• 02.05.2014, 15:25

Hei, du russ


Idag skal jeg fortelle to små historier. Jeg tror disse historiene kan være viktig å få skrevet, og for noen kan de være veldig viktig å lese - fordi de leder til noe jeg vil alle skal innse.

Jeg kjenner mange russ. Altså; vi har 95erne som har gått under meg på skolen, noen jeg kjenner ekstra godt - noen bekjente, noen langt borte, noen veldig nære. Men akkurat idag vil jeg appelere til den store parten av disse russene som faktisk leser min blogg; Nemlig de som kanskje sliter litt ekstra i denne tiden. Mye sosialisering, mye alkohol, lite trening, og kanskje mye on-the-go mat. Personer som sliter litt med psyken - enten det handler om mat, eller f.eks sosial angst,depresjon etc  (som også henger veldig med de fleste psykiske sykdommer)  vil antageligvis finne denne tiden veldig vanskelig. Jeg har iallefall snakket med en del jenter i det siste - som har lurt på hvordan jeg taklet min russetid og hvordan de skal gå fram - skal de tørre drikke alkohol, skal de feste med vennene sine, skal de spise takeout i rundkjøringa for russekrav.. også videre også videre.


Vel, hør her.

I 2012 var det ei jente. Hun hadde aldri hørt ordet kalori nærmest, hun var fantastisk flink på skolen, var med i elevrådet, miljørådet og alt annet av slikt. Hun elsket å styre, og hun elsket også å kose seg. Denne jenta kjente hele Bodø og var av typen som aldri var hjemme utenom sovetider. I 2012 skulle frøkna være russ. Blåruss - faktisk, ettersom hun da gikk frisørlinja. Hun gikk i klasse med en herlig gjeng, og hele klassen gleda seg til årets største event - russetida. Da skoleåret starta var hele skolen igang med forberedelser, og et styre ble valgt. Nå var det slik at denne frøkna ble valgt til president - sammen med halve klassen sin og halve TIP-linja (ergo gutter og jenter i styret) Styret plana og styrte rundt hele året, og det var et fantatisk år. Å få styre andres russetid så vel som sin egen var en drøm, spesielt for denne gjengen som likte å sjefe litt. Målet var å gi alle yrkesfagklassene den best mulige russetiden. Det var mye tull, og mye vanskelig i planleggingen - men de klarte seg. Da tiden kom og russetida nærma seg dro jenta med bestevenninnene sine på det største russetreffet i Norge - nemlig tryvann på toppen av holmenkollen. Her kom de til Oslo hvor de koste seg på starbucks gardemoen og dro innom for å kjøpe meengder alkohol (cider, sprit, blandevann med fullt av sukker) og samtidig spise shaveis som de hadde slutta å selge hjemme i Bodø. På tur til hotellet stoppa de for å kjøpe inn tidenes hotellromsnacks før de vorsa ned alle ciderne og stakk på tryvann. Vel plassert oppå fjellet i kanonform var det klart for fest. Jentene dansa hele natta og hadde rett å slett mer gøy enn noen gang. Dagen derpå ble hard - men hva fikser vel ikke mcdonalds i Oslo? Etter en dag med shopping var det opp på fest igjen - og denne dagen var enda bedre enn den første. En søvnløs gjeng jenter med omtrent halvparten av russekravene for året oppfylt reiste hjem til Bodø søndag morgen, en temmelig drita flytur før det var klart for dåp i Bodø. Etter dette var dagene det samme - MENGDER alkohol, INGEN trening, jævla mange dumme dansemoves og ikke minst en haug roting med folk man egentlig aldri ville rørt. Jeg og gjengen hadde den beste tiden i livet. Jeg kan med hånden på hjertet si at tryvann og russetiden i 2012 er noe jeg ville gjort mye for å gjøre om igjen.


I 2013 skulle samme jente i en litt forandret situasjon igjennom russetiden igjen. Jenta var overarbeidet, veldig undervektig, hadde relativt lite å gå på. Hun var besatt av gode karakterer, fikk ikke i seg det kroppen trengte for å fungere - ble dårlig av et glass vin og var i relativt dårlig form. Dette året gikk jenta påbyggning. Hun var på trinn med alle hun hadde vokst opp med, og nå var det på tide å være ordentlig russ, eller rødruss. På starten av året gledet alle seg. De dannet gjenger, lagde russenavn og kjøpte busser. Jenta følte jo hun hadde vært der før og var ferdig med det - og var mer opptatt av skolearbeidet.Styret ble valgt, og jenta hadde nesten ingen intreresse for valget eller noe rundt det. Året gikk og forberedelser ble gjort av alle de glade russ, utenom hun som ikke helt klarte glede seg. I friminuttene dro klassevennene ut for å gjøre russeknuter. Jenta valgte sitte inne å lese til Norsktentamen. Russetida starta, alle hadde det fantastisk gøy - 17 dager med festing hver dag. Alle 94erne festet og var sammen hele tiden - mens ei viss frøken satt hjemme mesteparten av tiden. Hun var på rundt 6 kvelder med festing, hvorpå tre var med brus på drikkeflaska og 3 var med farlig mye alkohol for å takle det sosiale og alt praten som oppstod rundt situasjonen hun var i - som var meget ubehagelig.
Russetida gikk, og jenta kjente hun stod veldig på utsida av vennegjengene som ble dannet. Alle 94erne savner fjordårets russetid - men det gjør ikke jeg.
..Ja liksom at du hadde det så bra som det dumme smilet antyder. Her var jeg klink edru mens Sofie og Nora koste seg med drikke før vi dro ut en dag. Hadde det ikke gøy.

Jeg lover deg - du som skal være russ i år.. Antageligvis er dette noe som skjer EN gang i livet. Det er 17 dager med festing. Det er noe du vil huske for resten av ditt liv - noe som KAN bli husket slik jeg husket min første russetid om du klarer legge fra deg alt vondt, bli med og trosse igjennom det butter imot. Jeg lover - det er så mye bedre å tenke tilbake på at du spiste litt mye og koste deg med vennene dine enn at du satt hjemme og gikk glipp av tiden. Det kan bli den morsomste tiden i livet, om man lar den bli det. Vær så snill å se på mitt eksempel fra i fjor med gru - for slik vil dere ikke tenke tilbake på tiden. Jeg angrer, men jeg kan ikke gjøre noe med det. Det kan dere. Så vær så snill å sett til side de vonde tankene for disse to ukene - det er så verdt det.

  • 20.05.2013, 12:45

De siste, herlige dagene


Åh, nå har det altså gått i ett her siden 16. Har hatt noen fantastiske fridager, hvor solen har strålt og humøret stått i stil. Tenkte å prøve å oppsummere dagene litt med bilder, for det blir vanskelig å forklare ordentlig - alt har gått i ett samtidig som det har vært de roligste, deiligste dagene. Har gjort alt, men samtidig ingenting.
Her har dere iallefall 17 mai's bilder;Bakte pavlova på egen hånd - så stolt! Stod faktisk opp klokken halv 9 på selveste nasjonaldagen og smelte sammen denne. I BAKRUS!Denne kan jeg bare ta halve æren for - hadde nemlig bestilt en glutenfri browniepakke fra iherb sist. Denne fikk jeg nå prøvd ut - og den smakte FANTASTISK!
I tillegg slapp jeg jo å ligge halvdød på sofaen resten av dagen. Har heldigvis fortsatt rester i kjøleskapet jeg kan mumse på, denne skal helt klart bestilles igjen!
Mamma måtte såklart ha bilder av sin lille rødruss. HAHA - slik ser jeg ut etter å ha festet en hel natt - ikke fjernet sminken og etter å ha svettet meg ihjel i 17maitog.

 

Vi fikk turnet litt fra oss da vi ventet på at toget skulle gå;

GØY!

Ellers var jeg på tivoli på kvelden, og tok et par karuseller. Kjente jeg var i elendig form etter gårsdagen, så det ble en tur i spykoppen og en tur i en svær, helt forferdelig karusell jeg aldri skal ta igjen. Et slags pariserhjul som gikk fort rundt, og samtidig hadde vogner festet på seg som snurret rundt. uff!! Har faktisk blåmerker fra topp til tå etter tivolituren..

Lørdag og igår gikk vel egentlig ut på det samme, jeg hadde fri - løste kryssord og leste bøker i steiksola. Med tonnevis av frosne bær og iskrem - det BESTE som fins i varmen!
Ellers har jeg egentlig bare gått småturer til butikkene, øvelseskjørt masse med pappa og sett serier og filmer.

Idag stod jeg opp rimelig tidlig,men samtidig senere enn vanlig. la meg tidlig igår og - men var sliten så fikk faktisk sovet rundt 9 timer (!) det er myyye for meg - pleier å sove rundt 7.
Rundt halv 10 var jeg oppe og hoppet imorgen, våknet litt til og tok meg en gåtur i dagens steksol. Hadde en bok jeg skulle få hente hos ei dame, så da var det veldig deilig å få gått seg en liten tur. Det var sykt deilig å gå i sola, veldig varmt selv om det var litt for mye vind. Nå har sola gjemt seg bak skyene, men jeg håper den kommer tilbake fort!
Hadde store planer om å ta tak på harry potterserien igjen mens jeg grilla meg litt idag. Ser for meg planene for dagen er å få trent litt, få kjørt litt og bare kose meg på den siste fridagen.
 
Har dere hatt en fin pinsehelg - og hva gjør dere idag?:)

  • 05.05.2013, 12:46

Tidenes broilerruss.


Vi startet ganske sent igår, kun jeg, Sofie og Nora. Jeg brukte en evighet i dusjen og på å fikse meg, så var der rundt 10. Vi bestemte oss for å bare vorse vi tre, vi har det alltid så koselig og vi skulle jo komme oss i campen så fort som mulig! Ettersom drinkene gikk ned (Merk, jeg trengte aaabsolutt ikke mye for å innta godformen igår.. huff.) ble vi mer og mer varme i trøya, og plutselig var vi verdens sterkeste! Dette måtte selvfølgelig foreviges, så vårt lille vors ble til en formbilde- photoshoot; 


Shikkely sterk...................................

 

Hallais fitnessbarbie! (her med nytt rapunzelhår, veldig fint forresten!)Dette er da det siste bildet jeg husker skikkelig å ha vært med på. Etter dette var det straka vegen opp!
Dette er da bildene jeg grede å få knipset iløpet av festen. Her skulle jeg få bilde av presidentens plutselige strippeshow.. Vet ikke om det var dårlig reaksjonsevne eller sakte lukketid på kamera som gjorde at jeg misslyktes. Satser på sistnevnte....


Og ettersom min form ble bedre og bedre, ble bildene verre og verre. Disse kan jeg ikke engang huske at jeg har tatt.:
Hurra for fotografen!


ja, altså var min kveld gøy. Kom skikkelig i slaget, og har danset føttene av meg - bokstavelig talt. Husker lite, spesielt ikke hvordan eller når jeg kom hjem - men det er vel sånn russetiden skal være. Neste gang skal jeg prøve på litt bedre bilder iallefall!
Idag er formen relativt god, bortsett fra litt hodepine og trøtthet. Har vært verre før for å si det sånn! Nå skal jeg gå meg en tur, klarne hodet pittelitt og få tak i tyggis. Etterpå skal jeg slappe totalt av, og derretter finne ut planene for kvelden.


Hvordan var deres lørdagskveld?:)

  • 03.05.2013, 19:18

Sliten russ!


Uff, Igår kjente jeg virkelig jeg ikke burde dratt bortover.. Foten var heelt på tryne, så ble til at jeg satt mesteparten av kvelden. Det var sol, men når natten la seg la det opp til høljvær - som jeg og min ekstremt vonde fot måtte gå hjem i. Dette førte da til at jeg idag har vært full av forkjølelsessymptomer. Ettersom jeg også har NYNORSKTENTAMEN i morgen (ja, på lørdag.. oppsamling) Og jeg er såppass dårlig tror jeg det blir hviledag i dag - til tross for at det er fredag. Men hvem vet - det er så morsomt å være der borte at om været snur, kanskje man finner meg der ikveld også. Hah. Her har dere noen bilder fra i går kveld;


Haha, jeg har på sminke altsååå..


Another glansbilde fra min side. Stine var fin i det minste


SØP BK
Som dere ser er det vanskelig å få til ordentlige bilder i en stappfull buss - stappfull av superfull russ. hahah. Dette er iallefall det jeg fikk tatt av bilder igår!

I kveld er jeg som sagt peisst, så det er blitt avslapning fram til nå. Har spist en fantastisk middag - ovnsbakt TORSK! Var litt skeptisk da jeg lagde dette, (På samme måte som laksen jeg pleier å lage) - Men det var helt fantastisk godt, og nå er jeg stappmett. Ser sykt godt ut eller?
Ellers har jeg vært på butikken å kjøpt meg verdens deiligste is - så det blir hard konkurranse for mine medruss i det å få meg ut i kveld.
Kvelden min går nok mest sannsynlig til tentamensforberedelser og tidlig kveld for å ta igjen en ukes søvnunderskudd (les; Yoghurtis, nytt på nytt, masse episoder av vampire diaries jeg ikke har fått sett, boklesing og ekstremkos...) Så er jeg klar til full fyr i morgen kveld! HEJ!


Hva gjør dere i kveld?:-D


  • 02.05.2013, 19:12

DAG 3!


Oh, jeg var heeeeelt ute i morgest. Igår gikk jeg på en knall, både ved å møte opp kl 19 på campen - med en flaske sprit og nylonstrømpebukse under russebuksa, siden sola strålte. Jeg som ikke skulle drikke.. Da flaska gikk ned på høykant i godt selskap, og det sola gikk ned ble det ISKALDT iløpet av kvelden. Holdt meg inni bussen, og i 11tia var jeg på gråten av kulde. Dro rett hjem, satt å frøs i 2 timer før jeg la meg.

I morgest da jeg skulle på skolen var jeg stuptrøtt og fortsatt iskald. Humøret var på bånn, men har løftet seg utover dagen da formen har blitt bedre og sola nå titter fram. Har desverre greid å skade meg i ankelen igår, så har nesten ikke klart å gå idag. På skolen var de fleste skikkelig hang-over, og det eneste spesielle som skjedde utenom at alle var helt nede var at presidenten leste opp erotisk novelle i kantina, og danselinjerussen hadde JB-konsert. Det var SKIKKELIG KLEINT, haha. Hadde egentlig planlagt trening, men istedet ble det en kort gåtur bort til campen for å hilse på de som var der å grilla å lada opp til i kveld, og litt kroppsvekttrening på verandaen i sola. Hater å sitte inne i solvær!

Ikveld blir det mest sannsynligvis en tur bortover også, imorgen er det jo fredag og helg, så det blir ekstra tid til avslapning uten skolen. Vi har også kort dag, og man er jo kun russ en gang. I kveld blir det nok lite med drikke for min del, kan jo ikke ta av hver kveld! I tillegg er det som sagt helg i morgen, og da er det vel lurere å spare det til da.
Nå skal jeg hoppe i dusjen og klargjøre for kvelden, så vi snakkes senere:-)

Her har dere iallefall noen bilder fra dagen;

 


   
Noen bilder fra campen - vi har helt sykt mange vogner i år. I tillegg er det 2 busser og en trailer! Det er ganske mye for kun rød/svartruss i en liten by som Bodø.. Her har jeg ikke tatt bilde av hele campen, det er en del flere, og litt flere grilltelt osv.. VERY GOOD IALLEFALL! 

<3 Bestebussen. Her oppholder jeg meg hele tiden, det er rå stemning, rå musikk og herlige folk!

 STRÅLENDE FORNØYD MED SOL!
 
Lever opp til russenavnet - SOL OG BOL.. haha, måtte le litt..Ouch..
Nå skal jeg fikse meg ferdig å stikke bortover! Håper jeg får til å gå på foten min, om ikke regner jeg med det blir tidlig kveld idag og.. Huff..

Hva gjør dere idag?:)

  • 01.05.2013, 18:23

PÅANIGJEN


Etter en syykt hangoverdag tilbragt ute i solen, hos Nora og på sofaen er jeg nå endelig klar til runde to. Solen stråler - og jeg har ikke fullt så skallbank som før idag. Blir nok ikke å ta den sånn ut idag som jeg gjorde igår, men regner med det blir gøy allikvell! I morgen skal vi på skolen og, så får prøve å være hjemme litt tidlig også. heheeeeee..

OG IDAG tar jeg med kameraet! Har allerede lagt det trygt i lomma:- D


Hei og hopp - lei av deg allerede..


Har derfor tilbragt dagen INNE MED KARI TRAAEN. Ingen over, ingen ved siden!

NÅ SKAL BUKSA PÅ OG DRIKKEN NED - SNAKKES IMORRON!
  • 01.05.2013, 09:55

Dagen derpå..


God morgen! Her er det tidlig opp, til tross for sen kveld. Dagen igår ble mildt sagt fuktig, på alle mulige måter. Alkoholen gikk ned som vann (noe jeg forresten skulle ønske jeg hadde tatt med meg..) og snøen dalte utenfor. Ordnet meg klar med fleecejakken og pannebåndet før jeg dro. Det som er så fint med å være russ er at man ikke trenger planlegge noe anntrekk - og at man har en unnskyldning til å kle seg godt ute! Ihvertfall kom jeg ganske sent til Nora, så måtte hastedrikke skikkelig for å i det hele tatt kjenne noe før dåpen! Ekstremt vimsete som jeg er fant jeg så ut at den eneste tingen jeg hadde klart å glemme hjemme var den jeg hadde vært så bestemt på å ta med - nemlig kameraet!
Tror ikke det ville blitt brukt så alt for mye da jeg tilbragte hele kvelden inni en buss med dårlig lys (for kamera, awesome lyssystem!!). Neste gang (sikkert idag...) lover jeg å ta med kameraet!


Haha, mamma postet på facebook igår. '' Russ i år også - denne gangen rød!''


Ihvertfall våknet jeg tidlig som jeg alltid gjør etter fylla. Husker absolutt ingenting fra da jeg kom hjem igår, men har et pittelite minne om å ha tryna på badet. Dette minnet kombinert med tidenes blåmerke på hofta bekrefter vel dette greit.
Idag satser jeg på å få vært litt med mine venninner, snakke om gårsdagen osv. Ellers skal jeg bare slappe helt av, se litt serier (Jess, har fortsatt paradise til gode!) og lese litt. Så får vi se om det blir ut i kveld også. Håh.

Om en liten stund tenkte jeg å poste noen drikketips fra min side - siden det er mai og tidenes drikkemåned synes jeg det passer godt. Da tenkte jeg altså å dele mine beste tips for en fin fyllekveld - og en bedre dagen derpå:)

Hvordan var din 1mai-feiring?

  • 24.04.2013, 11:41

Ståk-uka dag 3 - STYGGDAG!


Uff, jeg har nok fått like lite søvn som resten av russen idag, selv om jeg ikke var med på nattens fest. Kom på skolen idag, og har aldri sett så slitne personer! Hele skolen stanket i tillegg sprit. Men det er vel sånn det skal være? :) Vi hadde bare to timer på skolen, så fikk dermed ikke sett halve klassen - men mange fra resten av skolen, og jøss som de så ut! haha.
MItt ''kostyme'' kunne altså ikke måle seg, uansett hvor stygg jeg følte meg da jeg fikset meg i morgest. Mitt ble liksom bare veldig søtt i forhold.

Da får jeg heller gjør opp for dagens søthet ved å være skikkelig drøy på pimp and hoe imorgen:)


Synes egentlig nesten sminken ble litt kul! hah.. Men som dere ser, se andre tok den iallefall helt ut:-)


Nå skal jeg ta igjen noen timer søvn før jeg hopper meg på trening - det er så deilig med fri!
  • 24.04.2013, 00:13

Ståk-uka dag 2 - EMODAG


Idag var det dag to av det vi her i Bodø kaller ''ståkuka'',som altså er uka før russetida som vi feirer ved å kle i en stil hver dag den uka.
I år er det i rekkefølge; Kjønnsbyttedag, emodag, styggdag, pimp n' hoe og grilldress.
Klassen vår fant ut at ingen orket kle seg i det andre kjønns klær i går, siden vi hadde tentamen og kun skulle sitte på klasserommet hele dagen. (Det er antageligvis veldig ubehagelig for gutter å sitte i slimfitbukser /skjørt/kjoler i mange timer.. Men i dag skulle vi altså slå til. Jeg skulle på jobb rett etter skolen, så fikk ikke tatt den helt ut som jeg hadde planlagt (Siden det ville vært litt teit av meg å trappe opp på big smile day på jobb med tidenes syteanntrekk). Det ble uansett en lang svart genser med svart tettsittende bukse, ''søt'' hårfrisyre og store briller. Uten styrke så klart.
I klassen var det mange som hadde tentamen idag, så det var bare tre andre som hadde kledd seg ut.. Slenger ut noen bilder;Haha, så støgg. Skal aldri bli emo i stilen.Iallefall var det mange som hadde kledd seg ut av de andre tredjeklassene, så det ble en deppa skoledag uansett. I morgen er det styggdag - fordi i kveld er det styggfest på et utested her i byen hvor man skal kle seg så stygt som mulig, og det er ikke lov å skifte klær /fjerne sminke før man drar på skolen i morgen. Ettersom jeg var på jobb til så sent orker ikke jeg dra dit, men får se om jeg ikke trapper opp som en stygging allikvell! Blir morsomt å se hvor mange som er dårlige i formen, og hvor stygge de er etter en høljenatt på rall med styggklær. haha!

Har dere ''ståkuke'' på deres skole?:)

  • 23.04.2013, 00:09

Bodø russerevy 2013 - bilder!


Nå starter russetiden om kun en uke - så da er det bare å forberede seg på masse russeoppdateringer fra denne siden! Jeg var jo russ i fjor og, russepresident til og med - så er egentlig godt ferdig med alle russegreiene. Det er nok litt morsommere å være rødruss, og i tillegg kunne gjøre ting uten å stresse seg ihjel i 17 dager. Å skal være sjef er absolutt ikke barebare!! I år kommer jeg til å ta ting mye roligere, og være med når jeg vil være med. Har jo mye eksamener fremover, og setter de litt over russestresset. Men litt blir det!

I kveld var det russerevy laget av rødrussen på de to vgsskolene i byen. Det var et greit show, med mye morsomme innslag der de tok for seg politiske og morsomme ting om byen vår. Blandt annet sirkus eliassen, eldrebølgens gangam style, byggeprosjektet på kaia, stamina HOT og fitnesshysteri, kleine russegreier, sanger, koftemafiaen også vidre også vidre!
Jeg fikk tatt noen bilder og en film, men orker ikke laste opp filmen i kveld - så poster den kanskje i morgen:)


Først en tur på kafe så Sofie kunne få seg noe å spise, og det så JAMMEN godt ut!


Sirkus eliassenshow. De var OVERRASKENDE gode å synge!

 
Koftemafiaen og Glimtguttene


Sang og dans på slutten! koselig og flott sang;)


Antrekksbildet ble speiltatt idag da jeg og lillesøster krangler. (Jeg krangler, og er ekstremt sta.)

Ready for may!Vet ikke helt hva jeg synes om russerevyen i år kontra den vi hadde i fjor. Denne var morsom, og jeg lo mye iallefall! For første gang i år kjenner jeg at jeg smågleder meg litt til å løpe løpsk i mai!

Er du russ i år?:) Har dere hatt revy?Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits