• 15.06.2015, 21:34

RABARBRAPAI




Hei! fr idag lovte jeg dere oppskrift og fremgangsmte p den herlige rabarbrapaien jeg og Andrea lagde igr - s here it goes;


- du trenger
PAIDEIG;
♥ 6dl hvetemel
♥ 1dl sukker
♥ 190 g smr i terninger
♥ 2ts bakepulver

Rabarbrafyll;
♥ 2 ss potetmel
1dl sukker
♥ 500g rabarbra



Start med elte sammen paideigen. Det gjres enklest ved blande alle ingrediensene i en eltemaskin og elte i 5 minutter. Imens kan du renske rabarbraen og kutte den i terninger.




Sukker og potetmel blandes fr du vender det inn i rabarbraterningene.





Kna deigen og kjevle den ut - legg s i paiform. Det har ikke s mye si om den ikke blir helt glatt - smaken er den samme:-)

Hell s rabarbrafyllet i den utstekte paideigen -



Om du fr noe deig igjen kan du lage strimler for lage ''lokk'' slik vi gjorde - n var deigen vr veldig smuldrete og det ble et mindre bloggvennlig resultat - men det pvirket ikke smaken det grann!

Stekes i 35-45 minutter avhengig av hvor sterk ovnen din er. Nederste rist p 200 grader.

Kjl ned og server med enten vaniljesaus eller is -eller spis den som den er. Personlig synes jeg den er best etter en natt i kjleskapet, men det ser man selv :-)

  • 01.05.2015, 14:26

OPPSKRIFT; Verdens beste sjokoladekake


Husker dere jeg postet bilde av kaken jeg bakte til Mammas bursdag? Vel, jeg tenkte jeg kunne slenge ut oppskriften ogs, siden det ble en skikkelig hydare blandt familien.



Kaken bestr av 5 lag; 2 sjokoladekakebunner og to forskjellige fyll. P toppen er har jeg smeltet 70% appelsinsjokolade fra freia Premium.

Selve kakebunnen er bakt i to omganger i en rund form. I tillegg har jeg blandet i hakket lys kokesjokolade for gi enda tyngre og saftigere kake (alts litt tyngre enn vanlig luftig kakebunn, men fortsatt ikke for tung i forhold til fyllet) Rren ble ganske stor og jeg stekte den alts i to omganger.

  • Kakebunn (Freias oppskrift)
    5 egg
    6.5 dl sukker
    3.5 dl melk
    300 gr smr
    6.5 dl mel
    En dasj Vaniljesukker
    2 ts Bakepulver
    2 ss kakao
    2 ss oboy (evenutelt mer kakao)

Den frste bunnen fikk steke litt lengre enn nummer to - lot den st i ca 40 minutter i ovnen p 180 grader. Nummer to lot jeg st 10 minutter mindre - dette fordi jeg skulle bruke hele bunnen istedet for dele den i to og ville ha en enda mer flytende konsistens.

Tok kakene ut av formene og lot kjle ned. Nr frste bunnen (den som str inne lengst) er kjlt ned delte jeg den p langs i to deler.

Fyll nummer en er hvit-sjokoladefyll. Det lagde jeg av en plate smeltet hvit sjokolade, kremflte, kremost og melis.
Fyll nummer to er sjokoladefyll - Det lages av en ca 2/3 stratos og kremflte.

Fyllene lages p nesten samme mte; sjokoladen raspes i en bolle, kremflte kokes opp og tilsettes. S skal de st 2-3 timer i kjleskapet og rres i hver halvtime.

Nr de har sttt ut tiden er de blitt mye tykkere i konsistensen og er klare til piskes til kremfyll. Sjokoladefyllet piskes bare slik det er, mens hvit-sjokoladefyllet tilsettes en pakke kremost og ca 1 dl melis mens det piskes.

Kaken monteres s slik;
Tykkeste bunn (stekt minst) nederst - en tykt lag hvit-sjokoladefyll - en av de resterende oppdelte bunnene - et tykt lag sjokoladekrem - den siste bunnen.
Til slutt smeltes mrk sjokolade (min med appelsensmak, men man kan bruke hvordan man vil) og smres ut over toppen.

Jeg har pyntet med Frukten Physillis, blbr, hermetiske mandarinbter og pynteblonder.




Dette er en kjeeeempemektig kake - s advar om det fr folk forsyner seg med enorme stykker. Man kan eventuelt lage en ekstra fruktsalat og servere til siden s det blir litt friskere og lettere.




Hva synes dere? Noen som vil prve seg p denne? Tross alt er det hytid for dp og konfirmasjoner n - supre anledninger til bake litt:-)

  • 09.02.2015, 19:54

Oppskrift; Oreo dream cake


Hei dere! I kveld skal dere f oppskriften p verdens enkleste (og muligens beste?) kake - Jeg vil si den er ganske idiotsikker, bde nr det kommer til det lage den og det servere den - de fleste digger den. Eneste er at den er ekstremt mektig, men det stopper vel ikke oss!



Du trenger;
Lag 1;
1, 5 pk knuste oreokjeks
100 g Smr

Lag 2;
1 pk (200 gr) Philadelphia kremost (jeg brukte lett i et forsk p gjre kaken litt mindre mektig)
2,5 dl Melis
1 pk kremflte (ca 3 dl)

Lag 3;
1 Pk freia sjokolademousse med melkesjokolade
2 dl melk
0,5 pk knuste oreokjeks (resten)
Eventuelt sjokoladesaus



BUNNEN:
knus opp oreokjeksene s godt som mulig, smelt smr og bland godt sammen Hell i en smurt kakeform og press ned med en gaffel. Fordel slik at hele bunnen er dekt -
Sett i kjleskapet mens du lager neste lag.

KREMLAG:
Pisk kremflten til den blir en tyktflytende krem, miks sammen kremost og melis i en annen bolle. Bland sammen og smr et lag over kjeksbunnen. Sett inn i kjleskapet mens du lager siste lag.

SJOKOLADEMOUSSE:
Pisk sammen melk og sjokolademousse til det blir en mousse, bre den over kaken og sett inn i kjleskapet igjen. Knus resten av oreokjeksene og str omkring p toppen - avslutt med en haug sjokoladesaus og sett inn i kjleskapet til den skal nytes -








Easy as that :-)

Har du noen gang laget Oreokake?

  • 28.12.2014, 23:53

Pepperkakekos


IMG_9223 IMG_9207 IMG_9237 IMG_9220 IMG_9247 IMG_9216
IMG_9209
For en koselig dag dette har vrt, til tross for bakfullhet og undvendig mye hodepine ? I dag har nemlig jeg, Ask Leander og min svoger bakt og pyntet pepperkaker!
Til og med Lucas fikk vre litt med :) N ble de fleste av de enslige pepperkakene litt brente, men det er vel bare hjemlig sjarm? haha. Vel, vi laget bde hus og borg ogs, s i morgen skal det pyntes til den store medalje! Ellers str julevasken for tur, skal bli s godt f jul inn i huset

  • 05.10.2014, 21:00

Heart and flower- inspired pavlovas


Her til dagen fant jeg og ei venninne ut at vi skulle bake - og lage noe litt kult. Ettersom Pavlova er noe de fleste liker uansett hvor man kommer, s ble det det. Vi fant ut at vi skulle piffe det litt opp og lage de med litt former og farger, og i porsjonstrrelser. Da sprytet vi ut marengsmassen som former som vi stekte for s fylle oppi vaniljekrem med litt farger i - de ble kjempegodt mottatt :-D















Ellers - fortsatt noen dager igjen med stemming til Loreal trendsetter -konkurransen - se videoen min HER og stem gjerne p meg HER - hadde vrt s herlig komme til finalen!!

  • 01.08.2014, 23:49

Jungelkake!




Hei dere:-D Tenkte bare kikke innom for vise dere dagens prosjekter - jeg stod opp rimelig tidlig for f en liten roligtid fr jeg startet p dagens hovedpunkt; kake til Ask! Han hadde bedt meg om lage en jungelkake med ville dyr - men attptil skulle den vre jordkloden med de forskjellige tidslagene inni.. hoi! Dermed lagde svogeren min bunner i 5 forskjellige jordfarger som jeg fikk levert idag og monterte med vaniljekrem mellom lagene fr jeg blandet en hvit sjokoladekrem med bl pastafarge til hav og kuttet kontinenter av sukkerpasta. Dyrene hadde jeg laget p forhnd, s de var litt sunket sammen .- men resultatet ble greit og det ble storfornyde barn i 4rsdag :-)


Ellers har jeg bare slappet av og fikset min skjnne lillesster til Ylvis-konsert i parken - om dere gr p Instagrammen min (Lenaludvigsen) kan dere se bilde av resultatet:)

Idag har jeg ogs trukket vinneren av konkurransen - video kommer i morgen/sndag - alt ettersom hvor fort den vil laste opp:) Ha en strlende helg!

  • 01.07.2014, 09:04

Banankake til hverdagen :)


Vanligvis nr vi kjper litt for mange bananer (som vi som regel gjr) blir det ofte liggende noen nrmest sorte bananer p benken ila noen dager. Jeg hater kaste mat og lager som regel resteoppskrifter s ofte jeg kan - bananer som er overmodne pleier jeg som regel enten lage smoothie av, eller fryse ned. N er det slik at fryseren vr er full av frosne bananer, s denne gangen ville jeg teste noe annet. Ettersom jeg ndettopp hadde laget skikkelig sukkerboller fant jeg ut t jeg kunne lage en sunn versjon og heller spise til lunsj - s da skte jeg etter litt oppskrifter p banankaker og gjore litt endringer slik at den passet til ingrediensene jeg hade i husl Denne ble faktisk bedre enn bollene jeg laget (for ja, jeg har smakt p begge:D) og det er jo egetlig greit i og med at dette ikke var regnet som kosemat men som et ordentlig mltid :D Bananene er s ste i seg selv at det tregs veldig lite stning, og vi var fri for bde havremel og hvetemel - s da ble de plutselig glutenfrie og.



1/2 kopp melk
1 kopp toro lyt glutenfritt mel
1 egg og en eggehvitte
1 ts bakepulver
1,5 overmoden banan
1 ss kesam
2 ts steviastr /eventuelt steviadrper i clear (regner med det er godt med karamell eller vanilje og:-D)
1 scoop bakepro og 1 scoop proteinpulver med vaniljesmak (eventuelt litt mer mel/havremel/speltmel - den blir da ikke glutenfri, men antageligvis veldig god)
+ 2 ts kakao til halve rren


Start med blande de trre ingrediensee i en bolle og de vte (ergo melk, egg, kesm og stevia) i en. bland begge godt fr du mikser sammen - s hakker du bananene i sm biter og har i rren. Etterp heller du halve rre i en annen bolle og tilsetter kakaoen. Smr en brdform og hell frst i den lyse blandingen fr du heller sjokolademiksen som en stripe langst midten. Stekes i ovnen p 175 grader i rundt 30-40 minutter (se ann hvor blt den er mot slutten)

Ta ut og server med vaniljeis eller vaniljekesam og litt br :)


Best nr den er varm. Hper dere tester ut oppskriften

  • 22.06.2014, 12:10

Forfriskende sommerfavoritt




Godmorron allihopan! Idag vknet jeg til fuglesang og strlende sol inn vinduet - klokken 6 i morgest. . Aller best hadde det vrt om dette skjedde litt senere p dagen, men jeg skal ikke klage. Idag ser det ut som om vret er helt grei her nord, kanskje sommeren er rundt hjrnet? :)
I alle r har sommeren for meg vrt solstol p verandaen med en stoor skl hageblbr, vannmelon og jordbr. For ei stnd siden fant jeg til min store fortvilelse ut at jeg er allergisk mot jordbr, noe som gjr sommerfavoritte umulig. Dermed har jeg mtte finne en ny favoritt; og etter en del prving og feiling har jeg den! Vannmeloniiis!


Dette lager man s enkelt som at man tar en vannmelonbit - s crispy og rd som mulig....


Skjrer ut innholdet (jeg synes det er enklest med isskje)


Heller i en blender sammen med en ts vaniliesukker - n er jo vannmelon i seg selv veldig stt, s det trengs igrunn ikke noe ekstra - men jeg liker ha litt vaniljeessens p:)


S heller man det i isformer (kan ogs lage isbiter!)


Naaam.


Og blir et noe til overs kan man ha i litt isbiter og blende litt ekstra - s fr man en herlig vannmelonsmoothie!



Ellers er dette en halvgod morgen - jeg vknet uten hangover i og med at jeg faktisk aldri kom meg ut i gr selv om det var p planen. I grunnen er jeg glad for det, jeg har nemlig pdratt meg tidenes forkjlelse.. sj. Menmen, vi fr gjre edt beste ut av det hpe p tilfriskning straks. Idag str det rydding, vasking og solarium p hovedplanen - s fr vi se om det blir tid til noe annet:)

  • 01.04.2014, 18:02

Rainbow-cookies





Her om dagen kom jeg over en pinterest-post med bilde av regnbuefargede cookies. Jeg ble straks inspirert og fant ut at jeg mtte ta meg en bakedag.
Siden jeg er forferdelig lei av lage ''vanlige'' kjeks fant jeg ut at jeg skulle kombinere kjeks og gammel favoritt - KAKEMENN! Skam seg p meg for at jeg lager disse utenom juletider..
Ideen var at kakene i utgangspunktet skulle vre hvite slik at fargen fikk satt seg godt, men jeg trenger med det funker med alle typer kjeks.

Oppskrift p vanlig kakemanndeig HER.



Dette er renkelt, snn egentlig.

Over er bildene fra start til slutt;
1. ha klar en kakemanndeig som har ligget i plast i kjleskapet noen timer (eller over natta)
2.Del deigen i deler, jeg skulle ha fem farger p kjeksene - dermed delte jeg opp fem like deler kakedeig. Kna s inn en pastafarge (eller konditorfarge - jeg liker pastafargene fra wilton og americolor best (kjpes her) Kjevle s ut de forskjellige deigene med farger i og skjr ut en rektangel. Plasser rektanglene over hverandre (som p bildet)
3. Over p bakepapir (eller i former, om du vil det)
4. Inn midt i ovnen p 180 grader, stekes rundt 12-15 minutt alt fra hvordan ovnen din er (flg med, nr de begynner ble mrkere i fargen er de ferdige:))




Mine ble litt sprukket i formen, men det er tross alt frste gang jeg prver - de ble herlige p smak! (Ja, jeg smakte:D)

  • 18.02.2014, 11:11

Oppskrift; litt sunnere morgenpannekaker







1 egg
1/2 most banan
2 ts sukrin
1 SS kesam (mager om du vil)
2 dl hvetemel (ja, vanlig hvetemel)
litt melk til passe konsistens (skal vre litt tykk)

Bland sammen egg og sukrin til eggedosis, bland s inn melet og kesamen - spe p med melk til vanlig pannekakerrekonsistens (ganske flytende) s moser du inn bananen. Det blir da en ganske tykk rre, s pannekakene blir sm og tykke istedet for store og tynne. om du vil kan du blande inn litt sammalt mel/havremel/havregryn for litt grovere versjon)

Her har jeg servert de med litt bananer p toppen og litt agavesirup
(og en bringebrsmoothie til siden! perfekt start p dagen)

  • 11.02.2014, 11:39

Brownies for valentines




Her til dagen fant jeg ut jeg skulle glede Andrea litt, og nr den eneste kaken hun liker er brownies s falt valget p det.
Stekte en hel kake og formet et hjerte som jeg serverte henne - og tenkte at det i grunn kunne passe bra poste oppskriften n som valentines nrmer seg. Hva er ikke stere enn lage kjresten et slikt?
Siden Andrea er mer melkesjokolade-jente valgte jeg bruke oboypulver i tillegg til bakekakaoen i rren. Det ble veldig populrt-)

Oppskrift;

3 egg
3 dl sukker
4 ss vaniljesukker
3 dl hvetemel
150g smeltet smr
2 ss bakekakao
3 ss Oboy


Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland s inn smret og resten av trrvarene. Rr ti rren er glatt og hell i bakeform. (jeg brukte en rund 22cm)
Inn midt i ovnen p 180 grader i 20-30 minutter. (den skal vre seeeig inni, s ikke for lenge)

Serveres med friske br og melisdryss:-))
Bon appetit;)

  • 11.02.2014, 11:36

Brownies for valentines




Her til dagen fant jeg ut jeg skulle glede Andrea litt, og nr den eneste kaken hun liker er brownies s falt valget p det.
Stekte en hel kake og formet et hjerte som jeg serverte henne - og tenkte at det i grunn kunne passe bra poste oppskriften n som valentines nrmer seg. Hva er ikke stere enn lage kjresten et slikt?
Siden Andrea er mer melkesjokolade-jente valgte jeg bruke oboypulver i tillegg til bakekakaoen i rren. Det ble veldig populrt-)

Oppskrift;

3 egg
3 dl sukker
4 ss vaniljesukker
3 dl hvetemel
150g smeltet smr
2 ss bakekakao
3 ss Oboy


Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland s inn smret og resten av trrvarene. Rr ti rren er glatt og hell i bakeform. (jeg brukte en rund 22cm)
Inn midt i ovnen p 180 grader i 20-30 minutter. (den skal vre seeeig inni, s ikke for lenge)

Serveres med friske br og melisdryss:-))
Bon appetit;)

  • 24.01.2014, 23:45

Jeg trenger forandring.


I dag skjedde det jeg aldri trodde skulle skje. Jeg vurderte ta mitt eget liv. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg skriver det her, for det er ikke et rop om hjelp eller hva n enn det pleier vre nr man pner seg. Det har mer med at jeg kjenner meg selv veldig godt, egentlig - og disse tankene skremte vettet av meg. I dag vurderte jeg det faktisk, noe jeg aldri fr har i det hele tatt tenkt p. Jeg har alltid hatt minimal respekt for de som tar selvmord. Jeg har medflelse med de som prver, men ikke klarer. De som vil, men ikke gjr realitet ut av det. De som har det vondt, de fler jeg med. Og jeg skjnner det. Hvordan det er forakte seg selv s mye, og fle seg s lite verdt at man selv og alle andre har det bedre om man ikke eksisterer. Akkurat n er det en ting som holder meg borte fra gjre noe slikt, og det er Ask Leander. Etter det Sofie og Nora. Og mormor, jeg m utleve henne. Jeg vlle ikke gjort dem vondt, jeg vet de er glade i meg og ville hatt det vondt om jeg ikke var her. Men hva om jeg en dag ikke kommer p det? Hva om jeg fler meg overfldig og bare vil gi slipp, og ikke kommer p at jeg faktisk har noen her som (kanskje ikke trenger, men har det bedre) lever bedre med meg i live.



Jeg er fullt klar over at mange familiemedlemmer og deres venner er innom bloggen her iblandt. Det er en av grunnene til at jeg kvier meg for poste dette. Men p en annen mte fler jeg at jeg skylder meg selv det, snn at jeg kan se tilbake p hvor redd jeg faktisk br vre meg selv.
Jeg vil ikke ha oppmerksomhet eller at noen skal ''redde'' meg. Helt rlig vil jeg bare stenge meg inne i skapet mitt og g i koma.

  • 13.01.2014, 07:33

Verdens beste hveteboller, rosinboller og kanelboller.




Disse helt enkle bollene er luftige og gode. Jeg bakte dem til babyshoweret til Andrea, siden hun ikke liker verken kaker eller muffins mtte jeg jo lage noe annet til henne slik at hun fikk noe godt. Det var jo tross alt henne fest.
Det er en helt vanlig oppskrift p boller - bortsett fra et par ting jeg har byttet ut. Jeg fant ut for en stund siden hvor godt jeg liker bytte ut sukkeret i st gjrbakst med melis. Hevingen gr fortere, baksten blir luftigere og ja.. det blir liksom noe litt mer spesielt med de. I tillegg har jeg (som nesten alltid..) gtt for et ekstra touch og tilsatt vaniljesukker.

Ingredienser (rundt 20 boller)
5 dl melk
150 g smr
1 ts + kardemomme
1 ss vaniljesukker
50 g gjr for st bakst (den rde posen med trrgjr brukte jeeeg. det er 50 gram i en pose, s om du skal doble oppskriften m du ha to)
125 g melis
7 dl hvetemel. (tilsett mer om det trengs for f eltet deigen ordentlig uten at den blir grisete og seig)

Start med koke opp melk, vaniljesukker, melis og smr. La det kjle seg ned til 37 grader. (du skal kunne dryppe det p hndleddet og omtrent ikke kjenne temperaturforskjell)
Bland alt det trre og ha det litt og litt til deigen er god og hard. Jeg brukte en tresleiv helt til jeg ikke klarte rre mer, s brukte jeg hendene. Det kan vre greit bruke hansker siden dette er ganke grisete arbeid.
S trillet jeg ut 8 sm boller p et stekebrett, fylte kjkkenvasken med glovarmt vann og satte stekebrettet over med et kjkkenhndkle p toppen (dette gjr at hevingen gr raskere) Der skal de st til de er rundt dobbel strl. (tar ca 30- 40 minutter)
Imens delte jeg resten av deigen i to. Den ene delen kjevlet jeg til en lang kvadrat, penslet med en blanding av smeltet smr, kanel og sukker. Derretter rullet jeg den p langs og kuttet av biter formet som sm rundinger og l p stekebrettet.
Den siste delen av deigen blandet jeg rosiner inn i og rullet p samme mte som de frste bollene. Disse var det ikke plass til over vasken, men det gjorde ikke s mye da disse fikk litt lengre hevetid uansett (mens de frste var i ovnen)

Jeg satte ovnen p 250 grader og penslet de frste bollene med et vispet egg fr jeg satte dem inn og lot dem st i rundt 8 minutter. Derretter gjorde jeg det samme med resten av bollene.
Den siste runden ble litt svidd siden timeren vr dde. jaja - de ble gode uansett.



Sder - herlige boller til sndagskosen. Perfekt med et glass nylaget saft til.




BON APETIT

  • 07.01.2014, 21:39

Supersunn sjokoladekake p en tirsdag




Denne kaken lagde jeg samtidig med flotteste M, vi spiste den ogs samtidig og det gjorde hele kakeopplevelsen mye bedre enn den ellers ville vrt.
Alt er bedre nr det deles, til og med nr man sitter p to forskjellige sider av landet.

Denne oppskriften er hentet fra Kristine Weber sin blogg - en a v mine favoritter innen mat og bakst (av den sunne typen)
Det er ikke ofte jeg poster sunne bakeoppskrifter her, fordi jeg prver avlre meg litt spise snne ting da det har vrt et problem fr:-( Men en gang i blandt lager jeg fortsatt ste gode, proteinrike desserter (da spesielt om jeg vil ha noe stt i hverdagen)
Jeg har tatt meg friheten av gjre sm endringer i oppskriften, men den ble knallgod uansett!

Her er orginaloppskriften.

Oppskriften min;
2 egg
10 g mandelmel
15 g proteinpulver (halvt om halvt med french vanilla og sjokolade fra chocolite, alle funker like bra. eller bare mer mandelmel/hvetemel/annen trrvare)
15 g hvetemel (jeg skyr ikke hvetemel lengre, og bruker det ofte i baksten for f den luftigere)
en ts bakepulver
20 g sukrin gold
ca 1/2 lite glass melk
5 drper steviadrper med sjokolade
15 g kakaopulver (gjerne sukkerfri oboy om du vil, da blir den enda stere:-)(

Glasur;
1/2 boks vaniljekesam
1 ss kakaopulver
1 ss sukrin gold

Pisk egg og stning til eggedosis, bland s inn trrvarene og bland til kakaoklumpene er utrrt. Hell i en liten form og stek p 175 grader i ca 25 minutter.
La avkjle, og smr s glasur over hele kaken.
Smaker heerlig med litt melk til!
Jeg slo likes p stortromma og hadde litt soyakrem p, supergodt:-)


Hihi, n er det greys anatomi-tid her:-)

Hper dere har en fin kveld!

Husk sprsmlsrunden her:) (haha, lol at jeg skriver det i hvert innlegg....)

  • 06.01.2014, 15:09

Babyblue vanilla cupcakes



Store luftige cupcakes som passer like godt til bryllup som til bursdag. Jeg serverte disse i Babyshoweret til Andrea, men en liten fargevri og disse hadde passet perfekt i hvilken som helst annen anledning.


Jeg startet med en helt plain muffinsrre (2 egg, 1,5 dl mel,, 2 dl sukker og 100 g (1 dl) smeltet smr) ogs tilsatte jeg 2 ts vaniljesukker, et par drper vaniljeessens og en ts bakepulver. Dette resulterte i superluftige muffins med vaniljesmak.

Smelt smr og pisk eggedosis sammen med sukkeret. Tilsett litt og litt av det trre til du har en fin glatt rre. (tilsett gjerne litt melk om rren blir hard rre i)
Stek midt i ovnen p 200 grader i rundt 10 minutter.



Toppingen er litt vanskeligere. Jeg har brukt oppkriften p white chocholate frosting fra flinke Manuela Kjellen i Passion4baking. Hun er et av mine store bakeforbilder og jeg er ofte inne stjeler oppskrifter der.
Denne oppskriften finner du her.

Etter jeg hadde pisket sammen en tykk og luftig hard frosting og cupcakesene var avkjlte var det pyntetid. Favoritttiden min.
Jeg blandet frst inn litt pastafarge i fargen sky blue fra americolor.

Det som er fint med pastafarge er at de er latterlig drye i bruk - s man trenger bare piiitteliten drpe for f en nydelig lys blfarge.
Jeg brukte en sprytepose jeg har som kom i en pakke med 8 forskjellige tipper. Dette er veldig greit om man baker mye, for da har man sprytespisser til de fleste typer dekorering. Til disse brukte jeg den nest tykkeste spissen i pakken, ergo en nr 7 - bladspiss. Denne er fin fordi den er slett p den ene siden og rufflete p den andre s det legger seg mer rett p muffinsene. Du finner pakke med 8 spisser her.

Til sist drysset jeg over strperler fra Dr.Oetker i kremfarge.



Jeg lover - disse slr ann!


Btw; husk sprsmlsrunden som er gende HER;)

  • 02.01.2014, 19:18

S er vi der igjen.. O jul med din etterglede.


Om ikke jul, pske og andre kosestunder er ille nok for de som sliter med i forhold til mat og kropp er fortsatt ikke det verste. Etter en hytid med matpress og kosestunder skal Norge slankes, og bde VG, Dagbladet og samtlige magasiner skal f julegrisene vi har blitt i bikiniform til sommeren. Vi er to dager inne i det nye ret - og allerede idag startet presset. Mamma kom hjem med en avis hvor hovedbudskapet var hvor feite vi var blitt i julen, og at det n var p tide stramme inn p middagene og ke p trimmen. Hele Norge kjenner presset, treningssentrene fylles opp og Norge gr inn i manko p kyllingfilet. Jeg var en tur p butikken ista for handle isbergsalat til middagen, tror dere ikke jeg mtte innom 3 forskjellige butikker for finne et eneste hode? Dette innebar s klart ogs 3 vandringer forbi resten av Norges aviser og blader hvor treningsgleden oooste av. (ehm nei)
Jeg fikk mest lyst ta meg en lang lpetur bort fra alle dumme aviser. Jeg tenkte det jeg alltid tenker nr jeg fler press og at ting er vanskelig. M trene vekk flelsene. Men nei, jeg kom p at jeg har fryst medlemsskapet mitt p treningssenteret. En liten tanke p hvorfor og tankene var p rett spor igjen. Men jeg vet at det ikke varer lenge, for hjemme venter media i alle former. Internett, Instagram, tv.. Alle har januarslankebasillen.

Jeg har sagt det fr og jeg sier det igjen. Fuck media. Og til dere flotte mennesker som har vanskelig for takle akkurat dette; vr s snill husk at dette ikke gjelder dere. Selv om Ola Nordmann har lagt p seg x antall ribbefett i jula som skal svettes vekk betyr det ikke at du som har slitt for klare innta et lite stykke p julaften skal gjre det samme. Det er klare skiller - vr s snill husk p at VG skriver for selge. Ikke for verne om helsa til noen - verken den tynne eller den feite, syke eller friske.



Media br skjemmes.

  • 19.11.2013, 10:23

Oppskrift; Rainbowcake


Jeg lovte jo dele oppskriften p kaken jeg lagde til Eden Linnea's dp.
Jeg lette lenge etter spennende kaker prve ut - og til slutt stod det da mellom regnbuekake og en tradisjonell fromasjkake i lyslilla og hvit. Ettersom det var mange barn p Ask sin alder som skulle komme, tenkte jeg regnbuekaken ble best for deres skyld
Denne oppskriften er lnt fra en av favorittbloggene mine - Passion for vintage

(Ps. jeg poster denne oppskriften p premiss av at du baker en og smaker p et stykke - verdens steste leser, M ♥ )






Du trenger;
1 eller flere runde kakeformer. (jeg brukte en p 24 cm) Jo flere du bruker, jo kortere tid tar det.
-Forvarm ovnen til 160g varmluft.

- Bunnene:
- 500 g sukker
- 280 g smr
- 7 eggehviter fra store egg
- 600 g mel
- 4 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 dl melk
- 4 ss Maizena ( blandes inn med melet)
- 5 ulike konditorfarger (Americolor eller Wilton, kjpes p bl.a. bakeshop.no) - Jeg brukte fargene Redred, Sky blue, Leaf green og Purple fra Wilton, i tillegg til gul vanlig konditorfarge.
Americolorfargene er etter hva jeg har hrt enda sterkere og bedre i fargene:)



Begynn med piske smret mykt. Pisk s inn sukkeret til du har en fin og hvit krem. Separer eggehvitene fra plommene og ha i halvparten av eggehvitene. Pisk godt, helst i 2 min. Ha i resten av eggehvitene og pisk i 2 min til. Husk skrape kantene innimellom. Bland alt det trre sammen i en bolle og rr lett i dette. Sikt inn halvparten av det trre og halvparten av melken i rren. Miks dette godt sammen. Ha s i resten av det trre og resten av melken.

Derretter fordeler du rren likt p 5-6 skler, alt ettersom hvor mange farger du vil bruke. Tilsett s farge i hver av sklene. Om du bruker wilton eller americolor-farger er disse veldig drye i bruk i forhold til vanlig konditorfarge, da disse er konsentrerte farger. Du trenger derfor kun en piiitteliten drpe i hver skl for ordentlig farge. (jeg brukte vel rundt 20+ drper med konditorfarge i den gule)
Et tips er bruke tannpirkere for tilsette farge med.

Haha, glemte ta bilde fr jeg hadde frste bunnen i ovnen - s den lilla deigen fikk ikke bli med p bildet desverre.

Smr formen godt, og ha rre i.
Stek en og en (eller to i gangen om du bruker flere former) i rundt 15-18 minutt. Bruk en gaffel til sjekke om bunnene er ferdige (om det henger igjen noe p gaffelen nr du stikker den inn i midten m den steke noen minutter til.

Jeg kuttet s av ''misfargede'' kanter og stablet de p hverandre i regnbuens fargekode. Lilla - Bl - Grnn - Gul - Rd. Imellom lagene hadde jeg et tynt lag Royal icing.

Royal icing kan lages p to mter. Jeg valgte den ''anskeligste for gjre den stest mulig, og hvitest mulig.
Enkel mte;
- 2 eggehvitter
- 2 dl melis
litt eddik/ sitronsaft (ca 1 ts om du bruker sitronsaft, 1/2 om du bruker eddik)

Pisk til det blir stivt. (men ikke for stivt, du skal kunne dra det mellom fingrene)

Den vanskelige mten er nesten lik - man koker opp vann i en kjele og pisker ingrediensene i en bolle over vannet. Med denne metoden bruker man gjerne sukker istedet for melis, og glykose i tillegg.

Resultatene blir veldig like - s det er vel egentlig ikke vits gjre det p den vanskelige mten.

Etter jeg brukte jeg samme icingen til kle kaken med.
Etter dette kjevlet jeg ut marshmallowfondant (Fondant finner du i nesten alle matbutikker, p panduro, kjkkenbutikker etc - s det er ikke vits ta seg tid til lage det)
OM du vil lage selv er det enkelt det og - du smelter marshmallows sammen med melis, delfia/matfett og vann, pakker det i plastikk og legger det i kjleskapet litt fr bruk. Dette fins utallige oppskrifter p p nettet - et kvikt googlesk er alt som skal til:)

Etter jeg hadde kledd kaken med hvit fondant brukte jeg det siste av icingen til ha utenp igjen, slik at pynt osv kunne feste seg. (man kan ogs bruke matlim)
Til pynt brukte jeg love-hearts, kakeglitter (panduro) og rosa glasurpenn fra matbutikken.




  • 16.11.2013, 23:54

full fart!


I dette yeblikk har jeg nettopp satt meg ned, og det fles ut som jeg puster for frste gang i dag! Fra jeg stod opp imorgest har jeg sprunget frem og tilbake fra butikken, laget en dpskake som tok meg tilsammen 3 timer (!) og cakepops som tok tid de og, samt vrt p handletur for f tak i de siste greiene til dpen i morgen. Egentlig hadde jeg planer om f testet sola vr (herregud, vi har hatt den i en mned og jeg har ikke sltt den p engang.. tenk at jeg en gang brukte flere hundre kroner i uka p solarium.. ) og f satt p nye vippeextencions. Ingenting av dette har blitt tid til, s da fr det spares til senere. Jeg fr bare g kritthvit og albino i dp - no problem! Ellers har jeg da i hele dag tenkt dusje idag s jeg slipper stresset i morgen tidlig, og det skal jeg ihvertfall ta meg tid til fr jeg hopper i seng. '
Kunne nesten droppet det, jeg ooser melis og fondantlukt - og det liker vel de fleste? haha.

Noen smakebiter p dagens bakst;




Har et enda kulere bilde av kaka, for den er nemlig superspesiell. Men dere fr vente til imorgen!

Kommer nok ogs til poste oppskriftene ila uka, og forhpentligvis et fint bildedryss fra dpen i morgen kveld. Ellers har jeg forhndsskrevet enda et lite ''tankeinnlegg'' fra min side - som handler om hva man br si, og kanskje vre forsiktig med si til folk som sliter litt med psyken - s det kommer imorgen tidlig, slik at dere som klikker dere inn fr litt lese p fr jeg kommer hjem rekker skrive noe fra dagen.

Ellers skal jeg n lpe i dusjen og kanskje f litt svn fr morgendagen:) Hper dere har en flott helg!

  • 07.11.2013, 20:04

Kvikklunsj- rocky road brownie med non stop







Jeg lovte jo vise dere kaken jeg bakte til Andreas bursdag idag, s her har dere den.
Den var egentlig latterlig enkel lage. Dette er en halvveis type rocky road brownie med pynt. Jeg sier halvveis, for i orginalen er det ntter i, og i denne er er det sjokoladebiter istedet.
Dette er en ooordentlig bombe av en kake - men p bursdager m man kunne lage slike og.

Ingrediensene jeg har brukt er;
1 toro browniemiks (woooops, neste gang blir det fra bunnen.... unnskylder meg med drlig tid.)
1,5 plate lys kokesjokolade (1 plate til pytingen, 1/2 til putte i rra)
rundt 15 marshmallows
6 pakker kvikklunsj
og litt lyse non-stop.


Jeg blandet sammen en vanlig browniedeig, hakket opp lys kokesjokolade og tilsatte (i stedet for ntter) og stekte i 20 minutter p 175gr. S tok jeg den ut, plasserte marshmallows langs sidene og satte den inn i fem minutter til.

Etter jeg tok den ut lot jeg den bli helt kald fr jeg smeltet mer lys kokesjokolade og blandet inn litt melk (dette brukte jeg som ''lim'' til kvikklunsjene)
Jeg brukte en stor form, s kaka ble ganske lav. Dermed kuttet jeg kvikklunsjene i halvdeler fr jeg plasserte de rundt p kaka.
S fikk den st litt i kjleskapet fr jeg tok den ut og pyntet med nonstop inni:)

Superenkelt. Hun ble veldig fornyd!

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nrmere bestemt Bod. Har blogget siden 2011, litt p og av - men mest p i perioder. Etter ha vrt ferdig med videregende og startet p to forskjellige studier p Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn p sykehus i et r. Etter dette fant jeg ut at jeg mtte bort fra lille Bod og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et r i USA, nrmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og mtte ogs mitt livs kjrlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for bli barnehagelrer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelrer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers s bor jeg her i Trondheim p Solsiden med min kjre, og jobber p Jordbrpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits