Skrevet: 19.08.2017 19:16 ©Lena Ludvigsen


Å gå ut fra jobb idag var helt magisk, nå har jeg jobbet hver dag denne uken og er skikkelig klar for helg. Det morsomme er at jeg ikke gleder meg mest til å ha en fridag imorgen i seg selv - men det å kunne være våken så lenge jeg vil. Nå de siste dagene har det vært sånn at rundt kl 01-02 har jeg måtte traske i seng mens Alexander koser seg videre med serier. Jeg elsker å være oppe til sent på natt, så idag skal jeg være oppe superlenge, og sove ut skikkelig i morgen ;-) 

 

Akkurat nå sitter jeg i ''kontorhjørnet'' vårt og sjekker litt mail og titter på noen ting vi trenger kjøpe iløpet av den neste tiden. Vi trenger både stuebord, litt pynt, tørketrommel og litt diverse - så jeg gleder meg til vi begge har fri så vi kan få unna alt :-) Vi skal visst spise ute eller bestille take-away idag, så da blir det ikke middagslaging, og dermed mer til til pc og blogg-greier. DEILIG. Jeg skal straks rusle på butikken å handle inn litt godteri til ikveld, det er tross alt lørdag;-) Lite alkohol-lørdager her i gården, men godis må man ha. Haha, ser dere forresten urtene mine i vinduet? Jeg kjøpte dem på Nille for sikkert en måned siden, men har enda ikke fått dyrket dem.. De er så søte slik de ser ut nå synes jeg! 

Vel, uansett ønsker jeg dere en fin lørdagskveld - det skal iallefall vi ha!
Skrevet: 19.08.2017 13:12 ©Lena Ludvigsen


Åh, dere aner ikke hvor glad jeg er i mat. Altså, en morsom ting med min bakrunn - men til og med da elsket jeg mat. Omtrent all forskjellig mat, nye smaker - forskjellige kulturers mat.. åh. Jeg har sikkert 10 favorittmiddager, men på topp ligger (faktisk) noe så enkelt som laks med potet. Ikke vanlig laks med potet, men stekt/bakt i ovnen med barndomsoppskriften min på krydder og dilldall, og med olivenolje-ovnsbakte poteter til. Og stekt løk, og rømme med sukker. DA ER JEG I HIMMELEN. Heldigvis liker Alexander det like godt som meg, så vi har det iallefall to ganger i uken :- )


(På laksen bruker jeg til vanlig sitron-saft, salt, pepper, gastromat og persillekrydder.) Denne gangen brukte jeg salt, pepper, litt gastromat og toscanakrydder, fordi jeg ikke hadde persille. Prøv dere fram, dette blir så godt uansett). Til siden er potetbåder kuttet opp i båter på en stekeplate, så blander jeg olivenolje, salt, pepper og en ellerannen urtekrydder (varierer) som jeg drysser over før jeg steker i ovnen på 200 grader i 30-40 min) 

Jeg tenkte å gjøre dette til en greie framover, å poste en oppskrift/middagsrett til inspirasjon i uka. Jeg lager mat hver eneste dag omtrent, det skjer veldig veldig sjelden at det er grandiosa eller takeaway-middag her i huset - fordi jeg elsker å styre på kjøkkenet. Det er noe jeg liker å bruke tiden min på, på lik linje med blogging og nettsurfing. Haha, offtopic - men Alexander er iblandt helt fra seg fordi jeg ikke har noen ordentlige ''hobbyer'' eller ting jeg liker å gjøre som å se serier osv, men jeg har jo det! Jeg liker å bare sitte å titte rundt på diverse nyhetssider og side2 og alt mulig merkelig på nett. ''Kjeder du deg baby?'' er noe jeg ofte hører, men det gjør jeg faktisk sjelden! haha. 

UANSETT,
HVA ER DIN FAVORITTMIDDAG?
Skrevet: 18.08.2017 18:29 ©Lena Ludvigsen

Å ta selfie-bloggbilder igår føltes superrart, til tross for at jeg har tatt det sikkert 1000 ganger før. Jeg er så glad for å endelig ha kameraet mitt å kunne servere noen bilder av litt kvalitet ;-) Jeg har lovet både ett innlegg med bilder av leiligheta og litt diverse, så nå kommer det! Hurra :) 
Alexander er også blitt min nye Andrea/bloggfotograf.. akkurat nå har han ikke noe imot det, men vi får se hva han synes om noen uker :')
Skrevet: 17.08.2017 23:13 ©Lena Ludvigsen


Eller, nesten-fridag. Jeg jobbet kun til 1330 i dag, så da jeg gikk fra jobb visste jeg nesten ikke hva jeg skulle ta meg til. Jeg brukte tiden på å gå innom bikbok å handle noen ting jeg hadde lagt av, også tok jeg bussen hjem. Jeg har egentlig en ''gå-til-jobb'' måned, men jeg fikk rett å slett ikke sove i natt og endte opp med å dra meg opp av senga klokka 7 imorgest - når jeg egentlig skulle gått hjemmefra. Dermed ble det buss til jobb - og da jeg var ferdig var jeg helt kaputt og endte opp med å ta bussen hjem og. Jaja, ny start i morgen :- ) Da jeg kom hjem koste jeg litt med Alexander, endelig fikk jeg vært litt med han på dagtid ♥ Skikkelig godt etter å nesten ikke ha sett han på to dager.. i tillegg har jeg stengt/jobbet sent en del i det siste, så da er det greit å nyte tiden når jeg slutter tidlig. Imorgen og lørdag jobber jeg bare til 17 og 18, så det blir deilig. Kanskje vi får kommet oss på ikea og handlet det siste til leiligheta.

Etter å ha kost litt og spist litt la jeg meg ned på senga, og slukna i rundt to timer. Til vanlig ville det vært krise for nattesøvnen, men idag tror jeg det skal gå helt fint å sovne alikevell. Allerede nå kjenner jeg meg super-døsig. Ellers har jeg vært på mathandling og fått lagd middag, og nå sitter vi i sofaen og titter på serie. Det er så deilig å bare slappe av!! Alle jeg kjenner omtrent i Bodø er på familieparken i dag for å se på Markus og Martinus, så jeg har fått en del snaps derfra - og fy søren så mye folk de gutta der trekker. Sjukt.. Skulle igrunn ønske jeg og var der, mtp videoene jeg har fått av mine små søtinger som danser og koser seg sånn - men heldigvis er det ikke så alt for lenge til jeg skal hjemom en snartur igjen ;-) haha, fikk skikkelig merkelig fot/legg på dette bildet, så da fikk søtekatten bli med.

Hvordan har deres dag vært da? Mange som er ferdige med sommerferien? Jeg vet at her i Trondheim starter ungdomsskolene idag.. på en torsdag? VELDIG SPESIELT. Heldigvis starter ikke Alexander før neste uke, og min skole starter ikke før 4 sept. ;-)
Skrevet: 16.08.2017 22:07 ©Lena Ludvigsen


Hei og hopp! Nå kom jeg akkurat inn døra hjemme etter en laang stengevakt på jobb. I morgen åpner jeg, så kvelden skal brukes til å bare slappe av. Jeg jobber tre uker i strekk framover (om noen av dere bor i Trondheim, titt innom Jordbærpikene på City lade å si hei :-) Så det blir ikke mye fritidsaktiviteter her for tiden. Det er egentlig ganske greit, for jeg trives utrolig godt på jobb - jeg har kjempekoselige kollegaer og en haug ''stamkunder'' som er innom flere ganger i uken.  Det eneste kjipe er jo å ikke få vært med Alexander på dagtid denne uken før han starter på skolen, men heldigvis er vi begge natteravner og sitter oppe til langt på natt sammen ofte nok. I dag skulle vi egentlig på en innflyttningsfest sammen, men siden jeg stenger idag og åpner i morgen ble jeg hjemme mens han dro - ikke det at det er så ille, jeg skal nemlig kose meg med pizza og serie på sofaen i hele kveld ;-) Jeg kom også hjem til en pose potetgull og sjokolade min kjære hadde kjøpt slik at jeg skulle kose meg alene ikveld, han er virkelig verdens herligste. 


Sliten frøken


Nå skal jeg sette litt pizza i ovnen og prøve finne meg en ny serie å se på - jeg har sett ferdig omtrent alt jeg har vært interessert i å se alene - og alle andre serier jeg har lyst å se har jeg lovet Alexander at vi skal se sammen.. Vi får se om jeg bare setter på en film på netflix heller. Kanskje jeg til og med gjør noe produktivt som å rydde litt eller lete etter ting til leiligheta på nett.. vel, uansett skal jeg kose meg ;:- )
Skrevet: 15.08.2017 04:09 ©Lena Ludvigsen


åh gud, så godt det har vært med ferie. Nå har jo vi tatt oss ekstra lange ferier,  både i Halden og i Bodø - og det har vært så deilig. Vi har vært kjempeblakke hele sommeren, etter at vi fikk låne bil og måtte kjøpe alle møbler og hvitevarer til leiligheten på en uke i starten av juli. Vi måtte i tillegg betale dobbel husleie i tillegg til to måneder på det nye stedet som fort ble oppi svimlende 40k.. Jeg startet i jobben min ganske sent i fjor, så feriepenger og skattepenger ble det lite av - og i juni tok jeg meg såppass mye fri at lønningen ikke ble stor. Dermed har vi ENDELIG lært oss å leve som studenter. Altså, vi er ikke i nærheten av luksusfelle-materiale, MEN vi bruker mye unødvendige penger fordi vi som regel har ekstra. Det skal det bli slutt på. Jeg er forferdelig dårlig på å handle sparsomt på butikken, og når jeg i tillegg er glad i å gå til butikken flere ganger daglig ..(og gjerne lar være kjøpe en av ingrediensene jeg vet vi trenger slik at jeg har en grunn til å gå tilbake....). Jeg finner som regel alltid noe vi trenger i tillegg til det vi faktisk trenger.. og vel, det er over. En ting jeg er veldig god på er å handle lavprismerker - first price og slikt handler jeg hver gang jeg er på butikken, jeg synes helt ærlig det meste smaker likt av varemerker. Men det hjelper altså lite når man finner en haug ekstrating man egentlig ikke trenger av de merkene..

Uansett, det jeg skal fram til er at vi nå har lært. Vi har levd på rundt 50 kroner dagen i snitt i en måned- og på to personer er det ganske greit. Vi skal så klart ikke fortsette det framover (så klart hadde det vært deilig for sparekontoen, men jeg nekter spise mer pølse med brød til middag på en stund). Men vi prøver regne ca 100 kroner på middag hver dag, i tillegg til en liten sum for frokost/kvelds. Jeg er skikkelig gira på å spare mer, og endelig komme ordentlig i pluss igjen. Det tror jeg ikke jeg (sånn skikkelig) har vært siden før jeg dro til Orlando. Så altså - jeg tar hjertelig imot tips på billige og gode middager vi kan prøve oss på senere, det går som regel i det samme her (laks med potet, ''Lena spesial'' som er en variant av fajitas, kremet pasta med laks eller kylling, tikka masala eller pizza/lasagne. Guuud så kjedelig i lengden.) Hva er ditt beste sparetips? :)
Skrevet: 10.08.2017 01:23 ©Lena Ludvigsen


 


  

 

 ALTSÅ LA MEG STARTE MED Å KLIKKE FORDI BLOGG.NO HAR ENDRET PÅ HELE SETTINGEN SIN SLIK AT JEG PLAGES _HVER_ GANG JEG SKAL POSTE NOE.
Hva er greia med å ikke ha muligheten til å dra og endre bildestørrelse i innlegget uten å måtte gå inn manuelt å endre størrelsen? Og hvorfor går bare å endre størrelsen en gang iløpet av et innlegg? Og hvorfor har google erstattet picasa, det beste og chilleste bilderedigeringsverktøyet noensinne laget?
Akkurat nå er jeg så lei av at det skal være så vanskelig. Kanskje det blir bedre når jeg får lagt inn ordentlige kamerabilder med decent oppløsning. Satser på det. 

UANSETT: igår var vi i bursdag til herlige lille Eden, som nå er blitt 4 år. De som har fulgt bloggen lenge har også fulgt oppveksten til de små, for de har jeg blogget mye om. Vel, uansett så stod jeg og Alexander opp tidlig(eller, tidlig i vår verden, klokka var vel nærmere 12.) og dro bortover til Mamma for å bake muffins til barna kom hjem fra barnehagen. Vi hadde på forhånd kjøpt gave og gledet oss til å feire lillemor. Jeg er en sucker for bursdager, det har jeg alltid vært - og det er rett å slett en big deal for meg. Jeg husker i fjor da jeg var med Alexander på hans bursdag, jeg satt oppe til klokken 0000 for å rope gratulerer med dagen og gi han et svært kyss og gaven min - men den dagen var den ENE dagen han noensinne har sovnet klokken 22. helt til bursdagen hans i år, hvor han altså også klarte å sovne klokken 22!! for noen som er gærne etter å si gratulerer med dagen klokken 12 er det skikkelig plagsomt!! haha, det jeg vil fram til er at jeg virkelig elsker bursdager. Det har ikke noe å si om det er min egen eller andres, bursdag er bursdag og det skal feires med kaker og sang!
Jeg har alltid bakt spesielle kaker og slikt til bursdagene til barna, så jeg prøvde å holde tritt med meg selv i år og - men regnbuekaker og ''planetkaker med 4 forskjellige jordlag'' har falt litt ut av hodet mitt hvordan jeg lager, så da ble det enkelt og greit prinsessemuffins. Andrea bakte brownies, så hadde vi jordbær og krem - og jeg tror jammen nesten alt gikk ned. Morsomt! Det er herlig å se på Eden på bursdager etc, for hun blir så glad for alt mulig. Man kan kjøpe det aller meste, og hun blir strålende glad. solstråla mi. Nå er det kun et par dager igjen til vi reiser hjem til Trondheim, så vi skal nyte de siste dagene med barna og familien min - og litt venninnene mine :) Fikk ordnet meg en ''akutt''time til Nora for å få farget håret i morgen, det trengs for å si det sånn. Nå er det vel snart et halvt år siden jeg gjorde noe med det.. uff. Stakkars Alexander tenker jeg, det skal nok bli bra å få en kjæreste som ser grei ut på håret igjen.
Skrevet: 09.08.2017 02:11 ©Lena Ludvigsen


Hoi, det ble plutselig langt mellom hvert innlegg her - men som sagt (en million ganger) er det dødskjedelig å blogge når man har elendige bilder å slenge med. Bildene utgjør for meg over halve innlegget, til og med dersom man kun bruker ett. Vel, vi er ferdige med å være på østland-ferie og har (faktisk) tatt turen Nordover. Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle skje denne sommerferien, fordi vi har hatt så mye å gjøre med flytting, i tillegg til at de driver å bygger nytt hus og flytter/styrer hjemme til mamma i Bodø silk at det rett å slett ikke er plass til flere i huset før de får delt seg på to hus. Jeg har også rokkert på alle vaktene mine på jobb for å få fri til å dra til Halden i bryllup i juli - så da var det omtrent umulig å fikse 1,5 uke fri da pappa ringte meg å spurte forrige uke. Han skulle reise bort og trengte hjelp til å passe de tre hundene deres - så da sa vi at vi skulle hjelpe til og reiste noen dager etter da jeg på magisk vis klarte bytte alle vaktene mine til senere i august (takk, verdens beste kollegaer ❤). Nå har vi vært her i en uke allerede, og dagene går egentlig til det samme - vi står opp og går tur, fikser oss og drar til Mams for å være med superbarna mine som jeg har savnet slik mens jeg har vært i Trondheim (2 måneder borte fra hjertene mine er uutholdelig, aner ikke hvordan jeg klarte så lenge mens jeg var i USA??) vel, uansett - vi tilbringer dagene der før vi drar å mater hundene, går litt mer tur og koser oss på kveldene. Dette har vært en fin slutt på ferien. Nå mangler vi å treffe mine herlige venninner de siste dagene, før turen går tilbake til Trondheim og hverdagen.

Jeg jobber nå hver dag til jeg starter på skolen igjen i starten av september, og kjenner jeg har en ny glød ift akkurat det. Jeg trives veldig godt med å jobbe mye, og jeg elsker jobben min - derfor har jeg sett på skolen som litt andre-prioritet.. og det skal jeg prøve å endre til å bli likestilt. Altså, jeg er jo like ''lite'' på skolen da jeg går deltid, men jeg skal bruke dagene bedre etter og før jobb til å lese på pensum og arbeide med oppgaver. Mål for året! Jeg har på følelsen det blir enklere nå etter vi har flyttet. Alexander gjør dagene mine så mye bedre på alle måter, og det er så lett å være glad og positiv til livet når jeg har han rundt meg. Og da blir plutselig alle oppgaver lettere. Jeg kjenner at vår leilighet føles som mitt hjem - noe jeg ikke har følt på flere år. Jeg har på en måte følt jeg har flyttet rundt til veldig midlertidige steder som ikke har kunne blitt sett på som hjem flere år nå - på sykehuset i alle månedene jeg var der, i Orlando hvor jeg bodde midlertidig med mennesker jeg ikke kjente godt og i leiligheten jeg bodde i nå sist i Trondheim, hvor jeg rett å slett mistrivdes til de grader.

Nå, når jeg sitter her på ferie i min hjemby å titter bort på mitt livs kjærlighet borti sofaen kjenner jeg bare glede inni meg, jeg gleder meg over hverdagen vår uansett hvor vi er - og jeg er så lykkelig. Jeg gleder meg til å komme hjem til den koselige lille leiligheten vår, og jeg gleder meg til min trygge hverdag med alle de små tingene jeg er blitt så glad i - jobben min, utdanningen min og fritiden min. Nå skal vi legge oss å titte litt på film, så er det opp å treffe Nora og Sofie (som jeg også savner så alt for mye i blandt, takk gud for at jeg har frihet til å kunne besøke dem (nesten) når jeg vil ❤) 


hits