hits
 • 20.12.2017, 12:37

og DER kom julestemningen


Jeg kan ikke sette ord på hvor deilig det er å være hjemme. Nå er vi jo i Halden til familien til Alexander, men det føles like mye som hjemme for meg som Bodø. Jeg var jo her i fjor jul og, og det var like koselig å komme hit da - jeg har virkelig blitt tatt godt imot av familien her ♥  I går brukte vi hele dagen på toget, uten å sove natta før - så det ble en relativt slitsom tur. Jeg hadde (som alltid) overvurdert kraftig hvor sultne vi kom til å bli iløpet av togturen og pakket omtrent en hel koffert med mat (en koffert vi måtte ha med til innkjøp etc vi skal gjøre her og i Bodø) som ikke ble spist. Eller, vi spiste godt, men ikke halvparten av det jeg hadde pakket, haha.. det er skikkelig typisk, og skjer hver gang vi reiser. En til ting som alltid skjer er at jeg tukler med å finne fram billetter fordi jeg glemmer å skrive ut/ta bilder slik at jeg må inn på nett og  igjennom de tusen spammailene mine for så å måtte laste ned pdf PÅ toget.. og jeg lærer aldri helller, så dette skjedde så klart igår og. Jeg så på Alexander at han var dødsoppgitt, og unnskyldte oss til konduktøren... flaut. Men ja, nå er vi framme - og her er det allerede pyntet  til jul og rett å slett ro å finne. 

I dag skal vi besøke litt folk vi ikke har sett på kjempelenge, så skal vi ut å ta et glass med noen venner. Tok noen skikkelig fine bilder på toget som jeg poster litt senere, nå må jeg løpe, for her blir jeg stresset ut døra av en utålmodig kjæreste.. ♥

 • 26.10.2017, 12:52

For to år siden endret jeg livet mitt


Tiden flyr virkelig....jeg fikk opp et minne på facebook i natt -I dag er det akkurat to år siden jeg sa Hade til alle mine nærmeste og trygge lille Bodø som på den tiden nesten var giftig for meg å bo i. ALT i den byen minnet meg om hvordan livet hadde vært de siste årene, menneskene kjente meg på en annen måte enn før - og jeg bare måtte bort kjente jeg. Da jeg i mars 2015 fortalte familien at jeg hadde søkt på jobb i Orlando var det ingen som trodde meg. Skulle jeg, som hadde vært så avhengig av alle rundt meg reise alene til en verdensdel jeg aldri hadde vært før uten en eneste kjent person og bo der et år? Jeg som før det omtrent ikke hadde tenkt på å flytte ut hjemmefra engang? Jo, men det var altså planen min. Jeg måtte ha forandring, og dette var en ekstremt gylden mulighet. Jeg fikk altså jobben, og 26.10.2015 reiste jeg gjennom London og Dallas før jeg endte opp i Orlando i Florida - klar for en fantastisk opplevelse.

iløpet av de ni månedene jeg jobbet for Disney lærte jeg ekstremt mye om meg selv. Å være der med nye mennesker, nytt miiljø og helt fantastiske dager kombinert med å møte mitt livs kjærlighet tror jeg var redningen for min del. Og jeg er så ufattelig glad jeg reiste, for jeg sitter igjen med hundrevis av magiske opplevelser. Jeg tok mine første berg og dalbaner, jeg har sett steder og karakterer fra favorittfilmer gjennom oppveksten - jeg har festet som en gal med latterlig herlige mennesker, jeg har bodd med 8 jenter fra forskjellige deler av verden og opplevd så mye kultur. Selv om jeg reiste hjem litt før året var gått, så var dette det beste året av livet mitt. Det beste med alt var så klart at jeg fant Alexander der, han satte prikken over i-en på hele reisen.  

Et av høydepunktene var helt klart å gå i parker. Alle Disneyparkene, men også universal med Harry potter-verden :)

Fikk besøkt Miami!

Helt herlig når vi fikk besøk av fammen i tre uker!! de savnet jeg utrolig mye mens jeg var her.

Supergjengen min, disse reiste jeg da med hit og vi ble en liten gjeng gjennom hele oppholdet. Jeg er så glad i dere!!!
 

 

Det beste valget jeg noensinne har tatt ♥

 • 11.09.2017, 16:34

For et år siden var det vi som merket oss trygge i Orlando


Så rart det er å tenke på at for et år siden var det vi som merket oss trygge i Orlando. Forskjellen da var bare det at vi ikke merket noe til faren, kun ettervirkningene. Det var et skytedrama på en nattklubb i Orlando, men vi ville ikke visst noenting om det før langt på dag etterpå hadde det ikke vært for meldingene fra Norge som tikket inn tidlig på morningen. Vi lå å sov da jeg plutselig fikk melding fra Sofie; går det bra??? er du i orden? så fra Maria og mamma, så begynte telefonen til Alexander å tikke også. Vi skjønte som sagt ingenting, og virkningene rundt oss var ikke store - men selvfølgelig var vi småforsiktige når vi dro ut tiden etter.

Denne uken har det vært Orkan som har gått gjennom Florida. Jeg har sett oppdateringer fra alle jeg kjenner som er tilbake på program der, folk jeg har jobbet med og andre folk jeg kun vet hvem er på hvordan forholdene er der borte nå. Jeg er livredd for storm, lyn, vind og torden etc, så jeg kan bare se for meg hvordan det er å være der borte nå. Parkene er stengt, noe vi fikk høre at de omtrent aldri gjorde da vi var på program der borte. Strømmen har gått, og Walmart er fri for vann og hermetikk. Det er ganske sykt å tenkte på, når man ser sett Walmart og hvor svært det er. Jeg vet ikke hvorfor, kanskje fordi det er nært i forhold til at vi kjenner mange der borte og at vi kjenner igjen stedene vist på nyhetene - men dette gjør skikkelig vondt i magen å følge med på. Jeg håper virkelig alle der borte har det bra, og jeg synes det er så fint at folk bruker facebook til å merke seg trygge. Da jeg gjorde det for et år siden følge jeg meg småteit, fordi jeg ikke egentlig følte vi var i fare - men tenk så deilig for familie som ikke hadde daglig kontakt å bare være sikre på at vi ikke var av ungdommene på den klubben. 

 

Jeg synes det er veldig godt å se at mine venner er stengt i leilighetene sine med sine venner og tar vare på hverandre. Jeg håper virkelig ikke denne stormen gjør så alt for mye skade der borte, det hadde vært utrolig trist. ♥ Også - for å ha det klart så sammenligner jeg ikke på noen måte, eller prøver å få dette til å handle om meg, jeg synes bare folk skal forstå hvor merkelig det er å sitte på andre siden av havet fra et sted og mennesker du er så nær og se på noe så urealistisk som at stedet blir revet opp av bakken av en Orkan. Så klart, Florida er ikke ukjent med uvær - men dette er dessverre stort, og går forhåpentligvis bra til slutt det og.

 • 22.06.2017, 21:58

Reunion


For en koselig kveld vi hadde igår! Både jeg og Alexander dro fra Orlando i juli i fjor, så det er nesten ett år siden. Dette året har gått sykt fort.. men iallefall - i går kjørte vi inn til Oslo for å møte menneskene vi tilbragte et år med i Disney. Det var Reunion på et sted som heter møllers, som jeg aldri har hørt om før.. men som egentlig var en grei plass. Vi bodde til noen venner i Oslo og kom rett fra Halden på vors igår ettermiddag. Vi drakk en del og mimret med ''arrival''gruppen min (de jeg dro samtidig med til Orlando) før vi tok turen ned til plassen. Der var alle kjente fjes, og det var så godt å se alle igjen! 5 timer er aaalt for liten tid når man skal få snakket med så mange flotte mennesker, så jeg skulle ønske vi hadde en kveld til (eller ti).
Uansett var det megagøy, jeg er sikker på jeg danset to timer i strekk og (som jeg egentlig burde brukt på å snakke med folk) men det var så latterlig gøy med sanger vi hadde egne danser til på byen i Orlando. Eneste minus med stedet var at den sterkeste drinken de hadde var 21%.. men igjen, da holder man jo mye lengre. Jeg var litt lazy-eyed på akkurat dette bildet, men resten var fine som vanlig <3 (copyright Marit på det her, kan ikke skryte på meg å ha tatt så alt for mange bilder igår). ++ dette under - 


<3

Uansett, idag hadde vi frokost på Maccern før vi tok turen til familie i Oslo, så det ble sent før vi var hjemme i Halden igjen. Er lenge siden jeg har vært så sliten som jeg er nå! Vi skal få tak i noe pizza å ta kvelden, så er det hyttelivet fra imorgen til vi reiser tilbake til Trondheim :-) 
 

 • 16.11.2015, 19:05

Update


Hei igjen!  Nå har jeg litt dårlig samvittighet for å ikke ha skrevet noe på så lenge - sannheten er at alt går i ett her borte og der har skjedd ting i ett sett omtrent helt siden vi kom. Idag er det faktisk tre (!) uker siden jeg flyttet inn her hjemme, og jeg synes tiden har gått så fort! Siden sist har jeg vært med reisegjengen i Animal Kingdom, på to svære kjøpesenter her i Florida (fylt av butikker enhver jente drømmer om), vært ute på byen et par ganger, vært enda en tur i Universal studios (og hei -jeg har tatt berg og dal-baner for første gang i mitt liv!)  og så klart har vi startet opp på jobb og. Jeg stortrives her, og er så glad for at jeg har et helt år igjen på denne fantastiske plassen. Så klart savner jeg familie og venner der hjemme, men jeg har (heldigvis) ikke hatt så mye tid til å tenke på det.

Vel, idag snakket jeg med familien på facetime - og Andrea utpekte at det er veldig rart at jeg ikke poster noe på instagram siden jeg er omtrent verdens mest aktive der til vanlig - så da innså jeg at det kanskje var på tide med en oppdatering her og. I dag har jeg fri, så jeg og ei venninne skal gå en tur rundt i Epcot (parken hvor vi jobber) og sjekke ut de andre pavilliongene (ergo landene) rundt dammen. Håper dere har det fint!

Så slenger jeg med noen bilder vi tok i Animal Kingdom her til dagen;

 
Tree of life!

Stakkars..
haha, helt grusomme bilder fra min side - but Rafiki looks good as always!

;-)

 • 02.11.2015, 22:22

HARRY POTTER WORLD

God kveld til dere der hjemme! Nå er det ettermiddag her, og jeg er omtrent dødssliten etter en uke med minimalt av søvn og myyye gøy. Jeg tenkte jeg skulle dele litt flere bilder fra her om dagen da vi tok turen ti Universal studios, jeg vet jeg har delt to poster fra før - men føler liksom Harry Potter fortjener en egen. Alle som kjenner meg vet jeg elsker både bøkene og filmene, så det var en drøm å komme hit å føle at man faktisk var i filmen. Spesielt en av attraksjonene der var kjempebra - så bra at jeg faktisk vil utpeke den til min hittil favoritt. Det var altså en simulator som tok oss med gjennom et eventyr med Harry potter - alt var så bra laget og så realistisk at jeg ble helt satt ut. IKKE SISTE GANG!

Ellers var det gjenskapt fra både hogsmeade og hogswart, helt autentisk og SÅ rått! Anbefaler alle å ta turen om de skal til Florida(!)


 

I dag har vi hatt Discovery-day i Epcot, så vi har gått rundt i varmen og fått forklart hele parken omtrent. SÅ mye jeg ikke visste, og så mye nytt - så vi fant ut at til tross for at vi var der igår må vi ta turen i dag og. Sååå -- jeg må nesten løpe, igjen. Håper dere har det fint!

 • 01.11.2015, 04:14

Universal studios pt.2

Enda litt bilder fra dagen igår - vi kjøpte som sagt Universal studio-årskort, så tilbragte vi fridagen der. Det var myyye bra attraksjoner, vel verdt pengene! Det eneste som var kjipt var at vi tok en ride hvor man kjørte på vann, så vi ble sykt våte og frøs omtrent resten av dagen. Jeg har kjempevondt i halsen, kombinasjonen av kraftig aircondition og varme er ikke helt god. Menmen, man blir  vel vant. I dag har vi vært på kurs for å lære om Disney i hele dag, og fått vært en tur innom både Epcot og Magic Kindom ;-) Her slipper man aldri opp for ting å gjøre iallefall! //

Nå er jeg litt rask på updaten igjen, for her er klokka 2313 og jeg er dødssliten. Vi skal opp på kurs igjen halv 6(!) imorgen, så det er bare å ta kveld. Håper alle i B-town har en herlig Haloween, det ser iallefall slik ut på mystoryen til de fleste;-)

 • 31.10.2015, 12:27

Universal studios pt.1
God morgen dere! Her er klokka 0726 og jeg har allerede vært våken siden 6 - vi har traditionskurs idag så jeg må egentlig bare løpe avgårde. Tenkte slenge ut litt bilder fra gårsdagen som vi tilbragte i Universal studios! Skriver mer og poster flere bilder når jeg kommer inn igjen :- ) Ha en herlig dag!

 

 • 28.10.2015, 20:22

EN TUR I PARKENEFørst var vi en tur innom Universal studios og tok et par skikkelig morsomme rides - en innendørs rollercoaster og en som heter Hollywood tower of terror. Vi møtte også denne fyren - som ingen av oss først visste hvem var, men som omtrent alle inne på starbucks hylte til og var skikkelig starstuck - så fant vi ut at det var Frankie Grande, broren til Ariana Grande. Det burde vi vel egentlig sett, se så lik da! Ellers er han kjent for veldig mye annet, bl. annet Big Brother og et eller annet danseprogram hvor han var dommer - også er han visst en kjent youtubeprofil!

EEtterpå tok vi bussen til Epcot (hvor vi også skal jobbe) Og Rebecca fortalte meg omtrent alt som er å vite. Skikkelig godt å føle seg litt satt inn i ting! Hun har også invitert meg med på masse morsomme greier på kveldene her - blandt annet en svær halloweenefest i downtown. Det er så godt å kjenne noen som har litt peiling her - hun har vært siden juli, så hun vet det meste:- D


Nydelige Rebecca!

Ooog meg, som desperat trenger litt tid i sunshine-state.. haha.

Vi tok et par rider i Future world før vi gikk videre til World showcase, noe av det jeg har gledet meg mest til. Her er det en stor dam hvor 11 land ligger representert rundt. Det er skikkelig autentisk gjenskapt, og så kult! I tillegg er det for øyeblikket food and wine festival, så det er kjempemange land her som har satt opp stander rundt omkring dammen hvor man kan prøve retter fra deres land.Her er et bilde fra ... gjett hvor? Joda, UK PAVILLION så klart!


Og fra den Norske ;- )

Også kveldens høydepunkt; ILLUMINATIONS - Reflection of the earth. Hver kveld ved stengetid har de et helt sinnsykt fyrverkeri og lysshow med musikk til over dammen - og det var så nydelig.Skikkelig magisk!


Er så takknemlig for at herlige Rebecca viste meg rundt ♥

 • 28.10.2015, 14:59

It's beautiful here


God morgen herfra - eller, klokken er vel rundt ettermiddagstid for dere siden vi ligger 6 timer bak - men her er det iallefall morgen. Klokka er snart 10, jeg er nettopp kommet ut av dusjen og på vei til å lage litt kaffe og dra på et morgenmøte. Det er ca det eneste som skjer nå den første uken, så det er kjempedeilig. Hver dag er det et lite møte før vi har fri hele fredag - også et slags disneykurs over hele dagen på lørdag kalt traditions hvor vi får lært det meste om tradisjoner, skikker etc innen firmaet og selve disney world. Gleder meg! Etter traditions begynner vi i training i jobben, og det gleder jeg meg iallefall til!
Igår da vi var på vei til et kompleks like i nærheten for et kurs fikk jeg tatt noen bilder jeg tenkte vise dere;

Her er skiltet inn til hvor jeg bor. Først hadde jeg lyst til å bo på Commons, men nå er jeg så glad for at jeg bor her. Det er kjempefint!

Disse små er det maange av her. Vi så til sammen kanskje 10+ stykker på den korte veien fra kompleksene. I tillegg er det maaasse firfisler og gekkoer her!


Her er Malin, ei av gruppa som jeg reiste med. Helt herlig jente!


ooog meg da. Haha, om dere tror håret deres blir villt av bodølufta - PRØV floridalufta. Det er så fuktig i lufta at da vi gikk ut av flyplassen var det vanskelig å puste.

Ellers har jeg ei venninne som er her fra før av som igår kveld var så herlig at hun signa meg inn i to av parkene så jeg fikk sett allerede nå. Vi var først i Disneys hollywood studios også en tur innom Epcot og fikk se bl.annet det syyykeste fyrverkeri og lysshowet jeg har sett (som de kjører hver kveld her) Det er helt magisk!

Tok også en del bilder som jeg tenkte slenge ut litt senere, må bare skyndte meg avgårde nå :- )

 • 27.10.2015, 17:30

ARRIVED IN FLORIDA


Hei fra Orlando! Jeg har nettopp sovet som en stein i over 10 timer - altså var første natta i leiligheten jeg skal bo i det neste året meget vellykket. Jeg og noen andre fra  Norge som også skal jobbe i Norgespavilljongen reiste sammen fra Gardermoen rundt halv 8 søndag morgen, mellomlandet i London og Dallas før vi til slutt endte opp i Orlando klokken 11 på kvelden lokal tid - ergo vi reiste i nesten 24 timer. Sykt! Vi alle var så peisst da vi kom fram til hotellet at det var helt magisk å kunne treffe puta. Uheldigvis hadde de glemt kofferten til meg og ei av de andre i Dallas, så de måtte bli sendt med neste fly og  levert til hotellet. Jeg var superstressa ang det, så det ble ikke så mye søvn - men heldigvis kom koffertene og alt gikk fint. I går morgen reiste vi inn til der vi skulle bli plassert i housing og etter det gikk egentlig alt veldig greit.Jeg kom inn i leiligheten og fikk møte de andre jeg bor med - Jeg bor forresten på housingen som egentlig var andrevalget mitt, men som jeg ser nå at jeg egentlig har mest lyst å bo i. Jeg bor i en 6-mannsleilighet og akkurat nå er vi 5 stk som bor her. To har vært her nesten et år og skal reise snart (inkludert hun jeg bor på rom med som er fra UK) hun andre er fra Thailand og henne har jeg ikke møtt enda. Også sjekket det to andre inn i går også, ei fra Marokko og ei fra Mexico - så vi er godt blandet her. De virker kjempehyggelige, så jeg tror det blir bra;- ) Etter å ha pakket litt ut i leiligheta dro alle vi i reisegruppa på Walmarts for å kjøpe inn diverse sengetøy og mat - tror vi var der i rundt 3 timer.. shit så stort det er!

Etter dette var det hjem å slappe av en liten halvtime før vi tok bussen ned til downtown Disney og spiste middag før vi alle stuuupte i seng.Ellers er det deilig og varmt her og jeg koser meg glugg ihjel. Idag skal vi på et møte også skal jeg og ei venninne som er her fra før dra i noen av parkene, så det blir braa!
Skal prøve få tatt litt bilder av stedene rundt her og leiligheta osv idag så dere får se :_-) Håper dere har det fint der hjemme og!!

 • 24.08.2015, 13:14

ALMOST THERE


God morgen dere! Eller, morgen og morgen.. jeg var (som vanlig..) sent oppe etter en lang natt - jeg var jo egentlig helt peisst etter Parkenhelga, og så dårlig igår at jeg ikke engang kom med på kinoen jeg hadde gledet meg sånn til.. Vel, filmen varte 2,5 timer - og når man har så vondt i hodet som jeg hadde er ikke det helt ideellt. Det kommer sikkert flere sjanser til tross for at den bare ble visst en gang på kinoen her. Vel, uansett var planen å få kommet seg tidlig i seng og ladet opp til ny uke, men det var helt til jeg fant ut jeg skulle få gjort unna alt forarbeid når det gjelder visum til USA. Jeg satt altså oppe i natt og fylte ut skjema etter skjema, booket time til ambassaden i Oslo, fikset flybilletter og hotell for en dagstur - så da er det i allefall i orden! Da mangler bare selve turen til ambassaden og betaling av flybillett, så er jeg i mål med ting som skal gjøres før avreise om to måneder. WOAH, så deilig!Småtrist å tenke på at det bare er 2 måneder igjen i fine byen min.. heldigvis er nok ikke Sunshine state så ille det heller!


Ellers reiser Sofie i dag, så jeg skal bruke dagen litt med henne. I tillegg har pappa bursdag, så det blir nok en snartur dit og. En dag fylt med koselige ting altså!
Men først skal jeg få fikset fjeset og dratt meg på legetime;) Vi skrives!

 • 07.06.2015, 09:14

I'm moving to Florida!


åååh, så glad jeg er! Jeg har vært helt fraværende på bloggen et par uker nå, hovedsaklig fordi pappa har hatt speilrefleksen (som han har all rett til, da det faktisk er hans.. håh, må få ræva i gir å kjøpe eget så fort som mulig) - Det har skjedd en del i det siste som jeg like så greit kan dele først som sist :-)

For omtrent en måned siden satt jeg å svirra rundt på internett på mitt vanlige sett - og plutselig dukket det opp en reklame for et byrå som ansatte personer til Disney World fra forskjellige steder omkring i verden. Jeg har egentlig aldri satt meg inn i selve Walt Disney World selv om jeg flere ganger har ønsket å dra dit - så jeg ble mildt sagt overveldet over hva som befinner seg i byen Orlando i Florida. Disney er virkelig enormt - og de har en egen del som kalles Epcot hvor de blandt annet har forskjellige nasjonaliteter representert. Og i denne delen er også lille Norge representert ved en attraksjon, en kafe og en restaurant. Her arbeider folk som har reist fra Norge - og det er nettopp dette jeg skal gjøre fra Oktober i år! HURRA! Jeg har alltid ønsket å besøke USA, og nå får jeg ikke bare besøkt drømmelandet - jeg får BO der et helt år!! ER SÅ STOKED!

(Bilder fra weheartit)

Åh, jeg kan nesten ikke troo det! Tenk, lille meg i store Amerika, uten familie eller venner (iallefall til å begynne med) Det blir så klart forferdelig å reise fra mine kjære små her hjemme, men de har lovet å komme på besøk - og vi får heller skype hver dag ;)
Det er masse som må ordnes før avreise - både visum og forsikring og andre småting, men jobben er min og plass er reservert til 26 oktober i år. Bare 140 dager til! (la det gå fooort)
Oppretter herved en egen kategori her på bloggen i anledning oppholdet - kommer så klart til å ta dere med på hverdagen min der borte!

SPENNENDE? YAS

Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign