• 29.08.2017, 11:08

Back in trondheim


God morgen dere :-) Nå sitter jeg å spiser frokost, perlespeltsalat jeg kjøpte med meg fra jobb igår - den er så god!! Krydret perlespelt og kylling med salat, brokkolibiter, cherrytomater, og MANGO. Jeg elsker mango og alt som er krydret, så denne er en favoritt. Nå er jeg altså straks på vei til jobb, jeg skulle egentlig stenge, men så fikk jeg byttet til en litt tidligere vakt- så nå får vi tid å muligens dra på ikea etter jobb :-) Alexander har bestilt oss gulvteppe og kombivaskemaskin - så nå mangler vi bare et til bord og et nytt tv-bord. Alt vi har er så svært, og skal man prøve få mye plass i en liten leilighet er det relativt dumt at møblene tar opp svær plass. 

I dag kjente jeg det var skikkelig godt å få sove litt lenge, jeg har gjort noe konstant hele helgen - og igårmorgest stod jeg opp for å ta fly klokken 7(!!) og da jeg kom til Trondheim sov jeg et par timer her før jeg dro på jobb å stengte. Da jeg kom hjem var jeg utslitt, og helt klar for senga egentlig - men vi måtte bare se siste episode av GOT. HERREGUD SÅ BRA DEN VAR, jeg sitter igjen med tusen spørsmål og jeg klarer nesten ikke vente til nye (og siste:-( ) sesongen.. 

Uansett, da må jeg løpe å kaste på meg noe sminke - bussen min går om 10 minutter, så vi får skrives senere :)

 

 • 28.08.2017, 10:55

Bildedryss fra dåpen i går!
For en superfin dag det har vært idag! Jeg er uendelig stolt av å få være en av fadderne til lille Philip, jeg er allerede så glad i denne ungen at hjertet mitt sprenges ♥ Jeg og Britt kom først til kirken idag og fikk høre hva vi skulle gjøre - jeg skulle lese et vers fra bibelen og holde Philip, Britt skulle tørke han og Nora tenne lys. Vi var ikke så alt for mange, men det var noe av det som gjorde det superkoselig. Han satt så stille å rolig hele dagen, og det å skal la være gråte eller lage lyd over en time i kirka når du er en 4mnd gammel baby!! Veldig heldig med den;-) Vi ble sittende til gudtjenesten etterpå var ferdig, så dro vi hjem til Sofie og Stefan hvor de hadde pyntet så fint og lagd mat og kaker. Jeg er sikker på jeg spiste ihvertfall 4 stykker (som er litt mtp at det var mektige kaker, og vi nettopp hadde spist mat!) men fy så flink Sofie og moren hennes er på å bake.

Philip fikk masse fint, og det var så koselig. Min og Alexander sin gave ble desverre forsinket i posten, så den får han ikke før til uka:- / Men vi har iallefall kjøpt en trehjulssykkel som han kan bruke etterhvert - nå kan han ikke helt krabbe enda, så det blir nok en liten stund til. Jeg håper jeg får kommet meg nok til Bodø til å kunne være der igjennom mesteparten av oppveksten ♥

 • 27.08.2017, 16:51

Bunad er det fineste plagget


Idag har jeg endelig fått tatt i bruk bunaden igjen - sist gang er over to år siden. Jeg hadde planer om å hente bunaden til Trondheim i år siden vi skulle feire der, men da ble det en grønn lang kjole istedet. Det er så trist, for jeg synes bunad er så 17-mai! Jeg føler meg dødsfin i bunad, rett å slett. Min er sydd og brodert av min avdøde bestemor, så den betyr mye for meg. Jeg og storesøsteren min har to like i forskjellige størrelser - så vi har like så godt byttet om litt. Den jeg brukte i konfirmasjonen min er litt større da jeg var litt større da, så jeg har brukt hennes fra hun var 15 som er en del mindre og hun har brukt min til nå. Denne kjenner jeg er ganske trang nå, men den passer heldigvis enda. Den som egentlig er min er ikke veldig mye større, men den blir så veldig stor over brystpartiet. Storesøsteren min har en del større pupper enn meg, så den passer henne ganske greit. 

Uansett, idag fikk jeg endelig brukt den igjen, siden det har vært dåp til lille Philip, gudbarnet mitt. Han er sønnen til Sofie, min bestevenninne fra jeg var to år - og jeg er allerede blitt så glad i han. Jeg skal være en super-gudmor og ''ekstratante'' for han :-) Jeg tok en del bilder idag, dåpen var kjempefin og enkel, så jeg tenkte poste et par senere - jeg bare har ikke ork til å redigere akkurat nå. Jeg skal fikse litt middag her hjemme, så skal jeg gjøre ett ellerannet med Andrea siden jeg reiser igjen imorgentidlig allerede. Altså; jeg skriver mer senere i kveld, eller etter jobb i morgen ;-) Håper deres dag har vært fin!

 • 27.08.2017, 16:02

UKENS MIDDAG; SVIN INDREFILET

 • Category: MAT

Nummer to på lista vår av favoritter, vi har virkelig knekt koden på denne middagen og har den så ofte som mulig. Men vi ser fortsatt på det som en liten stas-greie til helgene. Her er det altså bare billige ingredienser, så middagen kommer ikke på mer enn rett over hundrelappen - men fy søren så godt!! Jeg kutter svinefileten i tykke ''skiver'' og steker på høy temperatur i typ 1/2 minutt på hver side før jeg slår ned platen helt og lar den bare varme seg igjennom. Til siden har vi karamellisert løk, grønnsaksblanding, søtpotetfries/fløtepoteter og fløtesaus (rema 1000 har en sånn ferdig-posesaus til 10kr som er ganske god!) Jeg krydrer kjøttet en del, så da er det godt med litt ''mild'' saus til :)

 
 

Hva er deres ukas-middag? :-)

 • 27.08.2017, 00:39

Godt å ha bloggfotografen tilbake
Hei og hopp, da var jeg på plass i Bodø igjen :- ) for de som leste bloggen imorgest, da en sur og trøtt frøken blogget fra værnes flyplass - morgenen ble aldri noe spesielt bedre. Jeg ble satt på verdens mest turbulente fly, som jeg var helt sikker på skulle bare slutte å funke oppi lufta - og på toppen av det mista jeg min midlertidige fylling jeg tok i januar. Dermed er det tilbake i tannlegestolen real soon.....

Uansett, med lite søvn innabords har dagen gått skikkelig seigt. Jeg har vært en snartur på City Nord med ungene hvor de (til min lykke) hadde noe sånn sportsarrangement for barn hvor de fikk hoppe lengdehopp og male ansiktet med et flagg og en ''sport'', Ask valgte Norgesflagget og bowlingkuler siden han skal feire bursdag på bowling på mandag - Ask valgte fotball og ingen flagg fordi han var utålmodig og ville hjem - og Eden valgte tennis og Svensk flagg. Haha, de lurte bra da vi kom hjem og hun var blitt svensk. Vi kjøper som regel is og er i piratskuta der, men idag hadde vi det travelt og kjøpte en ispakke på hypermarkedet før vi tuslet hjem igjen. Vel hjemme skulle to av barna i bursdag, så resten av oss tok turen til svigersøstra mi og to av mine andre nevøer som nettopp har flyttet til Bodø - jeg har ikke sett dem siden før jeg reiste til USA så det var megakos.

Ellers har jeg bare brukt kvelden på å slappe av med familien. Jeg er her kun i to dager, og i morgen går hele dagen til dåp (grunnen til at jeg kom hit nå) så da må man nesten bare bruke tiden man har. Egentlig er det greit jeg er her, siden vi skal tydeligvis ha ''boksekamp-kveld'' hjemme til oss med en eller annen superviktig kamp, så da tenker jeg det er greit jeg ikke springer i veien. 

 

Nå skal jeg titte litt mer på tv før jeg tar kvelden, i natt blir det overnatting på Ask sitt rom aka mitt gamle ♥  Imorgen er det opp tidlig atter en gang, så det er veldig greit jeg er trøtt nok nå til å ta kvelden straks :-)

 • 26.08.2017, 07:31

GOD MORGEN


Klokka er nå 7 om morgenen og jeg sitter på Værnes lufthavn klar til å reise til Bodø, Flyet mitt går ikke før om enda en stund, så jeg sitter her uten noe spesielt å finne på.. Til vanlig er jeg sjelden så tidlig ute som dette til fly - spesielt ikke om jeg ikke skal sende bagasje, spør mamma - hun har klagd en del ganger om at jeg alltid skal kjøres til flyplassen sånn femten minutter før boarding. haha.

Vel, idag morgest har ikke vært gøy på noen måter - for det første så la jeg meg ikke før klokken var rundt 4, enda jeg visste bussen min gikk 0623. Jeg fikk knapt sovet før jeg måtte opp igjen, og da var jeg på ingen måte en hyggelig person.. meg om morgenen når jeg er trøtt= verdens største sytepave. Alexander er like grei mot meg som alltid uansett, og ler heller kanskje litt ekstra av klagingen min om morgenen, heldig, vis. Jeg slengte sammen en kyllingsalat og helte over en død-sodastreamcola fra igår på en ''cocio''flaske (noe som senere visste seg å være en dårlig ide da hele flaska lekket utover posen jeg hadde salaten i. Jeg spiste salaten på bussen og kastet posen med brusen i, sammen med gaffelen vår. Unnskyld A. Bussen min var forsinket, og da jeg kom fram til flyplassen var det ikke bare stappfullt av folk, jeg ble også plukket ut til random bagcheck (med bh-en på toppen i kofferten etter å ha slengt sammen pakkinga i natt). 

Altså kan dagen bare bli bedre herfra. Jeg skal gå ombord om ca en halvtime, så før det skal jeg bare sitte her å lese VG på nett og oppdatere meg litt på skolen som starter om en uke. På den andre siden gleder jeg meg veldig til å komme fram, selv om det blir et veldig kort visitt. Det må bli topp-kvalitetstid i 2 dager. 


 

Nå skal jeg traske en tur å se om jeg finner noe kaffe, det har jeg tenkt på helt siden jeg løp ut døra klokken 0620 i morgest. 

 

 • 26.08.2017, 01:17

HELG
I dag stengte jeg som sagt på jobb, noe som passet meg perfekt idag. Jeg har dager hvor jeg elsker å åpne, og noen dager jeg elsker å stenge. Det er så deilig å alltid glede seg til å gå på jobb. Før likte jeg bare å åpne, siden jeg bodde i min egen leilighet og det ble så få ganger jeg fikk vært med Alexander etter jobb på de dagene - og jeg hatet å dra hjem dit å legge meg uten han. Nå som vi bor sammen har det egentlig ikke noe å si om jeg kommer hjem 16 eller 21, jeg får fortsatt sett drømmemannen min hver dag! Dessuten får jeg også sovet lenge de dagene jeg stenger, og det er ikke så verst det heller. Det positive med å være ferdig tidlig er jo å ha  tid til å dra ut å handle møbler etc, evt trene (noe jeg skal ordentlig igang med neste uke, etter minimalt med trening i sommerferien. Jeg har spist godterigreier omtrent hver dag uten å trene noe, og jeg vet jeg har lagt på meg noen kilo - så det skal bli greit å komme i rutiner igjen). 

I dag hadde vi nachos til middag IGJEN, jeg syntes det var så digg igår at jeg ringte å tryglet Alexander om vi kunne ha det igjen. Snill som han er handlet han inn for meg, og vi hadde det på nytt. Ellers har jeg fått pakket litt, jeg skal nemlig opp om 5 timer å reise til Bodø for å dra i dåpen til Philip. Jeg gleder meg veldig til å se ungene igjen, og ikke minst supesøstra mi, til tross for at det bare er to uker siden sist. Nå skal jeg fikse litt regninger og andre kjedelige greier slik at jeg er ferdig med det for måneden, så skal jeg prøve å få noen timers søvn før det er opp å reise. Nå tar jeg i det minste fly, og slipper 9 timer på det jævla toget jeg har reist så alt for mye med det siste året.. haha. 

Hvilke planer har dere for helga? ;-)

 • 24.08.2017, 20:42

Taconight


Jeg vet jeg starter innlegg med dette ofte, men guuud hvor sliten jeg er. I dag har jeg vært på jobb til 5, og jeg kjenner det skal bli godt med helg etter imorgen. Jeg jobber så mye jeg kan fordi jeg elsker å jobbe, det kjipe er at det kommer litt i veien for møbelshopping etc - men det blir nok tid til det og :-) I dag har vi overnatting av noen venner som skulle på RBK-kamp, så vi har handlet inn sovemadrass og lagt laken på sofaen - stua vår er offisielt et soverom. De blir bare til i morgen, så jeg regner med jeg ikke får sett noe særlig til dem siden jeg skal på jobb imorgen også. Da stenger jeg, så inatt skal jeg sove ordentlig ut. På lørdag er det tidlig opp og ta flyet til Bodø på kortvisitt, jeg skal nemlig i dåp til lille Philip som jeg er gudmor til ♥

I kveld er det altså pakking og soving på planen, så vi skal lage noe så enkelt som nachos med chili-con-carne til middag. Tex-med 2-3 dager på rad er helt i min stil!! DIGG. Her er noen bilder fra gårsdagens middag, her til dagen kjøpte jeg meg nemlig taco/tapas-sett, noe jeg har ønsket meg i typ et år. haha, shit hvor sliten jeg så ut her. Her var vel klokka noe sånt som 23, vi var nettopp kommet hjem etter å ha stengt til 21 på jobb. Tok ikke lang tid før det var sengetid etter dette for å si det sånn.

Vel, da er det vel bare å skyndte seg på butikken å starte pakkinga;-) 

 • 23.08.2017, 11:14

20 SPØRSMÅL

 • Category: Q&A

 

Denne kopierte jeg fra Julianyland sin blogg, jeg har jobbet i dag også og har rett å slett ingenting annet interessant å dele. Men dette er veeldig lenge siden jeg har gjort, så kanskje de som har lest bloggen en stund får med seg noe nytt ;- )

 

1. Hvor høy er du?
178cm. Hele familien min er mellom 176-180 så vi er høye hele gjengen. 

 

2. Hvordan liker du best å bruke fritiden din?
Vet dere, jeg er egentlig ikke så veldig glad i å ha fri. Sånn, om jeg har jobbet mye eller stresset veldig er det sykt deilig med en liten ferie, men da helst ikke HER. Jeg er ikke glad i å være hjemme å ha fri. Altså, jeg elsker å sitte å se film med kjæresten eller tilbringe annen kvalitetstid MED han, men om jeg tenker bare meg - for eksempel om jeg er alene hjemme HATER jeg å ha fri. Da må jeg gjøre noe - enten på butikken, eller på shoppetur, eller joggetur.. dere skjønner. Så det er vel slik jeg liker bruke fritiden?

3. Hvilken junkfood foretrekker du?

Hm, denne er jeg så delt på. Fra jeg var lita har det kjedeligste jeg har vissts vært pizza og taco (fordi vi hadde det relativt ofte hjemme). Jeg har blitt mye mer glad i det nå, men vi har det fortsatt ganske ofte.. så jeg må nok si enten burger eller kebab. OG SØTPOTETFRIES. <3 (PS. supertips - på jobb (jordbærpikene) har vi en kyllingburger som er så god!! og om man kjøper den med søtpotetfries er det kun 10kr tillegg, jeg kjøper alltid kyllingburger med karamellisert løk og søtpotetfries med en skål aioli til siden, mumsss).

ps. Pizzaen på Campino i halden er den mest magisk gode pizzaen noensinne.

4. Har du et skjult talent? Isåfall, hvilket?
Jeg måtte spørre kjæresten på siden her - i følge han er mitt talent å lage mat (noe jeg blir veldig glad for å høre) Ellers så kan jeg ta skuldra ut av ledd med vilje, og rulle med magen!

 

5. Beskriv deg selv med 3 ord.
Samvittighetsfull, uhøytidelig og ikke-dømmende (YES I DID, tre positive)

 

6. Har du et kjæledyr? I såfall, hvilket?
Nei, nå har vi ikke lov til å ha kjæledyr her vi bor :-/ Men jeg håper vi kan få en hund en dag. Pappa har tre store hunder, og vi har hatt en god del kjæledyr mens jeg har vokst opp.

 

7. Hva er ditt favoritt skjønnhetsprodukt?
Lillashampoen min fra fudge eller iglow vippeserumet mitt - klarer ikke helt velge ;-)


8. Hva gjør deg glad?
Stamkundene mine på jobb som spør meg om jeg har vært i Bodø i ferien og er så koselige å slå av en prat med - Ask, Eden, Lucas og lille Philip som jeg er blitt så glad i. Alexander gjør meg også temmelig i lykkerus. og Sofiee


9.Hva gjør deg sint/irritert?
Baksnakking, til tross for at jeg selv gjør det til tider. Det er sjelden jeg snakker stygt om folk som personer ja - men dersom noen andre har vært baksnakkere eller gjort ting jeg ser på som slemme mot andre så kan jeg finne på å si det ja. Jeg er sjelden venn med folk som snakker stygt om andre bak ryggen deres, for jeg VET at om de gjør det om andre så gjør de det om meg og. I tillegg HATER jeg sure kassemennesker. 

 

10. Høye heler eller lave sko?
Jeg kan ikke gå med høye sko føler jeg, for da blir jeg pluselig en meter høyere enn alle andre i rommet, desverre. Jeg synes høye sko er penest og mest elegant, men lave sko er kulest og passer til flest stiler. Jeg er ikke glad i ballerinasko nå mer, det elsket jeg før. Jeg har også utviklet et hat for dem siden det er så få man kan ha sokker.  Jeg går aldri barbeint, for jeg hater å kjenne støv etc under føttene. 

 

11. Hva er din favorittsang?
David Gray - This years love

 

12. Hva er din favoritt sosiale-medierkanal?
Hm.. jeg tror det må bli blogg eller twitter. Facebook er liksom bare videoer og nyheter nedover siden, instagram sjekker jeg relativt ofte, men det er ikke et problem om jeg ikke får tittet der. Samme med snapchat egentlig. Blogger MÅ jeg lese hver dag, og jeg følger alle favorittene mine på bloglovin slik at jeg oppdateres hver gang et nytt innlegg postes og jeg kan se igjennom alle på kvelden uten å trenge gå inn på hver enkelt blogg å sjekke. 


 

13. Om du måtte velge én drikke (utenom vann) som du må drikke resten av livet, hva ville det vært?
Jeg har utrolig lyst å si Pepsi Max eller Siesta, eller Mc-donaldscola. men altså hvor ille ville ikke det vært for tennene? Jeg tror det må bli Zeroh pære og sitrongress. Den ER SÅ GOD. Blå og rosa Slush er nok min alltime favorittdrikk, men det ville blitt litt kaldt å drikke slush på skitur i januar feks. 

 

14. Hva er din favorittfilm?
Jeg har sett utrolig mange bra filmer, men den beste jeg har sett må nok bli Seven eller the Green mile. Filmer som får meg til å gråte, le eller sitte så spent at jeg ikke klarer sette på pause er favorittene mine.  Også Tornerose da. Sist uke så vi en veldig bra film som heter the prestige, den anbefaler jeg virkelig!

 

15. Hva var ditt favorittfag på skolen?
Akkurat nå, på barnehagelærer vet jeg faktisk ikke. Pedagogikk er utrolig spennende, men jeg har ikke den lese/trengeråfinneut- trangen jeg hadde da jeg hadde historie på vg3. Det er nok mitt all-time favorittfag. Jeg hadde et fag som handlet om statslederes historie og litt rundt NATO og maktbalanse i verden da jeg gikk internasjonale relasjoner som var veldig spennende og som jeg virkelig kunne tenkt meg gått videre med - men vi får se hva som skjer. Kanskje jeg ender opp som historielærer og får the best of both worlds. 

 

16. Om du kunne bodd hvor du ville i verden, hvor ville det vært?
Jeg ville nok bodd i Norge ja - det er nært familie og det er et trygt land.  Selvfølgelig, det hadde vært kult å bo i New york - Orlando (som alltid vil være i hjertet mitt) Paris eller London - men jeg må være nærme tantebarna og gudbarna mine føler jeg. 

 

17. Favorittkjendis?
Hm, det er vanskelig å si. Av de i Norge må det bli Jenny Skavlan tror jeg, hun er så kul. Av verdensstjernene.. jeg synes Kardashian-klanen har oppnådd mye og er utrolig spennende å følge med på, til tross av at jeg kan irritere meg grønn av væremåten til enkelte av dem til tider. Det er dem av kjendiser jeg følger mest med på, men jeg synes også Angelina Jolie virker som ei dame med bein i nesa. Stilmessig elsker jeg hertuginne Kate(!!)

 

18. Hvilken blogger ønsker du å bli bestevenn med?
Haha, jeg velger nok ikke bestevenner ut fra om de er bloggere eller ikke - men det er mange som virker utrolig kule. Man får jo sett ganske mange sider av en stor blogger som deler det meste der ute, så jeg tror nok alle de jeg følger på bloglovin ville vært kule mennesker å henge med. Mine favoritter å lese er iallefall Maddepaddee, Annais, Julia Nyland, Anniken Jørgensen, Kristina andersen (jeg digger Geirvitsene på snapchat) og synes alle de virker skikkelig down to earth og morsomme. og nå i det siste har jeg også lest mye på Bennysriddle, Martine Lunde og Isabelle Eriksen.

 

19. Hvem er din største inspirasjon?
Det vet jeg faktisk ikke, jeg har desverre ikke så mye av inspirasjonskilder annet enn ting jeg søker opp fra tid til annen for klær og interiørgreier..

 

20'. Nevn én ting du er stolt over.
Jeg er stolt over at jeg følger mine egne veier og gjør det JEG har lyst til. Jeg reiste helt alene til USA og Disney uten å kjenne et eneste menneske der. Jeg reiste hjem igjen den dagen jeg ble servitør og endelig skulle tjene litt penger - tre måneder før jeg egentlig skulle hjem fordi jeg valgte at noe i Norge var viktigere. Jeg flyttet også til Trondheim over natta ,en by jeg aldri har vært i før - i en leilighet helt alene på Persaunet (som da var helt gresk for meg). Jeg kjørte den lille bilen min opp og startet en linje jeg hadde kommet inn på to dager før. DET er jeg stolt av at jeg turte. Jeg satset ALT på mennensket jeg elsket og fortsatt elsker, mannen i mitt liv - noe jeg ikke angrer ett sekund på. Kjærligheten er størst av alt 

 • 21.08.2017, 11:56

Noen bilder fra leiligheta


Nå har jeg sagt i en evighet at jeg skal poste noen bilder av hvordan det ser ut her - desverre er vi ikke helt ferdige, vi mangler fortsatt både teppe til gulvet og stuebord, så skal vi endre litt på møblene for å få litt bedre plass her, men fargene blir nok. Jeg synes leiligheta er kjempekoselig å bo i, den er veldig liten - bare tretti kvm, men det er mer enn nok for oss to egentlig. Dessuten er beliggenheten perfekt!! Jeg trives kjempegodt her :-) 


(Nå står det litt greier i vinduet som ikke skal være der, blandt annet krydderurtene mine og noen lysegreier vi skal ha på salongbordet når vi får det).
Jeg synes som sagt det er blitt veldig koselig her, og jeg føler meg veldig hjemme - det eneste negative er at det er litt lite, og kanskje litt institusjonsaktig med de hvite veggene og gråprikkede gulvet. Men alt i alt er det perfekt for oss nå tenker jeg :-) 

 • 20.08.2017, 19:36

UKAS


HØYDEPUNKT:
Idag har egentlig vært superdeilig, jeg var oppe leenge igår og sov også lenge. Nå føler jeg endelig at jeg er uthvilt. Det høres kanskje kjedelig ut, men når man aldri har tid til å få ordentlig slappet av er det en magisk følelse. Jeg elsker å være på jobb, og tar gjerne ekstra timer og vakter når jeg kan, da blir også søndag ekstra deilig. Idag skal vi slappe helt av, lage god middag og kanskje jeg til og med baker ett-ellerannet. Et annet høydepunkt med uka har vært å få ryddet skikkelig i stua og på kjøkkenet her hjemme, det er så deilig når det er ryddig rundt seg. Nå mangler vi å rydde ordentlig på soverommet å badet, men det er vanskelig fordi (spesielt) jeg har mye klær og sminke som må ha et sted å gjøres av og - og det har vi ikke på våre tretti kvm.. Så enten må jeg selge eller kaste, jeg har ikke bestemt meg helt enda for hva jeg skal gjøre. 
 BESTE SANG.. DENNE 


 VERSTE SANG: Den nye til Justin Bieber, helt klart. Herregud for en lite oppfinnsom tekst og kjedelig rytme. 

UKAS DÅRLIG SAMVITTIGHET: Jeg hadde en stor plan om å ikke kjøpe busskort denne måneden, fordi det skulle bli fint vær og jeg skulle gå. Treningsabonnementet mitt har vært fryst, og jeg tenkte jeg kunne spare de pengene og få litt ekstra trening ved å gå istedet. Desverre har jeg til nå brukt rundt 200 kr på bussbilletter på appen, enten fordi jeg har vært så sliten etter jobb at jeg ikke har klart tanken på å gå, eller at det har regna, eller at jeg ikke har sovet godt om natten etc. Jeg har skikkelig dårlig samvittighet ovenfor meg selv. Denne uka skal jeg klare gå til og fra hver eneste dag. TANKE: Jeg har sånn smålig hørt om dette nye terrorangrepet i Barcelona, og har tenkt en del på dette. Det skremmer meg at IS tar kontroll på denne måten, og at de kan utrette så mye skade og redsel til og med uten våpen som pistoler og kniver. De kjører varebiler over folk, i forskjellige byer, og deler av verden etter hverandre. Jeg blir helt kvalm av å tenke på hvor redde mennesker i disse byene må være, og ikke minst i andre store byer. Man vet aldri når noe slikt skjer, desverre. Livet er så ufattelig skjørt, og mange mennesker er utrolig onde. Jeg er livredd for mine kjære og nære, men man kan vel ikke gå rundt å være redd heller. Vi har også hatt en student som har forsvunnet her i Trondheim, en som går i klassen til Alexander - så det er ganske nervepirrende å følge med på. jeg håper virkelig ingenting har hendt han, at han kanskje bare har rømt hjemmefra eller noe slikt.. I går var det også fullt kaos utfor leiligheta vår med utallige politi, sykebiler og redningsmannskap for å hente opp en gutt fra Nidelven. Det skulle nok bare være en morsom greie i fadderuka, så endte han med å ligge på intensiven alvorlig skadd. VÆR FORSIKTIG ALLE SAMMEN!! vær så snill. 

 

 

 • 20.08.2017, 10:27

Busskulturen i Norge


Da jeg kom til USA var det en ting jeg ble helt sjokkert over - vi tok jo buss hver eneste dag til jobb i Disney, sammen med alle andre cast-members. Som regel satt de norske sammen, men om man ikke kjente noen satt alle alene - slik som alle gjør i Norge. Det er helt sykt hvordan nordmenn omtrent får packern dersom det ikke er en ledig to-seter man kan ta alene i bussen? Altså, ALLE andre mennesker enn de norske som kom på bussen i Orlando satte seg som regel ved siden av deg, eller andre som satt på bussen. Gjerne kunne de starte en samtale også. Her er eneste samtalen man hører på en buss enten mellom kjente, eller ''jeg skal av her jeg'' til personen som kanskje står/sitter i veien. 

MEN dette er et kjent faktum føler jeg, alle nordmenn vet hvordan nordmenn er. Det jeg skulle fram til her var noe jeg tenkte mye over idag på bussen, som jeg har lagt merke til flere ganger. Når jeg tar bussen til et stort/kjent sted - la oss bruke jobben min, City Lade som et eksempel. Vi var en full buss, og jeg visste at omtrent alle skulle av på City lade, fordi det er det eneste interessante stedet bussen går til. Allikvell, idag var det rundt 5 sekunder før vi kom fram først at noen trykket på stopp-knappen. Det virket nesten som om alle på bussen bare ventet på at noen andre skulle gjøre det?

Jeg for min del vet godt selv at jeg gjerne venter, og blir litt lettet dersom noen gjør det - fordi jeg har bakterifobi på busser. Jeg synes de knappene der er supernasty, og unngår aller helst å trykke.. Men så klart føler jeg meg litt teit da, når noen andre først gjør det og de ser at 3/4 av bussen går av på dette stoppet.. tenker alle som meg? ''Hvorfor trykket ikke dere andre?'' haha. NEI ALTSÅ, bare en tanke

 • 19.08.2017, 19:16

ENDELIG HELG


Å gå ut fra jobb idag var helt magisk, nå har jeg jobbet hver dag denne uken og er skikkelig klar for helg. Det morsomme er at jeg ikke gleder meg mest til å ha en fridag imorgen i seg selv - men det å kunne være våken så lenge jeg vil. Nå de siste dagene har det vært sånn at rundt kl 01-02 har jeg måtte traske i seng mens Alexander koser seg videre med serier. Jeg elsker å være oppe til sent på natt, så idag skal jeg være oppe superlenge, og sove ut skikkelig i morgen ;-) 

 

Akkurat nå sitter jeg i ''kontorhjørnet'' vårt og sjekker litt mail og titter på noen ting vi trenger kjøpe iløpet av den neste tiden. Vi trenger både stuebord, litt pynt, tørketrommel og litt diverse - så jeg gleder meg til vi begge har fri så vi kan få unna alt :-) Vi skal visst spise ute eller bestille take-away idag, så da blir det ikke middagslaging, og dermed mer til til pc og blogg-greier. DEILIG. Jeg skal straks rusle på butikken å handle inn litt godteri til ikveld, det er tross alt lørdag;-) Lite alkohol-lørdager her i gården, men godis må man ha. Haha, ser dere forresten urtene mine i vinduet? Jeg kjøpte dem på Nille for sikkert en måned siden, men har enda ikke fått dyrket dem.. De er så søte slik de ser ut nå synes jeg! 

Vel, uansett ønsker jeg dere en fin lørdagskveld - det skal iallefall vi ha!

 • 19.08.2017, 13:12

UKAS MIDDAG - LAKS MED OVSSTEKT POTET

 • Category: MAT

Åh, dere aner ikke hvor glad jeg er i mat. Altså, en morsom ting med min bakrunn - men til og med da elsket jeg mat. Omtrent all forskjellig mat, nye smaker - forskjellige kulturers mat.. åh. Jeg har sikkert 10 favorittmiddager, men på topp ligger (faktisk) noe så enkelt som laks med potet. Ikke vanlig laks med potet, men stekt/bakt i ovnen med barndomsoppskriften min på krydder og dilldall, og med olivenolje-ovnsbakte poteter til. Og stekt løk, og rømme med sukker. DA ER JEG I HIMMELEN. Heldigvis liker Alexander det like godt som meg, så vi har det iallefall to ganger i uken :- )


(På laksen bruker jeg til vanlig sitron-saft, salt, pepper, gastromat og persillekrydder.) Denne gangen brukte jeg salt, pepper, litt gastromat og toscanakrydder, fordi jeg ikke hadde persille. Prøv dere fram, dette blir så godt uansett). Til siden er potetbåder kuttet opp i båter på en stekeplate, så blander jeg olivenolje, salt, pepper og en ellerannen urtekrydder (varierer) som jeg drysser over før jeg steker i ovnen på 200 grader i 30-40 min) 

Jeg tenkte å gjøre dette til en greie framover, å poste en oppskrift/middagsrett til inspirasjon i uka. Jeg lager mat hver eneste dag omtrent, det skjer veldig veldig sjelden at det er grandiosa eller takeaway-middag her i huset - fordi jeg elsker å styre på kjøkkenet. Det er noe jeg liker å bruke tiden min på, på lik linje med blogging og nettsurfing. Haha, offtopic - men Alexander er iblandt helt fra seg fordi jeg ikke har noen ordentlige ''hobbyer'' eller ting jeg liker å gjøre som å se serier osv, men jeg har jo det! Jeg liker å bare sitte å titte rundt på diverse nyhetssider og side2 og alt mulig merkelig på nett. ''Kjeder du deg baby?'' er noe jeg ofte hører, men det gjør jeg faktisk sjelden! haha. 

UANSETT,
HVA ER DIN FAVORITTMIDDAG?

 • 18.08.2017, 18:29

Kameraet er tilbake!

Å ta selfie-bloggbilder igår føltes superrart, til tross for at jeg har tatt det sikkert 1000 ganger før. Jeg er så glad for å endelig ha kameraet mitt å kunne servere noen bilder av litt kvalitet ;-) Jeg har lovet både ett innlegg med bilder av leiligheta og litt diverse, så nå kommer det! Hurra :) 
Alexander er også blitt min nye Andrea/bloggfotograf.. akkurat nå har han ikke noe imot det, men vi får se hva han synes om noen uker :')

 • 17.08.2017, 23:13

En vel brukt fridag


Eller, nesten-fridag. Jeg jobbet kun til 1330 i dag, så da jeg gikk fra jobb visste jeg nesten ikke hva jeg skulle ta meg til. Jeg brukte tiden på å gå innom bikbok å handle noen ting jeg hadde lagt av, også tok jeg bussen hjem. Jeg har egentlig en ''gå-til-jobb'' måned, men jeg fikk rett å slett ikke sove i natt og endte opp med å dra meg opp av senga klokka 7 imorgest - når jeg egentlig skulle gått hjemmefra. Dermed ble det buss til jobb - og da jeg var ferdig var jeg helt kaputt og endte opp med å ta bussen hjem og. Jaja, ny start i morgen :- ) Da jeg kom hjem koste jeg litt med Alexander, endelig fikk jeg vært litt med han på dagtid ♥ Skikkelig godt etter å nesten ikke ha sett han på to dager.. i tillegg har jeg stengt/jobbet sent en del i det siste, så da er det greit å nyte tiden når jeg slutter tidlig. Imorgen og lørdag jobber jeg bare til 17 og 18, så det blir deilig. Kanskje vi får kommet oss på ikea og handlet det siste til leiligheta.

Etter å ha kost litt og spist litt la jeg meg ned på senga, og slukna i rundt to timer. Til vanlig ville det vært krise for nattesøvnen, men idag tror jeg det skal gå helt fint å sovne alikevell. Allerede nå kjenner jeg meg super-døsig. Ellers har jeg vært på mathandling og fått lagd middag, og nå sitter vi i sofaen og titter på serie. Det er så deilig å bare slappe av!! Alle jeg kjenner omtrent i Bodø er på familieparken i dag for å se på Markus og Martinus, så jeg har fått en del snaps derfra - og fy søren så mye folk de gutta der trekker. Sjukt.. Skulle igrunn ønske jeg og var der, mtp videoene jeg har fått av mine små søtinger som danser og koser seg sånn - men heldigvis er det ikke så alt for lenge til jeg skal hjemom en snartur igjen ;-) haha, fikk skikkelig merkelig fot/legg på dette bildet, så da fikk søtekatten bli med.

Hvordan har deres dag vært da? Mange som er ferdige med sommerferien? Jeg vet at her i Trondheim starter ungdomsskolene idag.. på en torsdag? VELDIG SPESIELT. Heldigvis starter ikke Alexander før neste uke, og min skole starter ikke før 4 sept. ;-)

 • 16.08.2017, 22:07

Kosekveld


Hei og hopp! Nå kom jeg akkurat inn døra hjemme etter en laang stengevakt på jobb. I morgen åpner jeg, så kvelden skal brukes til å bare slappe av. Jeg jobber tre uker i strekk framover (om noen av dere bor i Trondheim, titt innom Jordbærpikene på City lade å si hei :-) Så det blir ikke mye fritidsaktiviteter her for tiden. Det er egentlig ganske greit, for jeg trives utrolig godt på jobb - jeg har kjempekoselige kollegaer og en haug ''stamkunder'' som er innom flere ganger i uken.  Det eneste kjipe er jo å ikke få vært med Alexander på dagtid denne uken før han starter på skolen, men heldigvis er vi begge natteravner og sitter oppe til langt på natt sammen ofte nok. I dag skulle vi egentlig på en innflyttningsfest sammen, men siden jeg stenger idag og åpner i morgen ble jeg hjemme mens han dro - ikke det at det er så ille, jeg skal nemlig kose meg med pizza og serie på sofaen i hele kveld ;-) Jeg kom også hjem til en pose potetgull og sjokolade min kjære hadde kjøpt slik at jeg skulle kose meg alene ikveld, han er virkelig verdens herligste. 


Sliten frøken


Nå skal jeg sette litt pizza i ovnen og prøve finne meg en ny serie å se på - jeg har sett ferdig omtrent alt jeg har vært interessert i å se alene - og alle andre serier jeg har lyst å se har jeg lovet Alexander at vi skal se sammen.. Vi får se om jeg bare setter på en film på netflix heller. Kanskje jeg til og med gjør noe produktivt som å rydde litt eller lete etter ting til leiligheta på nett.. vel, uansett skal jeg kose meg ;:- )

 • 15.08.2017, 04:09

Sparetid


åh gud, så godt det har vært med ferie. Nå har jo vi tatt oss ekstra lange ferier,  både i Halden og i Bodø - og det har vært så deilig. Vi har vært kjempeblakke hele sommeren, etter at vi fikk låne bil og måtte kjøpe alle møbler og hvitevarer til leiligheten på en uke i starten av juli. Vi måtte i tillegg betale dobbel husleie i tillegg til to måneder på det nye stedet som fort ble oppi svimlende 40k.. Jeg startet i jobben min ganske sent i fjor, så feriepenger og skattepenger ble det lite av - og i juni tok jeg meg såppass mye fri at lønningen ikke ble stor. Dermed har vi ENDELIG lært oss å leve som studenter. Altså, vi er ikke i nærheten av luksusfelle-materiale, MEN vi bruker mye unødvendige penger fordi vi som regel har ekstra. Det skal det bli slutt på. Jeg er forferdelig dårlig på å handle sparsomt på butikken, og når jeg i tillegg er glad i å gå til butikken flere ganger daglig ..(og gjerne lar være kjøpe en av ingrediensene jeg vet vi trenger slik at jeg har en grunn til å gå tilbake....). Jeg finner som regel alltid noe vi trenger i tillegg til det vi faktisk trenger.. og vel, det er over. En ting jeg er veldig god på er å handle lavprismerker - first price og slikt handler jeg hver gang jeg er på butikken, jeg synes helt ærlig det meste smaker likt av varemerker. Men det hjelper altså lite når man finner en haug ekstrating man egentlig ikke trenger av de merkene..

Uansett, det jeg skal fram til er at vi nå har lært. Vi har levd på rundt 50 kroner dagen i snitt i en måned- og på to personer er det ganske greit. Vi skal så klart ikke fortsette det framover (så klart hadde det vært deilig for sparekontoen, men jeg nekter spise mer pølse med brød til middag på en stund). Men vi prøver regne ca 100 kroner på middag hver dag, i tillegg til en liten sum for frokost/kvelds. Jeg er skikkelig gira på å spare mer, og endelig komme ordentlig i pluss igjen. Det tror jeg ikke jeg (sånn skikkelig) har vært siden før jeg dro til Orlando. Så altså - jeg tar hjertelig imot tips på billige og gode middager vi kan prøve oss på senere, det går som regel i det samme her (laks med potet, ''Lena spesial'' som er en variant av fajitas, kremet pasta med laks eller kylling, tikka masala eller pizza/lasagne. Guuud så kjedelig i lengden.) Hva er ditt beste sparetips? :)

 • 10.08.2017, 01:23

BURSDAG


 


  

 

 ALTSÅ LA MEG STARTE MED Å KLIKKE FORDI BLOGG.NO HAR ENDRET PÅ HELE SETTINGEN SIN SLIK AT JEG PLAGES _HVER_ GANG JEG SKAL POSTE NOE.
Hva er greia med å ikke ha muligheten til å dra og endre bildestørrelse i innlegget uten å måtte gå inn manuelt å endre størrelsen? Og hvorfor går bare å endre størrelsen en gang iløpet av et innlegg? Og hvorfor har google erstattet picasa, det beste og chilleste bilderedigeringsverktøyet noensinne laget?
Akkurat nå er jeg så lei av at det skal være så vanskelig. Kanskje det blir bedre når jeg får lagt inn ordentlige kamerabilder med decent oppløsning. Satser på det. 

UANSETT: igår var vi i bursdag til herlige lille Eden, som nå er blitt 4 år. De som har fulgt bloggen lenge har også fulgt oppveksten til de små, for de har jeg blogget mye om. Vel, uansett så stod jeg og Alexander opp tidlig(eller, tidlig i vår verden, klokka var vel nærmere 12.) og dro bortover til Mamma for å bake muffins til barna kom hjem fra barnehagen. Vi hadde på forhånd kjøpt gave og gledet oss til å feire lillemor. Jeg er en sucker for bursdager, det har jeg alltid vært - og det er rett å slett en big deal for meg. Jeg husker i fjor da jeg var med Alexander på hans bursdag, jeg satt oppe til klokken 0000 for å rope gratulerer med dagen og gi han et svært kyss og gaven min - men den dagen var den ENE dagen han noensinne har sovnet klokken 22. helt til bursdagen hans i år, hvor han altså også klarte å sovne klokken 22!! for noen som er gærne etter å si gratulerer med dagen klokken 12 er det skikkelig plagsomt!! haha, det jeg vil fram til er at jeg virkelig elsker bursdager. Det har ikke noe å si om det er min egen eller andres, bursdag er bursdag og det skal feires med kaker og sang!
Jeg har alltid bakt spesielle kaker og slikt til bursdagene til barna, så jeg prøvde å holde tritt med meg selv i år og - men regnbuekaker og ''planetkaker med 4 forskjellige jordlag'' har falt litt ut av hodet mitt hvordan jeg lager, så da ble det enkelt og greit prinsessemuffins. Andrea bakte brownies, så hadde vi jordbær og krem - og jeg tror jammen nesten alt gikk ned. Morsomt! Det er herlig å se på Eden på bursdager etc, for hun blir så glad for alt mulig. Man kan kjøpe det aller meste, og hun blir strålende glad. solstråla mi. Nå er det kun et par dager igjen til vi reiser hjem til Trondheim, så vi skal nyte de siste dagene med barna og familien min - og litt venninnene mine :) Fikk ordnet meg en ''akutt''time til Nora for å få farget håret i morgen, det trengs for å si det sånn. Nå er det vel snart et halvt år siden jeg gjorde noe med det.. uff. Stakkars Alexander tenker jeg, det skal nok bli bra å få en kjæreste som ser grei ut på håret igjen.

 • 09.08.2017, 02:11

Hundeferie og hverdagsrant


Hoi, det ble plutselig langt mellom hvert innlegg her - men som sagt (en million ganger) er det dødskjedelig å blogge når man har elendige bilder å slenge med. Bildene utgjør for meg over halve innlegget, til og med dersom man kun bruker ett. Vel, vi er ferdige med å være på østland-ferie og har (faktisk) tatt turen Nordover. Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle skje denne sommerferien, fordi vi har hatt så mye å gjøre med flytting, i tillegg til at de driver å bygger nytt hus og flytter/styrer hjemme til mamma i Bodø silk at det rett å slett ikke er plass til flere i huset før de får delt seg på to hus. Jeg har også rokkert på alle vaktene mine på jobb for å få fri til å dra til Halden i bryllup i juli - så da var det omtrent umulig å fikse 1,5 uke fri da pappa ringte meg å spurte forrige uke. Han skulle reise bort og trengte hjelp til å passe de tre hundene deres - så da sa vi at vi skulle hjelpe til og reiste noen dager etter da jeg på magisk vis klarte bytte alle vaktene mine til senere i august (takk, verdens beste kollegaer ❤). Nå har vi vært her i en uke allerede, og dagene går egentlig til det samme - vi står opp og går tur, fikser oss og drar til Mams for å være med superbarna mine som jeg har savnet slik mens jeg har vært i Trondheim (2 måneder borte fra hjertene mine er uutholdelig, aner ikke hvordan jeg klarte så lenge mens jeg var i USA??) vel, uansett - vi tilbringer dagene der før vi drar å mater hundene, går litt mer tur og koser oss på kveldene. Dette har vært en fin slutt på ferien. Nå mangler vi å treffe mine herlige venninner de siste dagene, før turen går tilbake til Trondheim og hverdagen.

Jeg jobber nå hver dag til jeg starter på skolen igjen i starten av september, og kjenner jeg har en ny glød ift akkurat det. Jeg trives veldig godt med å jobbe mye, og jeg elsker jobben min - derfor har jeg sett på skolen som litt andre-prioritet.. og det skal jeg prøve å endre til å bli likestilt. Altså, jeg er jo like ''lite'' på skolen da jeg går deltid, men jeg skal bruke dagene bedre etter og før jobb til å lese på pensum og arbeide med oppgaver. Mål for året! Jeg har på følelsen det blir enklere nå etter vi har flyttet. Alexander gjør dagene mine så mye bedre på alle måter, og det er så lett å være glad og positiv til livet når jeg har han rundt meg. Og da blir plutselig alle oppgaver lettere. Jeg kjenner at vår leilighet føles som mitt hjem - noe jeg ikke har følt på flere år. Jeg har på en måte følt jeg har flyttet rundt til veldig midlertidige steder som ikke har kunne blitt sett på som hjem flere år nå - på sykehuset i alle månedene jeg var der, i Orlando hvor jeg bodde midlertidig med mennesker jeg ikke kjente godt og i leiligheten jeg bodde i nå sist i Trondheim, hvor jeg rett å slett mistrivdes til de grader.

Nå, når jeg sitter her på ferie i min hjemby å titter bort på mitt livs kjærlighet borti sofaen kjenner jeg bare glede inni meg, jeg gleder meg over hverdagen vår uansett hvor vi er - og jeg er så lykkelig. Jeg gleder meg til å komme hjem til den koselige lille leiligheten vår, og jeg gleder meg til min trygge hverdag med alle de små tingene jeg er blitt så glad i - jobben min, utdanningen min og fritiden min. Nå skal vi legge oss å titte litt på film, så er det opp å treffe Nora og Sofie (som jeg også savner så alt for mye i blandt, takk gud for at jeg har frihet til å kunne besøke dem (nesten) når jeg vil ❤) 

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits