• 15.06.2015, 21:34

RABARBRAPAI
Hei! før idag lovte jeg dere oppskrift og fremgangsmåte på den herlige rabarbrapaien jeg og Andrea lagde igår - så here it goes;


- du trenger
PAIDEIG;
♥ 6dl hvetemel
♥ 1dl sukker
♥ 190 g smør i terninger
♥ 2ts bakepulver

Rabarbrafyll;
♥ 2 ss potetmel
1dl sukker
♥ 500g rabarbraStart med å elte sammen paideigen. Det gjøres enklest ved å blande alle ingrediensene i en eltemaskin og elte i 5 minutter. Imens kan du renske rabarbraen og kutte den i terninger.
Sukker og potetmel blandes før du vender det inn i rabarbraterningene.

Kna deigen og kjevle den ut - legg så i paiform. Det har ikke så mye å si om den ikke blir helt glatt - smaken er den samme:-)

Hell så rabarbrafyllet i den utstekte paideigen -Om du får noe deig igjen kan du lage strimler for å lage ''lokk'' slik vi gjorde - nå var deigen vår veldig smuldrete og det ble et mindre bloggvennlig resultat - men det påvirket ikke smaken det grann!

Stekes i 35-45 minutter avhengig av hvor sterk ovnen din er. Nederste rist på 200 grader.

Kjøl ned og server med enten vaniljesaus eller is  -eller spis den som den er. Personlig synes jeg den er best etter en natt i kjøleskapet, men det ser man selv :-)

 • 01.05.2015, 14:26

OPPSKRIFT; Verdens beste sjokoladekake


Husker dere jeg postet bilde av kaken jeg bakte til Mammas bursdag? Vel, jeg tenkte jeg kunne slenge ut oppskriften også, siden det ble en skikkelig høydare blandt familien.Kaken består av 5 lag; 2 sjokoladekakebunner og to forskjellige fyll. På toppen er har jeg smeltet 70% appelsinsjokolade fra freia Premium.

Selve kakebunnen er  bakt i to omganger i en rund form. I tillegg har jeg blandet i hakket lys kokesjokolade for å gi enda tyngre og saftigere kake (altså litt tyngre enn vanlig luftig kakebunn, men fortsatt ikke for tung i forhold til fyllet) Røren ble ganske stor og jeg stekte den altså i to omganger.

 • Kakebunn (Freias oppskrift)
  5 egg
  6.5 dl sukker
  3.5 dl melk
  300 gr smør
  6.5 dl mel
  En dasj Vaniljesukker
  2 ts  Bakepulver
  2 ss kakao
  2 ss oboy (evenutelt mer kakao)

Den første bunnen fikk steke litt lengre enn nummer to - lot den stå i ca 40 minutter i ovnen på 180 grader. Nummer to lot jeg stå 10 minutter mindre - dette fordi jeg skulle bruke hele bunnen istedet for å dele den i to og ville ha en enda mer flytende konsistens.

Tok kakene ut av formene og lot kjøle ned.  Når første bunnen (den som står inne lengst) er kjølt ned delte jeg den på langs i to deler.

Fyll nummer en er hvit-sjokoladefyll. Det lagde jeg av en plate smeltet hvit sjokolade, kremfløte, kremost og melis.
Fyll nummer to er sjokoladefyll - Det lages av en ca 2/3 stratos og kremfløte.

Fyllene lages på nesten samme måte; sjokoladen raspes i en bolle, kremfløte kokes opp og tilsettes. Så skal de stå 2-3 timer i kjøleskapet og røres i hver halvtime.

Når de har stått ut tiden er de blitt mye tykkere i konsistensen og er klare til å piskes til kremfyll. Sjokoladefyllet piskes bare slik det er, mens hvit-sjokoladefyllet tilsettes en pakke kremost og ca 1 dl melis mens det piskes.

Kaken monteres så slik;
Tykkeste bunn (stekt minst) nederst - en tykt lag hvit-sjokoladefyll - en av de resterende oppdelte bunnene - et tykt lag sjokoladekrem - den siste bunnen.
Til slutt smeltes mørk sjokolade (min med appelsensmak, men man kan bruke hvordan man vil) og smøres ut over toppen.

Jeg har pyntet med Frukten Physillis, blåbær, hermetiske mandarinbåter og pynteblonder.
Dette er en kjeeeempemektig kake - så advar om det før folk forsyner seg med enorme stykker. Man kan eventuelt lage en ekstra fruktsalat og servere til siden så det blir litt friskere og lettere.
Hva synes dere? Noen som vil prøve seg på denne? Tross alt er det høytid for dåp og konfirmasjoner nå - supre anledninger til å bake litt:-)

 • 09.02.2015, 19:54

Oppskrift; Oreo dream cake


Hei dere! I kveld skal dere få oppskriften på verdens enkleste (og muligens beste?) kake - Jeg vil si den er ganske idiotsikker, både når det kommer til det å lage den og det å servere den - de fleste digger den. Eneste er at den er ekstremt mektig, men det stopper vel ikke oss!Du trenger;
Lag 1;
1, 5 pk knuste oreokjeks
100 g Smør

Lag 2;
1 pk (200 gr) Philadelphia kremost (jeg brukte lett i et forsøk på å gjøre kaken litt mindre mektig)
2,5 dl Melis
1 pk kremfløte (ca 3 dl)

Lag 3;
1 Pk freia sjokolademousse med melkesjokolade
2 dl melk
0,5 pk knuste oreokjeks (resten)
Eventuelt sjokoladesausBUNNEN:
knus opp oreokjeksene så godt som mulig, smelt smør og bland godt sammen Hell i en smurt kakeform og press ned med en gaffel. Fordel slik at hele bunnen er dekt -
Sett i kjøleskapet mens du lager neste lag.

KREMLAG:
Pisk kremfløten til den blir en tyktflytende krem, miks sammen kremost og melis i en annen bolle. Bland sammen og smør et lag over kjeksbunnen. Sett inn i kjøleskapet mens du lager siste lag.

SJOKOLADEMOUSSE:
Pisk sammen melk og sjokolademousse til det blir en mousse, bre den over kaken og sett inn i kjøleskapet igjen. Knus resten av oreokjeksene og strø omkring på toppen - avslutt med en haug sjokoladesaus og sett inn i kjøleskapet til den skal nytes -
Easy as that :-)

Har du noen gang laget Oreokake?

 • 28.12.2014, 23:53

Pepperkakekos


IMG_9223 IMG_9207 IMG_9237 IMG_9220 IMG_9247 IMG_9216
IMG_9209
For en koselig dag dette har vært, til tross for bakfullhet og unødvendig mye hodepine ? I dag har nemlig jeg, Ask Leander og min svoger bakt og pyntet pepperkaker!
Til og med Lucas fikk være litt med :) Nå ble de fleste av de enslige pepperkakene litt brente, men det er vel bare hjemlig sjarm? haha. Vel, vi laget både hus og borg også, så i morgen skal det pyntes til den store medalje! Ellers står julevasken for tur, skal bli så godt å få jul inn i huset

 • 05.10.2014, 21:00

Heart and flower- inspired pavlovas


Her til dagen fant jeg og ei venninne ut at vi skulle bake - og lage noe litt kult. Ettersom Pavlova er noe de fleste liker uansett hvor man kommer, så ble det det. Vi fant ut at vi skulle piffe det litt opp og lage de med litt former og farger, og i porsjonstørrelser. Da sprøytet vi ut marengsmassen som former som vi stekte for så å fylle oppi vaniljekrem med litt farger i - de ble kjempegodt mottatt :-DEllers - fortsatt noen dager igjen med stemming til Loreal trendsetter -konkurransen - se videoen min HER og stem gjerne på meg HER - hadde vært så herlig å komme til finalen!!

 • 01.08.2014, 23:49

Jungelkake!
Hei dere:-D Tenkte bare kikke innom for å vise dere dagens prosjekter - jeg stod opp rimelig tidlig for å få en liten roligtid før jeg startet på dagens hovedpunkt; kake til Ask! Han hadde bedt meg om å lage en jungelkake med ville dyr - men attpåtil skulle den være jordkloden med de forskjellige tidslagene inni.. hoi! Dermed lagde svogeren min bunner i 5 forskjellige jordfarger som jeg fikk levert idag og monterte med vaniljekrem mellom lagene før jeg blandet en hvit sjokoladekrem med blå pastafarge til hav og kuttet kontinenter av sukkerpasta. Dyrene hadde jeg laget på forhånd, så de var litt sunket sammen .- men resultatet ble greit og det ble storfornøyde barn i 4årsdag :-)


Ellers har jeg bare slappet av og fikset min skjønne lillesøster til Ylvis-konsert i parken - om dere går på Instagrammen min (Lenaludvigsen) kan dere se bilde av resultatet:)

Idag har jeg også trukket vinneren av konkurransen - video kommer i morgen/søndag - alt ettersom hvor fort den vil laste opp:) Ha en strålende helg!

 • 01.07.2014, 09:04

Banankake til hverdagen :)


Vanligvis når vi kjøper litt for mange bananer (som vi som regel gjør) blir det ofte liggende noen nærmest sorte bananer på benken ila noen dager. Jeg hater å kaste mat og lager som regel resteoppskrifter så ofte jeg kan - bananer som er overmodne pleier jeg som regel enten lage smoothie av, eller å fryse ned.  Nå er det slik at fryseren vår er full av frosne bananer, så denne gangen ville jeg teste noe annet. Ettersom jeg ndettopp hadde laget skikkelig sukkerboller fant jeg ut t jeg kunne lage en sunn versjon og heller spise til lunsj - så da søkte jeg etter litt oppskrifter på banankaker og gjore litt endringer slik at den passet til ingrediensene jeg hade i husl Denne ble faktisk bedre enn bollene jeg laget (for ja, jeg har smakt på begge:D) og det er jo egetlig greit i og med at dette ikke var regnet som kosemat men som et ordentlig måltid :D Bananene er så søte i seg selv at det tregs veldig lite søtning, og vi var fri for både havremel og hvetemel - så da ble de plutselig glutenfrie og.1/2 kopp melk
1 kopp toro lyt glutenfritt mel
1 egg og en eggehvitte
1 ts bakepulver
1,5 overmoden banan
1 ss kesam
2 ts steviastrø /eventuelt steviadråper i clear (regner med det er godt med karamell eller vanilje og:-D)
1 scoop bakepro og 1 scoop proteinpulver med vaniljesmak (eventuelt litt mer mel/havremel/speltmel - den blir da ikke glutenfri, men antageligvis veldig god)
+ 2 ts kakao til halve røren


Start med å blande de tørre ingrediensee i en bolle og de våte (ergo melk, egg, kesm og stevia) i en. bland begge godt før du mikser sammen - så hakker du bananene i små biter og har i røren. Etterpå heller du halve røre i en annen bolle og tilsetter kakaoen. Smør en brødform og hell først i den lyse blandingen før du heller sjokolademiksen som en stripe langst midten. Stekes i ovnen på 175 grader i rundt 30-40 minutter (se ann hvor bløt den er mot slutten)

Ta ut og server med vaniljeis eller vaniljekesam og litt bær :)


Best når den er varm. Håper dere tester ut oppskriften

 • 22.06.2014, 12:10

Forfriskende sommerfavoritt
Godmorron allihopan!  Idag våknet jeg til fuglesang og strålende sol inn vinduet - klokken 6 i morgest. . Aller best hadde det vært om dette skjedde litt senere på dagen, men jeg skal ikke klage. Idag ser det ut som om været er helt grei her nord, kanskje sommeren er rundt hjørnet? :)
I alle år har sommeren for meg vært solstol på verandaen med en stoor skål hageblåbær, vannmelon og jordbær. For ei stnd siden fant jeg til min store fortvilelse ut at jeg er allergisk mot jordbær, noe som gjør sommerfavoritte umulig. Dermed har jeg måtte finne en ny favoritt; og etter en del prøving og feiling har jeg den! Vannmeloniiis!


Dette lager man så enkelt som at man tar en vannmelonbit - så crispy og rød som mulig....


Skjærer ut innholdet (jeg synes det er enklest med isskje)


Heller i en blender sammen med en ts vaniliesukker - nå er jo vannmelon i seg selv veldig søtt, så det trengs igrunn ikke noe ekstra - men jeg liker å ha litt vaniljeessens på:)


Så heller man det i isformer (kan også lage isbiter!)


Naaam.


Og blir et noe til overs kan man ha i litt isbiter og blende litt ekstra - så får man en herlig vannmelonsmoothie!Ellers er dette en halvgod morgen - jeg våknet uten hangover i og med at jeg faktisk aldri kom meg ut i går selv om det var på planen. I grunnen er jeg glad for det, jeg har nemlig pådratt meg tidenes forkjølelse.. æsj. Menmen, vi får gjøre edt beste ut av det å håpe på tilfriskning straks. Idag står det rydding, vasking og solarium på hovedplanen - så får vi se om det blir tid til noe annet:)

 • 01.04.2014, 18:02

Rainbow-cookies

Her om dagen kom jeg over en pinterest-post med bilde av regnbuefargede cookies. Jeg ble straks inspirert og fant ut at jeg måtte ta meg en bakedag.
Siden jeg er forferdelig lei av å lage ''vanlige'' kjeks fant jeg ut at jeg skulle kombinere kjeks og gammel favoritt - KAKEMENN! Skam seg på meg for at jeg lager disse utenom juletider..
Ideen var at kakene i utgangspunktet skulle være hvite slik at fargen fikk satt seg godt, men jeg trenger med det funker med alle typer kjeks.

Oppskrift på vanlig kakemanndeig HER.Dette er råenkelt, sånn egentlig.

Over er bildene fra start til slutt;
1. ha klar en kakemanndeig som har ligget i plast i kjøleskapet noen timer (eller over natta)
2.Del deigen i deler, jeg skulle ha fem farger på kjeksene - dermed delte jeg opp fem like deler kakedeig. Kna så inn en pastafarge (eller konditorfarge - jeg liker pastafargene fra wilton og americolor best (kjøpes her) Kjevle så ut de forskjellige deigene med farger i og skjær ut en rektangel. Plasser rektanglene over hverandre (som på bildet)
3. Over på bakepapir (eller i former, om du vil det)
4. Inn midt i ovnen på 180 grader,  stekes rundt 12-15 minutt alt fra hvordan ovnen din er (følg med, når de begynner ble mørkere i fargen er de ferdige:))
Mine ble litt sprukket i formen, men det er tross alt første gang jeg prøver - de ble herlige på smak! (Ja, jeg smakte:D)

 • 18.02.2014, 11:11

Oppskrift; litt sunnere morgenpannekaker1 egg
1/2 most banan
2 ts sukrin
1 SS kesam (mager om du vil)
2 dl hvetemel (ja, vanlig hvetemel)
litt melk til passe konsistens (skal være litt tykk)
 
Bland sammen egg og sukrin til eggedosis, bland så inn melet og kesamen - spe på med melk til vanlig pannekakerørekonsistens (ganske flytende) så moser du inn bananen. Det blir da en ganske tykk røre, så pannekakene blir små og tykke istedet for store og tynne. om du vil kan du blande inn litt sammalt mel/havremel/havregryn for litt grovere versjon)

Her har jeg servert de med litt bananer på toppen og litt agavesirup
(og en bringebærsmoothie til siden! perfekt start på dagen)

 • 11.02.2014, 11:39

Brownies for valentines
Her til dagen fant jeg ut jeg skulle glede Andrea litt, og når den eneste kaken hun liker er brownies så falt valget på det.
Stekte en hel kake og formet et hjerte som jeg serverte henne  - og tenkte at det i grunn kunne passe bra å poste oppskriften nå som valentines nærmer seg. Hva er ikke søtere enn å lage kjæresten et slikt?
Siden Andrea er mer melkesjokolade-jente valgte jeg å bruke oboypulver i tillegg til bakekakaoen i røren. Det ble veldig populært-)

Oppskrift;

3 egg
3 dl sukker
4 ss vaniljesukker
3 dl hvetemel
150g smeltet smør
2 ss bakekakao
3 ss Oboy


Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland så inn smøret og resten av tørrvarene. Rør ti røren er glatt og hell i bakeform. (jeg brukte en rund 22cm)
Inn midt i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. (den skal være seeeig inni, så ikke for lenge)

Serveres med friske bær og melisdryss:-))
Bon appetit;)

 • 11.02.2014, 11:36

Brownies for valentines
Her til dagen fant jeg ut jeg skulle glede Andrea litt, og når den eneste kaken hun liker er brownies så falt valget på det.
Stekte en hel kake og formet et hjerte som jeg serverte henne  - og tenkte at det i grunn kunne passe bra å poste oppskriften nå som valentines nærmer seg. Hva er ikke søtere enn å lage kjæresten et slikt?
Siden Andrea er mer melkesjokolade-jente valgte jeg å bruke oboypulver i tillegg til bakekakaoen i røren. Det ble veldig populært-)

Oppskrift;

3 egg
3 dl sukker
4 ss vaniljesukker
3 dl hvetemel
150g smeltet smør
2 ss bakekakao
3 ss Oboy


Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland så inn smøret og resten av tørrvarene. Rør ti røren er glatt og hell i bakeform. (jeg brukte en rund 22cm)
Inn midt i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. (den skal være seeeig inni, så ikke for lenge)

Serveres med friske bær og melisdryss:-))
Bon appetit;)

 • 24.01.2014, 23:45

Jeg trenger forandring.


I dag skjedde det jeg aldri trodde skulle skje. Jeg vurderte å ta mitt eget liv. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg skriver det her, for det er ikke et rop om hjelp eller hva nå enn det pleier være når man åpner seg. Det har mer med at jeg kjenner meg selv veldig godt, egentlig - og disse tankene skremte vettet av meg. I dag vurderte jeg det faktisk, noe jeg aldri før har i det hele tatt tenkt på. Jeg har alltid hatt minimal respekt for de som tar selvmord. Jeg har medfølelse med de som prøver, men ikke klarer. De som vil, men ikke gjør realitet ut av det. De som har det vondt, de føler jeg med. Og jeg skjønner det. Hvordan det er å forakte seg selv så mye, og føle seg så lite verdt at man selv og alle andre har det bedre om man ikke eksisterer. Akkurat nå er det en ting som holder meg borte fra å gjøre noe slikt, og det er Ask Leander. Etter det Sofie og Nora. Og mormor, jeg må utleve henne. Jeg vlle ikke gjort dem vondt, jeg vet de er glade i meg og ville hatt det vondt om jeg ikke var her. Men hva om jeg en dag ikke kommer på det? Hva om jeg føler meg overflødig og bare vil gi slipp, og ikke kommer på at jeg faktisk har noen her som (kanskje ikke trenger, men har det bedre) lever bedre med meg i live.Jeg er fullt klar over at mange familiemedlemmer og deres venner er innom bloggen her iblandt. Det er en av grunnene til at jeg kvier meg for å poste dette. Men på en annen måte føler jeg at jeg skylder meg selv det, sånn at jeg kan se tilbake på hvor redd jeg faktisk bør være meg selv.
Jeg vil ikke ha oppmerksomhet eller at noen skal ''redde'' meg. Helt ærlig vil jeg bare stenge meg inne i skapet mitt og gå i koma.

 • 13.01.2014, 07:33

Verdens beste hveteboller, rosinboller og kanelboller.
Disse helt enkle bollene er luftige og gode. Jeg bakte dem til babyshoweret til Andrea, siden hun ikke liker verken kaker eller muffins måtte jeg jo lage noe annet til henne slik at hun fikk noe godt. Det var jo tross alt henne fest.
Det er en helt vanlig oppskrift på boller - bortsett fra et par ting jeg har byttet ut. Jeg fant ut for en stund siden hvor godt jeg liker å bytte ut sukkeret i søt gjærbakst med melis. Hevingen går fortere, baksten blir luftigere og ja.. det blir liksom noe litt mer spesielt med de. I tillegg har jeg (som nesten alltid..) gått for et ekstra touch og tilsatt vaniljesukker.

Ingredienser (rundt 20 boller)
5 dl melk
150 g smør
1 ts + kardemomme
1 ss vaniljesukker
50 g gjær for søt bakst (den røde posen med tørrgjær brukte jeeeg. det er 50 gram i en pose, så om du skal doble oppskriften må du ha to)
125 g melis
7 dl hvetemel. (tilsett mer om det trengs for å få eltet deigen ordentlig uten at den blir grisete og seig)

Start med å koke opp melk, vaniljesukker, melis og smør. La det kjøle seg ned til 37 grader. (du skal kunne dryppe det på håndleddet og omtrent ikke kjenne temperaturforskjell)
Bland alt det tørre og ha det litt og litt til deigen er god og hard. Jeg brukte en tresleiv helt til jeg ikke klarte røre mer, så brukte jeg hendene. Det kan være greit å bruke hansker siden dette er ganke grisete arbeid.
Så trillet jeg ut 8 små boller på et stekebrett, fylte kjøkkenvasken med glovarmt vann og satte stekebrettet over med et kjøkkenhåndkle på toppen (dette gjør at hevingen går raskere) Der skal de stå til de er rundt dobbel strl. (tar ca 30- 40 minutter)
Imens delte jeg resten av deigen i to. Den ene delen kjevlet jeg til en lang kvadrat, penslet med en blanding av smeltet smør, kanel og sukker. Derretter rullet jeg den på langs og kuttet av biter formet som små rundinger og lå på stekebrettet.
Den siste delen av deigen blandet jeg rosiner inn i og rullet på samme måte som de første bollene. Disse var det ikke plass til over vasken, men det gjorde ikke så mye da disse fikk litt lengre hevetid uansett (mens de første var i ovnen)

Jeg satte ovnen på 250 grader og penslet de første bollene med et vispet egg før jeg satte dem inn og lot dem stå i rundt 8 minutter. Derretter gjorde jeg det samme med resten av bollene.
Den siste runden ble litt svidd siden timeren vår døde. jaja - de ble gode uansett.Såder - herlige boller til søndagskosen. Perfekt med et glass nylaget saft til.
BON APETIT

 • 07.01.2014, 21:39

Supersunn sjokoladekake på en tirsdag
Denne kaken lagde jeg samtidig med flotteste M, vi spiste den også samtidig og det gjorde hele kakeopplevelsen mye bedre enn den ellers ville vært.
Alt er bedre når det deles, til og med når man sitter på to forskjellige sider av landet. 

Denne oppskriften er hentet fra Kristine Weber sin blogg - en a v mine favoritter innen mat og bakst (av den sunne typen)
Det er ikke ofte jeg poster sunne bakeoppskrifter her, fordi jeg prøver avlære meg litt å spise sånne ting da det har vært et problem før:-( Men en gang i blandt lager jeg fortsatt søte gode, proteinrike desserter (da spesielt om jeg vil ha noe søtt i hverdagen)
Jeg har tatt meg friheten av å gjøre små endringer i oppskriften, men den ble knallgod uansett!

Her er orginaloppskriften.
 
Oppskriften min;
2 egg
10 g mandelmel
15 g proteinpulver (halvt om halvt med french vanilla og sjokolade fra chocolite, alle funker like bra. eller bare mer mandelmel/hvetemel/annen tørrvare)
15 g hvetemel (jeg skyr ikke hvetemel lengre, og bruker det ofte i baksten for å få den luftigere)
en ts bakepulver
20 g sukrin gold
ca 1/2 lite glass melk
5 dråper steviadråper med sjokolade
15 g kakaopulver (gjerne sukkerfri oboy om du vil, da blir den enda søtere:-)(

Glasur;
1/2 boks vaniljekesam
1 ss kakaopulver
1 ss sukrin gold

Pisk egg og søtning til eggedosis, bland så inn tørrvarene og bland til kakaoklumpene er utrørt. Hell i en liten form og stek på 175 grader i ca 25 minutter.
La avkjøle, og smør så glasur over hele kaken.
Smaker heerlig med litt melk til!
Jeg slo likeså på stortromma og hadde litt soyakrem på, supergodt:-)


Hihi, nå er det greys anatomi-tid her:-)

Håper dere har en fin kveld!

Husk spørsmålsrunden her:) (haha, lol at jeg skriver det i hvert innlegg....)

 • 06.01.2014, 15:09

Babyblue vanilla cupcakesStore luftige cupcakes som passer like godt til bryllup som til bursdag. Jeg serverte disse i Babyshoweret til Andrea, men en liten fargevri og disse hadde passet perfekt i hvilken som helst annen anledning.


Jeg startet med en helt plain muffinsrøre (2 egg, 1,5 dl mel,, 2 dl sukker og 100 g (1 dl) smeltet smør) også tilsatte jeg 2 ts vaniljesukker, et par dråper vaniljeessens og en ts bakepulver. Dette resulterte i superluftige muffins med vaniljesmak.

Smelt smør og pisk eggedosis sammen med sukkeret. Tilsett litt og litt av det tørre til du har en fin glatt røre. (tilsett gjerne litt melk om røren blir hard å røre i)
Stek midt i ovnen på 200 grader i rundt 10 minutter.Toppingen er litt vanskeligere. Jeg har brukt oppkriften på white chocholate frosting fra flinke Manuela Kjellen i Passion4baking. Hun er et av mine store bakeforbilder og jeg er ofte inne å stjeler oppskrifter der.
Denne oppskriften finner du her.

Etter jeg hadde pisket sammen en tykk og luftig hard frosting og cupcakesene var avkjølte var det pyntetid. Favoritttiden min.
Jeg blandet først inn litt pastafarge i fargen sky blue fra americolor. 

Det som er fint med pastafarge er at de er latterlig drøye i bruk - så man trenger bare piiitteliten dråpe for å få en nydelig lys blåfarge.
Jeg brukte en sprøytepose jeg har som kom i en pakke med 8 forskjellige tipper. Dette er veldig greit om man baker mye, for da har man sprøytespisser til de fleste typer dekorering. Til disse brukte jeg den nest tykkeste spissen i pakken, ergo en nr 7 - bladspiss. Denne er fin fordi den er slett på den ene siden og rufflete på den andre så det legger seg mer rett på muffinsene. Du finner pakke med 8 spisser her.

Til sist drysset jeg over strøperler fra Dr.Oetker i kremfarge.Jeg lover - disse slår ann!


Btw; husk spørsmålsrunden som er gående HER;)

 • 02.01.2014, 19:18

Så er vi der igjen.. O jul med din etterglede.


Om ikke jul, påske og andre kosestunder er ille nok for de som sliter med i forhold til mat og kropp er fortsatt ikke det verste. Etter en høytid med matpress og kosestunder skal Norge slankes, og både VG, Dagbladet og samtlige magasiner skal få julegrisene vi har blitt i bikiniform til sommeren. Vi er to dager inne i det nye året - og allerede idag startet presset. Mamma kom hjem med en avis hvor hovedbudskapet var hvor feite vi var blitt i julen, og at det nå var på tide å stramme inn på middagene og øke på trimmen. Hele Norge kjenner presset, treningssentrene fylles opp og Norge går inn i manko på kyllingfilet. Jeg var en tur på butikken ista for å handle isbergsalat til middagen, tror dere ikke jeg måtte innom 3 forskjellige butikker for å finne et eneste hode? Dette innebar så klart også 3 vandringer forbi resten av Norges aviser og blader hvor treningsgleden oooste av. (ehm nei)
Jeg fikk mest lyst å ta meg en lang løpetur bort fra alle dumme aviser. Jeg tenkte det jeg alltid tenker når jeg føler press og at ting er vanskelig. Må trene vekk følelsene. Men nei, jeg kom på at jeg har fryst medlemsskapet mitt på treningssenteret. En liten tanke på hvorfor og tankene var på rett spor igjen. Men jeg vet at det ikke varer lenge, for hjemme venter media i alle former. Internett, Instagram, tv.. Alle har januarslankebasillen.

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Fuck media. Og til dere flotte mennesker som har vanskelig for å takle akkurat dette; vær så snill å husk at dette ikke gjelder dere. Selv om Ola Nordmann har lagt på seg x antall ribbefett i jula som skal svettes vekk betyr det ikke at du som har slitt for å klare innta et lite stykke på julaften skal gjøre det samme. Det er klare skiller - vær så snill å husk på at VG skriver for å selge. Ikke for å verne om helsa til noen - verken den tynne eller den feite, syke eller friske.Media bør skjemmes.

 • 19.11.2013, 10:23

Oppskrift; Rainbowcake


Jeg lovte jo å dele oppskriften på kaken jeg lagde til Eden Linnea's dåp.
Jeg lette lenge etter spennende kaker å prøve ut - og til slutt stod det da mellom regnbuekake og en tradisjonell fromasjkake i lyslilla og hvit. Ettersom det var mange barn på Ask sin alder som skulle komme, tenkte jeg regnbuekaken ble best for deres skyld
Denne oppskriften er lånt fra en av favorittbloggene mine - Passion for vintage

(Ps. jeg poster denne oppskriften på premiss av at du baker en og smaker på et stykke - verdens søteste leser, M ♥ )


Du trenger;
1 eller flere runde kakeformer. (jeg brukte en på 24 cm) Jo flere du bruker, jo kortere tid tar det.
-Forvarm ovnen til 160g varmluft.

- Bunnene:
- 500 g sukker
- 280 g smør
- 7 eggehviter fra store egg
- 600 g mel
- 4 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 dl melk
- 4 ss Maizena ( blandes inn med melet)
- 5 ulike konditorfarger (Americolor eller Wilton, kjøpes på bl.a. bakeshop.no) - Jeg brukte fargene Redred, Sky blue, Leaf green og Purple fra Wilton, i tillegg til gul vanlig konditorfarge.
Americolorfargene er etter hva jeg har hørt enda sterkere og bedre i fargene:)Begynn med å piske smøret mykt. Pisk så inn sukkeret til du har en fin og hvit krem. Separer eggehvitene fra plommene og ha i halvparten av eggehvitene. Pisk godt, helst i 2 min. Ha i resten av eggehvitene og pisk i 2 min til. Husk å skrape kantene innimellom. Bland alt det tørre sammen i en bolle og rør lett i dette. Sikt inn halvparten av det tørre og halvparten av melken i røren. Miks dette godt sammen. Ha så i resten av det tørre og resten av melken.

Derretter fordeler du røren likt på 5-6 skåler, alt ettersom hvor mange farger du vil bruke. Tilsett så farge i hver av skålene. Om du bruker wilton eller americolor-farger er disse veldig drøye i bruk i forhold til vanlig konditorfarge, da disse er konsentrerte farger. Du trenger derfor kun en piiitteliten dråpe i hver skål for ordentlig farge. (jeg brukte vel rundt 20+ dråper med konditorfarge i den gule)
Et tips er å bruke tannpirkere for å tilsette farge med.

Haha, glemte ta bilde før jeg hadde første bunnen i ovnen - så den lilla deigen fikk ikke bli med på bildet desverre.

Smør formen godt, og ha røre i.
Stek en og en (eller to i gangen om du bruker flere former) i rundt 15-18 minutt. Bruk en gaffel til å sjekke om bunnene er ferdige (om det henger igjen noe på gaffelen når du stikker den inn i midten må den steke noen minutter til.

Jeg kuttet så av ''misfargede'' kanter og stablet de på hverandre i regnbuens fargekode. Lilla - Blå - Grønn - Gul - Rød. Imellom lagene hadde jeg et tynt lag Royal icing.

Royal icing kan lages på to måter. Jeg valgte den ''anskeligste for å gjøre den søtest mulig, og hvitest mulig.
Enkel måte;
- 2 eggehvitter
- 2 dl melis
litt eddik/ sitronsaft (ca 1 ts om du bruker sitronsaft, 1/2 om du bruker eddik)

Pisk til det blir stivt. (men ikke for stivt, du skal kunne dra det mellom fingrene)

Den vanskelige måten er nesten lik - man koker opp vann i en kjele og pisker ingrediensene i en bolle over vannet. Med denne metoden bruker man gjerne sukker istedet for melis, og glykose i tillegg.

Resultatene blir veldig like - så det er vel egentlig ikke vits å gjøre det på den vanskelige måten.

Etter jeg brukte jeg samme icingen til å kle kaken med.
Etter dette kjevlet jeg ut marshmallowfondant (Fondant finner du i nesten alle matbutikker, på panduro, kjøkkenbutikker etc - så det er ikke vits å ta seg tid til å lage det)
OM du vil lage selv er det enkelt det og - du smelter marshmallows sammen med melis, delfia/matfett og vann, pakker det i plastikk og legger det i kjøleskapet litt før bruk. Dette fins utallige oppskrifter på på nettet - et kvikt googlesøk er alt som skal til:)

Etter jeg hadde kledd kaken med hvit fondant brukte jeg det siste av icingen til å ha utenpå igjen, slik at pynt osv kunne feste seg. (man kan også bruke matlim)
Til pynt brukte jeg love-hearts, kakeglitter (panduro) og rosa glasurpenn fra matbutikken.
 • 16.11.2013, 23:54

full fart!


I dette øyeblikk har jeg nettopp satt meg ned, og det føles ut som jeg puster for første gang i dag! Fra jeg stod opp imorgest har jeg sprunget frem og tilbake fra butikken, laget en dåpskake som tok meg tilsammen 3 timer (!) og cakepops som tok tid de og, samt vært på handletur for å få tak i de siste greiene til dåpen i morgen. Egentlig hadde jeg planer om å få testet sola vår (herregud, vi har hatt den i en måned og jeg har ikke slått den på engang.. tenk at jeg en gang brukte flere hundre kroner i uka på solarium.. )  og å få satt på nye vippeextencions. Ingenting av dette har blitt tid til, så da får det spares til senere. Jeg får bare gå kritthvit og albino i dåp - no problem! Ellers har jeg da i hele dag tenkt å dusje idag så jeg slipper stresset i morgen tidlig, og det skal jeg ihvertfall ta meg tid til før jeg hopper i seng. '
Kunne nesten droppet det, jeg ooser melis og fondantlukt - og det liker vel de fleste? haha.

Noen smakebiter på dagens bakst;
Har et enda kulere bilde av kaka, for den er nemlig superspesiell. Men dere får vente til imorgen!

Kommer nok også til å poste oppskriftene ila uka, og forhåpentligvis et fint bildedryss fra dåpen i morgen kveld. Ellers har jeg forhåndsskrevet enda et lite ''tankeinnlegg'' fra min side - som handler om hva man bør si, og kanskje være forsiktig med å si til folk som sliter litt med psyken - så det kommer imorgen tidlig, slik at dere som klikker dere inn får litt å lese på før jeg kommer hjem å rekker skrive noe fra dagen.

Ellers skal jeg nå løpe i dusjen og kanskje få litt søvn før morgendagen:) Håper dere har en flott helg!

 • 07.11.2013, 20:04

Kvikklunsj- rocky road brownie med non stopJeg lovte jo å vise dere kaken jeg bakte til Andreas bursdag idag, så her har dere den.
Den var egentlig latterlig enkel å lage. Dette er en halvveis type rocky road brownie med pynt. Jeg sier halvveis, for i orginalen er det nøtter i, og  i denne er er det sjokoladebiter istedet.
Dette er en ooordentlig bombe av en kake - men på bursdager må man kunne lage slike og.

Ingrediensene jeg har brukt er;
1 toro browniemiks (woooops, neste gang blir det fra bunnen.... unnskylder meg med dårlig tid.)
1,5 plate lys kokesjokolade (1 plate til pytingen, 1/2 til å putte i røra)
rundt 15 marshmallows
6 pakker kvikklunsj
og litt lyse non-stop.


Jeg blandet sammen en vanlig browniedeig, hakket opp lys kokesjokolade og tilsatte (i stedet for nøtter) og stekte i 20 minutter på 175gr. Så tok jeg den ut, plasserte marshmallows langs sidene og satte den inn i fem minutter til.

Etter jeg tok den ut lot jeg den bli helt kald før jeg smeltet mer lys kokesjokolade og blandet inn litt melk (dette brukte jeg som ''lim'' til kvikklunsjene)
Jeg brukte en stor form, så kaka ble ganske lav. Dermed kuttet jeg kvikklunsjene i halvdeler før jeg plasserte de rundt på kaka.
Så fikk den stå litt i kjøleskapet før jeg tok den ut og pyntet med nonstop inni:)

Superenkelt. Hun ble veldig fornøyd!

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits