• 25.09.2017, 13:11

Sjokoladepizza?

 • Category: MAT

Jeg bare måtte rive med meg denne når jeg så den på butikken i går, jeg visste jo at den kom etter å ha lest en eller annen produktlanseringsartikkel - og jeg hadde bestemt meg for å teste. Da jeg så den i hylla frista den ikke sånn supermye, fordi jeg egentlig nesten visste hva som kom, men jeg kjøpte den fordeom. 

''stekes i 10 minutter på 200gr.'' Samme som resten, easy enough

Før steking


Etter steking


DOM: Ingen innertier. altså, om jeg skal kose meg baker jeg heller brownies enn det her, for det var skikkelig nedtur. Har dere noen gang prøvd bake sunn sjokoladekake? Eller ''proteinbrownie in a cup?'' Konsistensen på DET på bunnen, og helt ok sjokoladeblandingsmak på fyllet. Litt vel mørkt kanskje? Hadde det vært typ browniebunn på denne, eller at bunnen hadde vært tykkere kunne det kanskje funka. Dette var som å tygge sjokoladegummi med litt sjokoladesaus på.. 

Vel. det var dagens merkelige mattesting. Nå skal dagen videre, det er siste dag her i Bodø, sola skinner og jeg skal tilbringe den med mine herlige mennesker. Først går turen til Sofie før jeg skal tilbringe kvelden med ungene, så tar jeg fly sent ikveld. Det skal bli utrolig godt å komme hjem og, jeg gleder meg virkelig til å hoppe i armene på Alexander. En uke er litt for mye kjenner jeg!

 • 10.09.2017, 15:55

UKENS MIDDAG - fiskepinner

 • Category: MAT

Lol at jeg engang tok med denne, dette er jo ''okei, vi gidder ikke butikken - fins det ett ellerannet i fryseren vi kan lage??''-middag nummer 1. Vi pleier kjøpe first-price fiskepinner til 19(!!!)kr på bunnpris, for sånn 700g. Da holder det til to middager minst altså, vi har jo så mye tilbehør. (ikke mye tilbehør som i mye forskjellig, men vi lager en del når vi først lager) 
Her er det altså bare stekte fiskepinner, sukkerrømme, kokte gulrøtter og ovnsstekte potetbåter. (dette lager jeg til omtrent alt, haha, det er så godt. Kunne spist bare dette til middag jeg). 

En veldig, veldig enkel søndagsmiddag. 

 • 27.08.2017, 16:02

UKENS MIDDAG; SVIN INDREFILET

 • Category: MAT

Nummer to på lista vår av favoritter, vi har virkelig knekt koden på denne middagen og har den så ofte som mulig. Men vi ser fortsatt på det som en liten stas-greie til helgene. Her er det altså bare billige ingredienser, så middagen kommer ikke på mer enn rett over hundrelappen - men fy søren så godt!! Jeg kutter svinefileten i tykke ''skiver'' og steker på høy temperatur i typ 1/2 minutt på hver side før jeg slår ned platen helt og lar den bare varme seg igjennom. Til siden har vi karamellisert løk, grønnsaksblanding, søtpotetfries/fløtepoteter og fløtesaus (rema 1000 har en sånn ferdig-posesaus til 10kr som er ganske god!) Jeg krydrer kjøttet en del, så da er det godt med litt ''mild'' saus til :)

 
 

Hva er deres ukas-middag? :-)

 • 19.08.2017, 13:12

UKAS MIDDAG - LAKS MED OVSSTEKT POTET

 • Category: MAT

Åh, dere aner ikke hvor glad jeg er i mat. Altså, en morsom ting med min bakrunn - men til og med da elsket jeg mat. Omtrent all forskjellig mat, nye smaker - forskjellige kulturers mat.. åh. Jeg har sikkert 10 favorittmiddager, men på topp ligger (faktisk) noe så enkelt som laks med potet. Ikke vanlig laks med potet, men stekt/bakt i ovnen med barndomsoppskriften min på krydder og dilldall, og med olivenolje-ovnsbakte poteter til. Og stekt løk, og rømme med sukker. DA ER JEG I HIMMELEN. Heldigvis liker Alexander det like godt som meg, så vi har det iallefall to ganger i uken :- )


(På laksen bruker jeg til vanlig sitron-saft, salt, pepper, gastromat og persillekrydder.) Denne gangen brukte jeg salt, pepper, litt gastromat og toscanakrydder, fordi jeg ikke hadde persille. Prøv dere fram, dette blir så godt uansett). Til siden er potetbåder kuttet opp i båter på en stekeplate, så blander jeg olivenolje, salt, pepper og en ellerannen urtekrydder (varierer) som jeg drysser over før jeg steker i ovnen på 200 grader i 30-40 min) 

Jeg tenkte å gjøre dette til en greie framover, å poste en oppskrift/middagsrett til inspirasjon i uka. Jeg lager mat hver eneste dag omtrent, det skjer veldig veldig sjelden at det er grandiosa eller takeaway-middag her i huset - fordi jeg elsker å styre på kjøkkenet. Det er noe jeg liker å bruke tiden min på, på lik linje med blogging og nettsurfing. Haha, offtopic - men Alexander er iblandt helt fra seg fordi jeg ikke har noen ordentlige ''hobbyer'' eller ting jeg liker å gjøre som å se serier osv, men jeg har jo det! Jeg liker å bare sitte å titte rundt på diverse nyhetssider og side2 og alt mulig merkelig på nett. ''Kjeder du deg baby?'' er noe jeg ofte hører, men det gjør jeg faktisk sjelden! haha. 

UANSETT,
HVA ER DIN FAVORITTMIDDAG?

 • 20.05.2015, 16:39

Middag for de late

 • Category: MAT

Uups. Dagens middagsløsning ble kjempekjapp og enkel - rett og slett posemiks med amerikansk gryterett. Vi hadde en pakke karbonadedeig vi egentlig skulle bruke til taco som går ut på dato i dag, men tacoen måtte bli en annen dag; så da måtte så klart karbonadedeigen brukes til noe annet. Vanligvis ville jeg laget karbonader og bruke til hamburgere, men det er jeg så lei av at det ikke var noe alternativ idag. Etter et kjapt kikk i skapet fant jeg en blanding til amerikansk gryte, samt litt løk, paprika og mais i kjøleskapet - YAS iz perfect.So simple. Må innrømme at jeg er en sucker for enkle løsninger - her går det veldig ofte i frosne kyllingretter fra findus, fiskegrateng fra first price og middager fra fjordland. Haha, offf... heldigvis er det meste på markedet nå gode løsninger, og med en salat til siden er det meste det samme som hjemmelaget. Slår et slag for ferdigmat, det er så absolutt ingenting galt i.

En av grunnene til at det ble litt travelt idag er at det er storkamp for BHK - og jeg skal så klart dra å se. Det er solgt en haug billetter og jeg tipper det blir vill stemning i hallen, noe som er så gøy! Jeg drar med Kristoffer, så skal jeg prøve å få oppdatert på resultatet i kveld:-)

 • 14.04.2014, 17:19

Fiskeboller i hvitsaus

 • Category: MAT

Jeg utfordrer meg mer og mer på å lage mat på vanlig måte - altså ikke bytte ut ditt og datt, spise litt blandingsprodukter av kjøtt, fisk eller bruke oppskrifter jeg finner på andre steder enn fitnessblogger og slankesider. Nå er jo det veldig vanskelig å begynnelsen, men det føles greit når jeg lager mat til hele familien. Jeg vil jo ikke at de skal måtte spise smakløse middager med masse rare ingredienser.
ift middager har jeg noen farseprodukter jeg synes er greie, så jobber jeg egentlig ut fra dem. Eksempler på det er kylling/kalkunpølser, fiskekaker etc .. så igår fant jeg ut jeg skulle lage fiskeboller i hvit saus til hele famiien. Normalt er hvit saus noe jeg ville tuklet en del med for å få så lite skummel som mulig - men når poteter, grønnsaker og fiskeboller er mager mat skriker ikke spiseforstyrrelsen like høyt om jeg lager en mer normal saus til.. Dermed gjorde jeg det lettere for meg selv og brukte toro sin ferdigpose for hvit saus.

Jeg kokte opp 3 dl kraft (den fiskebollene lå i) og 4 dl melk og sausmiksen og kokte opp. Etterpå slo jeg ned plata og tilsatte fiskebollene og en god del karri. Kokte så potet og gulrøtter sammen før jeg hadde litt ekstra brokkoliblanding til. Så enkelt og så utrolig godt - dette elsket Mamma og de:-)Jeg vet ting som saus, farseprodukter osv kan være skummelt for noen som sliter litt med mat og innhold - men dette er en veldig mager rett (til og med om man har med masse saus) samtidig som det er veldig sunt - så om dette er en utfordring synes jeg du skal slå til :-)


Idag er egentlig veldig travelt. Jeg har vært våken siden tidlig i morgest og vært til blandt annet ernæringsfysiologen og på kjøresenteret med pappa for å ordne noen greier - jeg er nemlig igang med lappen for andre gang (siden det er godt over tre år siden jeg tok teorien må jeg ta den på nytt...) og dagene går litt til det og. Idag har jeg derfor også lest en del, tenkte jeg skulle gå bort å ta den onsdag morgen om jeg ikke er fyllesyk (vi skal nemlig feire sofies 20årsdag i morgen)
Nå skal jeg en snartur ut å handle inn litt greier - så vi snakkes senere:-)

 • 23.03.2014, 19:24

Verdens enkleste pastarett

 • Category: MATJeg har fått Andrea ti å teste ut nye matretter hun ikke er vant til. Hun har før vært vedig ensidig i matveien, så jeg innfører sakte men sikkert nye ting; Til nå har hun fått testet ut både havregrøt, havrepannekaker og forskjelige skyr med musli. Til middag igår lagde jeg henne noe av det beste jeg vet; Pasta med kylling. Dette er en rett som er sykt god og tar vedig kort tid. Krydderkombinasjonen til kyllingen er samme som jeg ALLTID bruker -  til ovnsbakt laks, omelett .. ja, alt! (altså, veldig god:))
Denne retten er herig med pinjekjerner og, det har som rege jeg i når jeg spiser det selv, men jeg innfører litt og litt til Andrea:P  Ellers har jeg ofte i hvitøksfedd når jeg steker kyllingen og litt paprika sammen med på slutten.Oppskrift pasta&kylling;

1 Kyllingfilet
Sitronsaft
Salt
Pepper
Gastromat
persillekrydder

Amerikansk grønnsaksblanding
Pasta

Kok pasta som anvist med salt i vannet. Når det nærmer seg slutt på koketiden tilsetter du litt amerikansk grønnsaksblanding (eller andre ting du iker - jeg liker godt kombinasjonen av erter og pasta.
Del kyllingfileten i biter og stek i litt smør og sitronsaft. Når de begynner ta farge krydrer du med salt, pepper, gastromat og persille.
TADAA! :-)

 • 14.01.2014, 21:26

Pæncejx.Litt grove.Veldig gode.

 • Category: MAT

Jodda, jeg lovte jo å poste oppskriften på pannekakene jeg lagde i går.
Poster vel egentlig grunnoppskriften - så kan man velge selv hvilke produkter innenfor man vil bruke. (eks type melk, mel osv)

2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete
2 egg, 2 eggehvitter
3 dl melk (ta en liten kopp og varm i mikroen, tilsett noen suketter og ha i resten av melka igjen - OM du vil ha søte pannekaker)
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
en klype sukrin /eller sukker om du vil.
2 ss kesam
litt fiberhusk

bland alt i en bolle - og hell i litt ekstra vann eller melk om røren blir for tjukk. Stek.
Ja, vanskeligere var det desverre ikke :- (

God kveld:-)

 • 13.01.2014, 13:55

Colamarinert kylling

 • Category: MAT

Ja, du leste rett.
Jeg tør kalle meg selv en skikkelig matforsker, jeg følger storøyd med på de fleste matprogrammer og synes noe av det morsomste i verden er å lage mat (ironisk nok).
For noen uker siden satt jeg å så på Jamie oliver, en av favorittkokkene. Han har alltid så mange lure tips for hånd, så jeg blir allitd en anelse klokere av å kikke på hans 15-minutters supermåltider.
Anyhow - Akkurat i denne episoden jeg så skulle han grille biff til middag. Han gav dermed det beste grilltipset for ekstremt mørt kjøtt - nemlig å marinere det i Cola. Jeg ble straks interressert, og det tok ikke lang tid før jeg fant fram til hundrevis av colamarineringer på nett - dette var nemlig vanligere enn jeg hadde trodd.Grunnen til at dette funker så bra er at syren i colaen bryter ned enzymer i kjøttet og etterlater det ekstremt mørt og saftig i konsistensen. Jeg har lenge tenkt på å teste dette - og igår, siden det var søndag og jeg ikke hadde noen middagsplaner passet dette perfekt. Bare to problemer; jeg hadde ikke biff, og jeg hadde kun Cola zero. Vel - bare bedre, for jeg elsker jo kylling, og drikker ikke brus med sukker. Jeg har ofte opplevd at kyllingfilet kan bli litt overstekt og tørr, derfor spiser jeg som regel kylling i gryter etc. vel, ikke nå mer altså.

Oppskriften på marinaden hadde jeg fra før - det er en marinade storesøsteren min har brukt på kyllingen i en helt fantastisk pastasalat hun lagde da jeg var mindre. Favorittretten. Jeg brukte rett å slett samme oppskriften, bare at jeg brukte Cola der jeg ellers ville brukt olivenolje. Resultatet ble de møreste kyllingbitene jeg har smakt!Oppskrift på marinade;
1/2 kopp Cola Zero (cola funker og. smaken henger ikke igjen, så du slipper cola-smak på middagen)
2 oppkuttede fedd hvitløk
litt paprikakrydder
en klype gastromat
en klype salt
Chillipulver (tilpass etter hvor sterkt du liker det - jeg brukte ca en ts.
Rør sammen til krydderet er oppløst og ha over i en plastopse sammen med oppkuttede kyllingbilter (eventuelt hel filet)

Knyt så posen og la ligge i kjøleskapet i minst en time før steking.Som sagt var det søndag - så jeg satt med de matvarene jeg hadde hjemme. Dermed ble tilbehøret ovnsstekte potet og kålrabistenger (alias pommes frites) og diverse grønt.
Hadde butikkene vært åpne hadde nok valget falt på pasta eller ris da disse passer litt bedre til kylling (etter min mening)

Noen andre som har prøvd å marinere i Cola? :-D

//Ellers - jeg planla jo å døgne til idag for å få tilbake døgnrytmen. Jeg fant så ut rundt klokken 5 i natt at jeg heller skulle sove litt og tvinge meg opp etter vekkeklokken kl 7. Haha - som om. jeg slumra. slumra og slumra - og rundt klokken halv 10 var jeg på vei ned trappa for dagens fem kopper kaffe. håh.. Håper bare det var kort nok søvn til å sovne tidlig i kveld.
Denne uken har jeg egentlig ikke planlagt så mye ellers, noen få småting jeg må få gjort, men egentlig en rolig uke. Jeg har pådratt meg ansvaret av å lage middag hver dag - og Andrea har lovet å smake på noe hver dag (veldig kresen, hun liker kylling og pitabrød. Og grønnsaker om de er rå.... Og mamma liker brødskiver. Jeg skal altså lage middager alle kan like - dermed en liten utfordring. Men det skal nok gå bra - og jeg har forsåvidt planlagt hele ukesmenyen så. Idag er det meatfree monday (joda, jeg fortsetter i sporet) og dermed blir det pannekaker. med litt grovt mel i - så litt mer næringsrikt enn vanlig. hurra!

Ønsker dere alle en fin uke:-)

 • 23.12.2013, 18:05

Verdens beste spaghetti med kjøttsaus

 • Category: MAT

Idag lagde jeg som overskriften sier spaghetti med kjøttsaus til middag. Kanskje ikke helt julemat, men vi har stressa sånn idag at vi ikke kjører igang med sånt før imorgen.
Spaghetti er en ting jeg ikke har spist på over et år. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har vært skremt til døden av dette. Hallo, det er egg og hvetemel - noe jeg spiser flere ganger til dagen uansett.. Idiotiske syktanker.

Iallefall har jeg i lang tid planlagt å spise spaghetti, så da fant jeg ut at jeg endelig skulle lage det i dag. Til tilbehør lagde jeg noe av det beste jeg vet - nemlig kjøttsaus. Dette lager jeg ofte, og pleier ha i lasagne etc - det er noe av det beste jeg vet. Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften på min beste kjøttsaus med dere. Denne er forresten supersunn og:-)
* 1 pakke karbonadedeig
* 1 pakke hakkede tomater med basilikum
* 1/2 gul løk
*salt, pepper oregano
* 2 ss ketchup


Stek kjøttdeigen brun, tilsett løk og krydder og stek litt til. ha så over tomatene og ketchupen og varm lett. KLART TIL SERVERING! Hvor enkelt er ikke det? hurra for 5minuttersmiddager.
Best servert med litt grønn salat <3


Ellers har jeg og Ask pyntet juletreet idag. Jeg har handlet inn til de neste dagene (herregud så stressa man blir av at butikkene holder stengt i to dager.. haha, flere som kjenner det???)
Jeg har vært til Sofie å plantet en julegave, og jeg har kun EN liten ting igjen på Andrea sin gave (som jeg skal igang med NÅ) så er jeg hundre prosent klar til morgendagen. Jeg har også fått laget en dessert vi skal ha i morgen - kjempesøt! Viser dere i morgen, den er såå julete (om det er et ord)

Ellers skal jeg bruke kvelden på pepperkakehuset jeg har planlagt å lage i en uke... og jeg skal bake kransekakestenger (Mamma og andrea er så glad i det, og å glede dem er det beste jeg vet <3)

I morgen planlegger jeg å våkne til full julestrømpe og tre nøtter til Askepott på tven- og da regner jeg med å komme i ordentlig julestemning. Det ER julen for min del!
Jeg har valgt ut kjole til i morgen og - en jeg kjøpte i Puerto rico. (vil dere forresten ha et innlegg med tingene jeg kjøpte der?? mye fint!:))
Hopper innom litt senere med bilder fra dagen og gårsdagen :-)

 • 13.11.2013, 17:26

Favorittmiddagen

 • Category: MAT

... Eller, en av favorittene da. Jeg har i grunnen ganske mange av de.
Dette er iallefall det beste jeg vet av kyllingretter!

Du trenger til en porsjon;
1 dl melk
1 kyllingbuljongterning (eller pulver)
1 ts jkb-mel (eller annet mel til jevning)
1/2 paprika i biter
1 boks hermetisk ''asiatisk wokblanding''
Krydder (jeg liker med maaasse - men smak til å se hvor krydret du vil ha den)  - Paprikakrydder, Karri, Gastromat, (salt og pepper til steking av kyllingen)
1 kyllingfilet
1/2 boks champignon

Start med å koke opp melk med mel, krydder, buljong, paprikabitene og wokblandingen. Når det koker opp kan du sette det til siden mens du steker kyllingen.
Kyllingen stekes i biter og krydres med salt og pepper. Jeg pleier også krydre over med litt curry så det setter seg i kjøttet. Mot slutten av steketiden tilsetter jeg champignon og lar det steke litt til før jeg heller det over i wok-melka og koker opp en gang til før servering

Jeg serverer med litt isbergsalat, agurk, mais og villris. (på bildet over skjuler risen seg på bunnen) De friske grønnsakene gir enda mer smak til selve ''kyllinggryten'' :- )

Har du gode oppskrifter på kylling du vil dele?:)

 • 26.10.2013, 10:15

Hjemmelaget hamburger og pommes -frites til helgemiddagen

 • Category: MATJau, igår ble det homemade burger på frøkna. Jeg hadde egentlig planlagt å starte en ny greie her på bloggen. På Instagram følger jeg mange som er i ''recoveryfase''. Hver fredag kjører de noe som de kaller ''fearfood-friday''. Dette er da en dag de utfordrer seg selv på en matrett de føler er skummel, og som spiseforstyrrelsen skriker nei til. Siden jeg la ut min ''matbucketlist'' og planla å få krysset ut en del ting før jul tenkte jeg å kjøre en slags fearfoodfridaygreie jeg og, og utfordre meg på noe fra lista hver fredag.
I går hadde jeg da egentlig tenkt å pangstarte med spaghetti og kjøttsaus. Men mamma var på butikken før jeg visste ordet av det, og hun kom hjem med karbonadedeig - (kunne forsåvidt lagd kjøttsaus med den, men manglet uansett tomatpure)  og jeg fikk lyst til å lage hjemmelaget burger. Nå er dette noe jeg har laget mange ganger, og som jeg føler meg trygg på. (føler meg igrunnen trygg på alt jeg selv lager men........)

Dette er uansett veldig godt, og jeg råder dere til å prøve. Smaken slår både mcdonalds og burger king ned i støvlene, og her har jeg brukt kun sunne, gode ingredienser.

Burgeren lagde jeg ved å kna karbonadedeig sammen med oppkuttet gul løk og et egg, også tilsatte jeg pepper,salt og persille før jeg formet som karbonader og stekte i panna.
Burgerbrødet er et polarbrød havre delt i to, og burgeren ble da bygd opp av brød, karbonade, ost, 3% dressing og isbergsalat.
Pommes frites'en lagde jeg av poteter som jeg skrelte, strimlet og stekte på bakepapri i ovnen på 200 grader til de ble litt (litt for) svidde i kantene.

Dette ble faktisk mitt mest vellykkede forsøk på sunt burgermåltid noensinne!

:) Håper dere får en fin lørdag. Idag går dagen min fort unna - jeg planlegger litt innkjøp av diverse vipper og finstas før jeg går i dusjen og inntar fiksekoma.
I kveld står nemlig personalfest og en tur på på byen på agendaen. Jeg popper sikkert innom litt senere idag med kveldens antrekk. Har kjøpt en helt nyydelig kjole jeg gleder meg til å vise dere:)

 • 23.10.2013, 19:15

Hjemmelaget pytt-i-panne

 • Category: MAT

Idag har jeg som sagt hatt en dag med pluss på samvittigheten. Jeg overrasket mamma med nyvasket og ryddet stue/kjøkken da hun kom hjem fra kafedate - og hun ble så klart veldig glad for det. Hadde egentlig planer om å ta loftstua og få fikset i klærne mine oppe på klesrommet, men jeg må bare spare det til i morgen. (Dette er også en snillhetshandling - å ta det imorgen, fordi lillesøsteren min plutselig kom hjem før jeg fikk gjort noe der oppe, og jeg vil helst gjøre det når hun er borte så hun ikke plages av at jeg styrer rundt)
Siden det var ''værsnillmotmammadag'' i hodet mitt klarte jeg ikke få meg til å skrive noe handleliste til henne idag. Jeg gjør det nesten hveer dag, for hun er alltid innom butikken når hun er på vei hjem fra steder. Jeg tenkte at hun kunne få slippe idag - men dermed stod jeg uten middagsmat. Det må man såklart ha, så jeg kikket igjennom kjøleskapet og fryseren etter hva jeg kunne lage. Vi hadde lite protein/kjøtt i kjøleskapet, og jeg orket ikke egg idag. Men i fryseren lå det både brokkoliblanding og kylling/kalkunpølser - så da fant jeg ut at jeg ville prøve meg på en pytt-i-panne. Dette er noe jeg ofte spiste da jeg var lita og kom hjem fra skolen - det eller nudler. (alltid i ferdigpakke fra fryseren da..)Jeg fant fram et par poteter (ferdigkokte, jeg koker en gang i uken og har de i kjøleskapet slik at jeg sparer tid. haaater å vente på at poteter koker!)
litt gul løk fra kjøleskapet. Kuttet opp poteten i terninger og stekte på panna med kjøtt og grillkrydder på lav varme. Imens kuttet jeg pølse og løk i terninger og stekte sammen med potetene (skrudde opp plata på fullt mot slutten)
Kokte grønnsaker og hadde middag på 5 minutter.
Dette smakte faktisk helt likt slik sånne ferdigpakker smaker!  Helt klart noe jeg skal lage oftere.

Og før dere nevner det; Nei, dette er absolutt ikke en middag for noen som skal opp i vekt. Men jo magerer middag jeg lager, jo mer må jeg spise utenom/til de andre måltidene. Dermed blir det nok en lur dessert om en liten stund for denne frøkna.

Ellers må jeg få skryte litt av egen innsats de siste dagene. Jeg har holdt meg unna treningssenteret den siste uka. For andre er det fantastisk å trene ofte, men det er noe jeg har gjort for mye i det siste. Jeg har egentlig fått streng beskjed om å holde meg i ro, og i mitt syke hode er treningen mer tvang enn glede. (Noen ting har jeg ordentlig glede av - som SHbam for eksempel - men det bryter fortsatt ned det jeg prøver bygge opp - så det handler veldig om måtehold på det og)
Jeg er slik at om jeg opplever ting som gjør meg sint eller lei meg, eller blir stresset, forvirret eller annet tyr jeg til trening som løsning. Istedet for å løse problemer, løper eller løfter jeg de av meg. Dette er ikke en sunn ting å gjøre, og det er viktig å ta tak i ting - om ikke ligger de fortsatt der å lurer uansett om man glemmer de et øyeblikk. De siste dagene har jeg tydd til andre metoder for å løse det når jeg har blitt opprørt. Om jeg har kranglet med noen har jeg kuttet alt og gått å satt meg å lest kryssord eller bok til jeg har roet meg ned for så å snakke rolig å fikse problemet.
//nå skal det sies at jeg har slitt hardt på andre ting ang psyken denne uka, men jeg er uansett stolt over å ha klart en ting rett.
heh, nok om det.

Har du smakt pytt i panne?:)

 • 02.10.2013, 13:57

Need your help!

 • Category: MAT

Sykedagene fortsetter, og jeg er dritt-lei. Til vanlig tester jeg jo ofte ut mye nye oppskrifter, og viser dem her på bloggen. Det regner jeg med dere har merket at det har vært lite oppskrifter og matprat, rett å slett fordi det går veldig i det samme; Havregrøt, cottage cheeseostekake, speltlompepizza, ovnsbakt laks og kyllingcurrygryte.
Det har vel egentlig vært det og kun det det har gått i disse ukene. (i tillegg til uendelig mengde halsdrops og ispinner)

I overigår og i går lagde jeg kyllinggryte, og hele helga var det laks til middag. Idag føler jeg at jeg må slå til med noe litt annet - men jeg står helt fast. Kan noen være greie å komme med tips på deres favoritter? Er åpen for det meste, utenom tunsfisk etc.. Og jeg er dritt-lei taco - så nei til det og- ellers heelt åpen!
Om ingen har noen gode tips til fristende sykemat blir det enten fiskeboller i hvitsaus eller hjemmelaget pølselapskaus/pytt i panne... Jeg har nemlig kalkunpølser i frysen og fiskeboller i kjøkkenskuffa, og jeg orker ikke dra på matshopping om jeg ikke får noen gode tips til spennende retter..Såå, noen som har noe spennende for tett hals og syke smaksløker?
Gjerne masse krydder!

 • 16.09.2013, 22:13

Ukeplan og supersunn lasagnemiddag!

 • Category: MATJeg synes alltid ting går litt lettere når man har en plan på de. Nå har jeg utarbeidet en plan på både trening og middag for hele uken, det gjør det mye lettere å vite at man har fått inn de forskjellige treningstypene man vil ha gjort, få trent de forskjellige musklene og få handlet inn til middager. Man sparer mye tid!
Dette er iallefall min ukesplan. Til vanlig ville jeg hatt mer laks og fisk, men jeg fikk rett å slett ikke plass til det. Når jeg lager middag til meg selv må jeg som regel bruke samme tingene to dager på rad siden jeg spiser middag alene, og alltid har rester dagen etter som jeg ikke vil kaste bort.

Dagens trening var altså shbam; med nytt program som var kjempegøy som de alltid er! Vi kjørte litt ekstra glam-faktor og slo av lyset og på diskolys. Håh, jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg digger shbam!
Dagens mat ble da lasagne etter fotballfrues oppskrift, veldig enkelt og greit - man steker karbonadedeig med opphakket løk og tomatpure, legger det i bunnen på en ildfast form, legger et lag squash-skiver (skivet med ostehøvel og stekt i salt og pepper), et lag cottage cheese - samme om igjen og topper med revet ost. Kjempegodt!Mm, det var like godt som det ser ut:-D


Kvelden går til total avslapning med isfolket-bok,tv og tetris battle. Jeg er så avhengig! Håper dere har hatt en fin ukesstart:)

 • 04.09.2013, 10:20

Itje så flenk..

 • Category: MAT

haha, nei, jeg snakker ikke sånn forresten. Mange tror nordlenninger gjør det, men det der er mer innvikla lofotdialekt - for de som ikke vet det. Det er tho veldig moro å bable på lofotværing, haha. HÅLLJ TÅRSKEN.

 

For å vinkle overskriften fra en ikke dialektmåte - den handler om at jeg har vært ekstremt ambivalent de siste dagene. Jeg har klusset med maten, dratt på trening og til og med ditchet skolen i dag. Slike ting gjør at jeg fort blir veldig skuffet over meg selv - og det er 1 poeng til sykdom, (som forresten stiller seg veldig positiv til at jeg trente igår, og at jeg slakker på matinntaket)
0 til meg. Sannheten er at treningen er trygg for meg, skolen er veldig skummel. Det er skummelt å ikke få til, at konsentrasjonen er på bunn og at jeg ikke forstår ting jeg ville vært ekspert på for et par måneder siden. Jeg hater å føle jeg ikke får ting til, og når det ikke er alt for lenge til eksamen gjør det meg og vettskremt. Skulle virkelig ønske jeg kunne dra på mange forelesninger, for det elsker jeg - men å slippe presset fra å ta eksamener i år. Huff. Idag skal det sies at grunnen til at jeg ikke drar på skolen er at jeg har et møte ganske rett etterpå, og i tillegg er litt slapp med vondt i hodet. influensapåvei.
Iallefall skal jeg lese litt hjemme, så får jeg notater av venninna mi i klassen. Det er ganske greit å få gjort det sånn i dag, så satser jeg på å være på plass neste onsdag.

Ellers idag har jeg ingen planer utenom møtet mitt og en time SHBAM. Jeg ser på shbam som noe som lyser opp i livet, og gir meg energi - ikke nedbrytende slik som regel min vanlige trening blir. Da er det greit å ta seg en treningstur, jeg spiser gjerne ekstra for å kunne være med på SHBAM timer!
Det er på en måte ikke tvang og sykdom som tvinger meg på disse herlige dansetimene, det er egen vilje og jeg virkelig går å gleder meg til timene - og det er positivt å ha noe å se fram til!

Bare for å ha med noen bilder slenger jeg inn bilde av gårsdagens middag;Fiskekaker, potet (halvmost, haha..) grønnsaker og tyttebærsyltetøy. Senere kom det en klatt kesam med sukrin også sammensmed.
Har lenge vært livredd for ferdigprodukter, og gikk lenge igår å vurderte å ta opp torsken fra fryseren. Kom så på at jeg må utfordre meg selv på slike ting, så da ble det rauds fiskekaker.
Og vet dere hva? Det var dritgodt.Ellers en liten morgenstart- quote. Godt meg litt positivitet i starten av dagen!

 • 01.09.2013, 21:16

Middagsinspirasjon

 • Category: MAT

Satt å kikket litt over bildene på pcen og fant ut jeg hhar laget mye gode, kjempesunne og ikke minst hjemmelagde middager i det siste.
Tenkte jeg i anledning søndagskveld kunne lage et lite samleinnlegg med noen av mine favoritter - kanskje dere blir inspirert til kommende uke?:)
♥ Kyllingwok med nudler (kyllingfilet og wokgrønnsaker samt nudler stekt med salt, pepper og en pitteliten dash grillkrydder.


♥Tacosalat /karbonadedeig stekt med tacokrydder, servert på med speltlomper/nachos/tacolefser og valgfri salat + salsa og kesam.
Eller en annen vri:


''tacospeltpizza'' - speltlompe med pizzasaus eller ketchup, karbonadedeig fra gårsdagens taco, mais, paprika, ananas og ost, 10 minutter i ovnen på 200 grader.♥ eller Speltlompepizza med kalkunfilet/skinke, ananas, mais, champignon, pizzasaus og ost. (perfekt med grønn salat til!) dette er et lite mellommåltid, som ikke utgjør så mye kalorier , så for et større måltid kan lompene byttes ut med wraps for eksempel. ellers kan man bruke stekt kyllingfilet for eksempel:)


Ovnsbakt laks med bakt potet, grønnsaker og mager kesam med sukrin/stevia.
(laks lagt i folie med løkstrimler, våtet med sitronsaft og krydret med salt, pepper, gastromat og persillekrydder og et laurbergblad, pakket sammen og stekt i ovnen 20 minutter på 200 grader)


Grillet indrefilet av svin med grillspyd ( champignon, rødløk og jordbær marinert i sitronsaft med sitronpepper) og grønnsaker.


♥ Hjemmelagde ''köttbullar i potatismos'' - karbonadedeig krydret med salt og pepper, tilsatt finhakket løk og stekt som boller.
''potetmos'' av kokt blomkål most sammen med kesam og litt salt. over er det fløtesaus og tyttebærsyltetøy.♥Hjemmelaget hamburger og kålrotfries;  karbonadedeig formet som burger og stekt med salt og pepper. lavkarbo-grovbrød med ketchup, ost og salat.
Kålrotstrimler vendt i pommesfrites-krydder og stekt i ovnen på 200 grader til gjennomstekte. grønn salat og stekt løk og champignon til tilbehør!Grillkylling og blomkålris med lett bernaisesaus.
(kyllingfilet i biter stekt i grillkrydder, blomkål raspet med rivjern og stekt i saften fra kyllingen med litt salt og pepper - lett bernaisesaus fra toro. (vopsvops)


Indrefilet av storfe stekt i strimler, poteter kuttet i strimler, krydret og stekt i ovnen med salat, tyttebærsyltetøy, champignon og peppersaus.Ooog en liten smakebit fra en tilfeldig gang på Orion. Dette var er fra når jeg var syk og tvang med med ut for å spise med mamma og Andrea. Dette er antageligvis det nesten sunneste du kan velge der, tror det er pepperbiff av indrefilet med gorgonzolasaus og grønnsaker. (chipsen trenger man ikke spise, men det er jo veldig godt!) Det var veldig godt og jeg anbefaler dere virkelig å bestille det om dere er ute til middag!

Såå, noen ting dere kan tenke dere til middag til uken? :) Og var dette en grei type innlegg? Tenkte å kanskje lage noe slikt som dette i måneden, muligens til frokost/lunsj /kosoppskrifter også. Kanskje jeg tar en ting hver søndag - eks 1 søndag i mnd med middagsoppskrifter, 2 med frokost og lunsj, 3 med dessert/kosoppskrifter og en fjerde med type bakst /tilbehør? :)

 • 31.08.2013, 22:08

Verdens diggeste lørdagsmiddag.

 • Category: MAT

Og dette er faktisk, tro det eller ei - kun kjempesunt for kroppen!
Rødt kjøtt inneholder vitaminB, og jern - som mange får for lite av. Selv mener jeg rådet om å ikke spise rødt kjøtt er helt teit, på samme måte som mettet fett og poteter. ALT MED MÅTE!
Altså, dette er indrefilet av okse, noe av det møreste kjøttet du finner. Det er en av favorittmåltidene mine, det har det alltid vært. I dag stod jeg for middagen, og biff med pommes frites var høyt på ønskelisten til familien. Dermed kjørte jeg igang med tillaging.


Dette er rimelig enkelt og - og tar veldig lite tid.
Jeg startet med å kutte opp halvt om halvt med poteter og kålrot i strimler, la de på et bakepapir og krydret med pommes friteskrydder før jeg satte de løverst  i ovnen på 225 grader (først varmluft, så vanlig ovnfunksjon på 200 grader etter noen minutter)

Mens potetene var i ovnen kuttet jeg indrefiler i strimler. Disse stekte jeg på høy varme til de fikk herlig biff-farge før jeg krydret med grillkrydder. Etter å ha stekt kjøttet stekte jeg en boks champignon i panna hvor kraften og krydderet var igjen.

Servert med salat, tyttebærsyltetøy og peppersaus var dette perfekt lørdagsmiddag.

Noen som føler seg inspirert? Dette er like mye hverdagsmåltid - selv om det føles preeeetty damn usunt.
Håper dere har hatt og fortsetter å ha en herlig lørdagskveld:) Her er the voice på tven og vi koser oss nesten ihjel.

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits