• 28.09.2015, 13:09

Totalformørkelse


.. Eller blodmåne som noen kaller det. Jeg er jo over gjennomsnittet overtroisk og tror som regel på det meste dersom det går i negativ retning - jeg er  en av de som hadde en liiiten stress-episode idet vi gikk inn i 21.desember det året jorden liksom skulle gå under. Da vi besøkte samboeren til pappa i Stavanger første gang dro vi for å se en ''dommedagsstatue'' ergo en skjev greie som ble skjevere med tiden og skulle treffe bakken når jorden skulle gå under. Jeg vet ikke helt hvorfor, men akkurat sånt skremmer vettet av meg. Jeg kan ikke engang tenke på at solen skal dø uten å få helt angst - et stoort problem i naturfagstimene på barneskolen. Haha, UANSETT - dette stod på AN sine hjemmesider;

  Mange har sett på forsvinning og farging av månen som varsel om fare og kaos. Inkaene i Sør-Amerika trodde månen ble slukt av en jaguar, i Kina var det en drage som var ute etter månen, mens det i norrøn mytologi var en ulv. Det går igjen i flere kulturer at menneskene måtte skremme med lyd for å få vekk udyrene som angriper månen, sier science fiction-forfatter og vitenskapsformidler Anne Mette Sannes.

Mennesker verden over har knyttet ulike ritualer til blodmåner, for å beskytte seg, ifølge Illustrert Vitenskap. Felles for flere er likevel troen på at månen en dag vil gi tapt og bli slukt, og at det er begynnelsen på verdens undergang.

Innen deler av jødedommen er det en sterk tro på at fire blodmåner på rad, som også sammenfaller med jødiske høytider, er hint om at en forestående omveltning for jødene. Mandagens måneformørkelse er nettopp en slik. Den skal også være tegn på at bibelens profetier om verdens undergang snart går i oppfyllelse. Tidligere i år utga John Hagee, leder for den største kristensionistiske gruppen i USA, en bok om dette, omtalt blant annet i USA today.

 

Selvfølgelig er det ikke alle som tror dette, noen folkeslag har positive tanker rundt det - men det fjerner ikke min angst. Haha ..
Jeg som sover dårlig og døgner omtrent 3 ganger i uka fant fort ut at jeg SÅ KLART måtte være våken for å få fanget dette fenomenet - så der satt jeg og ventet og leste om det (bad idea) til jeg nesten ikke torde gå ut døra. Da klokka ble halv 5 i natt gikk jeg ut i mørket klar for å kjøre opp på fjellet og få tatt bilder - men skuffende nok var himmelen helt svart. I tillegg hørte jeg idet jeg hadde låst døra og var litt unna trappa skritt bak trærne på parkeningsplassen bak oss - og særriøst, hvilke folk lusker rundt halv 5 om natta midt i et nabolag hvor det omtrent ikke er hus?? SHADY AF. Jeg fikk selvfølgelig helt hetta og låste opp før jeg løp inn med hjertebank. Det ble altså ingen bilder av selve formørkelsen, men jeg fikk noen av den fine månen litt tidligere på kvelden;

 

Noen som var så heldige å få med seg selve formørkelsen? Så noen postet bilde på facebook, og det er så kjipt at vi hadde det så skyet her:- /

  • 27.09.2015, 19:45

SUNDAY FUNDAYGod kveld dere! Nå er noen dager siden sist, og enda lengre siden jeg har kommet med noe ordentlig innlegg - som dere skjønner svinger bloggmotivasjonen veldig, men nå tror jeg den er på vei opp igjen:- ) Må jo gjøre det til en ordentlig rutine før jeg kommer til USA, da har jeg tross alt lovet alle nærmeste å oppdatere oftee. Ikke at jeg tror det blir noe problem så glad som jeg er i å ta bilder - det er så gøy når man har NYE steder å slippe seg løs med linsa på. Vel, her er noen bilder fra idag - som vanlig er det Andrea som har vært så søt å tatt bildene av meg mens jeg selv (som alltid) knipser naturbilder.

I dag har vært en skikkelig vanlig søndag for min del, jeg planla rolig helg, men så innså jeg at det bare er 3(!) helger jeg har igjen å dra ut å møte venner på på et helt år, så da måtte jeg gripe sjansen. Det ble rimelig tidlig hjem og supertidlig opp (tror den runda 0800 da jeg krabba meg ned trappa) Formen har vært grei, men det har vært liiite å gjøre. Jeg og Andrea kjørte derfor ut mot nordsida for å ta bilder og plukket opp takeaway på vei hjem - min liiivrett fra ghandi til meg og andre greier til dem. NAM!

Nå sitter Andrea å småmaser her, jeg skal kjøre henne på noen ærender så jeg skal være snill søster å logge av;-)
Håper dere liker bildene :- )

  • 14.09.2015, 14:15

Et livstegn
Hei igjen! Nå begynner det å bli noen dager siden sist oppdatering - dagene har igrunn gått i ett. Forrige uke tilbragte jeg mandag og tirsdag i Oslo for visum-intervju på ambassaden, noe som er kjempedeilig å ha overstått. Det ble en del dødtid, og Oslo er temmelig kjedelig å være alene i.. men heldigvis kom en venn av meg og viste meg litt skjulte perler i byen;- ) Onsdag var jeg dødssliten etter to lange dager med reising og trasking, så da ble det kun BHK-kamp på planen - som endte med tap og egentlig var veldig kjip :- ( Satser på at det tar seg opp nå etterhvert! Torsdag og fredag var jeg på et kurs med pappa, lange slitsomme dager - men egentlig godt med en travel uke. På lørdag var jeg ute med noen av de morsomste personene jeg vet, så det var en knallkveld - men søndag ble tilbragt på sofaen. Idag er det ny uke og jeg har litt på planen ift reisen - blandt annet må jeg få bilen til EU-kontroll før jeg skal selge den, må få skrevet reiseforsikring og litt andre smågreier. Tenk - i morgen er det bare 40 dager til takeoff!

 Håper dere har hatt en herlig uke :- )

  • 04.09.2015, 15:42

breaks my heart


Hei dere - Jeg ville bare inn å fortelle at jeg tar noen dager pause herfra. Situasjonen rundt i verden går ganske innpå meg, og jeg synes det blir vanskelig å blogge når det skjer så fryktelige ting rundt. Til vanlig er jeg en skikkelig struts å stikker hodet i sanden for ting jeg synes er ubehagelig - det skjer hver bidige gang, men denne gangen er det for stort, for omfattende og for grusomt til at det går ann. Jeg blogger jo fordi jeg elsker å skrive, men føler det blir alt for overfladisk og teit å komme med noe som helst annet enn en oppfordring om å hjelpe på de måtene man kan - doner penger, send klær og be for de stakkars menneskene som har mistet hjemmet sitt og flykter for livet.


De fleste trekker vel paralellen til dette bildet - jeg får meg rett å slett ikke til å poste bildet som går worldwide, sladdet ansikt eller ikke.

Her hjemme skal det gås gjennom alt av klær og ting vi kan sende til de som har mer bruk for det. Sender alle mine tanker til alle på flukt fra Budapest ♥ Det er vondt å tenke på hvor forferdelig noen menneskers hverdag er, men det er enda verre når man setter det i kontrast med vår egen. Er så takknemlig for at jeg har hele min familie i nærområdet, friske og raske - at jeg har utdannelse, mat på bordet og alt jeg ellers trenger i livet.

  • 03.09.2015, 08:32

Om det å bruke barn i sosiale medier


Dette er en sak som er ganske viktig for meg - jeg har ingen barn selv, men jeg har derimot fire nevøer og en niese jeg elsker over alt på jord. Alle er under 18 år, 4/5 er faktisk under 5 år. De har altså ingen stemme selv når det kommer til bilder, videoer og informasjon som deles om dem - og det tenker vi på hele tiden. Alle tre søskene mine er veldig forsiktige med hvem de er venn med på facebook, og hvem de lar følge dem på instagram og enda da deler de kun delikate og ordentlige bilder av småbarna. Dette er også noe jeg tenker på, for selv om bloggen min ikke har lesertall på linje med storbloggerne i Norge vet jeg at mange i Bodø og rundt omkring leser - og ikke minst det at alt som postes på nettet blir der for evig.

Det at noen kan sitte hjemme på en blogg, på facebook, på instagram eller snapchat og dele bilder av småbarn som har gjort seg ut, som gråter, som er syke eller som er grisete i fjeset er meg et mysterium. JA til å være åpne og uretusjerte i samfunnet, Ja til naturlige settinger og å ikke ta seg selv høytidelig - men det blir ikke helt greit når det er snakk om et barn som kanskje ser tilbake på bildet av seg selv med en temperaturmåler opp ræva om 20 år og ikke synes det er greit i det hele tatt. Jeg tenker selv at jeg nok ville synes det var greit om mine foreldre hadde postet søte bilder av meg som visste min beste side - bilder som hadde vist hvor stolte de var av meg.

Dette er også grunnen til at det på min blogg er for det meste ''selfies'' og naturbilder - jeg vil gjerne beskytte de rundt meg. Jeg er jo med folk hver dag, men alle vennene mine vet at de ikke trenger være redd for at jeg skal poste masse rare bilder på bloggen, for jeg spør alltid om lov først og velger da også alltid ut de fineste bildene. Dette gjelder også når jeg tar bilder av mine små skjønne  - jeg tar jo en haug bilder med mitt gode kamera som vi kan se tilbake på når vi blir gamle. Er det noen som skiller seg ut som veldig fine spør jeg om lov til å poste de på bloggen. Skjerming av barn er utrolig viktig, og spesielt i dagens samfunn - aner dere hvor mange syke folk som fins der ute? hjelp sier jeg bare.

Så kommer vi til det verste - folk som drar det enda lengre enn å poste sykebilder av barnet sitt på blogg eller facebook - de som faktisk oppretter en hel blogg eller instagramkonto basert på et barn. VET DU HVA! Hver gang jeg ser et bloggnavn som går noe sånt som ''mammatil....'' , '' mammasom16'' ''ungmor'' etc kjenner jeg det raser inni meg. Greit nok - en inspirasjon og kanskje hjelp for andre unge uvitende mødre - men som oftest lest av nyskjerrige , godt voksne etablerte eller småjenter/gutter som underholdning. Og når var det greit at et lite barn som ikke har noe det skulle sagt blir landsdekkende underholdning? Det hele topper seg når jeg ser en video hvor et lite barn blir spurt om det er ''greit at mamma legger ut dette'' elller '' er det gøy at mamma har en blogg du er med på?'' Hva forventer du at barnet ditt som har all verdens tillit til at du gjør det som er rett for det svarer?

Greit - det fins unntak. Er du en etablert blogger som får barn og deler fine bilder av barnet i deres vanlige hverdag, greit. Men når du bygger et helt merkenavn basert på et lite barn, skaper deg et marked og omtrent selger barnet ditt som et produkt, så hyler det sirener i hodet mitt. Da når ikke synet lengre enn egen nesetipp.

Innlegg skrevet i natteørska 04.30 med forbehold om setning/gramatikkfeil.

  • 02.09.2015, 17:51

Ti ting som irriterer meg grenseløst


Idag har verken gjort eller skal gjøre noe spesielt, så da tenkte jeg å like gjerne gi dere en liten oppramsing på ting som i mine øyne kunne irritert en stein;

1.Folk som peser når de sover.

2.Folk som tar EN tyggis istedet for to. Og da spesielt når man står igjen med EN tyggis på slutten av pakken.. alle vet at EN tyggis varer 2 minutter, 2 varer en halvtime.

3.SLURPING, spesielt når det handler om milkshake-bunnslam. uuuugh. Får skikkelig frysninger

4.Folk som står foran og blokkerer øverst i rulletrapper. Sånn særriøst,jeg kommer opp i en fart som ikke kan kontrolleres og kommer til å bli skvisa inn i ryggen din.

5.Folk som blokkerer midtgangen på matbutikker med handlevogner. Om man skal snakke om hva som har skjedd de siste årene med den gamle kjenningen du gikk på skole med, vær så snill å still dere i aliminumsfolieavdelingen der ingen oppholder seg uansett.

6.Folk som går alt for sakte ut av rundskyvedører, slik at man selv ender opp med å skvises ut av døra som kommer bak.

7.Når kassepersonen spør og tar betalt for pose men glemmer gi meg en. ''eeeh, posen??''

8.Folk som lar barna sine løpe løpsk på kjøpesenter etc hvor det er mange folk. Det siste jeg vil er å snuble å knuse barnet ditt.

9.Folk som legger deg til på facebook for så å skrive '' Hei, hvem er du? :) '' eller '' Kjenner jeg deg? ''

10.ELLER gutter som poker deg til tross for deres 20 profilbilder av seg selv og sin kone med 5 barn. Ekle menn?

Og etter å ha spurt Andrea om hun hadde noe å tilføye -
Folk som ikke reiser seg for eldre og folk med småbarn på bussen. Kom igjen - du klarte løpe for å rekke bussen, ta må du nå klare å stå i 5 minutter også. Dette var visst vanlig frekkhet på skolebussen hennes. (jeg vet ikke, for jeg har buss-skrekk)
*ler oppgitt*


HVA IRRITERER DEG?  • 01.09.2015, 19:10

Bare en slik dag


I dag er en sånn dag hvor det mest energikrevende jeg kommer til å gjøre er å skifte på senga og ta en lang dusj. I natt planla jeg å¨døgne for å fikse døgnrytmen (som jeg har gjort så alt for mange ganger i sommer..) og endte opp med å backe ut og legge meg kl 7. Dermed våknet jeg med tidenes hodepine i 15-tiden og ble liggende å se i taket i en time før jeg stod opp.. Egentlig skulle jeg bare blitt liggende til i morgen - men fant ut at jeg hadde litt dataarbeid som måtte unna uansett, og om jeg stod opp var kanskje mulighetene der for å få sove ikveld (haha yeah right).
Idag går altså dagen til å være total sminkeløs, gå i tidenes chilleklær og ta en laang runde selvpleie. Jeg skal se om jeg får sett noen filmer og lest litt, kanskje jeg til og med finner frem fargeleggingsboka jeg ikke har brukt siden dagene etter jeg kjøpte den. Og hvorfor ikke?  Før ville jeg hatt forferdelig dårlig samvittighet for å kaste bort en dag på denne måten, men det er jo egentlig helt greit. En ordentlig oppladning, så er jeg tidlig på og klar for å gjøre en haug lure ting imorgen!


(idag blir det bare et random bilde av båthavna i Bodø fordi jeg ser ut som tidenes herpa drugdeal med skabb)

Ellers kan jeg fortelle at jeg reiser til Oslo om en uke og blir fra tirsdag morgen til onsdag kveld - så om noen lesere vil være med på shopping eller eventuelt ta en kaffe er hadde det vært knallkoselig ♡

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits