Skrevet: 28.09.2015 13:09 ©Lena Ludvigsen


.. Eller blodmåne som noen kaller det. Jeg er jo over gjennomsnittet overtroisk og tror som regel på det meste dersom det går i negativ retning - jeg er  en av de som hadde en liiiten stress-episode idet vi gikk inn i 21.desember det året jorden liksom skulle gå under. Da vi besøkte samboeren til pappa i Stavanger første gang dro vi for å se en ''dommedagsstatue'' ergo en skjev greie som ble skjevere med tiden og skulle treffe bakken når jorden skulle gå under. Jeg vet ikke helt hvorfor, men akkurat sånt skremmer vettet av meg. Jeg kan ikke engang tenke på at solen skal dø uten å få helt angst - et stoort problem i naturfagstimene på barneskolen. Haha, UANSETT - dette stod på AN sine hjemmesider;

  Mange har sett på forsvinning og farging av månen som varsel om fare og kaos. Inkaene i Sør-Amerika trodde månen ble slukt av en jaguar, i Kina var det en drage som var ute etter månen, mens det i norrøn mytologi var en ulv. Det går igjen i flere kulturer at menneskene måtte skremme med lyd for å få vekk udyrene som angriper månen, sier science fiction-forfatter og vitenskapsformidler Anne Mette Sannes.

Mennesker verden over har knyttet ulike ritualer til blodmåner, for å beskytte seg, ifølge Illustrert Vitenskap. Felles for flere er likevel troen på at månen en dag vil gi tapt og bli slukt, og at det er begynnelsen på verdens undergang.

Innen deler av jødedommen er det en sterk tro på at fire blodmåner på rad, som også sammenfaller med jødiske høytider, er hint om at en forestående omveltning for jødene. Mandagens måneformørkelse er nettopp en slik. Den skal også være tegn på at bibelens profetier om verdens undergang snart går i oppfyllelse. Tidligere i år utga John Hagee, leder for den største kristensionistiske gruppen i USA, en bok om dette, omtalt blant annet i USA today.

 

Selvfølgelig er det ikke alle som tror dette, noen folkeslag har positive tanker rundt det - men det fjerner ikke min angst. Haha ..
Jeg som sover dårlig og døgner omtrent 3 ganger i uka fant fort ut at jeg SÅ KLART måtte være våken for å få fanget dette fenomenet - så der satt jeg og ventet og leste om det (bad idea) til jeg nesten ikke torde gå ut døra. Da klokka ble halv 5 i natt gikk jeg ut i mørket klar for å kjøre opp på fjellet og få tatt bilder - men skuffende nok var himmelen helt svart. I tillegg hørte jeg idet jeg hadde låst døra og var litt unna trappa skritt bak trærne på parkeningsplassen bak oss - og særriøst, hvilke folk lusker rundt halv 5 om natta midt i et nabolag hvor det omtrent ikke er hus?? SHADY AF. Jeg fikk selvfølgelig helt hetta og låste opp før jeg løp inn med hjertebank. Det ble altså ingen bilder av selve formørkelsen, men jeg fikk noen av den fine månen litt tidligere på kvelden;

 

Noen som var så heldige å få med seg selve formørkelsen? Så noen postet bilde på facebook, og det er så kjipt at vi hadde det så skyet her:- /4 Comments on "Totalformørkelse"Comments

Jeg sto opp i natt for å sjekke om det var noe å se, men vi hadde det veldig skyet vi også :(

28.09.2015, kl.15:19 URL: http://vikfoto.blogg.no

Jeg glemte helt av det :/ Var faktisk oppe veldig tidlig i morgest/natt, men glemte helt å se ut vinduene, haha! Ha en fin dag videre :)

28.09.2015, kl.18:41 URL: http://arielc.blogg.no

Jeg hadde egentlig veldig lyst å få det med meg, men klarte ikke å stå opp når det var tid for det. Ha ha.

Ha en fin kveld :-)

28.09.2015, kl.19:56 URL: http://norwegiancupcake.blogg.no

I really like the photos you took of the moon.

Her var formørkelsen tidlig i ettermiddag (?) (early evening, it was still light out), også glemte jeg det, until it was too late. :-(

Men Månen har vaert lysere enn vanlig over de siste dagene.

Here in the US there are a lot of religious people who are waaaaaaaay too much into prophecy. I know a couple of people who were worried that the 'blood moon' would mean something bad was going to happen.

However, an eclipse is a natural phenomenon that is as predictable as the sun rising tomorrow. :-) It's part of the natural order of things. So it didn't worry me much.

I did take a couple nice pictures of the Moon and Jupiter when they were near each other around Sept. 11th. On my Fuji snapshot camera -- before it broke and turned itself into a camera-shaped paperweight. I'll post them on my Flickr soon.

Ha en god dag idag.

29.09.2015, kl.15:59 URL: http://interrocknation.blogspot.com/

Legg igjen en hilsenNavn:


Mail:


Bloggadresse:


Din kommentar:


hits