• 27.05.2014, 19:56

FlettemetteTidenes deiligste variasjon av den rufsete dotten/hestehalen jeg konstant har håret i. Perfekt sommersveis.

Heisann og hoppsann - tenkte bare stikke innom her å fortelle at jeg fortsatt lever. Det har vært veldig knyst her i det siste - av gode grunner (humøret går veldig opp og ned - og på dager jeg er i mindre godt humør er ikke det noe jeg vil smitte over på dere) - Men idag kveld er det helt greit. Sola skinner, og den skal visst gjøre det hele uka. Det er en ting som holder humøret oppe på tunge dager. Ellers er jeg helt i dørken av pollenallergi - men krysser fingrene for at det blir bedre når jeg får satt sprøyte for det.

Har dere det bra? Veldig spent - er sommeren kommet til hele Norge?:)

  • 24.05.2014, 14:50

Bokbad med Linnea Myhre


Det var en gang ei jente som trente mye, spiste veldig magert og stresset mye. Jenta trodde hun hadde det helt fint og var sunn og god - helt til hun lånte ei bok av lillesøsteren sin.

Boka var evig søndag av bloggeren Linnea myhre - som var et til da ukjent navn for jenta. Vel, hun startet å lese, og jo lengre hun kom jo vanskeligere var det å legge boka fra seg. Alt stemte jo med hva hun selv tenkte og følte. Hadde denne bloggeren sneket seg inn i hodet på jenta i søvne og stjelt alle tankene og spionert på livet hennes? Jo mer jenta kjente seg igjen i boka - som handlet om et psykisk problem - jo mer innså jenta at hun faktisk hadde et problem selv. Hun kjente seg mindre alene, og alt hun hadde vært redd for at var gale tanker kunne hun endelig se at hun ikke var alene om å ha. Det var utrolig godt.

Det å innse at man har et problem er en veldig vond ting. Folk kan si at man er litt vel fokusert på mat - litt vel tynn eller at noe har tatt overhånd, men man tror det ikke før man selv innser det.
Dagen etter jeg leste Evig søndag første gang tilbragte jeg i full forvirring. Alt jeg trodde jeg visste om meg selv var forandret, og plutselig så jeg at ting jeg hadde hørt meg kanskje stemte. Kanskje det ikke var gode tanker, kanskje det ikke var så sunt å tilbringe dagene på iherb og bruke alle pengene på helsekosten. Vel, det var denne dagen jeg innså selv at jeg hadde et problem. Det var dagen jeg innrømte det ovenfor mamma, og det som satte igang tanker i hodet mitt om at jeg kanskje hadde rota meg oppi noe jeg trengte hjelp til å komme ut fra. Denne boka kan man si var gav meg en støkk - jeg åpnet øynene for noe helt nytt og det forandret til sist alt. Jeg vil tro boka  har en del av skylda i at jeg er der jeg er i dag - for jeg hadde nok aldri dratt til legen og fått hjelp uten å først ha fortstått hvor syk jeg var.

 

På Onsdag var jeg på Bokbad på sydøst med ei venninne hvor Linnea ble intervjuet. For en interessant kveld. Det å møte en person man føler man kjenner og kan relatere seg sånn til er ganske sterkt.
(Tusen takk til Sofie Braseth, jenta som intervjuet meg i vinter som nå fikk oss med på denne kvelden <3) Det var en stor opplevelse.

Om dere ikke har lest boken er det en bok jeg anbefaler på det sterkeste. Dette gjelder også Kristine Getz sin bok som har betydd en god del for meg også.

Håper dere har en fin lørdag :)

  • 23.05.2014, 14:48

Bodøs særpreg


Det er jammen ikke ofte jeg tar turen til Saltstrømmen - til tross for at familien vår er derfra og det ligger så nært Bodø. Det er så kjent at jeg ikke egentlig ser på plassen som spesiell - men det er jo faktisk verdenskjent. Hvor rart er det ikke at de flere steder i verden kjenner til navnet Saltstrømmen? Bodø er liksom så lite, så det at vi har noe som i det hele tatt er ''verdens største'' er ganske rart å tenke på.


Vi kjører forbi saltstrømmen hver gang jeg skal på hytta. Pappa og Elin har vært å dykka der, jeg har vært på hundreogørten fisketurer der og vi har vært på raftingturer der flere ganger. Det føles liksom ikke som det er noe spesielt med stedet.. men så plutselig kommer jeg på at det faktisk er mange som reiser til Bodø kun for å få sett denne malstrømmen.
Her til dagen kjørte vi tur og endte opp i Saltstrømmen (det var nemlig noen av jentene som ikke hadde sett stedet før) og da fikk jeg knipsa litt bilder så dere får sett dere som ikke har vært i Bodø, men kanskje hørt om denne farlige strømmen. Hoho. (haha, forresten - den brua.. jeg har en litt spesi vane; jeg holder ALLTID pusten mens vi kjører over.. haha.. Veldig kjipt de dagene det er kø.)

 


Litt fakta;


Saltstraumen er en av verdens sterkeste malstrømmer, og strømmene kan i opp til 20 knop - til vanlig rundt 13/km timen i hastighet. Strømmen er sterkest mellom nymåne og fullmåne.
Her er et veldig godt fiskested og det er som regel noen å fisker her hver dag.Jeppjepp. Ellers er det fredag - og jeg har igrunn ingen planer. Muligens en kinotur bare.. - alle seriene jeg følger med på har tatt sommerferie, så jeg leter stadig etter nye å se fra scratch.

Idag er det vel finale i Norske talenter? Noen som følger med, og hvem heier dere på isåfall? Kjenner jeg gleder meg, holder en liten knapp på han pene unggutten fra Norge som gjør litt farlige stunts.(eks med flammer.. husker ikke navnet!)

Hvilke planer har dere for helga?:-)

  • 18.05.2014, 19:49

Min 17mai


Herregud så lenge det er siden jeg har skrevet noe nå.. det må jeg rett å slett bare beklage - det har vært mye som har pågått og jeg har vel egentlig gått litt i min egen verden de siste ukene.
Skal være flinkere framover:-)

I går var det 17 mai - Jeg hadde hjemmeperm fra 16-17 så den ble tilbragt med familien. Planen var egentlig å dra ut å være sosial 16 mai, men jeg var rett å slett så sliten at det ikke ble. Planen var også å stå opp til barnehagetoget klokka 9 med Ask, så da sparte jeg planene til neste år. Kom meg i seng rundt 4 til tross for at jeg var megasliten, og stod opp første gang jeg våkna - ergo kl halv 6. Haha, følte liksom jeg trengte rundt 3 timer på å stryke bunadskjorta.. Haha, det var litt komisk - for jeg har lite chillklær hjemme, og dermed ble det til at jeg stod på kjøkkenet i en gammel JB-hoodie kl 6 om morgenen å strøk en skjorte. Herregud, det er et sjeldent syn dere.
Her er noen bilder fra dagen;


Tror bunad er det fineste plagget som fins. Enda finere blir det når jeg vet min kjære avdøde bestemor har sydd den til meg
I år er faktisk første gang jeg har fått gått med bunad på 17 mai. (Untatt en barnebunad da jeg var lita) - Har alltid hatt uniform mens jeg har gått med dans og drill, og russeklær de to siste årene. Fra nå av blir det bunad hvert år!
Synes faktisk Norlandsbunaden er helt nydelig fin - men er småsjalu på Sofie som har lofotbunad og..Jeg og Ask gikk startet dagen klare for barnehagetog - heldigvis regna det bare til vi kom fram  til toget, så letta det og ble sol :)
Etter toget kom vi hjem til resten av familien - alle var samlet hos oss for å feire dagen. De hadde pyntet Ask i dress, Lucas i smokingskjorte og Eden Linnea i nydelig kjole


Etter vi hadde kost oss litt inne henta Kristoffer meg for å dra å se på Borgertoget - som forresten var iiiiskaldt å se på. Det ble plutselig storm nemlig..TIl middag hadde vi indrefilet som hver høytid.. noe alle spiser :-D Og til dessert hadde min godeste svoger bakt laktosefri pavlovakake :)haha, og dagens vits.. som ikke var så god.

Hvordan var deres 17 mai?:)

  • 09.05.2014, 10:07

duckface


Æsj. Helga startet med tannlege. Også en lang tur i solskinn - som er fint det, bare det hadde vært plussgrader i tillegg. Brrrrrrrrrrrrrrr..
Her ligger jeg med hodepine, tannpine og helt bedøvd i halve ansiktet etter bedøvelsen. Husker dere sist jeg var til tannlegen? Og gangen før der? For de som ikke gjøre det; Det har seg nemlig sånn at leppene mine reagerer helt ekstremt på bedøvelse og sveller opp i dobbel størrelse så det ser ut som jeg har fått mislykket restylane.
Og vel.. idag var bedøvelsen ekstra vanskelig å få til å funke, så det ble tre sprøyter. Om dere husker at mitt utseende var slikt;Så kan dere tenke dere dette. Gange tre.
Vel, det har gått litt over nå, så jeg skal prøve sove over smerten som kommer til å komme mer og mer fram ettersom bedøvelsen går ut. Er i det minste glad jeg ikke er hjemme - Andrea er nemlig ekspert på å mobbe meg på grunn av svellingen. ''hahaha du ser ut som en større sutreunge enn til vanlig!'' ja jøss.. Takk gud for at jeg har masse underholdning i form av serier så jeg kan ligge her å synes synd på meg selv i hele dag <3
Elsker å starte dagen positivt liksom. Håper dere kan se det som at om dere har en ille morgen kunne den vært verre; dere kunne sittet der som mislykka andeunger dere og. Ha en fin dag


(hahaha) Har nok munn til å susse dere alle idag. Så da gjør vi det da.

  • 07.05.2014, 23:07

For bookworms


Nå om dagen leser jeg mye. Mer enn vanlig, og da kommer vi opp i en del - til tross for at konsentrasjonen ligger blandt steinbit i havet er kveldene rolige og deilige å bruke til lesing. Noen av dere hater skjønnlitteratur, noen har ikke konsetrasjonen .. men noen elsker det. For min del lever jeg i helt andre dimensjoner (ok, det høres litt teit ut men...) når jeg leser.
De siste dagene har jeg fått lest ut to bøker - skikkelig kontraster egentlig. Derfor tenkte jeg komme med en advarsel og en anbefaling. Vi kjører på med det kjipe først - for hvem vil vel sitte igjen med det kjipe i etterkant?
Jeg har fortalt dere før at jeg elsket bøkene til John Green. Ergo de populære bøkene Looking for Alaska og The fault in our stars. Når jeg fant ut han hadde skrevet tre til bøker ble jeg i ekstase. Vel, det er en grunn til at kun to av bøkene hannes har blitt veldig godt solgt for å si det sånn.. Jeg leste ''an abudance of Katherines'' først her til dagen - den gav meg absolutt ingenting. Bortkastet tid. Så vet dere det.


(nederst til høyre er drittboka. Øverst til venstre ser dere Idas dans.)

Men selvfølgelig har jeg en god på lager og. I forgårs startet jeg på boken Idas dans. Halve boka gikk første natta, resten i natt. Jeg gråt og kjente virkelig følelsene igjennom sidene. Fy søren for ei sterk bok. Den anbefales.Dagen idag har vært fin egentlig. Mye sol, veldig kaldt. Jeg har også startet på en ny bok - ZEBRAPIKEN. Til nå er dette øyeblikket første pause. Nattinatt skatter

  • 05.05.2014, 14:33

SpringtimeDe av dere som ikke liker helt sykt sære innlegg.. flykt. Her kommer noen bilder jeg har tatt ila de siste dagene.. Som sagt er vi sa heldige å oppleve alle årstider på en gang for tiden her i Bodø - men de siste dagene har det vært litt mer sommer enn vinter. Det har ikke snødd på flere dager - noe jeg tenker er veldig bra for alle facebookvennene mine som ikke vil kjøpe vin til vennene sine.
Tenkte vise dere noen bilder iallefall. Det er liksom ikke så mye å ta seg til her, men jeg elsker bloggen min, elsker fotografi og elsker redigering - så da får dere litt av det og. (skjønner det er kjedelig for de som helst vil lese om hvordan de kan se flottest mulig ut på fest eller hvordan takle sykdom eller ja.. men neida - her er det en god blanding.


Vet ikke helt hvorfor.. men likte dette bilde spesielt godt.

haha herregud så ekkelt det er å se på dette bilde..


Hade til deg..

Og hei til dere!
Og dette er bark. Bark liksom.. skulle aldri tro man kunne få noe spennende ut av bark.

Så tenker der; og du da - oppi all denne fotograferinga og redigeringa?

Jeg har det ganske greit. Jeg er her, jeg står i det, ting har ikke vært så vanskelig til nå. Men jeg vet det kommer utfordringer - men det får ligge til da. Det er rart å ikke være med familien hver dag - Men sett i det lange løp er tiden her veldig minimal og jeg har nok av tid til andre ting senere.
Igår var jeg forresten på kino med ei venninne å så ''the other woman'' - den anbefales! Jeg som har ganske dårlig konsentrasjon klarer sjelden se filmer nå for tida, men denne både så og lo jeg av. Fortjener tittelen som årets jentefilm:-)
Hvordan har dere det? Noen som har hoppa på hav? :)

  • 02.05.2014, 15:25

Hei, du russ


Idag skal jeg fortelle to små historier. Jeg tror disse historiene kan være viktig å få skrevet, og for noen kan de være veldig viktig å lese - fordi de leder til noe jeg vil alle skal innse.

Jeg kjenner mange russ. Altså; vi har 95erne som har gått under meg på skolen, noen jeg kjenner ekstra godt - noen bekjente, noen langt borte, noen veldig nære. Men akkurat idag vil jeg appelere til den store parten av disse russene som faktisk leser min blogg; Nemlig de som kanskje sliter litt ekstra i denne tiden. Mye sosialisering, mye alkohol, lite trening, og kanskje mye on-the-go mat. Personer som sliter litt med psyken - enten det handler om mat, eller f.eks sosial angst,depresjon etc  (som også henger veldig med de fleste psykiske sykdommer)  vil antageligvis finne denne tiden veldig vanskelig. Jeg har iallefall snakket med en del jenter i det siste - som har lurt på hvordan jeg taklet min russetid og hvordan de skal gå fram - skal de tørre drikke alkohol, skal de feste med vennene sine, skal de spise takeout i rundkjøringa for russekrav.. også videre også videre.


Vel, hør her.

I 2012 var det ei jente. Hun hadde aldri hørt ordet kalori nærmest, hun var fantastisk flink på skolen, var med i elevrådet, miljørådet og alt annet av slikt. Hun elsket å styre, og hun elsket også å kose seg. Denne jenta kjente hele Bodø og var av typen som aldri var hjemme utenom sovetider. I 2012 skulle frøkna være russ. Blåruss - faktisk, ettersom hun da gikk frisørlinja. Hun gikk i klasse med en herlig gjeng, og hele klassen gleda seg til årets største event - russetida. Da skoleåret starta var hele skolen igang med forberedelser, og et styre ble valgt. Nå var det slik at denne frøkna ble valgt til president - sammen med halve klassen sin og halve TIP-linja (ergo gutter og jenter i styret) Styret plana og styrte rundt hele året, og det var et fantatisk år. Å få styre andres russetid så vel som sin egen var en drøm, spesielt for denne gjengen som likte å sjefe litt. Målet var å gi alle yrkesfagklassene den best mulige russetiden. Det var mye tull, og mye vanskelig i planleggingen - men de klarte seg. Da tiden kom og russetida nærma seg dro jenta med bestevenninnene sine på det største russetreffet i Norge - nemlig tryvann på toppen av holmenkollen. Her kom de til Oslo hvor de koste seg på starbucks gardemoen og dro innom for å kjøpe meengder alkohol (cider, sprit, blandevann med fullt av sukker) og samtidig spise shaveis som de hadde slutta å selge hjemme i Bodø. På tur til hotellet stoppa de for å kjøpe inn tidenes hotellromsnacks før de vorsa ned alle ciderne og stakk på tryvann. Vel plassert oppå fjellet i kanonform var det klart for fest. Jentene dansa hele natta og hadde rett å slett mer gøy enn noen gang. Dagen derpå ble hard - men hva fikser vel ikke mcdonalds i Oslo? Etter en dag med shopping var det opp på fest igjen - og denne dagen var enda bedre enn den første. En søvnløs gjeng jenter med omtrent halvparten av russekravene for året oppfylt reiste hjem til Bodø søndag morgen, en temmelig drita flytur før det var klart for dåp i Bodø. Etter dette var dagene det samme - MENGDER alkohol, INGEN trening, jævla mange dumme dansemoves og ikke minst en haug roting med folk man egentlig aldri ville rørt. Jeg og gjengen hadde den beste tiden i livet. Jeg kan med hånden på hjertet si at tryvann og russetiden i 2012 er noe jeg ville gjort mye for å gjøre om igjen.


I 2013 skulle samme jente i en litt forandret situasjon igjennom russetiden igjen. Jenta var overarbeidet, veldig undervektig, hadde relativt lite å gå på. Hun var besatt av gode karakterer, fikk ikke i seg det kroppen trengte for å fungere - ble dårlig av et glass vin og var i relativt dårlig form. Dette året gikk jenta påbyggning. Hun var på trinn med alle hun hadde vokst opp med, og nå var det på tide å være ordentlig russ, eller rødruss. På starten av året gledet alle seg. De dannet gjenger, lagde russenavn og kjøpte busser. Jenta følte jo hun hadde vært der før og var ferdig med det - og var mer opptatt av skolearbeidet.Styret ble valgt, og jenta hadde nesten ingen intreresse for valget eller noe rundt det. Året gikk og forberedelser ble gjort av alle de glade russ, utenom hun som ikke helt klarte glede seg. I friminuttene dro klassevennene ut for å gjøre russeknuter. Jenta valgte sitte inne å lese til Norsktentamen. Russetida starta, alle hadde det fantastisk gøy - 17 dager med festing hver dag. Alle 94erne festet og var sammen hele tiden - mens ei viss frøken satt hjemme mesteparten av tiden. Hun var på rundt 6 kvelder med festing, hvorpå tre var med brus på drikkeflaska og 3 var med farlig mye alkohol for å takle det sosiale og alt praten som oppstod rundt situasjonen hun var i - som var meget ubehagelig.
Russetida gikk, og jenta kjente hun stod veldig på utsida av vennegjengene som ble dannet. Alle 94erne savner fjordårets russetid - men det gjør ikke jeg.
..Ja liksom at du hadde det så bra som det dumme smilet antyder. Her var jeg klink edru mens Sofie og Nora koste seg med drikke før vi dro ut en dag. Hadde det ikke gøy.

Jeg lover deg - du som skal være russ i år.. Antageligvis er dette noe som skjer EN gang i livet. Det er 17 dager med festing. Det er noe du vil huske for resten av ditt liv - noe som KAN bli husket slik jeg husket min første russetid om du klarer legge fra deg alt vondt, bli med og trosse igjennom det butter imot. Jeg lover - det er så mye bedre å tenke tilbake på at du spiste litt mye og koste deg med vennene dine enn at du satt hjemme og gikk glipp av tiden. Det kan bli den morsomste tiden i livet, om man lar den bli det. Vær så snill å se på mitt eksempel fra i fjor med gru - for slik vil dere ikke tenke tilbake på tiden. Jeg angrer, men jeg kan ikke gjøre noe med det. Det kan dere. Så vær så snill å sett til side de vonde tankene for disse to ukene - det er så verdt det.

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits