• 04.09.2017, 10:39

Morsomt eksperiment for barn; Nonstop- regnbue

  • Category: DIYFor noen måneder siden hadde vi et arbeidskrav på skolen som vi egentlig skulle gjøre i praksis - men som jeg gjorde hjemme med Ask, Lucas og Eden. Vi skulle finne oss et eksperiment å gjøre med barn. Definisjonen på et eksperiment er når man lager seg en hypotese - hva som kommer til å skje dersom man gjør en endring i noe og prøver dette ut. Man utforsker altså en hypotese, og kan komme med teorier om hva som skjer dersom man gjør andre endringer. Vi skulle gjøre et eksperiment Andrea foreslo, som hun hadde sett på barnetv for en stund siden - jeg fant ingenting om akkurat non-stop på nettet, men det var mange i USA som gjorde et ''skittle-experiment''. Jeg valgte allikvell å gjøre dette med Non-stop, for å teste ut hva som skjer dersom de blir liggende lenge i vannet. Her er det altså reaksjonen sukkermolekyler og vann som er nøkkelen, og hvordan molekylene dras mot midten av vannet og holder seg i de forskjellige fargene. 

For å gjøre dette trenger man altså:
Flere farger av Non-stop, vi brukte melkesjokoladenonstop fordi de har flere og finere farger (og smaker bedre) men man kan bruke vanlige også - eller til og med skittles om man vil det.

Vann - vi prøvde både med varmt vann og kaldt vann for å teste ut om det var noen forskjell.

En rund tallerken. 


Wow- her skjer det altså ting! Fargene legger seg som en regnbue på fatet - og ungene ble helt amazed. Da er eksperimentet vellykket. Det handler om å skape en vitelyst hos barna, de skal ville ønske å finne ut av hva som skjedde, og hvorfor.  

Vi hadde det veldig morsomt med å gjøre dette, det er absolutt et eksperiment som anbefales å gjøre om du har barn! Passer til de fleste aldersgrupper og ;-)

  • 29.08.2014, 17:32

Jeg har jammen strikket en jakke

  • Category: DIY


Haha, trodde aldri dagen skulle komme at jeg faktisk ble ferdig med mitt uendelige prosjekt som jeg egentlig aldri har hatt noe oppskrift på.... Men der var den, nå mangler bare midjebånd og litt blonder og innsying av noen tråder så er mitt første store strikkeprosjekt ferdiiig. Tror ikke jeg kommer til å bruke denne, men det er veldig kult å ha laget noe selv. Kan si jeg har lært mye av dette første prosjektet, for nå er jeg i gang med et par nye greier som jeg tror blir kjempebra :-D


Liker dere å strikke? Er det litt gammelhobby?

  • 14.01.2014, 07:31

DIY; Bleiekake til babyshower

  • Category: DIY

Du trenger;
1 pappform klippet ut i en sirkel
1 tom tørkepapirull/ sammenrullet poster- plakat etc.
Sølvpapir
4 Pakker nyfødtbleier - jeg brukte tre pakker i nr 1 og en pakke nr 2 da det går en del bleier de første ukene.
masse gummistrikk (jeg kjøpte en liten boks på nille)
Diverse pyntebånd, tråd etc.
Pynt til kaka - kluter, bamser, smokker - hva enn den kommende mor trenger.
Valgfritt om du vil ha cellofan til å dekke kaken med til slutt.


Start med å tulle inn pappsirkelen og den tomme rullen i sølvpapir.
Start med bleiepakken i fase 2 (siden det er disse som skal brukes sist bør de og være vankeligst å få tak i) og rulle de sammen. Fest med gumnistrikk rundt hver.
Ta så 5-6 stk og fest rundt ''stanga'' med et gummistrikk. Så er det bare å fylle inn i samme strikket.
Etter første ''bunn'' er laget fortsetter du i høyden på samme måte.

Og igjen....


Også enda litt mer. Til slutt kan du bare presse inn noen der du får plass rundt hele kaka. (jeg ville ha ekstra stor bunn - noe strikket ikke rommet, dermed brukte jeg et gavebånd rundt siste lag nederst)


Så er det klart for dekor.


Her har jeg brukt glitterbånd, perlebånd og vevet silkeark fra panduro.


Så kan man feste på diverse duppeditter. Her har jeg festet på noen gulpekluter rundt - også satte jeg en liten bamse på toppen.
Cellofan var jeg akkurat fri for - så jeg brukte den siste lille biten til å dekke bamsen så den ikke skulle falle av. (den var nokså godt festet med gummistrikk - but still.)Tadaaa - fiks ferdig på null komma niks.
Så er alt du trenger gjøre dukke opp i et eller annet babyshower kledt i lyseblått med verdens mest uskyldige uttrykk for fotografering med kreasjonen din.

  • 04.01.2014, 19:39

Babyshower - bildedryss

  • Category: DIY


puuh - endelig er hemmeligheten klar til å avsløres. Hele uka har jeg nemlig stresset med forberedelser til babyshower for Andrea. Dette pleier man vel egentlig ha rundt 2 mnd før termin, men siden vi dro til syden og kom hjem til julestyr valgte jeg å sette det til rett over nyttår. Jeg inviterte mammas to bestevenninner, farmoren til lillemann, to av storesøsters bestevenner, Nora, Sofie og fire av Andreas bestevenninner til å komme å tilbringe litt tid sammen før vi får det travelt med babystyr. Var kjempekoselig å bli kjent med nye jenter og damer - og like hyggelig som alltid å være med de gamle. De nærmeste vennene til mamma, meg og Maria er som familie for oss - så det var klart de måtte være der.

Dette var så klart hemmelig for Andrea, så dere kan troo jeg hadde vanskeligheter med å skjule planen da vi bor i samme hus og deler kjøkken og rom rundt omkring. Det ble til bollebaking midt på natta (som hun forsåvidt våknet midt i og jeg måtte forklare med at Sofie skulle få med seg boller hjem til Narvik), Bleiekake og veggdekorlaging på loftet og myee skjuling av diverse poser etc. I morgest stod jeg opp klokken 7(!) for å bli ferdig med å bake cupcakes, vaske kjøkkenet, handle inn diverse glass etc, skrive babyquiz og pakke tingene før jeg skulle dra til storesøsteren min (hvor vi hadde showeret) klokken 12. Rett før jeg sprang ut døra klarte jeg lure Andrea til å få på seg litt øyenskygge fordi jeg måtte '' teste ut en ny sminkemetode jeg så på youtube'' - egentlig veldig mistenksom ting å gjøre når man ''skal løpe til city nord for å møte Sofie'' .... Uansett dro jeg til Maria.. Klokken 13 kom alle gjestene, utenom Andrea.

På forhånd hadde jeg bedt alle ta på noe hvitt eller blått, ta med et bilde av seg selv som babyer og viktigst av alt å være stille om det. Andrea trodde hun skulle til Maria å bestille sitt nye kamera (som de forsåvidt gjorde etterpå) og fikk sjokk da vi alle ropte ''overraskelse'' idet hun trådte inn døra. Stakkars jente - hun var på gråten opp til flere ganger idag. Forhåpentligvis av glede!
Ellers fikk hun utrolig mye fint. Sier som med julegavene - lillemann er en bortskjemt liten fyr. Hjemmestrikket pledd, en haug bleier og vaskesaker, klær, kosedyr -til og med gaver fra foreldre til vennene. Folk er helt utrolige iblandt! Hun har vært storfornøyd etter vi kom hjem og, så takk til alle som var med å gjøre dagen fin for henne.
                     ♥

  • 29.12.2013, 13:50

Gavetips; Hjemmelaget kroppsskrubb

  • Category: DIY

Denne herlige skrubben lagde jeg i julegave til en av mine gode venninner som elsker kroppspleie. Det blir litt mer spesielt når man lager selv - litt mer kjærlighet og omtanke lagt inn synes jeg.Jeg lagde min med sitronduft - men du kan selvfølgelig velge hvilken lukt du vil ha på den.
Jeg har brukt duftessensolje fra Kremmerhuset (her har de mange forskjellige å velge mellom) I lukten lemon fordi jeg ville ha den så frisk og god som mulig.
Om du ikke har essensolje for hånd går det fint ann å bruke vaniljestenger, kanel eller andre krydder med gode lukter.

Du trenger rett å slett Olje (jeg brukte vanlig rapsolje) Mandelolje er og fin å bruke om du vil ha litt rundere aroma - og sukker eller salt. Jeg brukte sukker, fordi jeg synes kornene er større og gir bedre skrubbeeffekt.

Man blander rett å slett sukker og olje i en bolle til man får en god konsistens (ikke for flytende og ikke for tørr) før man til slutt tilsetter lukt og har over i en beholder.

:-)

Om du bruker litt andre ingredienser kan det være lurt å skrive på en lapp hva skrubben inneholder i tilfelle mottakeren er allergiker e.l.

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits