hits
  • 11.01.2018, 12:40

Appelsin-kalkunbiff med marshmallow-stpotetmos





Her til dagen spiste vi noe skikkelig(!) godt, iflge bde meg og Alexander. Ikke for skryte av egne kokkeevner, men dette ble skikkelig innertier. (og det er det absolutt ikke alltid det blir). Jeg kjpte en kalkunfilet p salg p coop her til dagen, de hadde bde naturell og ''appelsinmarinert''. Jeg valgte ta den naturelle. siden jeg absolutt ikke visste hvordan jeg likte appelsinmarinert noe som helst. Etter ha skt litt p nettet fant jeg ut at dette var veldig vanlig til kalkun. Jeg fant flere oppskrifter som s gode ut, men de alle hadde til felles at kalkunen enten skulle helstekes i ovnen, eller at den inneholdt krydder og ingredienser jeg ikke hadde kjpt inn. S jeg bestemte meg for ta litt fra alle verdener, og krydret med et urtekrydder vi fikk av moren til Alexander til jul, litt salt og pepper - ogs raspet jeg mandarinskall over til slutt. Jeg stekte de oppskjrte filetbitene i smr og litt olivenolje i panna (typ 2 minutter p hver side) og satte de s inn i ovnen med stpotetgratengen jeg allerede hadde i.

 

Stpotetmosen var VELDIG enkel lage, vi fikk en superlettvint dings til mosing av poteter i julegave - jeg kan vise dere den senere, den er s genial! Vi kuttet opp stpotet i skiver og kokte med litt salt til de ble ganske myke. S moste Alexander de for meg i kasserollen mens jeg helte i litt lett matflte. Jeg kokte opp en liten blanding av brunt sukker (rundt 2 SS, 3 SS appelsinjuice, og rundt 50 gram smr). Jeg tok mosen og fordelte den i en ildfast form, s helte jeg sukker/appelsinblandingen over. Til slutt strdde jeg marshmallows over og stekte i ovnen p 180 grader i 30 minutter;-) de siste 15 minuttene stekte jeg kalkunfileten sammen med.









Servert med fltesaus, rosenkl og en god rosevin. For en mandag!


  • 10.06.2015, 08:24

KAFFEMILKSHAKE




God morgen! I gr ble det for sent for en oppdatering, da jeg kom hjem fra en relativt kort runde p senteret var middag (ugh, sent..) frsteprioritet ogs ble jeg sittende med en del regninger og mailarbeid fram til klokka slo midnatt.. da tenkte jeg det var bedre dele innlegg i dag, s man kan titte p til frokost :-)
Uansett - hver gang jeg skal innom senteret her er det ett nske som gr igjen i hjemmet; de vil ha kaffemilkshake fra Java kaffebar. Haha, jeg lover - husstanden min er avhengig! Til og med barna har elsket det nr de ved tider har ftt smakt.. Heldigvis liker de den vanlige milkshaken best. Vel, uansett - i gr var de stengt av da jeg skulle handle til mamma, s da fant jeg ut at jeg skulle kjpe inn iskrem og lage selv - det er jo s enkelt!

Her er alts bilder og forklaring - Idiotsikker - p hvordan man lager kaffemilkshake selv;



Start med vaniljeis, melk og espresso/et par ss tillaget pulverkaffe.


S er vi igang -


En liten kopp kruttsterk espresso.. - ogs en skvett melk oppi for gjre den litt mindre varm s isen slipper smelte s fort. Eventuelt sett til siden/i kjleskapet til den blir lunken.


P to glass brukte jeg hele den hvite delen av tress-isen (!) Neste gang kjper jeg nok en 2liter med kun vanilje - ser ikke for meg at det blir spesielt populrt med jordbrsmak p kaffemilkshaken..


Frst den lunkede espressoblandingen i mikseren - om du er veldig glad i stt kan det vre lurt tilsette et par skjeer brunt sukker i blandingen. Dette er ikke ndvendig da vaniljeisen er ganske st - men om man ikke er s glad i sterk kaffesmak blir den mildere med sukker.


Fyll oppi og voila! Billigere, enklere (enn sette seg i bilen kjre p kaffehuset) og akkurat like godt :-) (iflge mams iallefall)



Hadde jeg hatt en flaske sjokoladesaus hadde jeg laget svirler i glassene p forhnd for gjre de enda mer bloggvennlige - men idag ble det au natural ;-) Kanskje like greit!
Personlig er jeg s uheldig at jeg ikke kan drikke disse herlighetene - men lager ofte mine egne versjoner med soyais, havreis eller iblandt probiotisk yoghurt og isbiter. Og innimellom kjrer jeg p med laktasetabletter og har the real deal. MMMmmums.

Liker du kaffemilkshake? :-)

  • 26.01.2015, 19:21

Mine sju frokostfavoritter


I dag tenkte jeg dele mine favorittfrokoster - dette er ment som en inspirasjon til litt ensformige frokostnytere som kanskje er p ukens 5 frokostblanding og begynner bli lei. Jeg oppgir ingen mengder, da dette er helt forskjellig fra person til person. Jeg kan si som s at jeg som regel spiser mye mer enn det som er avbildet under; det er bare at det tar seg finere ut p bilder at jeg viser fram en porsjon. Man kan aldri sammenligne mltider med andre, fordi man ikke vet hvilke utgangspunkter andre har - kanskje spiser de en 7 ganger om dagen og dermed litt mindre mltider, kanskje trener de 3 timer og trenger en svr frokost - alle er forskjellige. Men det tror jeg de fleste kan tenke seg til om man prver vre rasjonell.

Vel, dagens moral .. over til maten!


♥ Havregrt
. Kan varieres i det uendelige! Nr jeg lager havregrt koker jeg den alltid opp p melk, det synes jeg gjr den s mye bedre enn om den kun er laget p vann - i tillegg til at den blir mye mer proteinrik. Jeg koker den frst opp med salt og sukker, s skrur jeg platen ned p 2 og lar den st og godgjre seg en liten halvtime. Etterp topper jeg med hva enn jeg fler for; kakaopulver og banan, mango og honning, rosiner og epler og som oftest kanel p toppen! S godt, og s enkelt. Bruker som regel havra havregryn med hvetehjerter oppi. Den smaker vanilje og er s god!


♥ BRDSKIVER
Uansett hva diverse lavkarboentusiaster sier slr jeg et slag for brdskivene. Det er f ting som slr nybakt grovt brd. (eller fint, for den saks skyld)
Det er jo s mye variere i nr det kommer til plegg!! Jeg rister alltid brdskivene og smrer de rett etter -
Personlige favoritter er;
Leverpostei og agurk eller rdbeter
Karrikyllingsalat
kokt egg
Ost og paprikaskiver
Ost og skinke med salatblad
BANANSKIVER
hvitost og syltety
Et glass melk og en frukt til siden s har du en perfekt frokost!




♥ Havrepannekaker; dette er i hovedsak egg, havremel og melk med litt kardemomme blandet sammen og stekt. S herlig start p dagen!



♥ Kornblanding med yoghurt og br p. Jeg bruker som regel vanlig 4-kornsblanding og laktosefri vanlijeyoghurt!


♥ ;Granola er noe jeg har ftt ynene opp for i det siste - det er jo s godt! Spiser som regel den nye hjemmelade Granolaen fra synnve med tranebr og blbr - har lagt min elsk p den. Synes ogs det er godt blande i litt linfr, gresskarkjerner og solsikkekjerner. Liker den best med bare melk, men om man er glad i biola er det mange som synes det er godt og! (jeg synes biola og kultura er s surt.. til og med nr det er med smak, men det er en del som liker det godt vet jeg)


♥ Bananpannekaker - lages p samme mte som havrepannekakene bare at man moser en banan oppi sammens med. Her har jeg laget en bringebrsmoothie til siden ved mikse frosne bringebr, melis , banan og melk i blenderen :-D



ooog min personlige favoritt;
fine horn med banan (frst et lag smr, inn i mikroen ogs bananskiver p toppen. NAM.

Hva er din favorittfrokost? Har du noen nye og herlige tips til meg? :D (for jeg er p 7 dag med eggerre n etter en lengre rundstyke med leverpostei-periode.....)

  • 28.12.2014, 23:30

Favourite oats



IMG_8765
IMG_8769
IMG_8781

Mtte bare inn dele denne nyheten (eller, nyhet og nyhet.. den er ny for meg!) med dere. Jeg lager havregrt minst en gang hver eneste dag, som regel plain med bare kanel og sukker p. Til vanlig bruker jeg vanlige lettkokte gryn og koker dem p melk ? men da jeg s denne pakken p butikken i gr tenkte jeg det kunne vre morsomt teste ut.

Den var kjempegod! Det er 96% vanlig lettkokte gryn og resten er en blanding av vaniljehjerter i havre, sukker og litt tilsetninger. Alts ikke s stor forskjell nringsmessig.

Jeg lager den ved koke opp 1/4 gryn, 3/4 melk, en ts salt og en ts sukker. Koker den frst opp og rrer i den fr jeg stiller ned plata p 2 og lar den st og smvarme seg i rundt 30- 45 minutter ? s sper jeg litt til melk oppi mens jeg koker den opp p nytt og serverer. Til siden har jeg alltid et eple i biter eller litt mango. Til vanlig bruker jeg som sagt kanel og sukker opp, men denne var kjempegod bare som den er!

Anbefales :-)

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nrmere bestemt Bod. Har blogget siden 2011, litt p og av - men mest p i perioder. Etter ha vrt ferdig med videregende og startet p to forskjellige studier p Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn p sykehus i et r. Etter dette fant jeg ut at jeg mtte bort fra lille Bod og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et r i USA, nrmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og mtte ogs mitt livs kjrlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for bli barnehagelrer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelrer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers s bor jeg her i Trondheim p Solsiden med min kjre, og jobber p Jordbrpikene :- )

Search

Bloggdesign