• 31.10.2013, 19:56

Verdens fineste monster


Storfornøyd med godterfangst inne hos snille oldemor! '' oh yeah'' tror jeg replikken var idet bildet ble tatt..Har hatt en superfin haloween med min kjære lillemann som egentlig ville være spøkelse, og var på gråten fordi han nesten måtte være pirat (det samme som i kostymebursdagen for bare noen mnd siden.... for galt:P) Men ble i storhumør da han fikk seg et kostyme med det største idolet sitt fra monsterfabrikken!

Ellers har jeg egentlig ikke merket noe spesielt til unger ute i haloweendrakt  (utenom instagram da)
Jeg har jo satt ut gresskaret mitt og alt, men ingen kommer.. Det er nok fordi vi bor så sentralt, det er liksom butikker og kjøpesenter rundt hele huset.
Må inrømme at jeg var så redd inatt at jeg nesten gikk å la meg inne til mamma. Et hutrende uvær som uuulte ute og slamret mot vinduet i kombinasjon med en av de siste bøkene i isfolket (som kun handler om overtroiske ting, typisk at gårsdagens siste kapittel handlet om en stormdemon...) Men at det var haloween tror jeg ikke jeg tenkte så mye over.

Idag håper jeg på en rolig kveld værsett, slik at jeg i det minste får sove. Må jo klarne opp til helga!

Noen andre som har vært ute å trasket å knasket idag?:)

#minhalloween

 • 31.10.2013, 12:22

Blendahvitt smil


Hei og hopp!
Idag stod jeg opp til en liten brevhaug på kjøkkenbordet. Mest var det regninger, men blandt det fantes en litt større, hard pakke. Jeg visste med en gang at det var det nye tannblekingsettet mitt fra Swiss clinic.


Jeg har gjennom tenårene prøvd veldig mange tannblekingsprodukter. Mamma har alltid hatt ett eller annet liggende, og jeg fikk fort lysten på kritthvite tenner selv, til tross for at mine aldri har vært spesielt gule/stygge.. Men hvem har vel ikke kjent på følelsen av å ville at smilet praktisk talt skal lyse opp rommet når man kommer inn? Det er veldig fint med et kritthvitt smil, men det er desverre veeeeldig få som har det naturlig.Iblandt produktene jeg har prøvd er blandt annet smile lab og andre ''vitaprodukter''. Det jeg har opplevd med de er skader på emaljen, kritthvite tenner for en kveld og en blakk pengebok. Nå har jeg derimot lest en del på nettet, og lest om andre som har hatt samme erfaringer (selv om noen så klart har hatt gode erfaringer, det er jo forskjellig fra person til person) De fleste jeg leste om kunne dermed anbefale Swiss Clinic sine sett, så jeg storgleder meg til å teste ut dette!

Settet jeg har fått har nok innhold til 36 behandlinger. Det inneholder tre ''skinner'' man former etter tennene sine, slik som hos tannlegen - og en tube med tannblekingsgele til å ha oppi. Behanlingen kan man bruke 30-50 minutter om dagen i 2 uker.


Så jeg skal altså teste dette nå, så jeg tar et før-bilde idag, så poster jeg et før/etter bilde når jeg har fått testet behandlingen ferdig, sammen med min endelige dom over produktet. Er det noe jeg er fornøyd med kommer jeg til å kjøpe dette over andre produkter - Swiss clinic har fri frakt slik at jeg ikke betaler noe mer enda det er over nettet. De selger også mye andre produkter jeg har hørt bra om, bl.annet vippeserum og Clear eyes (som jeg fortalte jeg bruker når jeg skal ut på byen i DETTE innlegget.jeg trodde de kun solgte det i Utlandet, så jeg ble superglad da jeg så dette!)

Har du prøvd tannbleking før?:)
Og har noen andre testet produkter fra Swiss Clinic?:)

 • 30.10.2013, 23:09

Parat til skremsel

Buh, Mon tro om noen unger i det hele tatt tørr ringe på døren i morgen kveld?
Jeg for min del skal faktisk trø rundt å knaske å knepe selv. Visstnok i dagslys, sammen med min kjære nevø. Han har aldri opplevd halloween før, og selv om (og jeg forstår) at mange missliker hele trick or treat-greia og savner den gamle julegreia, tror jeg ikke noen ser noe galt i å få en piratkledd 3åring på døren i morgen.
Tror ikke Ask kunne gjort noen slags knep mot noen uansett .. Heh.

Iallefall var dette første gang jeg skjærte ut et gresskar. Det var passe vanskelig, som dere ser har jeg kutta i kantene noen steder på ''RIP'' siden, tror jeg gjorde feil i å bruke en for stor kniv. Neste halloween er jeg viderekommen, da blir det noe heftigere enn dette!


Ellers har kvelden i dag kun vært trist og fæl. visse ting jeg ikke skal bry dere med - men som er vondt for familien, samtidig med at det har blåst orkan utfor. En skikkelig forkveld til allehelgens.

#minhalloween
Håper uansett dere har hatt en fin onsdag:)

 • 30.10.2013, 17:54

Hvilken sminke bruker jeg? - partyedition


Del to ble litt forsinket, men her kommer den altså. Dette er sminke jeg bruker når jeg skal ut på byen, eller skal pynte meg litt spesielt. Om jeg skal ut på byen bruker jeg ofte veldig mørke toner over øynene, som regel sotede øyne med et hint av shimmerlilla eller gull over lokket. På huden bruker jeg mørkere sminke enn vanlig, og helst med litt shimmer i for å fremheve konturer. Ellers Bruker jeg rød leppestift og liner om øyensminken er kjedelig - om jeg har mye stæsj på øynene lar jeg munnen være naturlig i farge / eller bruker en nude-tonet leppestift.

Siden det ikke skjer så aalt for ofte at jeg må statse meg sånn opp har jeg en egen sminkeveske til det, hvor jeg har litt dyrere produkter enn jeg bruker til hverdags. Jeg synes disse er finere, lettere å påføre og sitter gjennom hele kvelden, og synes det er greit å bruke de til spesielle anledninger.

1. Maxfactor smooting effect i fargen sand. (60)

2.BB cream fra maybelline i fargen medium (bruker enten bb cream eller maxfator-foundationen, avhengig av dagsformen til huden.

3.Shimmer fra make-up store. Bruker denne til å highlighte kinnbein, nese, hake og panneområde

4.Verdens fineste øyenskygge fra MAC. Denne er en blanding av mørk brun med lillatone i, og den er helt matt. Bruker den i globallinjen for mer drastisk look.

5. leppestifter fra Isadora. De har helt nydelige farger, jeg varierer mellom en helt matt rødtone (nummer 03, red carpet. Denne er helt matt og passer perfekt med liplineren fra samme merke - nummer 11 på bildet.) og en mørk plommefarge med litt shimmer. (nummer 54, frosted plum)

7.Favorittleppestiften min fra MAC i fargen fusion pink. Brukte denne mye i sommer da knallfarger var in. Har den også i fargen milan mode, som er litt mindre framtredende, men også nydelig.

8. Glow stick blusher i fargen 12 (vintage rose) fra Isadora.

9. Clear eyes øyedråper som de desverre ikke selger i Norge:( Bruker en dråpe på hvert øye når jeg skal ut, da holder øynene seg hvite uten å bli røde som de ofte blir når man inntar drikke eller blir trøtt.

10. Color 24 tattoo øyenskygge i kremform fra Loreal. Kjempelett å påføre, jeg har min i gulltone og bruker den om jeg vil skinne litt ekstra. Bruker den kun akkurat på øyelokket, så har jeg brun/lilla over og sort i globallinjen.

11. Lipliner i rød fra Isadora.

12.Glam bronze fra Loreal til blusher. Jeg liker å ha litt shimmer i ansiktssminken når jeg skal noe spesielt, det gir liksom en ekstra glød.

13. Øyenskygge fra Chanel (ombres contrast duo) i fargen misty soft. (lillatoner)

14. Hvit øyenskygge med glitter fra Dior. (fusion mono i 006, swan)

15.Øyenskygge fra MAC i fargen Pink freeze x4 shadow palette

16.En fast øyeliner i sort fra maybelline, og en litt våt i konistensen fra Dior. Jeg bruker de om hverandre, siden den harde gir definerte streker mens den litt våte gir mer skyggeaktig linje.

17. Shimmerleppestift fra Dior ( Dior addict lipstick )  i fargen Holiday

18.Og masterpiece våtliner fra Maxfactor i svart.ellers har jeg litt forskjellige farger jeg bruker om jeg skal gjøre noe litt ekstra;//random fargepaletter fra hm, rimmel og viva la diva (utrolig billig, og myyyye farger til nesten ingenting!) Og litt Glitter jeg kjøpte på drillkonkurranse:)

Resultatet er som regel slik;
//Bruker du noen av samme produktene?:)
Jeg er iallefall storfornøyd med alle!

 • 30.10.2013, 13:36

Hva skal man med vekter når man har et gresskar?


I morgest startet dagen min rimelig tidlig. (som er uvanlig for meg når jeg endelig er i en søvnperiode). Jeg hadde huset for meg selv, for mamma dro med mormor til søsteren sin som desverre er dårlig på sykehuset... (krysser fingrene for at hun blir bedre, fort!) Uansett fikk jeg i meg en god frokost før jeg startet å dagens prosjekt; gresskarutskjæring. Vi henter Ask litt tidligere i dag, så får han være her å hjelpe meg lage gresskarlykt senere idag - dermed var det greit å få ut kjøttet nå på morgenen. Jeg har aldri smakt eller skjært i gresskar før, så dette var spennende. Det viste seg å være tøffere enn jeg hadde trodd!

 Utgangspunkt.


Brukte en spiss kjøttkniv og løsnet toppen først. rensket så ut gresskarfrøene (disse kan brukes til mye rart, så spar de!)Så kom treningsøkten.


Først måtte jeg prøve ut forskjellige redskaper. Alle funket like dårlig, og det var like tungt med alle tre - men jeg brukte til slutt skjeen.Og etter ca en time graving, og med en latterlig vond arm kunne jeg endelig si meg ferdig.Resultatet ble et grisete kjøkkenbord, en svær kjele gresskarkjøtt og et gresskarskall klart til å bli skremselslykt.


Jeg smakte på kjøttet når det var rått, og det var ikke godt. Jeg har selvfølgelig lest at det blir godt når man koker/tilbereder det - så nå står det på kok.
(og det lukter helt nydelig i hele huset!) Planen er å mikse gresskarpurè og fryse ned litt og bruke litt i noen oppskrifter jeg mest sannsynligvis poster senere i dag.


Har dere hult ut gresskaret enda, eller venter dere til morgendagen?:)

 • 29.10.2013, 15:01

Hvilken sminke bruker jeg?


Siden det er en del som spør - på tross av at jeg egentlig ikke har noe typisk sminke/skjønnhetsblogg, tenkte jeg å poste noen innlegg med produktene jeg bruker. Jeg kommer til å poste egne innlegg - Festsminke, en ''howto'' på hårfrisyren jeg oftest har når jeg skal pynte meg, et innlegg med neglelakk og kropps/ansiktpleie og et med parfymer og litt lure skjønnhetstips. (med jevne mellomrom, denne bloggen blir nok aldri en spesifisert forfengelighetsblogg - men det er greit å vise dere en gang for alle hvilke produkter jeg bruker og er storfornøyd med.

Jeg tenkte å starte med Hverdagssminken min. Jeg bruker egentlig veldig sjelden sminke for tiden, jeg er blitt så vant til å gå uten, og huden min elsker å være uten. Skal jeg derimot noe annet enn å drive rundt på måfå tar jeg gjerne litt lett, naturlig sminke.
Jeg bruker for det meste bruntoner i både skygger, ansiktssminke og mascara/eyeliner.
Til hverdags bruker jeg for det meste billige sminkemerker, fordi det går unna fort og jeg ofte må bytte ut. Da er det lurt at hele sminkesamlingen består av chanel og dior.
1. Sminkesett fra Lancome, kjøpt på taxfree.
2.  Isadora Build up extra volume mascara i Brun, og Maxfactor lash extencion effect også i brun. (førstnevnte har tykkere børst, derfor bytter jeg på disse to til hverdags.
3.Bare minerals kompaktpudder i den nest mørkeste fargen. Jeg bruker denne som rouge.
4.Loreal lumi- magic concealer i den lyseste tonen (1)
5. Bare minerals kompaktpudder i min hudtone.

6.Solpudder i fargen 602 fra sensai.
7.Blyantlinere fra maybelline i forskjellige bruntoner. Den øverste er tykkere i spissen og gir mer farge, den nederste er veldig lys og lite framtredende.
8.Lipgloss i nude-tone fra Orofluido. Det er også med speil på siden og lys på innsiden så man lett kan friske opp på fest hvor doet er opptatt.
9. Isadora våtliner i brun. (beste som finnes!)
10. Når jeg først skal bruke sminke utenom fest bruker jeg ofte enten mineralsminke eller '' Bbcreams'' som gir fuktighet. Denne er dream fresh fra maybelline, den er ikke så tykk i konsistensen og gir mye fuktighet.
11. Øyenskygge i lillatoner fra sensai
12. Minisminkesett fra Victorias secret, også kjøpt på taxfree. Inni er det både nydelige bruntoner til leppene, matte bruntoner til øyenskygge og nydelig rougefarge.
13. Og min klare favoritt, som desverre er gått ut av produksjon. Øyenskyggepallett fra Isadora i MATTE bruntoner. Jeg sliter alltid med å finne matte øyenskygger som sitter godt - og når jeg endelig finner meg en favoritt går den selvfølgelig ut av produksjon.....

Under er et bilde som viser fargene i de forskjellige:


Jeg varierer veldig mellom de tingene jeg har flere av her - For eksempel velger jeg bruntoner til øynene en dag og lilla en annen. En dag føler jeg ansiktet trenger kun et lett lag sminke og bruker da mineralpudderet - en annen dag har jeg mer tørr og stygg hud og bruker da bb-creamen.

Av børster bruker jeg til hverdags billige, for jeg må bytte de ut ganske ofte.1, 2 , 6 og 8 fikk jeg i forbindelse med frisørutdanningen.
3 og 7 er kjøpt på cubus i en pakke med 3 til børster jeg bruker til fest.
4,5,6 11 og 12 er fra Isadora
Og nummer 10 er fra Loreal.


Senere idag kommer et innlegg med festsminken.
Før det skal jeg trø meg til butikken og gjør klart til Ask leander kommer hjem - vi skal male kopper!
Heidå:)

 • 28.10.2013, 17:38

Halloween sugar skull make up


God dag!
Idag har vært skikkelig travelt for min del. I øyeblikket jeg stod opp la jeg og mamma planer for dagen - barnepass, ut å handle inn mat for uka, ut å kikke på nytt klesskap og mye annet greier. I tillegg hadde jeg planer om å teste ut vårt nye solarium, få ryddet ferdig klesrommet OG jeg hadde lovet min søte lillesøster å sminke henne til et Halloweenarragement hun skulle på i kveld. Det er jeg nettopp ferdig med, så nå sitter jeg her å får i meg litt mat mellom slagene, og tenkte jeg kunne droppe innom og vise dere resultatet;

Inspirasjon fant vi på en random youtubekanal. Jeg må innrømme at eksfrisørhjertet mitt elsker å holde på med sminke, og jeg kan sitte i timesvis uten å merke at tiden flyr når jeg får holde på med sånt.

Flere som har testet ut noe morsom haloweensminke? Følte meg dødsgammel da lillesøster bad om denne looken, og jeg ikke hadde peiling på hva en sugar-skull var....

#minhalloween

 • 27.10.2013, 19:41

Min søndag


Hoi, der var helga slutt. Noen som har gjort noe gøy? For min del var jo ukas høydepunkt igårkveld - og jeg har virkelig fått smake nedoverturen igjennom dagen idag.. For å si det sånn; hodepine, taushet og småsure svar er noe familien min har måtte forholde seg til idag. MEN jeg har prøvd å holde hangoverens plager for meg selv ved å isolere meg litt.
Jeg startet dagen med å ligge å lese i evigheter, til jeg fant ut at jeg skulle gå av meg hodepinen. Ute på ville veier kom jeg på at det var soldagen på brun og blid - så jeg tok turen dit for litt brunings. Det er en evighet siden sist, og det vises......Men må nok få tatt noen ganger før vi reiser til syden. Nå har vi fått satt opp vårt solarium hjemme, så da slipper jeg blakke meg på det i det minste:- )
Hadde jeg bare våknet slik, hadde jeg nok ungått at spørsmålene fra alle de kjente jeg møtte på vandreturen min var '' oj shit, var du ute igår eller?''
Tror nok jeg må kjøpe meg en dagen derpåmaske. De halloweenmaskene de selger i butikken er nok mindre skumle enn det jeg har gått rundt med idag..


Ellers har jeg faktisk snappet litt pics fra dagen. Spennende dag = spennende bilder.
Her er altså føttene mine uten klær.

og føttene mine uten klær. BOYAH!

Og dagens klare favoritt;

Outfitbilde i en random bilsjappe. Beste søndagsbloggprisen bør droppe i postkassa any day nå.

Jeg fortsatte turen min en stund før jeg ga opp håpet på den løsninga. Selv om været var nydelig, snøen var borte og gåturen var deilig ble jeg fortsatt ikke kvitt hodepinen - dermed ble det til at jeg tok fatt på boka mi og brukte resten av dagen på å lese den ferdig.
- ikke verdens mest spennende søndag, men det er vel slik det skal være?

I morgen har jeg som vanlig ingen planer. Jeg tenker å muuuligens snike meg en tur innom mandagstimen med sh'bam, og passe lille eden en stund. Ellers står dagen tom til alt og ingenting. Jeg tenkte muligens å bruke fritiden litt i bloggens favør - å poste et innlegg med sminken jeg bruker, siden det har vært litt interesse for det. Ellers har både legen og behandleren min fri denne uken, og jeg har ingen timer. Det er litt deilig, samtidig som det på en måte blir litt tomt - det er jo egentlig det eneste som fyller dagene mine, selv om jeg ikke alltid gjør så mye brukbart hos noen av dem.
Men mye fri = mye tid til å teste ut nye ting. Jeg gleder meg spesielt til torsdag - for da får jeg endelig hule ut gresskaret jeg har hatt på benken i to uker. WII!
Da kommer det mye gresskaroppskrifter (selv om dere sikkert er beyond lei av det)


Uff, typisk babling fra min side.
Hvordan har deres søndag vært?:)

 • 27.10.2013, 09:19

På en snurr


God morgen!
Idag er jeg uvaanlig tidlig oppe, etter kun noen få timer søvn. Kroppen min er alltid innstilt på å våkne type 7ish etter byturer. I natt tror jeg at jeg kom hjem rundt 4, selv om jeg er litt småforvirra siden vi stilte klokka. Jeg kastet meg rett i seng uten å gjøre mitt vanlige rituale av melkedrikking og å sette fram vann på nattbordet - noe jeg virkelig fikk kjenne konsekvensen av da jeg slimet meg til kjøkkenet og downa ei flaske cola light klokken 6 imorgest.Uansett var det veldig koselig i går. Vi var på besøk til ei på jobben hvor vi tilbragte kvelden med vindrikking og tapas. De hadde bestilt tapas fra et catering-firma, så vi hadde ikke peiling på hva noe var... Jeg hadde spist middag på forhånd, siden jeg aldri har prøvd tapas før og jeg blir smådårlig av å spise mens jeg drikker.
(Uansett, når man i utgangspunktet synes mat er skummel er det iallefall det når man ikke vet hva det er...)
Uansett så det veldig kult ut. Haha, utfra hva synet mitt kom fram til var det blandt annet grillet scampi, løkringer, asparges med ett ellerannet, kjøttruller, kjøttboller, panert fisk(?) fruktspyd og mye annet.
Vi hadde det kjempegøy, og vinen gikk ned på høykant (spesielt for denne frøkna...). Klokken 12 kom mamma og henta en litt for full meg for å kjøre på byen. I bilen hadde jeg en annen vinflaske som jeg smådrakk av, så iløpet av kvelden ble det litt mer enn jeg er vant til. Kom på det eneste utestedet hvor de under 20 kommer inn, men det var ganske skuffende til lørdag å være. Men uansett gøy!

Idag er formen rett å slett bånn. Jeg hadde planlagt spinning, men den spinningen som har foregått i hodet mitt de siste timene får holde for idag. I stedet blir det nok en lett gåtur for å klarne hodet litt, så blir det nok bare avslapning.
Hvordan ser deres søndag ut?:)

 • 26.10.2013, 19:41

Festklar


//Kjole fra bikbok.

Nå er jeg hentet! Ha en flott lørdagskveld:)


 • 26.10.2013, 10:15

Hjemmelaget hamburger og pommes -frites til helgemiddagen

 • Category: MATJau, igår ble det homemade burger på frøkna. Jeg hadde egentlig planlagt å starte en ny greie her på bloggen. På Instagram følger jeg mange som er i ''recoveryfase''. Hver fredag kjører de noe som de kaller ''fearfood-friday''. Dette er da en dag de utfordrer seg selv på en matrett de føler er skummel, og som spiseforstyrrelsen skriker nei til. Siden jeg la ut min ''matbucketlist'' og planla å få krysset ut en del ting før jul tenkte jeg å kjøre en slags fearfoodfridaygreie jeg og, og utfordre meg på noe fra lista hver fredag.
I går hadde jeg da egentlig tenkt å pangstarte med spaghetti og kjøttsaus. Men mamma var på butikken før jeg visste ordet av det, og hun kom hjem med karbonadedeig - (kunne forsåvidt lagd kjøttsaus med den, men manglet uansett tomatpure)  og jeg fikk lyst til å lage hjemmelaget burger. Nå er dette noe jeg har laget mange ganger, og som jeg føler meg trygg på. (føler meg igrunnen trygg på alt jeg selv lager men........)

Dette er uansett veldig godt, og jeg råder dere til å prøve. Smaken slår både mcdonalds og burger king ned i støvlene, og her har jeg brukt kun sunne, gode ingredienser.

Burgeren lagde jeg ved å kna karbonadedeig sammen med oppkuttet gul løk og et egg, også tilsatte jeg pepper,salt og persille før jeg formet som karbonader og stekte i panna.
Burgerbrødet er et polarbrød havre delt i to, og burgeren ble da bygd opp av brød, karbonade, ost, 3% dressing og isbergsalat.
Pommes frites'en lagde jeg av poteter som jeg skrelte, strimlet og stekte på bakepapri i ovnen på 200 grader til de ble litt (litt for) svidde i kantene.

Dette ble faktisk mitt mest vellykkede forsøk på sunt burgermåltid noensinne!

:) Håper dere får en fin lørdag. Idag går dagen min fort unna - jeg planlegger litt innkjøp av diverse vipper og finstas før jeg går i dusjen og inntar fiksekoma.
I kveld står nemlig personalfest og en tur på på byen på agendaen. Jeg popper sikkert innom litt senere idag med kveldens antrekk. Har kjøpt en helt nyydelig kjole jeg gleder meg til å vise dere:)

 • 25.10.2013, 18:08

Småkleint


Å blogge er blitt en stor del av hverdagen min. Jeg bruker det som redskap for å lukke ute vonde følelser som kommer, som en slags terapi for hodet. Jeg har som dere vet, jeg får verken lov å trene eller gjøre veldig anstrengende arbeid. Jeg har måttet sykemelde meg fra jobb og har satt studiene på vent til jeg blir bedre.
Dette er selvfølgelig en utrolig kjip situasjon, men man kan bare gjøre det beste ut av det. Hjemme har jeg flere ting som har hjulpet meg fokusere på andre ting enn mat og kropp, som har ledet de syke tankene litt vekk - Blandt annet kryssord, bøker og ikke minst bloggen.

Etter at jeg startet være åpen om anoreksien har ting (mot hva jeg trodde) blitt utrolig mye enklere. Jeg får ikke lengre høre ting fra uvitende som trigger, folk er mer varsom med hva de sier og jeg får utrolig mye støtte fra både kjente og ikke minst fremmede. Det er en utrolig god følelse å ha backing i ryggen i en såppass vondt kamp.
En ting som får meg til å fortsette å blogge, og å strebe etter å være så åpen, ærlig og positiv som mulig i bloggen min er de mange kommentarene jeg får fra jenter som sliter og finner motivasjon i bloggen min. Det har visst (uten å virke selvgod) vært en god del fler enn jeg hadde trodd. Det varmer, for i mine øyne er det ingenting som slår det å kunne hjelpe andre mennesker se lyset i tunnellen.

Ettersom jeg også finner det utrolig herlig å lese andres blogger, og bruker mye tid på det - vil jeg hedre disse fine bloggene litt. Jeg har derfor i morgest sittet å nominert en god del av favorittene mine innenfor de forskjellige kategoriene til Vixen blog awards.Det jeg nå vil spørre om, er i mine øyne en utrolig flau ting å skrive av en blogger.. Men jeg lurte på om dere som finner bloggen min god - og finner motivasjon og glede i den om å nominere meg i kategorien inspirasjon.
Bloggen min ligger jo igrunnen innenfor mange kategorier da jeg poster både mattips, antrekk, innkjøp, randome tanker og hverdagsting. Men jeg velger å helhetlig vurdere bloggen som en slags inspirasjonsblogg..
Dette spør jeg ikke om fordi jeg vil opp i lesertall, eller at jeg vil på topplisten, eller bli kjent eller lignende. Jeg ønsker å komme på denne listen nettopp fordi bloggen for tiden er praktisk talt det eneste jeg har å kunne sikte til og det eneste jeg har å være smålig stolt av. Jeg er storfornøyd med leserne jeg har, og ville ikke trengt flere eller bedre uansett. Men jeg ville følt jeg ''oppnådde'' noe med det lille utgangspunktet jeg har. Nå er ikke min blogg den største eller beste, men det er jo verdt et forsøk..
Uansett om dere orker eller ikke, takk for at dere er inne og leser. Jeg elsker dere for at dere legger igjen herlige kommentarer, og jeg elsker dere for at dere titter inn her dag etter dag. Det er utrolig godt å vite at noen finner trøst og kanskje positivitet i det jeg skriver. Beste ♥

 • 25.10.2013, 14:50

Celebrate the little things

?Do what makes you happy, be with who makes you smile, laugh as much as you breathe, and love as long as you live.?
Ønsker dere alle en fantastisk fin fredag, og ikke minst helg!

 

 • 25.10.2013, 00:02

VIPkveld og herlig besøk


Igår bestemte min kjære bestevenninne som studerer Ingienør i Narvik seg for å ta flyet og komme på overraskelsesbesøk for helgen. Hun rakk ikke flyet igår, men kom imorgest i stedet. Vi fikk vite om det i går kveld, så noen overraskelse ble det ikke helt - men jeg ble utrolig glad fordeom. Man setter ekstra pris på bestevenntid når man plutselig ikke ser hverandre hver dag (som vi har gjort i 18 år..)

Vi har tilbragt kvelden på VIP-kveld som jobben arrangerte. Vi ansatte fikk invitere litt folk hver, og butikken holdt åpent to timer ekstra med 30% rabatt på alt.
Både Sofie og Nora fant seg masse nytt, både sminke og klær - mens jeg stod å pratet med mine gode kollegaer (som jeg gleder meg supermye til å komme tilbake på jobb å se oftere)
De hadde satt fram champagneglass med mozell, jordbær og fruktfat og twix og hadde god stemningsmusikk på - så det var herlig stemning i butikken, og akkurat passelig mengde folk. Jeg prøvde på en nyyydelig sort kjole som var hakket for stor, og jeg stod der formløs og fæl. Da skulle jeg gjerne hatt de ekstra kiloene psyken min vanligvis er så imot. //denne, for de med fine former kjolen kan hvile på.


Etterpå dro jeg og Sofie til meg og fikk catch'et up litt mens vi siklet på Stian blipp på skjermen.Hvordan har deres kveld vært? :)

 • 24.10.2013, 16:53

FNDAG
Idag var feiret de FNdagen i barnehagen til Ask. Jeg ble med søsteren min dit, noe Ask heldigvis satte pris på! Foreldre hadde bakt kaker, og de serverte pølser i brød, kaffe og saft i tillegg. Det var maange der i forhold til plassen i den lille barnehagen, så det ble mye styr og lite sitteplasser. Jeg føler meg ikke helt kake-pølseklar enda, men Ask skrøt veldig av kakene - spesielt browniesen som pappaen hadde laget!
Uansett var det koselig, som det meste jeg gjør med Ask.

Nå sitter jeg her å prøver planlegge resten av kvelden. Helt sykt at det er helg imorgen  allerede! Sofie er kommet hjem for helga, så planene i kveld er enten å få de med meg på sex og singellivquiz, på handletur eller på filmkveld. Ellers er det torsdag kveld fra nydalen-kosekveld her i huset.
Lurer også på hva jeg skal lage til middag. Vet egentlig ikke hva jeg har lyst på - det er liksom alt og ingenting.. Noen som har tips?:) • 24.10.2013, 11:34

funfacts om meg.

 • Category: Q&A

Jeg elsker smaken av valmuefrø, og orker ikke engang tanken på å spise et rundstykke uten valmuefrø på.


Jeg har aldri hatt et ordentlig forhold. Flørter, ja - laaaange av-og-på ''drivepå'' forhold, ja. Men aldri har jeg kunne gå så langt som å kalle noen kjæresten min. (med unntak fra barnehagen og barneskolen, så klart)

Det fineste jeg vet er jul. Hele kroppen min går helt nirvana bare noen nevner jul. Jeg kjenner lukten av pepperkake og mandarin, ser for meg julestjerner og hører askepottsangen bakerst i hodet.

Da jeg ble født ville pappa jeg skulle hete Renate, mens mamma ville jeg skulle hete Ida. Etter en lang diskusjon kom pappa med Lene, som mamma forandret til Lena og de ble endelig enige. (Jeg synes forresten dette er et forferdelig navn. Sorry til dere andre som heter det.)

Den eneste personen jeg ville gjort alt i hele verden for er nevøen min, Ask Leander. Jeg kan gå så langt som å si jeg elsker han mer enn alle andre i verden.

Da jeg var mindre var mitt største ønske å bli kjendis. Det hadde ingenting å si om jeg ble skuespiller eller sanger - kjendis ville jeg bli.

Jeg ble gravid ved et uhell da jeg var 16, og visste det ikke før jeg spontanaborterte. (og ja, jeg gikk på p-piller.)

Jeg har aldri klart å gå med ringer. Jeg tror det er en form for klaustrofobi, jeg er livredd for at de ikke skal gå av. Til og med nå når de fleste ringer er for store har jeg angst for å ta en på fingeren. Jeg har derfor planlagt å ha min framtidige giftering i et kjede rundt halsen.

Da jeg var russepresident for kullet mitt for to år siden forlot praktisk talt hele styret Bodø for å dra på Tryvann. Vi var antageligvis fortsatt skjenket hele gjengen da vi ankom Bodø rett før russedåpen første mai, og dermed ble det en dårlig planlagt start for vårt kull.(sry)

En gang lurte stebroren min meg slik at jeg besvimte. Han dunket hodet i en murpeis mens han (uten at jeg så det) sparket i en pappbit så det kom et pappsmell. Han sa peisen var av papp, og at det var derfor smellet kom - og han hadde ikke vondt. Jeg skulle prøve, og deisa hodet så jeg lå bevisstløs en stund etter.

Jeg har veldig ofte ekstremt lavt blodsukker som gjør at jeg ofte besvimer når jeg reiser meg. Jeg har besvimt ned trappa og slått blåmerker over hele kroppen, besvimt ut av dusjen om morgenen (og blitt funnet naken på badegulvet av mamma og lillesøster......) og til og med besvimt på vei i badekaret (dangerous business det der)

Jeg er redd for piller og medisin. Jeg tar det kun om det er høyst nødvendig. Altså tar jeg ikke ibux eller paracet før jeg nærmest skriker i smerter.

Jeg hater kroppslig kontakt. Jeg kvier meg for klemmer og kos fra familien. (med unntak fra nevøene og niesen min)

Det eneste jeg blir direkte uvel av er når ting lukter fisk, råttent egg, spy ,blod eller ser ut som noe av det.

Slekten min er fra Hellas, dermed er pappasiden av familien olivenfargede med grønne øyne og halvmørkt hår.
Jeg har arvet litt fra mamma og litt fra pappa - blir dermed fort brun, men er lys i håret og har en rimelig god blanding av farger på øynene.Jeg har ekstreme rutiner på alt jeg gjør. Alt gjøres i nøyaktig samme rekkefølge, og helt likt hver dag.

Jeg klarer ikke drikke noe uten at glasset er halvfullt av isbiter.

Før var jeg livredd alkohol fordi det hadde mange kalorier. Nå elsker jeg det fordi det får meg til å glemme de konstante tankene rundt mat og trening.

Jeg er egentlig ikke noe glad i dyr, men likevell har jeg hatt omtrent alt man kan ha. rundt 40 fisker, 10(!) dverghamstre, 7 katter, 5 hunder (tre av dem har vi nå)
og en geit.
Jeg kommer heller for sent enn for tidlig. Jeg klarer ikke venting, og gjør dermed dette med vilje. Unntaket er jobb, da kommer jeg kanskje fem minutter før jeg starter.

Nå som jeg har begynt å la meg selv spise tebriks vil jeg egentlig spise det til alle måltider. Tebriksen frister liksom mer enn middagen, og frokosten er dagens høydepunkt.

Jeg gråter hver gang jeg ser the notebook.

Jeg tar meg selv i å ofte google tingene jeg gjør, for å se om det er normalt. For eksempel om jeg spiser havregrøt til kvelds må jeg ha bekreftelse på at noen andre og gjør det, eller har gjort det.

Jeg vil gifte meg med Petter northug.

Det absolutt beste jeg vet er kokte grønnsaker, og jeg spiser minst en pakke brokkoliblanding om dagen.

Jeg tygger mellom 6 og 10 pakker tyggis om dagen.Etter at venninnegjengen min fant ut at komlokk med tallet 40 på er lykkebringende for 10 år siden har jeg alltid trådd på disse.

På slutten av barneskolen hadde jeg skikkelig ''tweety''dilla. Jeg hadde kun skolesaker med bilder av pip, hadde en pipbamse jeg brakte med på skolen og lagde små bøker til og skulle absolutt tvinge på meg en tweetygenser jeg brukte da jeg var 4 så ofte som mulig.

Jeg har alltid vært tidenes smisker og lærerens favoritt.

Jeg blir så irritert at jeg nesten eksploderer når noen uttaler seg om ting de tror de vet alt om, men egentlig er helt blanke på.


Hmm.. Det er så mye mer - men det sparer jeg til senere :-D

 • 23.10.2013, 19:15

Hjemmelaget pytt-i-panne

 • Category: MAT

Idag har jeg som sagt hatt en dag med pluss på samvittigheten. Jeg overrasket mamma med nyvasket og ryddet stue/kjøkken da hun kom hjem fra kafedate - og hun ble så klart veldig glad for det. Hadde egentlig planer om å ta loftstua og få fikset i klærne mine oppe på klesrommet, men jeg må bare spare det til i morgen. (Dette er også en snillhetshandling - å ta det imorgen, fordi lillesøsteren min plutselig kom hjem før jeg fikk gjort noe der oppe, og jeg vil helst gjøre det når hun er borte så hun ikke plages av at jeg styrer rundt)
Siden det var ''værsnillmotmammadag'' i hodet mitt klarte jeg ikke få meg til å skrive noe handleliste til henne idag. Jeg gjør det nesten hveer dag, for hun er alltid innom butikken når hun er på vei hjem fra steder. Jeg tenkte at hun kunne få slippe idag - men dermed stod jeg uten middagsmat. Det må man såklart ha, så jeg kikket igjennom kjøleskapet og fryseren etter hva jeg kunne lage. Vi hadde lite protein/kjøtt i kjøleskapet, og jeg orket ikke egg idag. Men i fryseren lå det både brokkoliblanding og kylling/kalkunpølser - så da fant jeg ut at jeg ville prøve meg på en pytt-i-panne. Dette er noe jeg ofte spiste da jeg var lita og kom hjem fra skolen - det eller nudler. (alltid i ferdigpakke fra fryseren da..)Jeg fant fram et par poteter (ferdigkokte, jeg koker en gang i uken og har de i kjøleskapet slik at jeg sparer tid. haaater å vente på at poteter koker!)
litt gul løk fra kjøleskapet. Kuttet opp poteten i terninger og stekte på panna med kjøtt og grillkrydder på lav varme. Imens kuttet jeg pølse og løk i terninger og stekte sammen med potetene (skrudde opp plata på fullt mot slutten)
Kokte grønnsaker og hadde middag på 5 minutter.
Dette smakte faktisk helt likt slik sånne ferdigpakker smaker!  Helt klart noe jeg skal lage oftere.

Og før dere nevner det; Nei, dette er absolutt ikke en middag for noen som skal opp i vekt. Men jo magerer middag jeg lager, jo mer må jeg spise utenom/til de andre måltidene. Dermed blir det nok en lur dessert om en liten stund for denne frøkna.

Ellers må jeg få skryte litt av egen innsats de siste dagene. Jeg har holdt meg unna treningssenteret den siste uka. For andre er det fantastisk å trene ofte, men det er noe jeg har gjort for mye i det siste. Jeg har egentlig fått streng beskjed om å holde meg i ro, og i mitt syke hode er treningen mer tvang enn glede. (Noen ting har jeg ordentlig glede av - som SHbam for eksempel - men det bryter fortsatt ned det jeg prøver bygge opp - så det handler veldig om måtehold på det og)
Jeg er slik at om jeg opplever ting som gjør meg sint eller lei meg, eller blir stresset, forvirret eller annet tyr jeg til trening som løsning. Istedet for å løse problemer, løper eller løfter jeg de av meg. Dette er ikke en sunn ting å gjøre, og det er viktig å ta tak i ting - om ikke ligger de fortsatt der å lurer uansett om man glemmer de et øyeblikk. De siste dagene har jeg tydd til andre metoder for å løse det når jeg har blitt opprørt. Om jeg har kranglet med noen har jeg kuttet alt og gått å satt meg å lest kryssord eller bok til jeg har roet meg ned for så å snakke rolig å fikse problemet.
//nå skal det sies at jeg har slitt hardt på andre ting ang psyken denne uka, men jeg er uansett stolt over å ha klart en ting rett.
heh, nok om det.

Har du smakt pytt i panne?:)

 • 23.10.2013, 15:38

Grøtens dag


Idag er det tydeligvis grøtens dag. Jeg visste egentlig ikke dette, men det gjorde tydeligvis mesteparten av vennelista mi her samt halve bloglovin' bloggerne jeg følger. -Jeg må innrømme at jeg ikke feirer dagen med grøt, fordi om jeg først skal lage havregrøt skal den stå i kjøleskapet i en natt og svelle før jeg koker den. Dermed var jeg ikke klar for noe grøtdag jeg ikke visste noe om, og spiste derfor en frokost jeg forguder (....som slår havregrøt ned i støvlene)
Men jeg vet utrolig mange sverger til grøten til frokost, og gjerne da samme varianten hver dag.
Jeg tenkte da, siden det er grøtdag og jeg ikke har spist grøt - å bote litt å det med å poste litt forskjellige varianter av havregrøt, som en slags inspirasjon  til dere grøt-leie.

Dette er da mine favoritter;

(alle sammen er laget av 1dl glutenfri store havregryn, 1,5 dl laktoseredusert lettmelk og 1,5 dl vann som har stått over natten i kjøleskapet. jeg koker den med en ts salt og lar den avkjøle før jeg tilsetter forskjellige smaker.)

1. Havregrøt med sukrin, kanel, eple og rosiner. (eplet MÅ være rødt. Grønne epler er det styggeste som fins) og gjerne en skje cottage cheese.2. Med sjokoladeprotein, sukrin og friske bringebær3. Med en eggehvitte, kakaopulver og bananskiver. (gjerne lyse cacaonibs, naam..)
4. Med sukrin, kanel og raspet gulrot + Cottage cheese. Gjerne topp med krem av philadelphiaost og sukrinmelis. MMMM
5. Med frosne skogsbær og sukrin, og en eggehvitte - inn i ovnen og stek i 10 minutter (kakeee!!)

6. Med Dobbel0 vaniljeyoghurt og frosne blåbær, gjerne cc.7.Med vaniljeproteinpulver, rosiner og oppkuttet, varmet pære og et dryss kanel.

8. Med Jordbærsyltetøy uten sukker, eggehvitte og valmuefrø. (åh, valmuefrø er det beste som fins!)9. Med gojibær, kardemomme og sesamfrø. (for helsefriken)

10. og verdens beste og enkleste - Havregrøt og Cottage cheese blandet 50/50, kanel, sukrin og smørøye i midten. Med spekeskinke til siden. (åh, nostalogisk lillejulaftenfølelse..)//noen bilder er mine, noen er lånt fra google da jeg ikke tar bilder av frokosten 24/7. Jeg bruker ofte amerikanske sider som inspirasjon for nye smaker - min sist utprøvde var med sukrinmelis og en klatt av sitronkremen jeg lagde her om dagen.
Ellers, om man har lyst på noe litt ekstra anbefaler jeg en teskje nutella i grøten, det er helt maagisk.
Ellers er waldenfarms - sausene og pancake-sirup nyydelig i havregrøt.Har laget meg herlige honning/karamellskåler med dette.
En variant som står på testelisten er gresskargrøt -siden mamma var så god å kom hjem med dette igår:

Har dere prøvd noen av disse variantene, eller har dere planer om det nå? Håper tipsene kan tilvirke at frokosten i morgen blir litt mer spennende for minst en:)

 • 23.10.2013, 11:33

Slurp slurp


God morgen til dere! Her i huset ble det seen natt og sen morgen på hele huset her. Både jeg om mamma slet med å få sove i natt, og tror klokka ble nesten fire før begge var i drømmeland. Vi hadde Ask her, så det ble tidlig morgen på mamma siden han måtte opp og i barnehagen. Jeg var litt heldigere og kunne egentlig sove så lenge jeg ville - men våknet uansett rundt halv 10 til tross for å ha sovnet så sent.

Så langt idag har jeg rukket å spise en fantastisk frokost, gjøre en god del ''pre research'' på Puerto rico og få tatt en laaang varm dusj.
Jeg hadde egentlig ingen planer for dagen i utgangspunktet, men jeg er som regel ute å trør en del hver dag nå mens jeg er hjemme (for å ikke gro inne..), så jeg vil tro det egentlig stod på agendaen underbevisst. Men utfra hvordan været er her i Bodø tror jeg faktisk det blir en innedag, for det frister absolutt ikke å gå ut i vind og sørpe. Vi har etter flere dager med fantastisk vintervær fått mildvær, så det ligger mengder slush over hele veiene, og regnet pøser ned i intervaller.  (positivt; om noen dager er det kansje snøfritt og fritt terreng for gåtur med vogna og Eden Linnea). Jeg må en tur på butikken etterhvert som jeg tørker, men etter det blir det jammen ikke ut mer.

Jeg har pønsket ut noen småplaner for dagen uansett. Jeg skal først og fremst kose meg med nye episoder av Once upon a time og Vampire diaries, og lese litt i Isfolket-serien (Er kommet til bok 30, og det er fortsatt like spennende.. Heldigvis har jeg 17 bøker igjen, bokkosing for langt tid fremover)
Senere vet jeg mamma har en lunsjdate på City nord, så da skal jeg rydde og vaske huset mens hun er borte, som en liten overraskelse. Jeg skal også ta fatt på klesrommet mitt, som jeg har utsatt i evigheter. Ellers er det en del av dere som har etterspurt et sminkeinnlegg, så tenkte å prøve få det til iløpet av dagen. Er det mest interressant med hvordan jeg påfører sminken eller hvilken sminke jeg bruker, for dere som har spurt?


Hva er deres planer for dagen?:)


..Må forresten vise dere et bilde jeg tok her om dagen. Vi har så nydelige ettermiddager her for tiden, det er helt magisk å gå ute. Det er når det er slik jeg elsker bo i Nord norge. Og når nordlyset tar sin fantastiske dans over nattehimmelen så klart.


Fine byen..


 • 22.10.2013, 22:17

Visste du at...


.. En person ikke kan smake maten om den ikke er blandet med spytt?

.... Det mest brukte navnet i verden er Mohammed. (srsly?)

......Alle mennesker har unik kroppslukt, untatt tvillinger som lukter likt?

....Operah winfreys egentlige navn er Orpah?

....Paraplyen ble oppfunnet for å beskytte mot solen?

....Det er like langt fra Oslo til Hammerfest som Oslo til Athen?

...Svanen er den eneste fuglen med penis?

........Skilpadder kan puste gjennom rumpa?

......flere tror på spøkelser enn gud?

.....ingenting rimer på pølse?

.....kattens urin gløder under sort lys?

....Marilyn Monroe hadde seks tær?

..88,8% prosent av mennesker føler seg bedre etter at de har grått?

...En flodhests melk er rosa?

 

...........Jeg visste iallefall ikke dette.

Med ny lærdom i hodet tar jeg kveld. God natt søtiser

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits