting'' og telefonterror. Vet selv at når jeg er edru og ligger hjemme å sover blir jeg ofte ringt rundt 20 ganger og mottar ekstremt ærlige meldinger fra personer på fylla. Dette blir ikke bare kleint for dem, men også for meg!
Derfor, for å unngå å gjøre dette selv pleier jeg å skrive ned nummer jeg IKKE vil drite meg ut ved å ringe/melde iløpet av kvelden, og slette disse fra telefonen. Så lagrer jeg de heller dagen etter! Sparer mye kleine samtaler og fylleangst.

MAT I MAGEN! :Spis godt før du drar ut, og for guds skyld ikke dra ut når du har sovet for lite. Dette vil føre til en rask rus - men alkoholen vil gå rett til hjernen og du vil bli så full at det bare blir flaut for deg selv. I tillegg vil kvelden bli kort da du mest sannsynlig går i bakken mye raskere - og poenget med å dra ut er jo å kose seg, og ta del psykisk også! Man vil jo gjerne huske hva man gjør. og det er bedre å være i godhumør hele kvelden enn å snuble rundt å drite seg ut de 5 minuttene man er i fyret.

(KJEDELIGE MEG; MEN VANN!!!):  Drikk vann mellom glassene - Du vil kjenne rusen stige på bedre, og slippe unna mye unødvendig drikking. Det tar en halvtime fra man drikker noe til alkoholen virker inn på kroppen, og det er lett å drikke litt fort og litt mye fordi man ikke kjenner noe enda. Plutselig smeller det! Alkohol dehydrerer også kroppen,så om du drikker vann igjennom vil du antageligvis få bedre søvn når du legger deg, og en mye bedre dag etter.

FØR DU DROPPER I SENG;Drikk et glass melk og ta en paracet før du legger deg.

IKKE BRENN NED HUSET:  Lag deg et måltid du kan spise når du kommer hjem før du drar ut. Da vil du spare både penger, slippe fettet og dritten av et junkfoodmåltid iløpet av natten - og i tillegg slippe å brenne ned huset i et forsøk på å lage nattpizza.

PLANLEGGING: bestem deg på forhånd for hvor mye du skal drikke, og fordel dette jevnt utover kvelden. Da har du mye bedre kontroll både av hva du får i deg, og en bedre rus som varer gjennom kvelden.

IKKE legg deg på en opptur! vent til du begynner å bli dårlig - så sover du deg igjennom fyllesyken.

VANN; IGJEN! Sett et glass vann ved senga før du drar ut, dette vil du være ekstremt glad for neste morgen!


☂ KLÆR: Fester du utendørs. ta på nok tøy. Alkohol gjør at du ikke kjenner kulda så godt. (En av mange evner som blir nedsatt av alkohol!) Det frister så klart å dra ut i fine, små klær som viser deg fra din beste side- men sett det til side å se for deg hvordan det blir når natten setter inn og sola forsvinner. BRR


SMART EKSTRA; UNØDVENDIG BORTKASTING AV VERDI; Ikke ta med deg sminken din på byen. Det er så lett at ting blir borte/stjålet - og ingen bryr seg egentlig om at mascaraen sitter perfekt når de er fulle selv. Du vil mest sannsynlig ikke få bruk for den uansett, og hvis du gjør det blir det nok et fælt resultat på fjeset av krysssyn og lite kontroll over hendene. I tillegg blir alle mye lysere i huden av inntakelse av alkohol, fordi årene trekker seg sammen. MEN dette vil ikke ti lag brunkrem kunne rette på, man forblir like hvit!SÅÅ, Når morgenen gryr og du ligger i senga - knusk tørr fra munnen til magen, med kramper i hele kroppen, skallebank, fylleangst og et søvnunderskudd på det ekstreme; Noen få tips for en bedre dagen derpå.


 ☼ BLI OPPLAGT :Gå deg en tur, frisk luft hjelper alltid på meg iallefall! Om du ikke orker gå ut av huset, funker en kald dusj like godt.

MAT DAGEN DERPÅ: Spis en GOD frokost med lette tilgjengelige karbohydrater. GODE kilder såklart, godteri er fortsatt dumt da blodsukkeret vil synke like fort som  det stiger. Blodsukkeret er ofte like lavt som veskebalansen i kroppen, så du vil føle deg mye bedre med litt stigning i blodsukkeret. Samtidig bør en nedbrytt kropp få god næring - og gjerne fra melk. Derfor er havregrynsgrøt, yoghurt , musli på topp etter fylla. Mange sverger til egg og bacon - men jeg selv synes dette er ubehagelig fett å spise til frokost, spesielt når man antageligvis ikke har lyst å proppe ned med noe uansett( fett=kvalmende, karbohydrater; lett og godt, Proteiner; ALLTID BRA!)  OG en kopp kaffe er for meg hellig oppfriskende - men pass på å spis før kaffen, da vil magen spille på lag resten av dagen.

SWEAT IT OUT; STERK middag - tar knekken på hangoverbasiller, og du vil definitivt kvikkne til av litt supersterk chilli innabords. Dra gjerne på indisk restaurant med vennene dine, da får dere i tillegg kanskje satt sammen bitene av det hver av dere husker  og minsker angsten over hva som faktisk skjedde igår litt!

☼ EKSTRATIPS; Er du russ og skal ut igjen neste dag? Heldigvis er det slik at alkohol demper fyllesyke - du vil altså ikke være dårlig når du starter å drikke igjen. Mange velger ''resitusjonsdrikk'' dagen derpå, men om du ikke vil ende opp som alkoholiker er dette et dårlig tips..


  Dette er da noen av tingene jeg prøver å følge når jeg drar ut. Har brent meg på maaange av disse tingene ved å ikke gjøre dem uttallige ganger - er ekstremt dårlig på det med vannglass om natten for eksempel.. Det verste som finnes er turen til kjøkkenet med sandpapir i halsen på jakt etter vann!

Har du noen tips du til tilføye? Noe du ikke har lest før?:)

  • 02.04.2013, 11:52

10 enkle superskjønnhetstips!


1. Bland babyolje sammen med body lotionen. Babyolje har reddet med SÅ mange ganger, det gjør huden silkemyk. Om man bare bruker babyolje er det vanskelig å få den til å tørke, så du burde kombinere disse to. Bruk en body lotion med god lukt - så har du alt!
Babyolje kan også brukes ved soling, oljer tar som regel imot solstrålene godt og du vil på en måte bli ''svidd''. haha, Om du ikke blir lett solbrent kan du lett gjøre dette for å oppnå sterkere brunfarge, men bland i såfall oljen med solkrem(med faktor!)

2. fukt/kakk skyggebørsten før du tar på øyenskygge. Alt ettersom hva du ønsker oppnå. Om du har en øyenskygge som drøsser lett, og setter seg fast i foundationen kan det være greit å kakke børsten mot noe når du har tatt skyggen på, før du legger den på øynene. Da vil det overfladiske pulveret på børsten være veldig lite av, og det som sitter på børsten vil sette seg finere over øyene. Om du i tillegg fukter børsten først (Merk. LITT, du skal ikke ødelegge produktet) vil fargen på skyggen komme mye bedre frem og sitte lengre på.

3. Lyst fremhever! Det er sykt hvor mye du kan forandre på ved å bruke lyse og mørke toner i sminken. Ønsker du de fyldige, definerte kinnbeina?  legg lys skimmerøyenskygge øverst på kinnbeina, og en litt mørkere rett under i en linje fra øret ned mot munnen. Du kan også påføre lys skimmersminke under brynene, dette vil løfte de og gi et mer årent blikk. Jeg synes det er finest om man bruker en skygge med litt rosa eller gulltone i til dette.  Og om du ønsker fyldigere lepper kan du bruke lys øyenskygge for å oppnå det også - da legger du bare litt helt øverst på overleppa, akkurat i den ''gropen'' som går ned

4.Kur håret før farging, da setter fargen seg bedre. Du vil så klart også oppnå et sunt og glansfullt hår av dette, og man bør alltid kure håret minst en gang i uka uansett. Selv anbefaler jeg sebastian penetraitt for kuring, men om man vil ha noe billigere er 3minute miracle serien til Aussie kjempegod!
Har du ikke råd til å bruke penger på en hårkur kan du lage en hjemme ved å blande avokado, egg og olivenolje og ha i. Denne må du da ha i litt lengre enn en vanlig hårkur - noe opp mot 20 minutter. Men om du har ekstra tid til selvpleie funker dette kjempegodt!

5. farg vippene og brynene med hårfarge (Om du ikke farger håret kjempelyst, så klart! Gjerne ha balsam på vippene også, det hjelper mot tørre vipper - og gjør at de holder lengre:)
Napp alltid brynene etter du har farget de. Selv om du må bruke litt mer farge, er det bedre enn å sitte igjen med farge i de åpne hudåpningene. Samme med håret, vent gjerne med klippen til etter fargingen da håret vil slites litt på av selve fargen og du kan ende opp med å måtte klippe enda mer.

6.Om du er en av de som har skikkelig problemhud, og har prøvd mineralsminke uten å føle det dekker over problemene dine godt nok (De som har veldig fet, kvisete problemhud gjør det ofte verre fordi de må bruke fete produkter for å i det hele tatt klare å skjule dette- det blir da en vond sirkel fordi man får problemene pga produktene, og må bruke produktene pga problemene) Da kan det være en god ide å bruke mineralsminken UNDER denne fete sminken. Du vil da beskytte huden mot at det fete trenger inn, og mineralene vil istedet pleie huden din samtidig som du får dekket problemområdene. Om du gjør dette - husk på at du får veldig mye sminke på huden og bør gå så mye du kan uten sminke når du er hjemme/ ikke skal noe spesielt. Og for guds skyld, vask og rens ansiktet GODT om kvelden!

7.Har du ikke hatt tid å farge håret i det siste, og skal noe spesielt? du kan skjule det ved å sminke håret. Altså, spray hårspray der håret er lyst, og påfør derretter (EN MATT) farge i samme tone/litt mørkere enn håret ditt.

8. Når du skal farge etterveksten, bruk gjerne en tone som er hakket mørkere enn resten av håret. Dette vil få håret til å se mer naturlig ut, og fargen vil se dypere ut samtidig.

9.Våknet opp med 10 nye kviser? Prøv å ta tannkrem over de før du legger deg. Dette vil tørke de ut, og er mye, mye bedre enn å klemme. (noe som kun vil gjøre ting verre)

10. Tørre føtter? Når du har smurt fuktighetskrem på, pakk de inn i plastikk og ha det over natten. Dette vil gjøre at fuktigheten trekker bedre inn i huden! Kombiner gjerne med tips 1.

Ellers er mine topp skjønnhetstips (Som dere sikkert har hørt mange ganger før) - Drikk nok vann, spis sunt og godt, få nok søvn, få nok sol og lys, ha et godt aktivitetsnivå - og ikke minst - SMIL!

Hva synes du?`Noen ting du ikke hadde hørt om før?:)

  • 01.04.2013, 15:44

Tips; Amerikansk versjon av Netflix:)


Selv er jeg blitt helt hekta på netflix. Det er superenkelt, og det er veldig godt å slippe å laste ned/ gå på butikken å leie filmer hele tiden. Her får man også masse masse tips til hva som kan passe din egen smak ut fra hva du ellers ser på, og du kan velge filmer ut fra forskjellige kategorier osv. Den norske netflixen som man får når man kjøper er relativt dårlig desverre, helt OK utvalg av filmer og noen få 1.sesonger av serier kan man finne der.


Derfor ble jeg kjempeglad når en kompis viste meg hvordan jeg kunne gjøre om min vanlige norske konto til en amerikansk versjon. Den amerikanske har SÅ stort utvalg i forhold, både på serier, sesonger, filmer. De vanlige norske filmene finner du jo ikke her, men du kan fortsatt gå inn på den vanlige norske kontoen ved å bruke en annen nettleser.

Det eneste du trenger å gjøre for å få den amerikanske versjonen er å trykke inn på denne linken HER - og trykke på ''add to firefox''
Dette funker da bare om du har firefox nettleser da. Men det er bare å laste ned om du ikke har:) ( Last ned Firefox  )

Etter dette går du bare inn på netflix.com, så skal det være den nye:) Lykke til!
Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits