• 31.12.2013, 00:14

Mitt 2013


Jeg følger trenden - alle poster innlegg med hvordan deres år ha sett ut. Jeg derimot må nok slå en liten vri, mitt 2013 har nemlig vært ganske trist og kjedelig sånn jevnt over. Jeg brukte første halvdel  på å (bokstaveldig talt) løpe meg til toppkarakterer. Skolen og jobben var alt for meg, og treningen var det eneste jeg hadde tid til på siden.
Andre del gikk til et sånn halvhjertet forsøk på å bli frisk etter å ha innsett at jeg hadde et problem -ellers innleggelse, et miniførsøk på universitet og utallige legebesøk som igjen ble til sykemelding fra både jobb og trening og en utrolig kjedelig hjemmetilværelse.
Ikke akkuat et favorittår altså - Men det finnes alltid noe positivt. Jeg tenkte dra fram det positive som har skjedd i år i et lite oppsummeringsinnlegg.


Dvasket rundt i dette antrekket i alle farger når jeg ikke var på jobb.

Reiste til London med min bestevenninne Caroline. London Eye, Madame toussands, seaworld, oxford street, westfield og masse opplevelse for livet.


Ståk-uka. styggdag, grilldress, emodag, pimp and hoe og en annen jeg ikke helt husker - hurra for 2 eksamener i kostyme.


1stk superharry andre russetid. denne gangen heldigvis ikke som president.

17 mai. Dødssliten og ferdig med russegreier for alltid.Jeg bakte og bakte og bakte. Min nye favorittinterresse.

Så var skoleåret slutt.


Og måtte si hade til noen av mine fineste klassevenner.


Plutselig var jeg helt lys og forandret.


Hoppet og spratt rundt i finværet her hjemme halve sommeren.


Tok turen til Shellefteå på jentetur med Sofie og Nora.


Reiste på ferie til min bror og nevø i Sandefjord - lå å grillet i varmen mens dårligværet herjet nordpå.


Plutselig var lillegutten min 3 år.

8. august ble jeg tante for fjerde gang til lille Eden Linnea.


Lagde kake og feiret min kjære bestekristoffer sin bursdag


Startet opp faget Internasjonale relasjoner på Universitetet i Bodø etter min fantastiske innsats i krigshistorie på 3.året.


Rakk å gå på skolen lenge nok til å delta på fadderukens fotballtunering. Edru.........
Så ble jeg innlagt og etter det sykemeldt.


Tiden etter jeg ble sykemeldt var utrolig kjedelig. Jeg brukte omtrent all tid på shopping.

Lagde mitt første carved pumpin.

Sminket tidenes dukkesminke på Andrea.

Feiret haloween med min skjønne.

Fant ut at min kjære lillesøster var gravid i syvende måned.

Så feiret vi bursdagen hennes dagen etter. Ingen kunne toppe gaven hun hadde fått dagen før.


Også døpte vi Eden Linnea.Skrev for første gang helt åpent og ærlig om sykdommen min - noe som vakte stor interresse. Ble kontaktet av flere aviser og flere artikler ble skrevet.


Personalfest og julebord med verdens herligste kolleger.

Stakk så bort fra alle medier her hjemme og tilbragte to uker i Puerto rico med mamma mens alle hadde julestress her hjemme.


Så var det julaften, juledag og her sitter jeg.
Imorgen starter et nytt år, jeg har ikke helt bestemt meg for noen forsett enda. Men det kommer.

 • 29.12.2013, 22:53

Candy heaven


Idag kjedet jeg meg - så jeg bestemte meg for å lage pepperkakehuset jeg har planlagt å lage hele julen. Jeg hadde jo delene liggende å ta opp plass i skapene, så det var på tide.
Jeg orket ikke legge så mye giv i det - jeg er liksom passe sliten om dagen (skulle tro jeg var ute hver kveld..)

Jeg fikk iallefall pyntet ferdig - men da jeg skulle sette sammen huset gikk ikke ting helt min vei -og etter noe sånt som  forsøk på sammenliming gav jeg opp. Da ble det pepperkaker istedet.

Og etterpå satt jeg igjen med en haug pynt, og en haug knekte pepperkakebiter fra huset. da ble det som det. ble.........haha, vil tro det blir fornøyde småunger i huset når julekakene skal tømmes......

 • 29.12.2013, 17:47

Kill buljo 2


Igår var tok jeg med meg Nora, Sofie og Andrea på kino for å se den nye kill buljo-filmen. Jeg er generellt stor fan av Tommy wirkola, og favoritten  er Kurt josef wagle og legenden om fjordheksa - rett etter kommer kill buljo (så er jeg ikke så suuperfan av resten...)
Jeg var skikkelig spent på filmen, for jeg digger førstefilmen - tror jeg lo meg fint gjennom hele greia. 2ern var hardt slått ned på av kritikerne - noe jeg forsåvidt skjønner, det var en relativt dårlig film.. men den var fortsatt veldig morsom! Iblandt lo jeg, iblandt himlet jeg med øynene og iblandt ville jeg kaste opp. Haha, tror ikke jeg skal si mer.. Den var (uansett om selve plottet var dårlig) veldig morsom - og verdt å se.


Haha, Jørn tore Nilsen som spiller litt vel tilbakestående i både kill buljo og legenden om fjordheksa er så genialt flink skuespiller!!Og Stig frode henriksen som spiller selveste JOMPA (haha, og kurt josef wagle!!) må være en av mine favoritter innen norsk film. Jeg kan nesten le til jeg pisser meg ut av fyren...
Det er flere andre kjente fjes i filmen, blandt annet Triana Iglesias, Truls svendsen, Ingrid bolsø, Christian rubeck, Jeppe beck laursen (som også er i fjordheksafilmen) Kristian figenschow.. og flere! Haha, med et skuespillerlag som det skulle det vært godt gjort å ikke få en morsom film.Har noen av dere fått vært å sett Kill buljo 2 enda? Haha, om ikke bør dere ta turen, eller rett å slett vente til filmen kommer ut og heller bruke kinopengene på en annen film. Jeg selv skal ta meg enda en kinorunde for enda en film - men neste gang blir det hobbiten i 3d! Elsker 3d, det er eeeegentlig de eneste filmene jeg synes er verdt å dra på kino for..

 • 29.12.2013, 13:50

Gavetips; Hjemmelaget kroppsskrubb

 • Category: DIY

Denne herlige skrubben lagde jeg i julegave til en av mine gode venninner som elsker kroppspleie. Det blir litt mer spesielt når man lager selv - litt mer kjærlighet og omtanke lagt inn synes jeg.Jeg lagde min med sitronduft - men du kan selvfølgelig velge hvilken lukt du vil ha på den.
Jeg har brukt duftessensolje fra Kremmerhuset (her har de mange forskjellige å velge mellom) I lukten lemon fordi jeg ville ha den så frisk og god som mulig.
Om du ikke har essensolje for hånd går det fint ann å bruke vaniljestenger, kanel eller andre krydder med gode lukter.

Du trenger rett å slett Olje (jeg brukte vanlig rapsolje) Mandelolje er og fin å bruke om du vil ha litt rundere aroma - og sukker eller salt. Jeg brukte sukker, fordi jeg synes kornene er større og gir bedre skrubbeeffekt.

Man blander rett å slett sukker og olje i en bolle til man får en god konsistens (ikke for flytende og ikke for tørr) før man til slutt tilsetter lukt og har over i en beholder.

:-)

Om du bruker litt andre ingredienser kan det være lurt å skrive på en lapp hva skrubben inneholder i tilfelle mottakeren er allergiker e.l.

 • 28.12.2013, 14:32

Gavetips; Kakao på pinne


Skikkelig søt tilleggsgave til enhver sjokoladeelsker.
Dette går fort, er enkelt og vil glede enhver som mottar disse herlige kompakte kakaogledene!Du trenger;
100 g sjokolade (jeg brukte lys kokesjokolade)
1 ss kakaopulver (eller oboy for en skikkelig lys versjon)
1 ts melis
Litt knuste nonstop til pynt (Marshamallows eller knuste polkastenger er også superfint å bruke som garnityr)
Pinner av et eller annet slag (her funker ispinner like så godt som annet - jeg brukte cakepopspinner)
Konfektformer i silikon (eller isbitbrett)Smelt sjokoladen over vannbad (pass på at det ikke kommer noe vann i selve sjokoladen, da vil den klumpe seg sammen )
Bland inn melis og kakao og hell i formene. Sett i kjøleskapet til de har stivnet litt slik at pinnene står stødig når du setter dem inn. Sett inn pinnene og strl litt garnityr på før du setter dem i kjøleskapet igjen til de er stive.

Om du skal gi de bort er det veldig fint å bruke cellofanpapir rundt, og feste på en lapp hvor det står annvendig - feks
'' Varm opp 2,5 dl melk. Rør med kakaopinnen til du har en kopp herlig sjokolade og nyt foran peisen med en god bok''


Disse gav jeg til Andrea sammen med hennes julegave :-) Hun syntes de var kjempesøte - men tror hun sparer de til hun ikke er konstant dårlig og kvalm.
Har noen av dere testet kakao på pinne før?:-)

 • 28.12.2013, 03:53

For babyboy


Nykomlingen vår har fått så utrolig mye fint både til jul og ellers om dagen - nå er vi helt klare for ankomst her hjemme.
Vi storgleder ossDet er absolutt umulig for meg å ikke kjøpe inn ting til lillemann for tiden.Hodet mitt er en utømmelig gavemaskin som vil få tak i alt og ingenting til den lille.
Idag var jeg på romjulsvandring på citynord med minibudjett - og plutselig var jeg hjemme med litt nye småklær .. håh, tror jammen denne ungen blir skjemt til himmels av alle de nærmeste når han bestemmer seg for å poppe ut..
Under en måned igjen nå

 • 27.12.2013, 22:14

27.12.2013Jeg er langt fra fan av sånne utenlandske småsjapper - men noen få ting fant jeg ialleall de dagene det regnet og stormet i Puerto Rico.
Mamma gikk shoppebananas og kjøpte det meste innen rekkevidde - for min del ble det dette; ( og litt julegaver - røyk med smak etc til Sofie, alkohol til Nora, drømmefanger og babyklær til Andrea og litt småsmykker etc)Haha, MÅTTE ha denne superspacejamtightsen når de hadde EN igjen, som var i min størrelse og i tillegg kostet sånn 5 euro..Fri for bøker ble jeg - og da måtte jeg ty til det enorme engelske bokutvalget i butikkene...

Også kom vi til mitt favorittshoppested - TAXFREEN

Her kjøpte jeg favorittparfymen, en HAUG tyggispakker og enorme mengder godteri. Nå har jeg nok til et helt år i skuffa.... Ble masse av favoritten min.sjokoladedekte oreos.........
Noe storshopping ble det altså ikke på meg denne gangen - men jeg planlegger en tur til London om ei stund, så regner med det går litt da:-)
Hva synes dere?:- )

 • 27.12.2013, 19:03

Superdeilig og lett festdessertEtter en eller annen mektig julemiddag nå i forrige uke bestemte jeg meg for å lage noe supersøtt men litt sunnere til dessert.
Ettersom jeg hadde bedt mamma kjøpe inn diverse frukt falt valget på varme karamelliserte pære og epleskiver laget med sukrin gold og servert med iskald vaniljesaus til.Dette var utrolig enkelt og - jeg kuttet rett å slett epler og pærer i biter og fjernet skallet før jeg strødde over en blanding av sukrin og sukrin gold og stekte til de ble mye og brune i stekepanna.

Anbefaler også å ha i litt annen frukt og - bananer er nyydelig når de blir stekt. Desverre er jeg smålig inntollerant mot bananer og kan ikke spise det i lange baner uten at det stikker litt ekstra i magen.. Neste gang:-)Vaniljesausen er sukkerfri vaniljesaus fra eldorado som jeg hadde igjen fra julemiddagsdesserten.
Hihi, håper dere koser dere med alle romjulens godheter

 • 27.12.2013, 13:51

Tradisjonsfest andre juledag


I vår vennegjeng har det vært en skikkelig tradisjon å la 2 juledag være en av årets festdager. (på linje med bursdager, 16 mai og nyttårsaften)
Igår var ingen unntak, og vi smalt på oss festkjoler og tok fatt på snublebrusen i år som i fjor.
Ettersom jeg hadde en relativt dårlig drikkeopplevelse på lørdag hadde jeg tatt mine forhåndsregler igår - jeg spiste godt på dagen, sov så mye jeg kunne og drakk redbull og vann sammen med vinen.
Jeg holdt det også gående med under en flaske vin og et glass champagne vi tok hos Sofie før vi dro på vorsspiel.

Jepp - Vi startet altså bare vi jentene hos sofie hvor vi delte en flaske champagne og koste oss masse før vi dro videre. Vorset gikk smertefritt og plutselig var vi på byen. På det eneste 18-årsstedet i Bodø var det enormt lang kø, og jeg ble stående i rundt en time ute i tynnstrømpene - en lite behagelig opplevelse. Da jeg endelig kom inn hadde Sofie og alle de andre gitt opp køen og dratt et annet sted - dermed var jeg alene på Kafka (haha, woho!) Det var mange kjente der heldigvis, og kvelden gikk unna. Etterhvert som jeg ble edru ble jeg mer og mer lei, så gikk telefonen fra for strøm og jeg tok en Taxi hjem.
Kveldens antrekk ble en kjole fra Puerto Rico, verdens kjedeligste frisyre og glittersko.                                             

                                                                                      Formen idag er faktisk ikke så alt for verst til meg å være. Hodet føles en smule som en ambolt, men ellers tror jeg redbullen reddet meg godt i går.
 Idag skal dagen tilbringes på rooolig vis - jeg tror jeg skal ta en tur å kikke på romjulssalget i butikkene før de stenger, så har jeg ytret ønske om filmkveld til mine venninner (som endte opp på langvarig nach igår og antageligvis sover enda..)

Hva gjør dere idag? :-) Flere so tok turen ut i går?

 • 26.12.2013, 15:07

Julegavebonanza
Herregud, jeg får nesten dårlig samvittighet når jeg tenker på hvor mye fint jeg har fått til jul. Hvor mye fint jeg får hvert år.. vi måtte ha tre runder med gaver under treet for å få plass, (Ask og Eden hadde egne runder) og det slo meg hvor latterlig godt stillt vi er her i Norge - som har råd til å spre rundt oss med materielle goder på den måten...
Uansett - jeg er utrolig takknemlig for alt fint. Her har dere noen bilder av årets julegaver hos meg;....Blir nesten flau, vi har det for godt.
Tusen takk for fine gaver til Familie og venner

Uansett, jeg har det ekstra godt. Den aller fineste gaven jeg fikk igår var dette kortet med julebilder med to av mine nydelige tantebarn

Har dere fått noe fint til jul?

 • 25.12.2013, 03:38

Joyeux Noel


I dag startet dagen på ordentlig tradisjonelt julevis - tiiidlig opp til julemorgen i morgenkåpa (jajo, jeg er jo snart litt gammel for mikke og vennene, men snekker andersen og tre nøtter til Askepott skal jeg se til jeg passerer 100) Etterpå var det fiksing for alle penga før dagen suste avgårde;

Årets julekjole ble Gran Canaris superfashion fra en eller annen jallajalla-store.

Vi måtte dele inn gavene i 3 i år. Fra klokken 1 til 7 lå Ask sine gaver under treet slik at han fikk åpne gjennom dagen, så la vi Eden sine under de ble åpnet før vi voksne hadde våre under i kvelden. Det er rart med det, med en gang man har småunger i familien blir plutselig plassen under juletreet veldig liten.. Overdriver ikke når jeg sier Ask og Eden fikk rundt 50 gaver hver. Og mesteparten av vår gaverasjon var adressert til ''Babyboy'' i magen.. haha.

Vel - vi fikk iallefall kjempemasse herlig hele gjengen:-)

Finingene mine

Superglad for gavene sine var han ialllefall!

Liten pause i pakkeåpninga når plutselig nissefar selv dukket opp med ENDA mer gaver...... hollois. Litt småredd var han til å begynne med..

Men han hadde vært supersnill i hele år i følge nissen - dermed ble det pakker på Ask og klem på nissefar!

4 Generasjoner nedover - Oldemor/mormor/mamma, mormor/mamma, Mamma og Eden Linnea <3

Mine nydelige mormor og meg. Mormor er ei fantastisk dame som til tross for sine 88 år og blinde tilværelse bor alene og strikker som en gal. SUPERWOMAN!

Meg og min eneste, vakre lille niese som jeg også er Gudmor til; Eden Linnea <3

....Som er umulig å ikke susse konstant på

Hihihih åh så fiin. Som dere sikkert skjønner elsker jeg mine tantebarn over alt på jord. (også de to i Sandefjord -suss og klem til Victor og Gustav <3  + BABYBOY i magen)


Tid for mat - Min herlige franske svoger er vinekspert og verdens beste kokk. (dette kan hele familien skrive under på)
I år ble det samme forrett som i fjor - Kamskjell med mangosalsa og ruccola (SÅ GODT!!)


Hovedretten var den mest PERFEKTE indrefilet jeg noen gang har spist med peppersaus, champignon og grønnsaker til. De andre hadde noe slags rosenkål med bacon (er ikke heeelt der enda..)
Uansett en heeelt akseptabel julemiddag. (HURRA FOR ALEX <3)


Desserten stod jeg selv for. Den ble sukkerfri gele med litt pynt - så lagde jeg sukkerfri vaniljesaus (og blandet inn litt vaniljesukker til de som ville ha det)
Altså har vi lagt litt opp til at jeg ikke skulle slite så alt for mye med maten her idag - det skulle liksom ikke ødelegge julen slik som det gjør for mange.
Hverken jeg, Andrea eller Ask liker tradisjonell julemat (utenom fisk og kalkun for min del og ribbe for andrea sin del) og de andre er veldig glad i alex sine utradisjonelle retter, så dette var helt herlig.

Etterpå middagen ble det kaffe og leggetid for Ask - så gikk vi løs på våre gaver.
Vi alle fikk supermye fint som sagt - mulig jeg viser dere noe i morgen:-)

Ei stk fornøyd frøken!

Har dere hatt en fin julefeiring? :)

 • 23.12.2013, 21:01

Kosekveld med mine fineste


For en fantastisk dagen før dagen før dagen jeg hadde igår altså. Jeg og to av mine bestevenninner i ei julepynta stue med minifleksnes, nisser over skog og hei og til slutt Harry potter på tven. Kunne det slå feil? Jeg er så ufattelig glad jeg har disse jentene som mine venner.
Etter en travel førjulstid og en forferdelig lørdagsnatt var det akkurat det jeg trengte - å bare slappe av med sladder og film. Mammaen til Sofie er verdens flinkeste på kjøkkenet og hadde bakt kanelsnurrer som hun satte varme fram på bordet. Vanligvis ville jeg ikke rørt bakst jeg ikke har laget selv - men igår føltes det helt riktig med fantastisk god julebakst


Nå skal det snubles i tepper og skjenkes i vinglass på tven her hjemme. Håper dere har en fantastisk kveld før kvelden

 • 23.12.2013, 18:05

Verdens beste spaghetti med kjøttsaus

 • Category: MAT

Idag lagde jeg som overskriften sier spaghetti med kjøttsaus til middag. Kanskje ikke helt julemat, men vi har stressa sånn idag at vi ikke kjører igang med sånt før imorgen.
Spaghetti er en ting jeg ikke har spist på over et år. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har vært skremt til døden av dette. Hallo, det er egg og hvetemel - noe jeg spiser flere ganger til dagen uansett.. Idiotiske syktanker.

Iallefall har jeg i lang tid planlagt å spise spaghetti, så da fant jeg ut at jeg endelig skulle lage det i dag. Til tilbehør lagde jeg noe av det beste jeg vet - nemlig kjøttsaus. Dette lager jeg ofte, og pleier ha i lasagne etc - det er noe av det beste jeg vet. Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften på min beste kjøttsaus med dere. Denne er forresten supersunn og:-)
* 1 pakke karbonadedeig
* 1 pakke hakkede tomater med basilikum
* 1/2 gul løk
*salt, pepper oregano
* 2 ss ketchup


Stek kjøttdeigen brun, tilsett løk og krydder og stek litt til. ha så over tomatene og ketchupen og varm lett. KLART TIL SERVERING! Hvor enkelt er ikke det? hurra for 5minuttersmiddager.
Best servert med litt grønn salat <3


Ellers har jeg og Ask pyntet juletreet idag. Jeg har handlet inn til de neste dagene (herregud så stressa man blir av at butikkene holder stengt i to dager.. haha, flere som kjenner det???)
Jeg har vært til Sofie å plantet en julegave, og jeg har kun EN liten ting igjen på Andrea sin gave (som jeg skal igang med NÅ) så er jeg hundre prosent klar til morgendagen. Jeg har også fått laget en dessert vi skal ha i morgen - kjempesøt! Viser dere i morgen, den er såå julete (om det er et ord)

Ellers skal jeg bruke kvelden på pepperkakehuset jeg har planlagt å lage i en uke... og jeg skal bake kransekakestenger (Mamma og andrea er så glad i det, og å glede dem er det beste jeg vet <3)

I morgen planlegger jeg å våkne til full julestrømpe og tre nøtter til Askepott på tven- og da regner jeg med å komme i ordentlig julestemning. Det ER julen for min del!
Jeg har valgt ut kjole til i morgen og - en jeg kjøpte i Puerto rico. (vil dere forresten ha et innlegg med tingene jeg kjøpte der?? mye fint!:))
Hopper innom litt senere med bilder fra dagen og gårsdagen :-)

 • 22.12.2013, 10:48

#*!$ happens.


Igår dro jeg som sagt ut med venninnene. Det var helt herlig å se dem igjen etter så lenge! Vi dro på vors til noen venner hvor det var ganske mange. Desverre tok kvelden slutt tidlig for min del, og jeg husker vel ikke stort mer enn å ha slukt vinflaska i ei heidundrende fart, blitt bært ut i en bil og kjørt hjem av søstra til Lisa før jeg tilbragdte natta på sofaen med bøtta som kavaler.
Jaja, sånt skjer - eneste jeg synes var kjipt var at jeg Søsteren, Lisa og mamma måtte bruke deler av kvelden sin på å ta vare på meg... Jaja, snille er de iallefall, jeg er evig takknemlig for det.
Blid og fornøyd FØR turen ut iallefall.


Idag er formen som forventet - men jeg skal prøve å få gjort litt allikvell. Det er søndagsåpent på butikken, så skal få siste rest av julegavene kjøpt og pakket inn. ellers skal jeg kle på meg forkleet og trylle litt på kjøkkenet, rydde og vaske på loftet også blir det forhåpentligvis tid til filmkveld med gjengen.
To dager til julaften.. er jeg den eneste som ikke har et fnugg julestemning?

 • 21.12.2013, 15:17

Juleglad
Idag har jeg slappet litt er av enn jeg egentlig hadde tenkt til. Grunnen er rett å slett at jeg fikk unna en god del av det som har stresset meg igår kveld - har fått vasket og ryddet her nede og pakket inn nesten alle julegavene. PUUH!
Idag har jeg altså kun passet Ask og vært en tur for å handle inn aller siste rest av gavene og iitt vin til juleuken.
Nå skal jeg straks gå igang med litt fiksing for kvelden - vi skal nemlig på byen. HURRA! Har ikke inntatt alkohol på nesten to måneder, så kjenner det blir morsomt med litt sosial omgang.

Hva gjør dere idag?:-)

 • 20.12.2013, 20:46

hårfin fredag


Herregud for en stressfølelse jeg har. Konstant føler jeg det er noe jeg må ha gjort..  ulempen med å kun ha 6 dager å fikse julen på.
Dagen idag har iallefall gått til legebesøk og frisørtime. Begge tok en del tid, så dagen har gått unna på null komma niks!

Jeg var hos min faste frisør og bestevenninne Nora og fikk lagt noen striper i etterveksten samt kjørt en kald minicolorasjon over fargen for å friske opp og fjerne eventuelt gulskjær. Jeg er som alltid superfornøyd med resultatet:-)
Det er blitt en sminkeløs fredag idag rett å slett fordi jeg synes det er dritdigg å ikke kline til anskitet hver dag.Ellers vant jeg møllerens julekalender idag med dette bildet på Instagram. En bakeglad pike gleder seg masse til gave i posten:-)

Idag skulle vi egentlig ha filmkveld vi jentene - men som jeg skrev over er tiden veeeldig knapp for meg om dagen, så vi utsetter det til søndag. I morgen blir det alkohyler på celleangrep - så regner med vi er ganske for å slappe av med film på søndag. Ergo er jeg opptatt i morgen og søndag - og må gjøre meg ferdig med alt annet idag. Altså går kvelden til rydding, pakking av gaver og muligens pynting av mitt pepperkakehus.

Hvordan har dere det idag?:)

 • 19.12.2013, 20:49

Pepperkakekos


Åh, for en utrolig slitsom dag det var igår. Jeg bestemte meg for å prøve sove litt før flyturen uansett  - men det gikk så klart ikke. Det ble til at vi satte å ventet på å reise til bussen kom. På dette tidspunktet var jeg stupings (jeg har tross alt lagt meg rundt 10 hver dag mens vi var i syden..) Klokken halv 6 var vi framme på flyplassen hvor det ble småløping på taxfree osv før vi endelig kom oss på flyet klokken 7. Jeg hadde jo planlagt å sove unna flyturen - men ble såklart plassert i verdens trangeste midtsete. Ergo umulig å få noe søvn.

Det var uansett helt herlig å komme hjem til mine søte små - og dagen med dem gikk superfort igår. Når dagen var over stupte jeg i seng og sov 17 timer. Senga mi har ALDRI vært så god!

Idag har jeg fått kommet meg til ro her hjemme. Jeg har fått unna de siste julegavene og pyntet pepperkakehus og figurer med Ask Leander. Superkoselig! Jeg har et eget jeg skal pynte iløpet av helgen i en litt enklere stil, også skal jeg få laget egne kakemenn til jul - så er jeg ganske ferdig. Hurra!

Også lagde vi familien daaa.. Fra venstre; Meg, Andrea (med lillemann i magen) Maria, Alex, Ask og Mamma(mormor) haha.

Det ene brukbare bildet av 10+. sukkerrush hvor?


Ettersom vi hadde bare en uke med sol er det ikke mye farge jeg har fått svidd inn, men nok til at jeg slipper sminke iallefall - da er jeg fornøyd!
Mamma var forresten så god at hun kjøpte meg kamera

I morgen får jeg en travel dag. Jeg starter dagen med legetime før det går rett til frisøren for en fargeoppfriskning - også skal venninnegjengen møtes til julefilmkveld. GLEDER MEG SÅNN TIL Å SE DE IGJEN!! :)
Hvordan har deres dag vært? Er alle a'jour i julestresset? :)

 • 17.12.2013, 23:12

Home for Christmas


Hurra - og likevell ikke helt. Om 12 timer er vi nesten i Bodø igjen -flyet vårt drar herfra rundt 6 imorgen tidlig. Ergo vi reiser fra hotellet rundt halv fem, og jeg planlegger å ikke sove før jeg tråkker på flyet. Det har vært to fine uker her i varmen til tross for at vi har hatt 50/50 fint og stygt vær. Kan ikke akkurat skryte på meg noe spesiell brunfarge - men kroppen min er så avslappet den kan bi etter noen uker vekk fra alt hjemme.

Jeg og mamma har kost oss masse her - vi har gått litt lei av hverandre noen dager og gått inn i småkrangler etc, men det er vel å forvente når to personer går oppi hverandre 24/7 i to uker. Mens vi har vært her har jeg egentig kun lest bøker for det meste - resten av isfolketserien, en bok av lee child (som var råbra, 61 timer het den) En bok som het noe sånt som ''siste ord' ,en dansk bok jeg ikke husker navnet på (men som var latterlig bra, med en helt uventet slutt og helt merkelig å lese pga dansken) og engelsk bok som heter captivated. Gleder meg til å komme hjem å lese bøkene jeg har spart til etter isfolket, har maaange jeg gleder meg til å få lest i jula.

Det blir kjipt å dra hjem til kulden, men også veldig godt. Flere har spurt hvordan det har gått her borte i forhold til mat og sånt, og jeg skal være ærlig og fortelle at det ikke har gått så bra. Joda, vi spiste ute hele første uken - men når jeg har angst for mat andre lager blir det lite variasjon og veldig spesifisert bestilling..  Det er veldig vanskelig å ikke vite, og å være i et ukjent land med ukjent mat. Heldigvis gleder jeg meg til å komme hjem til norsk mat - norske rundstykker har aldri fristet like mye som nå. Jeg planlegger å kose meg i jule for å gjøre opp for slakkinga her borte iallefall.

Ellers enn det storgleder jeg meg til å se min kjære familie der hjemme, jeg har savnet de mer enn man skulle tro. Jeg gleder meg til å få samlet vennegjengen som alle er hjemme i jula, og jeg STORGLEDER meg til feiring av andre juledag og nyttårsaften. Ellers blir det deilig å komme hjem til juleforberedelser i noen dager - jeg er og blir et julemenneske.

Tenkte bare gi en rask oppdatering mens jeg først satt her på nett:) Håper dere har det fint, så skrives vi i morgen :-)

 • 17.12.2013, 11:13

Jul hos oss


Hei og hopp - jeg koser meg masse her i Puerto rico om dagene, men kjenner jeg er smålig sjalu på dere der hjemme også - førjulstida er ikke helt den samme her i varmen.. Det er liksom noe spesielt med det å sitte inne i varmen mens det sner ute, varme seg med en kopp te og tenne adventslys på søndagene.
For å komme med litt julestemning til dere der hjemme tenkte jeg å dele vår families faste julaften med dere ?

Jeg starter som regel dagen tidlig - julen for to år siden tilbragte jeg på jobb - så den ble litt annerledes, men til vanlig står jeg tidlig opp for å få med meg julemorgen. Julemorgensangen samtidig med å åpne de eneste gavene under treet - som er fra nissen. Etter å ha sett julemorgen starter favorittdelen av dagen min. Da henter jeg og Andrea julestrømpene fra dørhåndtakene og setter oss ned for å se tre nøtter til askepott. Dette tror jeg kvalifiseres til et av høydepunktene gjennom hele året for meg.

Etterpå ser vi som regel reisen til julestjernen mens vi småfikser oss. Jeg er smålei av reisen til julestjernenfilmen, men den er liksom obligatorisk uansett. Etter dette drar vi i kirken å hører juleevangeliet med mormor. Det er en helt nydelig dag å være der på - jeg elsker det, selv om jeg ikke helt vil si jeg er den flittigste kirkegangeren til vanlig.


Meg og min lillemor - jeg har såklart ansvaret for fiksing av begge toen..


Etter kirken kommer vi hjem til full romstering på kjøkkenet. Da er pappaen til Ask og Eden i gang med sin franske julemat til oss - han er så flink å lage mat at det er sykt. Jeg synes det er helt fantastisk at vi har noe annet enn den tradisjonelle norske julematen da jeg aldri har likt noe av den spesielt.. Liker kalkun, men that's it.. Nuvel - imens de voksne styrer på kjøkkenet henter vi barna pakkene og danderer under treet mens sølvguttene synger julen inn fra tven. Etter dette er middagen servert  og vi bruker god tid på den - såfremt ikke Ask blir ustyrlig og utålmodig. Hvert år kommer også nissen innom under middagen ?


Kamskjell med ananas/mangosalat og ruccola


''Biff wellington'' med urtestekte poteter og asparges

Panna cotta med pasjonsfrukt

Så setter vi oss i stua med kaffe og julekaker på bordet - og dermed starter gaveåpningen. Ask er fast pakkehenter, og vi går igjennom en og en gave - draaar ut tiden for å få den herlige kvelden til å vare lengst mulig
? Etter pakkene er åpnet deler gjerne de voksne i huset en flaske vin eller to mens de små blir sendt i seng. Dermed går praten i noen timer før vi runder av og repeterer neste år.

Er det rart jeg elsker julaften?

Jeg har bestemt meg for at julen min i år skal være helt sykdomsfri. Jeg skal slappe av hele dagen, kose meg med all slags mat og rett å slett ha en normal jul!


Hvordan er deres jul? Har dere spesielle ting dere gjør hvert år?:)

 • 16.12.2013, 10:08

Verdens fineste juleby


Til og med vår lille iskalde by har sine sjarmtrekk;


I år har vi et nytt og helt nydelig lystre som lyser opp gågata i byen.


Og ved juletreet er gatene opplyst av lystrær...


Bilde tatt fra hurtigruta (Ikke jeg som har tatt - men det er så fint at jeg måtte vise dere!)


// dette fantastiske bildet har jeg lånt av fine Marte Sandjord fra Bodø. Det er tatt på turisthytta en nordlyskveld - vi er så heldige å få se nordlyset danse over himmelen trutt og ofte her!


Og dette bildet har min flinke fotograftoresøster tatt - utenfor univeristetet i Bodø en sen morgen i vinter:-)


Kjenner jeg lengter hjem til fine byen min ..
Ikke det at det ikke er nydelig her da, men det er noe ekstra med stemningen der hjemme..

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits