• 31.01.2014, 20:44

I love......


Her om dagen bad en kompis av meg om å nevne tre ting jeg likte godt. Jeg måtte tenke lenge, og kom på tre ting. Han ba om tre nye, og jeg måtte tenke enda hardere. Til slutt var det som en barriere var brudd, og det haglet ting jeg liker og som gjør meg glad inn fra tankestrømmen. Jeg tenker sjelden over det, men det er jo en masse ting jeg synes er herig rundt meg. Her er noen;


Te med eple og kanelsmak

Fine bøker

Sol inn vinduene

Kveldssol

Høytalerne mine

Pynteting

Farger

Klær med paljetter på

Klær med blomstermønster

Dagboken min

Duftlys med vaniljelukt

Rosa roser

Stjerner

Våren

Søte søtsaker

Megarar sminkelooks

Vannet i syden

Istapper

Snøkuler

Nordlyset ♥ (bilde av Ole Heian)

Pyntesko

*pastelfarger
*disneyfilmer
*solnedgang
*Passenger
*Pomeranianhunder
♥Nevøene og niesen min
♥Neontetra
♥sjøstjerner
røkelse
♥Regnbuer
♥Svaner

Hva iker dere?

 • 30.01.2014, 21:47

Imorgo e da helg


No shit sherlock, tenker nok de fleste. Når jeg skriver en slik overskrift i mangel på fantasi himler jeg med øynene til meg selv - men kommer så på at det faktisk er en ganske grei overskrift når det kommer til meg.
Jeg må jo faktisk minne meg selv på at det er helg når fredagen kommer: Ikke fordi jeg stresser sånn og glemmer av slappe av i helga som mange andre - men fordi hver dag egentlig er helg i mitt liv. Det er ikke større forskjell på mandag og fredag enn at sex and the city går halv 12 på mandag, mens det ikke gjør det på fredag. Og at det er litt bedre tv ellers i helgene da.


Hei, jeg heter frøydis og leser bibelvers før jeg sovner hver kveld.Herregud. Dere må tro jeg tror jeg er verdens fineste. Egentlig har jeg bare vanskelig for å velge et bilde. Om jeg poster alle må det jo være et som er brukbart bloggbilde.

I dag har jeg ikke hatt legetimer eller noe slikt. Det har igrunn vært en fin dag - jeg sov i mange, mange timer til meg å være - og da jeg endelig stod opp stod solen høyt på himmelen og det var skikkelig kvikklunsjogappelsinskivær. Det er ikke et ord, men jeg tror de fleste skjønner hva jeg snakker om når jeg sier været var sånn. Det var deilig, og jeg hadde nok tatt meg en skitur om vi hadde hatt et snev snø.


Første gang jeg våknet i morgest var himmelen nydelig. Så lukket jeg øynene et par sekunder - som tydeligvis var mer enn et par sekunder- og BÆM så var det midt på dagen.

Så, siden det var mangel på snø har jeg istedet gått et par turer på kjøpesenteret og kikket litt. Ikke det at det var så mye nytt der fra i forgårs, men det er likevell et tidsfordriv.


Andrea er veldig flink å ta bilder av meg. Iblandt fanger hun til og med noen superøyeblikk.

Så, hvem er klar for helg? Regner med den betyr litt mer for dere.. Noen soim har morsomme planer å dele?

 • 27.01.2014, 14:26

Lyspunkter


I miss...


Å chille med Einstein i London


Å kikke på min nydelige bestevenninne høyt over bakken

Å steike i Tyrkias hetebølger


Å gå barfot i gresset i sommersola hjemme i hagen

Å vandre barfor i sandefjords fine gater

Å kikke på fine ting mens huset er fylt av gløgg og pepperkakeduft

Å fortsatt være drita til toget 17.mai

Og å sitte i Sverige når alle byens innbyggere er på ferie.

Å late meg ved bassengkanten i Puerto Rico mens det er oversvømmelse hjemme i Bodø.

Å være frisk nok til å glede seg over ting.
I dag var jeg til legen. Som dere har forstått er akkurat nå en vanskelig tid, og jeg vurderer å ta imot litt mer hjelp, jeg er visst ikke like sterk alene som jeg trodde.

 • 26.01.2014, 15:11

REDUCED


Søndagsrutine; Våkne opp, nesten krepere av tørste og lure på hvorfor i all verden jeg gjør dette mot meg selv gang på gang på gang.
Menmen, jeg har det iallefall gøy i noen timer, så får jeg bare betale i elendige søndagsformer.


Shit så mye dritt jeg har gjort med den dumme telefonen. Ikke greit å våkne og kikke innpå...,neste gang blir du hjemme mr.iphone.

I går vorset jeg alene med høytalerne mine (<3) før mammaen til Nora var så snill å kjørte oss på innflyttningsfest vi var invitert på. SÅ lenge siden jeg har vært på hjemmefest, og det var så gøy! Hater byen. (endrer forhåpentligvis mening om 2 måneder når jeg endelig bikker 20)
Det var ikke så mange der til å begynne med, men plutselig var huset fult og festen igang. Jeg husker egentlig veldig lite annet enn at jeg fant min gamle nabo og diskuterte meningen med livet og sånt i noen timer. Så dro jeg hjem da. Da jeg våknet i morgest fant jeg også ut at jeg har vært ganske flittig på å bruke telefonen også igår. OIDA.


hhåhå de er så kule.

Idag er som sagt formen døly, så jeg skal ta ting helt med ro. Jeg har gått min vanlige ''plis sober the fuck up-tur'' i nydelig vær, og sitter nå godt plassert i sofaen hvor jeg planlegger tilbringe resten av dagen. Jeg skal lese i den nye boken jeg er begynt på (Looking for Alaska) og se noen filmer jeg ikke har sett.( selv om det mest sannsynligvis heller blir magic mike og new years eve som jeg har sett 100 ganger før. favoritter er favoritter av en grunn <3)


Bare jeg som elsker når solen titter inn? Gi meg sommer
Ikke like fancy idag, eller hva frk.Ludvigsen?


Hva gjør dere denne lyse søndagen? Flere som fikk seg en smellj i natt, eller holder dere dere for gode?:-D

 • 25.01.2014, 18:43

Meningsløse gleder


Først og fremst, takk for fine kommentarer på innlegget fra i natt. Jeg hadde ikke forventet annet fra dere, dere er så gode, og å ha gode folk i ryggen hjelper meg virkelig gjennom slike nedoverbaner. <3
I natt var det vanskelig å få sovet, (merkelig nok.......) så det ble en kort natts søvn. Humøret idag har vært en smule bedre, men jeg er fortsatt ikke det jeg så fint vil kalle lykkelig for tiden. Har tenkt en del, og funnet ut at jeg må ta et tak for meg selv, så vi får se hvordan ting blir fremover.

AnyhUu - dere vet jo jeg er en gal shopper når jeg er lei meg. Jeg har tre måter å takle vonde ting på; Jeg trener, jeg straffer meg selv på rare måter eller jeg bruker opp det lille av penger jeg har.
Her om dagen fant jeg altså, i et nedsatt øyeblikk ut at jeg skulle bestille meg vanndansende høytalere. Ja. Helt meningsløst, og jeg trenger de absolutt ikke - men jeg hadde det iallefall ganske morsomt da jeg fikk de i posten i dag og fikk testet de. Jeg liker kule ting.

Bortsett fra å ligge å se serier i dag har jeg gått et par turer for å klarne hodet, jeg er fortsatt nedøsa med influensa, men et par korte turer rundt kvartalet var egentlig bare godt for hodet. Jeg fant også veien innom Clas Ohlson, og fant meg en rosa vannkoker. Denne har jeg faktisk bruk for, for jeg er veldig lei av å måtte gå ned å forstyrre de andre om morgenen når jeg skal ha kaffe, så nå kan jeg stille og rolig drikke morgenkaffe på sengen. wi!!

Nå er jeg i full gang med å ordne mitt influensaiinnvaderte fjes. Jeg skal nemlig drikke bort både sorger og virus.
Hejsådå

 • 24.01.2014, 23:45

Jeg trenger forandring.


I dag skjedde det jeg aldri trodde skulle skje. Jeg vurderte å ta mitt eget liv. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg skriver det her, for det er ikke et rop om hjelp eller hva nå enn det pleier være når man åpner seg. Det har mer med at jeg kjenner meg selv veldig godt, egentlig - og disse tankene skremte vettet av meg. I dag vurderte jeg det faktisk, noe jeg aldri før har i det hele tatt tenkt på. Jeg har alltid hatt minimal respekt for de som tar selvmord. Jeg har medfølelse med de som prøver, men ikke klarer. De som vil, men ikke gjør realitet ut av det. De som har det vondt, de føler jeg med. Og jeg skjønner det. Hvordan det er å forakte seg selv så mye, og føle seg så lite verdt at man selv og alle andre har det bedre om man ikke eksisterer. Akkurat nå er det en ting som holder meg borte fra å gjøre noe slikt, og det er Ask Leander. Etter det Sofie og Nora. Og mormor, jeg må utleve henne. Jeg vlle ikke gjort dem vondt, jeg vet de er glade i meg og ville hatt det vondt om jeg ikke var her. Men hva om jeg en dag ikke kommer på det? Hva om jeg føler meg overflødig og bare vil gi slipp, og ikke kommer på at jeg faktisk har noen her som (kanskje ikke trenger, men har det bedre) lever bedre med meg i live.Jeg er fullt klar over at mange familiemedlemmer og deres venner er innom bloggen her iblandt. Det er en av grunnene til at jeg kvier meg for å poste dette. Men på en annen måte føler jeg at jeg skylder meg selv det, sånn at jeg kan se tilbake på hvor redd jeg faktisk bør være meg selv.
Jeg vil ikke ha oppmerksomhet eller at noen skal ''redde'' meg. Helt ærlig vil jeg bare stenge meg inne i skapet mitt og gå i koma.

 • 23.01.2014, 18:14

TodayIdag var det strålende vær da jeg våknet. Jeg sov rimelig greit i natt, så er relativt fornøyd med det. Benyttet meg av den herlige sola, og tok en rusletur da jeg stod opp.

Da jeg kom inn hoppet jeg i badet, og tilbragte halve dagen i morgenkåpe, med ansiktsmaske og lesing

Jeg har som sagt ikke vært på noe godt sted de siste dagene. Det er folk rundt meg som gjør meg trist og lei med diverse kommentarer og prat. Antageligvis godt ment, ikke det minste godt tatt imot.

Derfor, fram til den vakre solen gikk ned har jeg kost meg i eget selskap. Jeg har gjort ting jeg liker, pleiet meg selv - og håper ting skal snu om snart.Selv om jeg ikke er på et godt sted om dagen, håper jeg virkelig dere er det. xxI've noticed some of my readers are non-Norwegians - i love the fact that you're visiting my blog - even though i'm blogging in norwegian and about ''notsointerresting'' stuff.
When you take your time to comment, and even translate your comments into Norwegian - that just melts my heart.
So my question is - do any of you want me to translate my posts into English? Kisses for you:-)

 • 23.01.2014, 02:07

I love pretty things


Noen snaps fra dagen, innkjøp og gammelgrodde greier - en god blanding;

Lysholder fra coop hyper

Såpedispenser fra Kremmerhuset

Kaffekopp fra NilleJakke fra Bikbok


Pute fra Nille
Skjorte fra Gina tricot


Topp fra Gina tricot

Vest fra Gina Tricot


Blazer fra Bikbok

Egentlig hater jeg hvordan jeg ser ut med briller. Har alltid gjort det, derfor har jeg linser. Men de gidder jeg ikke dra på meg i tilfelle jeg skulle være så heldig å falle i random søvn på dagen - så derfor går jeg rundt som en halvblind geit 80% av dagene. Og noen dager bryr jeg meg rett å slett så lite at jeg tar meg friheten av å se merkelappen på klærne jeg kjøper.


Dagen i dag var igrunn fin. Eller, tiden jeg var alene var fin. Ellers har den vært helt dritt, og jeg må innrømme at ikke engang en flust nye ting kan gjøre meg glad i dette øyeblikk. Håper morgendagen blir bedre.

 • 22.01.2014, 19:00

Lysere tider?


GhAd. i sure hope so
Idag har igrunn vært en fin dag. Jeg sliter noe forferdelig med søvnen, som dere jo vet - så i natt ble det like lite søvn som de aller fleste andre dager. Jeg sover rundt 4 timer om natten, fra 5/6 til 9/10. I lengden er det slitsomt, men jeg skal spørre legen om litt sterkere søvnmedisin så kanskje jeg får snudd det. Har forresten også kommet fram til en teori på hvorfor jeg ikke får sove; I det siste har jeg nemlig måtte hatt med meg 3 glass vann til leggetid, fordi jeg våkner hele tiden av at halsen skriker etter veske. Det er helt tørke i munnen, og etter å ha merket en slags greie i munnen jeg var helt sikker på var kreft - og googlet alt om er jeg ganske sikker på at det ikke er kreft, men en blokkert spyttkjertel. Det forklarer også tørken i min munn - så får jeg fikset det, regner jeg med søvnen blir lettere og. (btw - IKKE GOOGLE KREFT I MUNNEN, da får du nok ikke sove du heller)


Jaja. Ikke så ille å være konstant våken når jeg har et å koselig sted å være våken på.

I dag har faktisk. til tross for lite søvn vært en fin dag. Jeg har ikke hatt dårlige tanker, jeg har vært på shoppingz med penger som plutselig var på kontoen og jeg har kost meg med en ny serie jeg er blitt avhengig av. Jeg tror, og håper at min kjipe periode er over for en stund - iallefall er jeg glad for å ha hatt en fin dag i dag.


Haha, måtte bare. Da jeg våknet klokken 12 idag fikk jeg sjokk idet jeg skulle snæPPE ei venninne. Mitt vanlige kråkereir av en afro hadde vokst 10 ganger i størrelse, så jeg måtte pakke greia i en strikk før jeg gikk ned slik at mamma og dem ikke trodde vi hadde anskaffet puddel. Etter så mye som 5 dedikerte minutter på badet var det derimot noe helt annet som møtte dem (lucky)

Well, tenkte bare å fortelle dere at berg og dalbanen faktisk har rast mot toppen idag. Senere hopper jeg innom for å vise dere klærne jeg har kjøpt (for de var fiiine og verdt å deles) samt mine nye pyntegreier. Uff, for ei gammel dame jeg er.

 • 21.01.2014, 15:25

Bakemester harepuus


På spørsmålsrunden jeg hadde for noen uker siden fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne vise fram litt av utstyret jeg bruker når jeg baker. Når jeg handler inn greier til baking er det ofte fra bakeshop, Cacas, panduro eller ktich'n/papirhandelen.


Macronmatte fra panduro
Cakepopsformer og pinner fra bakeshop
Muffinsformer med mønster fra Bakeshop, silikonformer fra random kjøkkenbutikk.
Utstikkere i forskjellig form fra Bakeshop
Hundeform, hjerteform og konfektform fra kitch'n.

Litt forskjellige sprøytespisser. Jeg liker å ha tupper å velge mellom,da de alle gir veldig ulikt resultat. 
Disse er fra litt forskjellige butikker, men de fleste som selger bakegreier har gode pakker med flere ulike tipper i.

Disse bruker jeg til ALT. Jeg elsker farge mat for et morsommere utseende, det passer kjempefint når man har småbarn i hus. De vanlige konditorfargene bruker jeg sjelden, de gir ikke spesielt god farge.
Wilton, americolor og dust-fargene er derimot knallgode farger på, og utrolig drøye i bruk! Anbefaler alle å invistere i gode pastafarger.
De fleste av mine er fra bakeshop og fra cacas.Strøssel i forskjellige typer.
Mikke mus, hjerter, runde, perler, ''prinsessetemaboks'' og snøflak.

(duftoljen lurte seg med her, den bruker jeg IKKE i baking)
Mandelessens er fin å tilsette eksempelvis i marsipan for en rundere mandelsmak. Ellers bruker jeg litt vaniljeessens ibland, men er mer glad i knust vaniljestang eller vaniljesukker.
Melon og tuttifruttismakene har jeg knapt fått testet ut enda - har noen ideer?


Ooog litt forskjellig pynteglasur. Mest fra matbutikken, noen fra wilton:)

Beklager elendige bilder, kameraet mitt har tatt kveld - så jeg skal få tatt det til reprasjon så fort som mulig.
Dette er iallefall litt av greiene jeg bruker når jeg baker, og de fleste tingene får man som regel tak i på nære butikker:-)
Ellers slenger jeg med noen bilder av ting jeg har laget ved bruk av disse tingene;


Cupcakes i former fra panduro, frosting laget med løv-sprøytespiss fra Bakeshop og farget i fargen sky blue fra merket wilton. Perlekuler fra dr.oetker.


Spiselig pynteglitter fra RD. (får hos bakeshop)


Regnbuekake laget med pastafarger fra wilton i bunnene. Her red red, yellow, green leaf, sky blue og violet. Dekorert med fargepenn i rosa glitter.


Vanlig langpanne sjokoladekake pyntet som fotballbane. Her har jeg blandet green leaf og kelly green farge fra wilton med kokos for gressmattelook.


Hjertekake, enkel frokostsjokoladekake stekt i hjerteform.

Har du noen favorittbakesaker? Om du liker bake selvfølgelig.
Når jeg blir stor og får eget hus skal jeg kreve kjøkkenet som mitt. Drømmen er et skikkelig bakekjøkken, ala Manuela.. åh, det ville vært gøøy.

 • 19.01.2014, 18:25

Ting som irriterer vettet av meg.


VG og alle andres idiotiske slankepress etter ferier hvor de har proppet på med hvor lite det har å si at vi skjeier ut.

Personer som ikke klarer ha en egen mening og sier ting kun for å virke bedre/ føye mine preferanser.

Folk som spør om tyggis. Jeg er avhengig av tyggis, og det høres kanskje forferdelig egoistisk ut - men kjøp din egen

Gutter som er ekkelt bløte. Sånn på vei mot femibløte.

Når noen skriver på facebook at de nå starter livsomvendig og skal bli fit til sommeren.

Lars.

Folk som står og skravler og blokkerer veien i rulletrapper eller smale veier.

Folk som lar ungene sine løpe løpsk rundt føttene på andre i offentligheten.

Christer Falch.

Når folk vil ha klemmer eller kos. Jeg er ikke en sånn person..Synes også det er irriterende når folk roser meg for ting jeg egentlig gjorde for min egen del. Eksempelvis å skrubbe ovnen fordi jeg hadde et eller annet jeg måtte få tankene bort fra.


Idag er jeg syk og negativ til de grader. Jeg har smilt en gang i dag, fordi mamma leste opp tabbe-sitater fra leger i en eller annen avis. Jeg er lei av å være fysisk  syk, lei av å være psykisk syk og jeg er lei av å ha det dritt om dagene.

Jeg kjeder meg også. Har noen noe jeg kan skrive om?

 • 17.01.2014, 15:06

Velkommen til verden lille Lucas
Lille Lucas Ludvigsen - 53 cm, 3.7kg og helt perfekt tantegull:)

Endelig kom dagen vi har ventet på - om ikke så lenge, men forsatt i ekstrem spenning. Hvordan skulle det gå til at vår lille minstejente skulle få presset ut en enda mindre liten en? Det er så sykt å tenke på, jeg kan ikke engang forklare det. Jeg husker fortsatt andrea slik jeg;Det har altså vært noen spennende dager. Terminen var jo egentlig den 26 januar, men jeg var rimelig sikker på at han skulle komme før. Vi hadde en slags gjettkonkurranse her hjemme, og jeg gjettet vel tidligste datoen, 20 eller noe. Storesøsteren vår trodde hun kom til å gå over ternin, mens pappa trodde hun ville få ca når hun skulle.
På tirsdag var Andrea til kontroll, og de fant da ut at de mest sannsynlig hadde regnet feil termin, og at hun var fødeklar. De fant ut de skulle starte fødselen neste dag. Hun dro så på sykehuset og fikk noen greier som skulle starte den, så dro hun hjem og ble over natten. Det var en spenningsfyllt natt, for vi visste liksom at ting kunne skje når som helst. Andrea var rolig som en bauta og tok hele greia så fint at jeg lurte på om det var noe galt med meg for å være så nervøs. Det var jo hun som burde vært det - det var tross alt hun som skulle igjennom en fødsel neste dag.

Hun kom på sykehuset og de startet fødselen torsdag morgen. Klokken 12 kom det noen rier - disse sa hun var noe av det verste hun hadde gått igjennom. Hun fikk så epidural etter en liten stund igjennom disse riene, så hun slapp heldigvis ha det vondt så lenge. Hun sovnet, og våknet noen timer senere av å måtte opp å tisse. Hun ble snudd i døra - neida, du skal føde! kom det fra jordmoren som møtte henne der.
En halvtime senere hadde vi  et nytt familiemedlem. Jeg ble så stolt, og så lykkelig over at fødselen gikk så fort - de fleste førstegangsfødende blir liggende i mange mange timer. Jeg var redd for at Andrea skulle måtte ligge i intense smerter i et døgn liksom... Men neida - hun fødte uten problemer, og hun var ikke engang sliten etterpå. Babyen var så fin og frisk - og han var ikke engang klemt noen steder slik noen babyer blir når de fødes.
Etter noen timer dro jeg og Maria til sykehuset for å treffe lillevennen - og han var en fortryllende liten <3
Han hadde veldig mange av farens trekk, men jeg så nok noen likheter med Andrea og. For eksempel når hun synes jeg er teit og sier ''eeh, du e jo helt gal'' gjør hun alltid noe spesielt med øyenbrynene - og dette gjorde da lillemann og. Kanskje jeg har fått meg en ny mobber i huset?

Uansett - Jeg hadde forventet å finne en utslitt, trøtt og sliten jente med en baby på siden når vi kom.. Det som møtte meg var det motsatte - hun så ut som en liten engel, så vakker og fin, helt naturlig uten sminke og smilte med sin lille sønn (herregud så rart å si) rolig sovende på siden.  Er det rart jeg er stolt?

Nå har hun vært ekstremt heldig til nå - en kort, nesten smertefri fødsel, uten å verken revne eller andre fødselskjipe ting - og født en nydelig, frisk liten gutt som koser, tar maten med en gang og har et fantastisk sovehjerte (hun fortalte meg i natt at hun faktisk må vekke han for å få mat ila natten) haha. En helt perfekt fødsel og sykehustilværelse jeg unner henne av hele mitt hjerte
Ellers har jeg selv klart bli syk igjen, så det blir ikke noen besøkstur i dag. I stedet skal jeg ta fatt på en bok jeg kjøpte for evigheter siden som jeg ikke har fått startet på (har dere lest den? har hørt så mye bra!!) - også håper jeg på besøk fra Ask i min ensomhet her hjemme
❤ Måtte ironsik nok droppe legetimen i dag fordi jeg er syk - haha.. man drar jo som regel dit FORDI man er syk. Men da jeg endelig sovnet klokken 6 i morgest - og legetimen var klokken halv 10, samtidig som været huljet og alle kjørbare folk var på sykehuset måtte jeg naturlig nok ringe å bytte time. Jaja..

Senere poster jeg oppskrift jeg lagde her om dagen - på finnbiff (med litt annerledes ingredienser)
Håper dere har en fin dag :)

 • 14.01.2014, 21:26

Pæncejx.Litt grove.Veldig gode.

 • Category: MAT

Jodda, jeg lovte jo å poste oppskriften på pannekakene jeg lagde i går.
Poster vel egentlig grunnoppskriften - så kan man velge selv hvilke produkter innenfor man vil bruke. (eks type melk, mel osv)

2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete
2 egg, 2 eggehvitter
3 dl melk (ta en liten kopp og varm i mikroen, tilsett noen suketter og ha i resten av melka igjen - OM du vil ha søte pannekaker)
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
en klype sukrin /eller sukker om du vil.
2 ss kesam
litt fiberhusk

bland alt i en bolle - og hell i litt ekstra vann eller melk om røren blir for tjukk. Stek.
Ja, vanskeligere var det desverre ikke :- (

God kveld:-)

 • 14.01.2014, 15:24

Like sand through the hourglass


......SO ARE THE DAYS OF OUR LIVES. Neida. Jeg klarte rett å slett ikke dy meg etter inspirasjon fra den eldgamle tv-serien som plipret på tven her hele morgest. Særriøst, den serien tar aldri slutt. Husket der va tyyypisk sykeserie når jeg var lita - siden den gikk sånn 13tida på tv3, rett etter GLAMOUR (lol, også en neverending serie jeg så en ny episode av her om dagen...) på Tv norge. Ettersom det alltid gikk veldig lite annet utenom Operah, dr phil og sånt på dagen da jeg var lita, ble det ofte disse som ble kikket ivrig på når jeg lå hjemme fra skolen med diverse feber og sånt. Dermed forbinder jeg seriene med sykdom.... og sjokolade, siden pappa alltid kjøpte meg sjokolade når jeg var syk. Åh, good times.

Iallefall - bort fra teit overskrift og sånt.  Rett på sak; De siste dagene har det vært lite ordentlige blogginnlegg - Jeg har postet oppskrifter og ''lag det selv'' greier - men ikke ordenltig blogging om dagene. Der er rett og slett fordi jeg er på et veldig dårlig sted for øyeblikket. Tankene rundt mat og kropp er konstant der, og gjør dagene skikkelig sure og kjipe - og slik er det i blandt. Jeg vil ikke at noen av de som leser skal bli påvirket av mitt dårlige stadium, så jeg orker ikke skrive noe særlig innpå og privat før tankene snur.
For å forklare nærmere går jeg fra å kun å lyst på seigmenn til å skulle ønske jeg var med i den barne-tvserien - BU-hu var det vel den heter. Det de bare kan dytte metallbokser inn i magen og være ferdig med det. Hermetikkbokser uten næringsinnhold. åh, det lette liv som uvitende.Jeg kan i det  minste fortelle litt overfladisk om de siste dagene. Jeg sa jo på søndag at jeg skal lage middag til familien hele uka - og igår ble også gjennomført. Ask var her, og jeg hadde jo min ''meatfree monday'' - dermed ble det (til Ask og andreas glede) Pannekaker. Grove pannekaker med sukrin i. De slo ann, Ask spiste rundt halvparten av hele middagen, og det siste Andrea sa til meg i går var om jeg kunne være så snill å lage de flere ganger.
Siden jeg laget de selv og på en måte jeg følte var sunn var dette også pannekaker jeg følte var greit å spise - så da var første pannekaker på rundt 2 år spist. Hurra. Tenker jeg deler oppskriften med dere litt senere, om dere vil?Ellers har jeg lest og lest og lest. Og gjort litt kryssord. Hah, jeg elsker jo kryssord - og i går sendte jeg faktisk for første gang inn løsningene. Jeg pakket fakitsk inn halve kryssordbladet i en konvolutt, kjøpte frimerker og postet det. GUD HVOR GAMMEL JEG FØLTE MEG DA. Om jeg vinner skal jeg poste flere ganger, heheh. Ellers var jeg til behandleren min for første gang på mange måneder idag. Det jeg hadde trodd skulle bli et 5-minutters ''hei, har det fint, hade'' ble til overtid på timen, jeg har det med å bable som en foss om noen spør meg om spørsmål. (og nå ser det ut som, siden innlegget som egentlig bare skulle være en unnskyldning på hvorfor jeg blogger så overfladisk om dagen ble til en halv skolestil)
Litt humor i det kjipe. Noen gullkort fra favorittbladet må med.
Om noen lurer på hva jeg ønsker meg i bursdagsgave er det årsabbonement på nemi. Da slipper jeg gå til butikken hver gang det kommer ut.


Nei uff, jeg avslutter der. Håper dere har en fin ukesstart, og at det ikke er like kaldt hvor enn dere er i forhold til her.

 • 14.01.2014, 07:31

DIY; Bleiekake til babyshower

 • Category: DIY

Du trenger;
1 pappform klippet ut i en sirkel
1 tom tørkepapirull/ sammenrullet poster- plakat etc.
Sølvpapir
4 Pakker nyfødtbleier - jeg brukte tre pakker i nr 1 og en pakke nr 2 da det går en del bleier de første ukene.
masse gummistrikk (jeg kjøpte en liten boks på nille)
Diverse pyntebånd, tråd etc.
Pynt til kaka - kluter, bamser, smokker - hva enn den kommende mor trenger.
Valgfritt om du vil ha cellofan til å dekke kaken med til slutt.


Start med å tulle inn pappsirkelen og den tomme rullen i sølvpapir.
Start med bleiepakken i fase 2 (siden det er disse som skal brukes sist bør de og være vankeligst å få tak i) og rulle de sammen. Fest med gumnistrikk rundt hver.
Ta så 5-6 stk og fest rundt ''stanga'' med et gummistrikk. Så er det bare å fylle inn i samme strikket.
Etter første ''bunn'' er laget fortsetter du i høyden på samme måte.

Og igjen....


Også enda litt mer. Til slutt kan du bare presse inn noen der du får plass rundt hele kaka. (jeg ville ha ekstra stor bunn - noe strikket ikke rommet, dermed brukte jeg et gavebånd rundt siste lag nederst)


Så er det klart for dekor.


Her har jeg brukt glitterbånd, perlebånd og vevet silkeark fra panduro.


Så kan man feste på diverse duppeditter. Her har jeg festet på noen gulpekluter rundt - også satte jeg en liten bamse på toppen.
Cellofan var jeg akkurat fri for - så jeg brukte den siste lille biten til å dekke bamsen så den ikke skulle falle av. (den var nokså godt festet med gummistrikk - but still.)Tadaaa - fiks ferdig på null komma niks.
Så er alt du trenger gjøre dukke opp i et eller annet babyshower kledt i lyseblått med verdens mest uskyldige uttrykk for fotografering med kreasjonen din.

 • 13.01.2014, 13:55

Colamarinert kylling

 • Category: MAT

Ja, du leste rett.
Jeg tør kalle meg selv en skikkelig matforsker, jeg følger storøyd med på de fleste matprogrammer og synes noe av det morsomste i verden er å lage mat (ironisk nok).
For noen uker siden satt jeg å så på Jamie oliver, en av favorittkokkene. Han har alltid så mange lure tips for hånd, så jeg blir allitd en anelse klokere av å kikke på hans 15-minutters supermåltider.
Anyhow - Akkurat i denne episoden jeg så skulle han grille biff til middag. Han gav dermed det beste grilltipset for ekstremt mørt kjøtt - nemlig å marinere det i Cola. Jeg ble straks interressert, og det tok ikke lang tid før jeg fant fram til hundrevis av colamarineringer på nett - dette var nemlig vanligere enn jeg hadde trodd.Grunnen til at dette funker så bra er at syren i colaen bryter ned enzymer i kjøttet og etterlater det ekstremt mørt og saftig i konsistensen. Jeg har lenge tenkt på å teste dette - og igår, siden det var søndag og jeg ikke hadde noen middagsplaner passet dette perfekt. Bare to problemer; jeg hadde ikke biff, og jeg hadde kun Cola zero. Vel - bare bedre, for jeg elsker jo kylling, og drikker ikke brus med sukker. Jeg har ofte opplevd at kyllingfilet kan bli litt overstekt og tørr, derfor spiser jeg som regel kylling i gryter etc. vel, ikke nå mer altså.

Oppskriften på marinaden hadde jeg fra før - det er en marinade storesøsteren min har brukt på kyllingen i en helt fantastisk pastasalat hun lagde da jeg var mindre. Favorittretten. Jeg brukte rett å slett samme oppskriften, bare at jeg brukte Cola der jeg ellers ville brukt olivenolje. Resultatet ble de møreste kyllingbitene jeg har smakt!Oppskrift på marinade;
1/2 kopp Cola Zero (cola funker og. smaken henger ikke igjen, så du slipper cola-smak på middagen)
2 oppkuttede fedd hvitløk
litt paprikakrydder
en klype gastromat
en klype salt
Chillipulver (tilpass etter hvor sterkt du liker det - jeg brukte ca en ts.
Rør sammen til krydderet er oppløst og ha over i en plastopse sammen med oppkuttede kyllingbilter (eventuelt hel filet)

Knyt så posen og la ligge i kjøleskapet i minst en time før steking.Som sagt var det søndag - så jeg satt med de matvarene jeg hadde hjemme. Dermed ble tilbehøret ovnsstekte potet og kålrabistenger (alias pommes frites) og diverse grønt.
Hadde butikkene vært åpne hadde nok valget falt på pasta eller ris da disse passer litt bedre til kylling (etter min mening)

Noen andre som har prøvd å marinere i Cola? :-D

//Ellers - jeg planla jo å døgne til idag for å få tilbake døgnrytmen. Jeg fant så ut rundt klokken 5 i natt at jeg heller skulle sove litt og tvinge meg opp etter vekkeklokken kl 7. Haha - som om. jeg slumra. slumra og slumra - og rundt klokken halv 10 var jeg på vei ned trappa for dagens fem kopper kaffe. håh.. Håper bare det var kort nok søvn til å sovne tidlig i kveld.
Denne uken har jeg egentlig ikke planlagt så mye ellers, noen få småting jeg må få gjort, men egentlig en rolig uke. Jeg har pådratt meg ansvaret av å lage middag hver dag - og Andrea har lovet å smake på noe hver dag (veldig kresen, hun liker kylling og pitabrød. Og grønnsaker om de er rå.... Og mamma liker brødskiver. Jeg skal altså lage middager alle kan like - dermed en liten utfordring. Men det skal nok gå bra - og jeg har forsåvidt planlagt hele ukesmenyen så. Idag er det meatfree monday (joda, jeg fortsetter i sporet) og dermed blir det pannekaker. med litt grovt mel i - så litt mer næringsrikt enn vanlig. hurra!

Ønsker dere alle en fin uke:-)

 • 13.01.2014, 07:33

Verdens beste hveteboller, rosinboller og kanelboller.
Disse helt enkle bollene er luftige og gode. Jeg bakte dem til babyshoweret til Andrea, siden hun ikke liker verken kaker eller muffins måtte jeg jo lage noe annet til henne slik at hun fikk noe godt. Det var jo tross alt henne fest.
Det er en helt vanlig oppskrift på boller - bortsett fra et par ting jeg har byttet ut. Jeg fant ut for en stund siden hvor godt jeg liker å bytte ut sukkeret i søt gjærbakst med melis. Hevingen går fortere, baksten blir luftigere og ja.. det blir liksom noe litt mer spesielt med de. I tillegg har jeg (som nesten alltid..) gått for et ekstra touch og tilsatt vaniljesukker.

Ingredienser (rundt 20 boller)
5 dl melk
150 g smør
1 ts + kardemomme
1 ss vaniljesukker
50 g gjær for søt bakst (den røde posen med tørrgjær brukte jeeeg. det er 50 gram i en pose, så om du skal doble oppskriften må du ha to)
125 g melis
7 dl hvetemel. (tilsett mer om det trengs for å få eltet deigen ordentlig uten at den blir grisete og seig)

Start med å koke opp melk, vaniljesukker, melis og smør. La det kjøle seg ned til 37 grader. (du skal kunne dryppe det på håndleddet og omtrent ikke kjenne temperaturforskjell)
Bland alt det tørre og ha det litt og litt til deigen er god og hard. Jeg brukte en tresleiv helt til jeg ikke klarte røre mer, så brukte jeg hendene. Det kan være greit å bruke hansker siden dette er ganke grisete arbeid.
Så trillet jeg ut 8 små boller på et stekebrett, fylte kjøkkenvasken med glovarmt vann og satte stekebrettet over med et kjøkkenhåndkle på toppen (dette gjør at hevingen går raskere) Der skal de stå til de er rundt dobbel strl. (tar ca 30- 40 minutter)
Imens delte jeg resten av deigen i to. Den ene delen kjevlet jeg til en lang kvadrat, penslet med en blanding av smeltet smør, kanel og sukker. Derretter rullet jeg den på langs og kuttet av biter formet som små rundinger og lå på stekebrettet.
Den siste delen av deigen blandet jeg rosiner inn i og rullet på samme måte som de første bollene. Disse var det ikke plass til over vasken, men det gjorde ikke så mye da disse fikk litt lengre hevetid uansett (mens de første var i ovnen)

Jeg satte ovnen på 250 grader og penslet de første bollene med et vispet egg før jeg satte dem inn og lot dem stå i rundt 8 minutter. Derretter gjorde jeg det samme med resten av bollene.
Den siste runden ble litt svidd siden timeren vår døde. jaja - de ble gode uansett.Såder - herlige boller til søndagskosen. Perfekt med et glass nylaget saft til.
BON APETIT

 • 12.01.2014, 18:51

Crappy døgnrytme
Inatt fikk jeg ikke sove.
(oi, shit for en overraskelse tenker dere nok - men dette var faktisk en revulosjonerende natt for meg) Jeg innså nemlig at jeg ikke kan fortsette på denne måten - jeg får jo knapt nok med meg dagslys om dagen. Det går vel rundt en halvtime fra jeg står opp til det er bekmørkt ute, og jeg trenger lys for å være i godt humør. Dermed skal jeg døgne i natt, forhåpenligvis med resultat i å få en normal døgnrytme. Jeg tenker ikke engang at det blir spesielt tungt, jeg er jo tross alt våken til rundt 6 uansett - og etter det er det jo en del å finne på utover dagen.

I dag startet jeg dagen med en liten tur i solnedgangen (haha, solnedgangen som skjer klokken 14 på dagen.....)
Det var en fin tur, på tross av at det er umenneskelig kaldt om dagen. Til og med storm.no beskriver Bodø's værtilstand som ''kaldt.'' - og det sier vel sitt.
Likevell er det ikke e snev av snø her, og det minner egentlig mer om en helt annen årstid.
I dag har jeg vondt i hodet og er egentlig nesten fyllesjuk - selv om jeg ikke har vært ute siden nyttårsaften. I går skulle jeg egentlig på byen, men både jeg og Nora fant ut vi sparer det til senere.
Jeg skal dermed gjøre nada. Eller, Andrea har fått nytt kamera og skal vel ut med mamma for å ta bilder av (forhåpentligvis) nordlys i kveld, så kanskje jeg henger meg på.Hva gjør dere i dag? :-)

 • 10.01.2014, 21:34

Tid for fredagskoooz


Fredag kveld. Fri. Ingen venner som ikke er på jobb eller i en annen by.
Plenty tid til sjelesøking og 'dyrking av dårlige sider' som jeg så fint leste om på KK sine sider idag (ja, jeg følger dem på bloglovin......)
Ikveld blir det bare masse kos.( men desverre ikke så mye kims) - jeg skal nemlig bruke kvelden helt og holdtent på å se på tv, lese i min utrolig tunge bok og ikke minst svare på spørsmålsrunden! Hejoghopp det blir spennende.

Uansett - jeg har gjort litt idag - jeg har nemlig tilbragt et par timer på kaffe med ei gammel venninne. det gjør godt for sjela.

Ellers har jeg tatt verdens morsomste bad med blå såpe og badekuuuler;


Håper dere har det bra:-) Følg med mot nattingen om dere er overspente på svarene på spørsmålene deres. (eller bare sjekk hvilken som helst dag.......)

 • 09.01.2014, 18:04

Spørsmål?


Ok, her maser jeg om den der dumme spørsmålsrunden min igjen.
Dette er egentlig rett å slett sånn at de som har spørsmål ser at jeg svarer - sånn at jeg får samlet det meste i et innlegg. Det er utrolig mange som spør om ting til vanlig, derfor tenkte jeg det var lurt å bare kjøre en nå på starten av året, og siden jeg antageligvis ikke gidder kjøre det igjen på en stund er det lurt å bruke muligheten OM man lurer på noe.
Dette er siste gang jeg maser om det - i morgen svarer jeg :-)

Ok  - Når det er unna kan jeg oppsummere dagen;
Lå å vridde meg og stod opp 5 ganger i natt. La meg rundt 2, sovnet rundt 6. Utrolig slitsomt. Uansett, klokken 13 dro jeg meg opp av senga og startet gjøre meg klar for dagens eneste gjøremål; møte med lege, sjef osv om når jeg skal starte jobb igjen. Jeg er bare sykemeldt ut neste uke, så vi har funnet ut at etter det starter jeg på jobb igjen. (Gleder meg!!) :-D Så det var gode nyheter. Etterpå hentet vi Ask og har bare slappet av siden. Hadde egentlig planer for kvelden, men det blir ikke noe av, så da får vi bare se hva kvelden bringer. Har hørt nordlysvarsel fra idag til søndag, så lurer på om jeg tar meg en tur opp på fjellet kanskje!


Elsker de dagene jeg ser ut som jeg skal på hverdagsfest <3
Legen min får desverre veldig sjeldent se meg i annet enn joggeklær. Han må tro jeg ikke eier annet....


Alltid så fint å gå til time når vi har fint vintervær

Har dere det fint i dag? Tenk, i morgen er det helg - synes ukene bare farter avgårde for tiden!!

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits