• 04.09.2017, 10:39

Morsomt eksperiment for barn; Nonstop- regnbue

  • Category: DIYFor noen måneder siden hadde vi et arbeidskrav på skolen som vi egentlig skulle gjøre i praksis - men som jeg gjorde hjemme med Ask, Lucas og Eden. Vi skulle finne oss et eksperiment å gjøre med barn. Definisjonen på et eksperiment er når man lager seg en hypotese - hva som kommer til å skje dersom man gjør en endring i noe og prøver dette ut. Man utforsker altså en hypotese, og kan komme med teorier om hva som skjer dersom man gjør andre endringer. Vi skulle gjøre et eksperiment Andrea foreslo, som hun hadde sett på barnetv for en stund siden - jeg fant ingenting om akkurat non-stop på nettet, men det var mange i USA som gjorde et ''skittle-experiment''. Jeg valgte allikvell å gjøre dette med Non-stop, for å teste ut hva som skjer dersom de blir liggende lenge i vannet. Her er det altså reaksjonen sukkermolekyler og vann som er nøkkelen, og hvordan molekylene dras mot midten av vannet og holder seg i de forskjellige fargene. 

For å gjøre dette trenger man altså:
Flere farger av Non-stop, vi brukte melkesjokoladenonstop fordi de har flere og finere farger (og smaker bedre) men man kan bruke vanlige også - eller til og med skittles om man vil det.

Vann - vi prøvde både med varmt vann og kaldt vann for å teste ut om det var noen forskjell.

En rund tallerken. 


Wow- her skjer det altså ting! Fargene legger seg som en regnbue på fatet - og ungene ble helt amazed. Da er eksperimentet vellykket. Det handler om å skape en vitelyst hos barna, de skal ville ønske å finne ut av hva som skjedde, og hvorfor.  

Vi hadde det veldig morsomt med å gjøre dette, det er absolutt et eksperiment som anbefales å gjøre om du har barn! Passer til de fleste aldersgrupper og ;-)

elisebr

04.09.2017 kl. 12:10
Så stilig og gøy! :)
Lena Ludvigsen -

Blid jente fra Nordnorge, nærmere bestemt Bodø. Har blogget siden 2011, litt på og av - men mest på i perioder. Etter å ha vært ferdig med videregående og startet på to forskjellige studier på Universitetet ble jeg veldig syk og lagt inn på sykehus i et år. Etter dette fant jeg ut at jeg måtte bort fra lille Bodø og oppleve noe helt nytt - I fjor tilbragte jeg derfor et år i USA, nærmere bestemt Orlando. Her jobbet jeg i Disney World, og møtte også mitt livs kjærlighet. Jeg flyttet dermed til Trondheim og startet deltidsskole for å bli barnehagelærer/pedagogisk leder. Jeg sikter videre mot grunnskolelærer eller spesialpedagog etter bacheloren. Ellers så bor jeg her i Trondheim på Solsiden med min kjære, og jobber på Jordbærpikene :- )

Search

Bloggdesign

hits